Orijinalini görmek için tıklayınız : integra yardım :(
onrozdmr
26-05-2013, 15:34
arkadaşlarım abilerim hepinize selamlar 92 model integra aldım aracta sıkıştırdığım zaman bi yağ kokusu ve duman atma problemi var bi kaç ustaya gösterdim duman lastiğinden kaynaklandığını sölediler ama bu durum benım cok canımı sıkıyor aracım orjınal 180binde ve eski sahibi kapağı actırma dedi randımanlı olmazmıs eskısı gıbı sizden ricam hondalar hakkında bilgisi olanlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi acaba yag kokusunu duymak ve dumanı görmek ıstemıyorum actırsam aracın gidişinde herhangı bır sıkıntı olurmu acaba yada enınde sonunda acıldıgında cok yuksek fıyatlar cıkarmadan yapılabilcek modifikasynlar nelerdir en azından kapağı actırdıgıma deysın dıye dusunuyorum bursada olan arkadaşlarım abilerim bana bu araclardan ıyı anlayan bı usta tavsıyesı beklıyorum sizden ılk defa honda marka arac kullanıyorum görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...
subap lastiklerindense contasi carti curtu 1000 lira de. yag kokusunu kesmek cok zor egztrik kecelerinden sizar distributorun ordan asagi dogru akar ben daha orda yag olmayan integra gormedim subap lastigi degistirmek orjinalindende daha iyi olur sikinti yokta eger segman atilmasi gerekiyosa o ayri tabi ozmn is degisir. modifiye olarakta portpolish yapabilirsin 400 - 1500 arasi yapanlar mevcut. toplarkende ince conta kullanabilirsin tabi bunlardab sonra ufaktanda bir ayar yaptirman gerekli
onrozdmr
26-05-2013, 15:57
teşekkür ederim inşallah gidişinde aracın bi sıkıntı olmaz biraz daha araştırıp sağlam bi ustaya emanet edicem aracımı :)
fsunnetci
26-05-2013, 23:08
onur Integra almadan önce bi danışşaydın yardımcı olurduk hangi aracı aldın plakası ne ?
Egzantrik keçelerinden kaçırma olduğunda da koku yapar eğer egzozdan duman atıyorsa subap lastikleri ihtimalide var ve eğer eksiltmede yapıyorsa iş motora kadar gider :rolleyes:
onrozdmr
27-05-2013, 00:13
aracı plakası 16 LP 125 yağ eksiltme çok çok az var evet ama üst devirlerde yapıyor bu yağ kokusunu alt devirlerde normal günlük kullanımda herhangi bir koku yok eğer ki illa kapak açılcaksa ufakta olsa bütçemin yettiği kadar bişeyler ekliyim ki kapak açıldığına değsin diye düşünüyorum ..
normal o-ringler ısınınca sertleşiyor ve yag da o yuzden geliyor.
distributorun oraya silikon o-ring alırsanız ordan bi daha yag gelmiyor.
http://img.alibaba.com/photo/483339608/colored_silicone_o_ring_with_high_quality_approved _NSF61_WRAS_KTW_W270_FDA_ACS_UL.jpg
subap lastiklerindense contasi carti curtu 1000 lira de. yag kokusunu kesmek cok zor egztrik kecelerinden sizar distributorun ordan asagi dogru akar ben daha orda yag olmayan integra gormedim subap lastigi degistirmek orjinalindende daha iyi olur sikinti yokta eger segman atilmasi gerekiyosa o ayri tabi ozmn is degisir. modifiye olarakta portpolish yapabilirsin 400 - 1500 arasi yapanlar mevcut. toplarkende ince conta kullanabilirsin tabi bunlardab sonra ufaktanda bir ayar yaptirman gerekli
orkuteren
27-05-2013, 09:24
http://img.alibaba.com/photo/483339608/colored_silicone_o_ring_with_high_quality_approved _NSF61_WRAS_KTW_W270_FDA_ACS_UL.jpg
bu oringlerden nerden bulabiliriz accorddumda aynı sorun mevcut disb. altından biraz sızıntı var ...
onrozdmr
28-05-2013, 11:24
Birde ilk kalkışlarda yapıyor duman olayını bu oringlerden nerden temin edebilirim ?
constantine_502
28-05-2013, 11:30
hangi yağı kullanıyorsunuz ? yağ kokusu her yerden gelebilir, duman eğer ilk çalıştırmada yapıyorsa sibop lastiklerindendir. gazlarken yapıyor ise segman olabilir.
eğer ince yağ kullanıyorsanız 10/60 gibi bir yağa geçip deneyin derim. belki azalır.
onrozdmr
28-05-2013, 11:45
mobil 10-40 kullanıyorum ilk kalkışlarda yapıyor dumanı sıkıstırdıgın zaman ust devırlerde de yapıyor bakalm ılerleyen zamanlarda acıcaam üst kapağı ama boş takmak istemiyorum azda olsa dolduryım öle takayım diye düşünüyorum bu konu hakkında neler önerirsin bana ?
açtır kapağı sorunun kesin nerden olduguna emın ol , hem duman istemeyip hemde kendi kendine dumansızlaşmasını bekleyemezsin
onrozdmr
28-05-2013, 12:10
yusuf abi bnde senden bi cevap bekliyodum bu arbanın eskı sahibi olarak eskisi gibi randıman vermez dediler bana kapak acıldıktan sonra sen ne diyosun bu olaya doğrumu acaba ?
kım dıyor onu yahu , şu sitede 5000 tane adam var 3000 tanesının kapagıda sökülmüştür motoru da indirilmiştir , eger motorda bır sorun varsa zaten randımanlı değildir , randumanlı olması için motor açılır , sen söktür kapağını motorun neyı var neyı yok gör , uzun süre kullanacaksan eger ona göre tedavisine bak
onrozdmr
28-05-2013, 12:20
abi aracı senden dha ıyı kımse bılemez cunku sendeydı bu arac o yuzden senden duymak daha ıyı oldu benım ıcın bana onerebılcegın bı usta varmı integra için cunku ılk defa honda kullanıorum ve senın aracın oldgunu bıldgım ıcın az cok senı tanıyorum yptıklarını bursaya kattıgın ogrettıklerınıde bılıorum ona guenerek aldm aracı yakın bı arkdasımdydı sende ricam usta konusunda bana yardımcı olman kıme goturebılırım .
antalya sanayide var. ama burda varsa heryerde vardır.
Birde ilk kalkışlarda yapıyor duman olayını bu oringlerden nerden temin edebilirim ?