Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasiol ZR53 uzun süreli boya koruma...

Ranthor
27-05-2013, 15:59
İleri teknoloji, uzun süreli koruma ürünlerinde yerli oyunculara da destek olmak adına bir set aldım.

Nasiol - Love and Protect the Original (http://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-zr53)

Kullanması çok kolay ( aquartz'dan filan acaip basit)

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0107/0402/products/nasiol_zr53_large.jpg?99

ZR53 Nano boya koruma, uygulandığı yüzeyle kalıcı bir bağ kurar ve yüzeyin bir parçası haline gelir. Uygulandığı yüzeye yenileme, derin parlaklık sağlar ve yüzeye yapılan nano boya koruma araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, güneş yanığı, yıkama esnasında oluşan mikro çizikler, aşırı bazik ve asidik oto şampuanları gibi dış etkenlerden korur. Pasta işlemi sırasında boyadan alınan ince katmanın tekrar kazanılmasını sağlar. ZR53, 12 ay veya 50 yıkama süre ile aracınızı korumaya devam eder. Kaybedilen su iticilik etkisinin kazandırılması için yeni MetalCoat Formula 2 kullanılabilir. Su iticilik etkisi kaybedilse dahi, nano kaplamanın sert ve camsı yapısı boyayı korumaya devam eder.

Ürün elime geçince, çılgın videolarımdam birini daha bekleyebilirsiniz benden..

Teknik ayrintilar, pH 12 den yukari sampuanlar kullanmayin, Atas DLS 125/150 in pH 12.5 filandi, uzak durun.
Fircasiz yikamalara a dikkat..

http://img208.imageshack.us/img208/4849/selection001n.jpg

imprezaWRC
27-05-2013, 17:14
Bende merakla kargoumu bekliyorum, hadi bakalım önce hangimize gelecek :D

Ben öncesi sonrası boya kalınlığını da ölçeceğim :)

samet59
27-05-2013, 17:54
vaybe sizin gibi üstadları bile heyecanlandırıyorsa nasiol iyi bir iş yapmışa benziyor o zaman

levent
27-05-2013, 18:04
ben de cam koruyucusunu beğendim, sipariş vericem ayın 8 i gibi :)

kaç günde kargo teslim ediliyor onu da bilgilendirirseniz iyi olur üstadlar :)

Low-Rider
27-05-2013, 18:13
Bir süredir görüyorum bu markayı yabancı marka sanıyordum ben.

myworld
27-05-2013, 18:21
Nasiol ZR53 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=L4LcEdm2G9U) videosunu izledim, kullanıcı yorumlarını bekliyoruz

Ranthor
28-05-2013, 09:59
49 TL hele ki forum indiirim filan alirsaniz acaip ucuz bir urun.

teknik detaylarini inceledim.
tuz testi pH testi vb.

gelecek vadediyor, ayrintilari merak edenler icin

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0107/0402/files/ZR53_ayrintili_dokuman.pdf?98

imprezaWRC
29-05-2013, 10:36
Ciciler geldi :)

http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/IMG_9184_zps5e9133ea.jpg

aslan
29-05-2013, 10:52
Nano koruma oldğu için şişesi de ufak yani cüce :) videoları bekliyoruz

Antalyalogy
04-06-2013, 20:35
Uygulama videosu epik olmuş..Vur vur vur ahahahaha..Süper...

http://www.youtube.com/watch?v=MeIhgNDl7Ho&feature=youtu.be

MeIhgNDl7Ho

rockford34
04-06-2013, 22:21
:) arabayı satarsın sonrada cila koleksiyonuna yenilerini katarsın :))

TanerErbay
04-06-2013, 22:59
güzel ürün

edit: sparis verdim

esmerserseriler
04-06-2013, 23:50
boyacıların işi bitii:D

FB10ur
05-06-2013, 03:08
49 TL hele ki forum indiirim filan alirsaniz acaip ucuz bir urun.

teknik detaylarini inceledim.
tuz testi pH testi vb.

gelecek vadediyor, ayrintilari merak edenler icin

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0107/0402/files/ZR53_ayrintili_dokuman.pdf?98

Başkan seni bile bu kadar heyecanladırıyorsa vardır bir olayı diyorum:)
EDİT: verdiğin linki görmedim..

Ranthor
05-06-2013, 08:56
Istanbula geliyim, hemen uygulayacagim.
umutluyum

FB10ur
05-06-2013, 12:29
umutluyum

uygulama görüntülerini merakla bekliyorum ozan abi senden onay çıkarsa ürüne bende alıp kullanmayı düşünüyorum..

