Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu sorunuma bir çözüm bulalım

Bmw
25-05-2013, 02:56
Arkadaşlar başım abs belasından bir türlü kurtulmuyor, bursada bu işten adam akıllı anlayan benim sorunumu çözecek bir usta varmıdır tanıdığınız. Bundan 4 ay önce sattığım e36 318is de abs sorunu vardı bursada 5 ay uğraştık çözemediler , aracı ankaraya götürdük yalan olmasın çırak ilgilendi 40-50 dk da işi çözdğ aracı teslim etti şimdi e46 320i aldım aracı aldıktan yaklaşık 1-2 hafta sonra abs ve asc lambası yanmaya basladı baslarda stop ettıkten sonra duzelıyordu ama son 1 haftadır hiç sönmedi diyebilirim. 1-2 yere götürdüm arızayı bulamadılar daha doğrusu abs e giremediler ve abs beyni lazım dediler , başka yerde sensör dedi hangisini dinlesem bilmiyorum daha önce başına bu tarz bi olay gelen varmıdır. e92 e geçmeyi düşünüyorum bir süre sonra acaba ondada yakarmı diye şüphelenmeye başladım :) nedir benim bu kısmetsizliğim.

ALPER-VNS
25-05-2013, 03:49
bahsettiğiniz uyarı ışıklarının yanması genelde abs beyni arızası olarak bilinir.. hangisi ucuzsa ilk başta onu deneyin derim.. sorun çözülmezse, demek sorun bundan değilmiş ustacım ben para falan vermem diyerek 2. seçeneğe geçerdim ben olsam..

immortalboss
25-05-2013, 11:35
Hocam peki aracın fren sisteminde bir sıkıntısı var mı? Eğer imkanınız varsa ıslak bir yerde kızaklatmaya çalışın aracı.Abs devreye giriyorsa belki bu da işinize yarayan bir uygulama olabilir.

Mak_
25-05-2013, 11:46
İstanbula yolunuz düşüyorsa Maslak Atatürk oto sanayi 1 kısımda Aslar oto var biz aracımızı oraya götürüyoruz BMW ve Mercedeste çözemeyecekleri sorun yok.

serkan demir
25-05-2013, 15:03
İstanbula yolunuz düşüyorsa Maslak Atatürk oto sanayi 1 kısımda Aslar oto var biz aracımızı oraya götürüyoruz BMW ve Mercedeste çözemeyecekleri sorun yok.

aynen katılıyorum bizde yıllardır bmw ler aslar otoya gider. gidipte çözemedikleri sorun duymadım. gıdemezsenız bıle telefon acıp sorununuzu alatıp sorsanız belkı yardımcı olurlar. yakın cıvarınızda bır usta tavsıye edebılırler belki.

Baris
25-05-2013, 15:54
Aracın cihaza bağlandığında net olarak cevap alabilirsin bu kadar sıkıntılı bi durum değilki bu. Lastiklerin üzerindeki sensörlerden biri veya daha fazlasının arızasından dolayı büyük ihtimalle diğer kötü olan ihtimal de arkadaşların dediği gibi abs beyni..

Y.Emre
25-05-2013, 16:12
Aracın cihaza bağlandığında net olarak cevap alabilirsin bu kadar sıkıntılı bi durum değilki bu. Lastiklerin üzerindeki sensörlerden biri veya daha fazlasının arızasından dolayı büyük ihtimalle diğer kötü olan ihtimal de arkadaşların dediği gibi abs beyni..

Her fren arızası cihazda çıkmıyor.

Bizimde başımıza geldi birkaç ay önce, araç bmw değildi ama sorun yakındır büyük ihtimalle. Arızanın ilk oluşumunda abs uyarı ışığı yakıyordu sonra kendiliğinden söndü ardından el freni ışığı yanık kalmaya başladı..

Arıza abs beynindeydi, yarım saatlik bi işle 150-200 lira arasında bi masrafı olmuştu bize..

Bmw
25-05-2013, 17:10
Hocam peki aracın fren sisteminde bir sıkıntısı var mı? Eğer imkanınız varsa ıslak bir yerde kızaklatmaya çalışın aracı.Abs devreye giriyorsa belki bu da işinize yarayan bir uygulama olabilir.

Hocam onuda denedim hatta tehlikeli olabilecek denemelerde yaptım 170 ile giderken panik fren yaptığımda abs devreye girmiyor araç kızaklama yapıp kayıyor metrelerce aynı durum 100 km ile giderkende mevcut çok aşırı kaymasada abs nin devreye girmediği çok açık.

