Orijinalini görmek için tıklayınız : Vakum Kaçağı ve Zayıf Frenler
Vectra GT de frenler çok çok zayıf geliyor, alıştığımız anlık fren etkisi yok bunda, bigün geç kalıp öndekine tıklıycam ondan korkuyorum :)
Emme manifoldu ile basınç regülatörü arasındaki hortumdan vakum kaçağı var, elle hortumu bükerek ve balata spreyi testi ile vakumu kesin tespit ettim kaçak ordan.
Aynı balata spreyini fren servo vakum hortumu üstünde de yaptım, o kısmında herhangi bir vakum kaçağı yok.
Sorum şu, bu vakum kaçağı fren servosunu etkiler ve frenin zayıf olmasının sebebi olabilir mi?
Evet olur westinghouse basıncını düşürür buda pedalda hissizlik sertlik olarak frene yansır.Zaten bu durumda motorda özellikle rölantide titreşim vs. oluyordur ve fakir karışıma neden olur.
Evet olur westinghouse basıncını düşürür buda pedalda hissizlik sertlik olarak frene yansır.Zaten bu durumda motorda özellikle rölantide titreşim vs. oluyordur ve fakir karışıma neden olur.
teşekkürler hemen bir çözüm bulayım bu kaçağa ben,
rölantide problem var zaten, ama rölanti kontrol valfi de bozulmuş, onuda söküp temizledim h.sonu, yerine takmadan, sadece kontağı açıp hareket testini yaptım, hiç hareket etmedi
Fren tertibatına giden vakum kaçağı yüzünden kaza bile yaparbilirsin. Bir an önce sorunu çözmeni tavsiye ederim.
Fren tertibatına giden vakum kaçağı yüzünden kaza bile yaparbilirsin. Bir an önce sorunu çözmeni tavsiye ederim.
schumi hocam uyarın için saol, fren ciddi ciddi tutmuyormuş dün akşam vakum kaçağını giderince anladım.
emme manifolduna ince hortumu bağlayan lastik parça yarılmış, hava emiyordu, egr valfi üstünde de benzer bir vakum hattı ve aynı lastik parçadan var, sağlam olanı emme manifolduna bağladım, yarılmış olan parçanın sağlam ucunuda kesip egr valfine geçici olarak tutturdum..
artık frenler varlığını hissettiriyor
Vakumun işlevi fren pedalına basmayı kolaylaştırmak yoksa bacak kuvvetiyle koca aracı durdurmak imkansız olurdu
Problem çözülmüş hayırlı olmuş
daha iyi tutmasini istersen eger combonun disc ve kaliper balatalarini kullanabilirsin disclerde buyuyor biraz :)
Vakumun işlevi fren pedalına basmayı kolaylaştırmak yoksa bacak kuvvetiyle koca aracı durdurmak imkansız olurdu
Problem çözülmüş hayırlı olmuş
aynen, özellikle dur kalk trafikte birkaç defa sıfır durabildim öndekine :)
teşekkürler
daha iyi tutmasini istersen eger combonun disc ve kaliper balatalarini kullanabilirsin disclerde buyuyor biraz :)
öncelikle hidroliğini bir yeniliyim, araba 17 senelik ve muhtemelen fren hidroliği hiç değişmemiş :)
gene yetmezse o zaman comco fren sistemini değerlendiriyim