Onrcn
05-06-2013, 12:33
umutluyum

nanocu seni : D

Ranthor
05-06-2013, 16:13
valla adam uzerine ph13 bastim cakmakla vur vur vur, az cizildi
pek guzel pek hos

imprezaWRC
05-06-2013, 16:17
Çakmak, pH13 testleri yerine kedi tırnağı, güvercin ve/veya martı boku testleri yapmak lazım :D :D

Ranthor
05-06-2013, 16:21
senin subaruda yapalim

ErdemEKŞİ
05-06-2013, 16:34
siparişi verdim yarın elime ulaşıcak uygulama yapan var mı?

Onrcn
05-06-2013, 16:57
valla adam uzerine ph13 bastim cakmakla vur vur vur, az cizildi
pek guzel pek hos

Ph13 te pek sikinti olmuyor cogu urunde var zaten bu gibi ozellikler ama cakmak testini bende merak ettim..

Ranthor
05-06-2013, 19:16
3. mesajda var.

tek kat ve adam inanilmaz sert vuruyor. Oha denecek kadar..

http://www.youtube.com/watch?v=MeIhgNDl7Ho&feature=youtu.be

imprezaWRC
05-06-2013, 19:35
siparişi verdim yarın elime ulaşıcak uygulama yapan var mı?

Kuzu kuzu birbirimize bakıyoruz, henüz uygulamadım :o

kickbuttowski
05-06-2013, 19:39

Ben de merakla bekliyorum abi sonucu.. Bizim araba boyanıyor boya koruma uygulamasını kendim yapıcam.. İlk bir ay kadar wax, glaze filan düşünmüyorum ama sonra ince bi pasta üzerine nano yapabilirim.

safaks
05-06-2013, 20:30
Of bu neymiş böyle. Harika bir şey. Eğer ki gerçekten bu kadar koruma sağlıyorsa siyah arabayı tekrar sevicem. Çok Çok iyiymiş. Hemen biyerlerden bulup denemek lazım. Teşekkürler.

xcel
05-06-2013, 20:47
küçük olan ile orta boy bir suv nanolanır mı?

Gokhan43
05-06-2013, 20:53
Peki parlaklık katkısı ne durumda acaba ?
Ben de komple kil polisaj ipa ve ardından nano işine girmeyi düşünürken bu ürün baya bi konuşulur olunca düşünmedim değil :)

Siyah aracım, polisajla gelecek olan minimum çizik ve temiz parlak yüzey üzerine direk bu ürünü uyguladığımızda parlaklık nasıl olur düşündürüyor, derinlik katar mı yoksa polisajdan sonra oluşacal parlaklığa derin parlaklık etkisi beklememek mi gerekir ? :)

TanerErbay
05-06-2013, 21:36
sparis verdim, yolda

haftasonu uygularim

izlenimlerimi aktarmaya calisicam

Ranthor
05-06-2013, 23:02
parlaklik isik yansimasi ile alakali birsey, ciladan cok alt yuzeyin pruzleri ile alakalidir.

Kilcak cizikler varsa, isik duzgun yansimaz===> mat olur,
Yuzey duz olursa, isigi tek aciyla yansitir ---> parlak olur....

Tabi cila da bunun uzerinde bir tabaka yaratip, parlakliga daha da etki edebiliyor. Bu ileri teknoloji koruma urunleri, karnuba katkili cilalar kadar islak ve parlak bir goruntu veremiyor malesef..

ErdemEKŞİ
05-06-2013, 23:02

benim araca ben her hafta meguiars hızlı cila yapıyorum.. bu hafta özellikle yapmadım zr53 uygulayacagım diye.. zemindeki cilalardan arınması lazım deniyor ama bi de bulaşık deterjanıyla yıkıycam.. sonra tam kuruluk üzerine zr53 uygulamayı planlıyorum cok dikkat isteyen bir iş .. bakalım..

ruudvan
05-06-2013, 23:29
benim araca ben her hafta meguiars hızlı cila yapıyorum.. bu hafta özellikle yapmadım zr53 uygulayacagım diye.. zemindeki cilalardan arınması lazım deniyor ama bi de bulaşık deterjanıyla yıkıycam.. sonra tam kuruluk üzerine zr53 uygulamayı planlıyorum cok dikkat isteyen bir iş .. bakalım..