Hocam vallahi ildışına gidicek olursam bu ankara olurdu bu sorunu çözmek için ama bunun dışında durumu çözmeden acil bir işim çıkarsa istanbulda bakmaya çalışıcağım oraya yorumunuz için teşekkürler.

Aslında sorunumuzda bu araç cihaza bağlanınca abs e girilmiyor , 3-4 tane cihaz denedik en son bosch un cihazıylada denedik onunlada bağlanılmadı.

Her fren arızası cihazda çıkmıyor.

Bizimde başımıza geldi birkaç ay önce, araç bmw değildi ama sorun yakındır büyük ihtimalle. Arızanın ilk oluşumunda abs uyarı ışığı yakıyordu sonra kendiliğinden söndü ardından el freni ışığı yanık kalmaya başladı..

Arıza abs beynindeydi, yarım saatlik bi işle 150-200 lira arasında bi masrafı olmuştu bize..

Valla hocam çok can sıkıcı bir durum dün gece mesela abs yine söndü 20-30 km gezdikten sonra geldim park ettim çalıştırdım yine yanmaya başladı :)

aynen katılıyorum bizde yıllardır bmw ler aslar otoya gider. gidipte çözemedikleri sorun duymadım. gıdemezsenız bıle telefon acıp sorununuzu alatıp sorsanız belkı yardımcı olurlar. yakın cıvarınızda bır usta tavsıye edebılırler belki.

telefon numarasını alabilirmiyim teşekkürler.

_driver_
25-05-2013, 17:49
Aslar Otomotiv Servisi - Şişli, İstanbul (http://www.tubiba.com/aslar-otomotiv-servisi/)

metinmb407
25-05-2013, 20:44
Hocam BMW yi bilmem ama VW lerde olan durumu anlatayım. Bizim araçlarda ABS hatası alındığı zaman ilk bakılan yer sigortalarıdır ve ABS nin sigortası da akü üzerindedir. Ya oksitlenmiştir ya da atmıştır. Ustaların geneli bunu bilmez. Bende tesadüf üzeri bir yerde okumuştum belki faydası olur.

By_HaNNibaLL
25-05-2013, 20:52
Bursada elektriksel işlerden anlayan bi usta var şimdi dükkani falan varmi tam bilmiyorum ama kafasi çalişan biridir.

Mersedes ve bmw konusunda cok iyidir isterseniz bi telefonla sorun

05055027732 Taner ismi

Günay diye bi arkadaş verdi diyin.

Mr.K
25-05-2013, 21:20
aynı sorun suan aracımda mevcut:D dtc/dsc yanıyo bide abs yanyo sanırım yada sarı elfrenı ısaretı emın dıılım :D daha baktırmadım 2kusur ay oldu.nette arastırdıgım kadarıyla hız okuyucu veya açı sensörü demiş birçok kişi(ben arka sol tekerı kaldırıma vurdum,rotkolu(heralde) eğildi ondan sonra oldu bu.

Sert cukura dustuysen veya pisse araba vs arabanın guzelce bi altını yıkat herseyden once guzel bı yıkamacıya gıdıp,motor vs heryer soguk olsun dif şaft guzel sıcak suyla bı yıkasın dısklerın oraları vs dıkkat ede ede su tutsun.

Gecmez ise bmw servisine git(ozel) beyine bağlat,sorunu bul.Git sonra sanayi ustasına usta şu sensör temizlenmesi gerekyıo de temizlet:D(soktur guzelce temızler onlar bılır) baktın duzelmıyo,git sensor al:)

Unutmadan bide rot ayarına git işin ehli biyere..

ghibli06
25-05-2013, 21:29
direksiyon kolonu açı sensörü kronik arızasıdır... tekerlek sensörleri sadece ABS yakar hem onları kontrol ettirin hem de açı sensörüne baktırın, ne yazık ki maliyetli bir işlem komple direksiyon kolonu sökülüyor...

NOL 76
25-05-2013, 21:59
direksiyon kolonu açı sensörü kronik arızasıdır... tekerlek sensörleri sadece ABS yakar hem onları kontrol ettirin hem de açı sensörüne baktırın, ne yazık ki maliyetli bir işlem komple direksiyon kolonu sökülüyor...

Tebrikler aynen sıkıntı açı sezicisi değiştirin rot ayarını iyi birine yaptırın sonrada açı sezicisini kalıbrasyonlatın sıkıntınız gittsin . Takriben 300 liralık iş .

