Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Plaka hakkında.
Selam arkadaslar,
İstanbulda 2. el araba alacagım plaka ile ilgili bazı kafamda soru işaretleri var.
Eğer alacagım arabanın plakası 34 değil ise, ben plakayı listeden seçebilir miyim yoksa ilçeme göre sırada ne varsa o mu gelir?
Aynı şekilde 34 plakayıda değiştirmek istersem ilçemde sıra ne varsa o mu gelir yoksa ben listeden seçebilir miyim?
Teşekkürler.
Plaka 34 olsun veya olmasin , plaka degisikliginde normal sartlarda siradaki plakayi verirler fakat bagis adiyla gecen bir miktar parayi odediginiz zaman ilcenize ait olan plakalar arasindan istediginizi secebilirsiniz
PiscocuK
26-05-2013, 16:18
Plakayi degistirbilirsin ama ikametinin oldugi yer hangi plakayi veriyorsa onlardan birini secebilirsi
Atiyorum bulundugun yer ab veriyor sen mj istiyorsun alamazsin.
Mj yi x ilcesi veriyorsa ikametinin orada olmasi lazim ve bu tarzda plaka istediginde emniyete bagista bulunuyorsun.300 tl olur 500 tl olur o memurun keyfine gore
emniyete bağısta bulunursam, herhangi bi plaka ilçem olmasa da alabilir miyim acaba?
Kendi ilçenize bagli olan emniyete bagis yapip oraya ait olan plakalardan secebilirsiniz sadece aksi takdirde baska bir ilceye ait plakayi isterseniz ikamet isiyle uğraşmanız gerekecektir veya muameleciler isinizi cozebilir o durumda
41 plakayı 34 e çevirmek ve ilçemde listeden plaka seçmek için yine de bagış gerekli hee. vay be eskiden daha kolaydı bu işler yaa :)
Kendi ilçendeki plakalardan seçmek için bağışta bulunman gerekir, eğer tanıdık varsa emniyette bağış miktarını düşürebilir belki. Diğer ilçelere ait istediğin plakayı almak için ise o ilçeye ikametgahını taşıyıp (nüfus müdürlüğünden) daha sonra o ilçe emniyetine bağışta bulunman gerekir.
biz geçen şirkete 06 plaka aldık. Ankara da netten plaka tahsisinden ayırtıp 24 saat opsiyon yapabiliyorsunuz. Ve ya emniyet plaka şubesinde plaka grubunun kağıtları var oradan şeçerek onaylatıyorsunuz. bu işlemler ücretsiz. Fakat istediğiniz plakayı bulamadıysanız o zaman ücretli plakalar var. Onlara bakmanız lazım. Bedellerini de en iyi emniyetten öğrenirsiniz.
Ayrıca bana orada ki memur bir tiyo verdi. Pazartesi sabah gelirsen ücretli alacağın plakayı bile bulursan ücretsiz alırsın.