zemınden cılanın arınması nın nedeni silikondur. sılıkon parlaytıcı olarak cılanın ıcınde bulunur.dolayısıyla sen sılıkonu temızlemen lazım buda bulasık deterjanı gıbı yag sokuculerle olmaz.rıske atma kendını ipa ile temizle.
gecen hafta bı arkadas aynı snn dedıgın gıbı uygulamıs bı kac bolgeye zımpara gecıp polısaj yapmak durumunda kaldık . nano top top olmus bırlesmemıs kurumustu.

fussy
06-06-2013, 00:10
nasiol un clean diye ürünü var sitesinde. ZR yi atmadan önce onunla yüzeyi hazır hale getirebilirsin.

Gokhan43
06-06-2013, 01:22
Ben de an itibariyle Nasiol ZR53, GlassShield ve Clean ürünlerinin siparişini verdim bakalım :)

gokayy
06-06-2013, 02:07
Şimdi bu ürünü ilk olarak mı atmalıyız ? Yani pastadan sonra bu ürün peşinden cila ?

ruudvan
06-06-2013, 02:52
Şimdi bu ürünü ilk olarak mı atmalıyız ? Yani pastadan sonra bu ürün peşinden cila ?

nano tabaka yaratır.
yanı sen nanoyu cızık olan bı alana uygularsan uzerıne uygulayacagın pasta ıse yaramaz yanı ortadakı alan snn cızık almanı engeller.
dolayısıyla nano duzgun cızıkten arındırılmıs boyaya uygulanırsa cızıksız gorunum kalıcılık olarak daha mantıklı olur.

nanonun ustune cıla gerekmez nano zaten cıladır.

gokayy
06-06-2013, 03:46
nano tabaka yaratır.
yanı sen nanoyu cızık olan bı alana uygularsan uzerıne uygulayacagın pasta ıse yaramaz yanı ortadakı alan snn cızık almanı engeller.
dolayısıyla nano duzgun cızıkten arındırılmıs boyaya uygulanırsa cızıksız gorunum kalıcılık olarak daha mantıklı olur.

nanonun ustune cıla gerekmez nano zaten cıladır.

Şimdi anladım teşekkürler :D

Ufuk
06-06-2013, 07:59
Bende nano varda benim sorun değişik ne kafama nano yaptıysam her hafta cila yapmayı özledim.Var mı nanonun üstüne önerebileceğiniz ?
Birde acaba nanonun üstüne tutunur mu wax ?

Onrcn
06-06-2013, 08:40
Wax degil fakat, destekleyen urunler de var. Nasiol de galiba destekleyici bir urun cikartmis Nanolex tede Premium paint spray var, wax gibi ama tabiki degil silikon icermiyor fakat parlaklikla su kaydiriciligi destekliyor. Nanolex Quick detailer geliyor onunla da gecebilirsiniz uzerinden.

imprezaWRC
06-06-2013, 08:59
Bende nano varda benim sorun değişik ne kafama nano yaptıysam her hafta cila yapmayı özledim.Var mı nanonun üstüne önerebileceğiniz ?
Birde acaba nanonun üstüne tutunur mu wax ?

Nano sealant'ın üzerine başka bir sealant veya wax uygularsan, uyguladığın kat son kat olacaktır. Ayrıca, uyguladığın sealant veya wax ne yazıkki alttaki nano sealantı da bozacaktır.

Nano ürünlere geçmeden önce, ayrılamadığınız, duygusal bağınız olan sealantları, waxları tüketin ki aklınız kalmasın.

Defalarca söyledim yine söyleyeceğim, nano sealantların veya bilinen adıyla nano cilalar iki çeşittir.
1- Hydrophilic (su yüzeyden perde şeklinde iz bırakmadan iner)
2- Hydrophobic (su yüzeynde boncuklar oluşturur ve yüzeyden boncuklar şeklinde akar gider)

Nano cilaların illede yüzeyde kaygan bir tabaka bırakmaları gerekmez, bu yine yukarıdaki saydığım çeşitlerine göre ve içeriğindeki taşıyıcı maddeye göre değişecektir.
Yüzeyi yapış yapış yapan nanoda var, yapmayan aşırı kaygan yapanda var.
Sen dersen ki, aman ya bu yüzeyi yapış yapış yaptı ben üzerine bunun bildiğim bir cila daha uygulayayım, geçmiş olsun o zaman o uyguladığın son kat olacak, bütün çabalar boşa gidecek. Bu iş bu kadar kolay mı, o zaman ben ne anladım nanodan diyeceklere; etin yanında yoğurt yersen etten gelecek demiri hiç edersin ama et yemiş olursun. Ama o yoğurdu yemezsen etten faydalınırsın.