C2VTS
26-05-2013, 00:20
Açı sezicisi ABS ışığı yakmıyor ve ABS aktif olarak çalışır çünkü benim aracımdada bozuktu ebayden parça alıp hallettim sizinki büyük ihtimal abs ve dsc beyini tek bir beyin olması lazım sıfırı çok pahalı çıkması bulunursa iyi olur . PM atın bana yardımcı olurum benimde başım çok yandı bu sorundan ...

I-HANN
26-05-2013, 00:48
Pazartesi otosansite uğra bakıyım ben ;)

Mr.K
26-05-2013, 00:55
bana da bu konu vesilesiyle bir yardımınız dokunabilir mi acaba(benim yazdıklarım harici)

dtc dsc yanıyo(daha dogrusu komple deaktıf unlem olan yanıyo dtc yanmıyo) bide sarı renk elfreni lambası yanıyo..''ydısındayım tr'de olsam bende gelirdim(davetsizmisafir:D)

LeKLeK
26-05-2013, 09:14
sensorlerı degıstırın abs fren merkezını temızlık bakımlarını yaptır buyuk ıhtımalle duzelır ve sana cok fazla masraf cıkarmaz bunlar

I-HANN
26-05-2013, 10:59
bana da bu konu vesilesiyle bir yardımınız dokunabilir mi acaba(benim yazdıklarım harici)

dtc dsc yanıyo(daha dogrusu komple deaktıf unlem olan yanıyo dtc yanmıyo) bide sarı renk elfreni lambası yanıyo..''ydısındayım tr'de olsam bende gelirdim(davetsizmisafir:D)

Okadar çok neden varki tek tek buraya yazmaya kalkarsam olmaz . Düğme ilk bakılcak şey. sensörler falan ezbere değişmez . Cihaza baglayıp bakmak lazım arıza ne veriyor diye , ezbere o bu şu desem yalan olur .

Turboğuz54
26-05-2013, 13:15
Okadar çok neden varki tek tek buraya yazmaya kalkarsam olmaz . Düğme ilk bakılcak şey. sensörler falan ezbere değişmez . Cihaza baglayıp bakmak lazım arıza ne veriyor diye , ezbere o bu şu desem yalan olur .

Bmw için cıkma parça bulabiliyormusunuz acaba benimde dsc ışığım yandı beynde sıkıntı var şöför koltuğununda altındaki cıkma bulabilirmiyiz bunu arac e46

I-HANN
28-05-2013, 14:58
Bmw için cıkma parça bulabiliyormusunuz acaba benimde dsc ışığım yandı beynde sıkıntı var şöför koltuğununda altındaki cıkma bulabilirmiyiz bunu arac e46

Tabiki bulunur parca noyu yazarmısın. Bosch numarasını ( geri dönüş sezicisi dimi , şöför koltuk altında )

I-HANN
28-05-2013, 15:01
Konudaki bahsi geçen aracdaki sorun ABS+ASC pompası çıktı. Bütün teker sensörleri asc dügmesi fren şarteri tam tıkır çalışıyor.

Bmw
28-05-2013, 23:16
Ayhan abi sorunu çözdü ellerin dert görmesin abi
busefer beyin tamiri ile kurtardık. :)

aliosmanizm
29-05-2013, 01:12
Ayhan abim bakarda o is cozulmezmi yaa dogada yok boyle bisey google gibi adamsin abim ellerin dert gormesin :)

Mr.K
29-05-2013, 06:40

Cihaza bavladm abi acida kayiklik var gosterio,elle kalibrasyon denedik yemedi pc -14derece kayiklik var,usga rot ayarindan sonra yuksek ihtinal kendi soner dedi..
Vaktim olmadigi icin haziran sonuna dgru kismetse guncellerim konuyu.

I-HANN
31-05-2013, 13:51
Cihaza bavladm abi acida kayiklik var gosterio,elle kalibrasyon denedik yemedi pc -14derece kayiklik var,usga rot ayarindan sonra yuksek ihtinal kendi soner dedi..
Vaktim olmadigi icin haziran sonuna dgru kismetse guncellerim konuyu.

Önce rot ayarını yapıp, bmw cihazı ile kodlayıp sıfırlayın. Kodlamadan kolay kolay düzelmez,eger kodlamadan sonrada sorun devam ederse %99 ı sensörü değişcek.

Fatihh57
16-01-2017, 22:48
S. Aleykum abicim benim arabadada abs asc elfreni ışıkları yanıyor birde hız ibresi çalışmıyor sorun nedir acaba?

hamza
28-02-2017, 19:20
Arkadaslar abs DSC bunlar iptal olurmu beyinde

Necep
16-02-2018, 00:28
Aynı sorunlar karşı karşıyayım bende yardım istiyorum. :(