Wax veya nxt türevi (şu 1 ay koruma sağlayan nxt'yede ne takıldıysanız artık) cilalar = yoğurt
Nano cila = tercihe göre az pişmiş, iyi pişmiş veya orta pişmiş suyunu salmış, marine edilmiş...vs et

Nano cila veya nano teknolojik başka bir ürün uygulanacaksa iş kesinlikle aceleye gelmemeli, herşey kitabına göre uygulanmalı.
Bazı arkadaşlar prille yıkarım, kurularım üzerinede nano cilayı uygularım diyor. Güzel kardeşim, otomobil dediğin, ön yıkama yapıp bulaşık makinesine koyacağın tabak, çanak değildir, prilde süpermen değildir, üzgünüm ama her yıkama sonrası uyguladığın cilayı tek seferde prille çıkartamayabilirsin, de hadi çıkardın, yüzeyde prilin çıkartamadığı kalıntılara ne edeceksin. Korkmayın, kil alın, kille yüzeyi geçin gitsin.
Diyeceksin ki kille dairesel çizik oluşuyor, hayır birader, sen zaten o boyanın ta...koymuşsun, kilide güzelce ekmek hamuru kıvamına getirmeden bol su ile ıslatmadan uygulamışsan veya uyguladıysan ee birader haliyle o boyanın canına okursun, acaip acaip izler yaratırsın.

Bu işin kuralı şunlardır

1- Zift varsa, sinek böcek kalıntısı varsa onları uygun ilaçlar ile çıkartın.
2- Aracınızı adam gibi yıkayın.
3- Kille yüzeyi temizleyin
4- Gerek varsa, dolgu, silikon ve cila içermeyen pastalar ile çizikleri giderin.
Yani all in one tarzı ürün kullanmayın, meguiarsın çoğu silikon bazlı ürünlerinden uzak durun ki onlar zaten kendinizi allame-i cihan olduğunuzu hissettirir, unutmayın onlar fil değil halka, dolayısıyla o halkalar 2-3 saatlik polisajla yerlerinden gitmezler, onlar halen oradalar ama aşırı silikon nedeniyle sizler onları görmüyor olursunuz.
5- Yüzeyi ipa+su karışımı ile silin.
6- Aracın sağından solundan hiç su akmadığından emin olun.
7- Talimatlara göre nano cilayı uygulayın.
8- Aynı gün ve ertesi gün kesinlikle ne yağmur, ne su kaportaya değmeyecek. Aslıdna bu işin raconu 2 hafta suya sabuna değmemektir ama bu her zaman işlemeyeceğinden, bu işi hafta sonuna getirin ya da en izinli olduğunuz günü-haftayı seçin, kafanız rahat olsun.
9- Allah aşkına şu nano cila üzerine nxt, fk1000p, collinite, fk pink wax...vs sürmeyin. Bu işin olayı bu zaten, kaportaya zırt pırt bir *** sürmeyin diye adamlar aylarca çalışıp didiniyor.

Sabırla yazdığım ve forumda belkide 50.kez yazdığım yazının daha sonuna geldim.

Adamı deli etmeyin, bir tarafınızdan cila uydurmayın. :D:D:D

Ufuk
06-06-2013, 09:09
Hakan abi sana bundan önce bu sabırla yazma konusunu açmıştım hatırlarsan :)

Abi arabamı okşamayı özledim yahu ondan dediydim tamam sürmeyiz kızma :p Diyorsun ki sürme sürmeyiz abi.
Neyse nanonun 6.ayındayım yazı çıkartır sanırım yaz sonu nasiol'e geçerim.
Teşekkür ettim güzel insan Hakan abim.

imprezaWRC
06-06-2013, 09:19
Hakan abi sana bundan önce bu sabırla yazma konusunu açmıştım hatırlarsan :)

Abi arabamı okşamayı özledim yahu ondan dediydim tamam sürmeyiz kızma :p Diyorsun ki sürme sürmeyiz abi.
Neyse nanonun 6.ayındayım yazı çıkartır sanırım yaz sonu nasiol'e geçerim.
Teşekkür ettim güzel insan Hakan abim.

Rica ederim canım kardeşim :) , o senin güzelliğin :)

Yanlış anlaşılmasın bende allame-i cihan değilim ama konuyla fazla haşır neşir oldum, oluyorum, olacağım :D :D
Zaten benim uyarılarımı üreticilerde yapıyor ama Türk Millet'i okumayı sevmez, prospektüslerden nefret eder, talimatlarda neymiş der...
Biliyorum ki, yine kafasının dikine iş yapacak arkadaşlar olacak, ama sonra sorun yaşandığında da üreticiye .ok atmasınlar.

TanerErbay
06-06-2013, 13:34
Nano sealant'ın üzerine başka bir sealant veya wax uygularsan, uyguladığın kat son kat olacaktır. Ayrıca, uyguladığın sealant veya wax ne yazıkki alttaki nano sealantı da bozacaktır.

Nano ürünlere geçmeden önce, ayrılamadığınız, duygusal bağınız olan sealantları, waxları tüketin ki aklınız kalmasın.

Defalarca söyledim yine söyleyeceğim, nano sealantların veya bilinen adıyla nano cilalar iki çeşittir.
2- Hydrophobic (su yüzeynde boncuklar oluşturur ve yüzeyden boncuklar şeklinde akar gider)

Nano cilaların illede yüzeyde kaygan bir tabaka bırakmaları gerekmez, bu yine yukarıdaki saydığım çeşitlerine göre ve içeriğindeki taşıyıcı maddeye göre değişecektir.
Sen dersen ki, aman ya bu yüzeyi yapış yapış yaptı ben üzerine bunun bildiğim bir cila daha uygulayayım, geçmiş olsun o zaman o uyguladığın son kat olacak, bütün çabalar boşa gidecek. Bu iş bu kadar kolay mı, o zaman ben ne anladım nanodan diyeceklere; etin yanında yoğurt yersen etten gelecek demiri hiç edersin ama et yemiş olursun. Ama o yoğurdu yemezsen etten faydalınırsın.

Wax veya nxt türevi (şu 1 ay koruma sağlayan nxt'yede ne takıldıysanız artık) cilalar = yoğurt
Nano cila = tercihe göre az pişmiş, iyi pişmiş veya orta pişmiş suyunu salmış, marine edilmiş...vs et

Nano cila veya nano teknolojik başka bir ürün uygulanacaksa iş kesinlikle aceleye gelmemeli, herşey kitabına göre uygulanmalı.
Bazı arkadaşlar prille yıkarım, kurularım üzerinede nano cilayı uygularım diyor. Güzel kardeşim, otomobil dediğin, ön yıkama yapıp bulaşık makinesine koyacağın tabak, çanak değildir, prilde süpermen değildir, üzgünüm ama her yıkama sonrası uyguladığın cilayı tek seferde prille çıkartamayabilirsin, de hadi çıkardın, yüzeyde prilin çıkartamadığı kalıntılara ne edeceksin. Korkmayın, kil alın, kille yüzeyi geçin gitsin.
Diyeceksin ki kille dairesel çizik oluşuyor, hayır birader, sen zaten o boyanın ta...koymuşsun, kilide güzelce ekmek hamuru kıvamına getirmeden bol su ile ıslatmadan uygulamışsan veya uyguladıysan ee birader haliyle o boyanın canına okursun, acaip acaip izler yaratırsın.

Bu işin kuralı şunlardır

4- Gerek varsa, dolgu, silikon ve cila içermeyen pastalar ile çizikleri giderin.
Yani all in one tarzı ürün kullanmayın, meguiarsın çoğu silikon bazlı ürünlerinden uzak durun ki onlar zaten kendinizi allame-i cihan olduğunuzu hissettirir, unutmayın onlar fil değil halka, dolayısıyla o halkalar 2-3 saatlik polisajla yerlerinden gitmezler, onlar halen oradalar ama aşırı silikon nedeniyle sizler onları görmüyor olursunuz.
8- Aynı gün ve ertesi gün kesinlikle ne yağmur, ne su kaportaya değmeyecek. Aslıdna bu işin raconu 2 hafta suya sabuna değmemektir ama bu her zaman işlemeyeceğinden, bu işi hafta sonuna getirin ya da en izinli olduğunuz günü-haftayı seçin, kafanız rahat olsun.
9- Allah aşkına şu nano cila üzerine nxt, fk1000p, collinite, fk pink wax...vs sürmeyin. Bu işin olayı bu zaten, kaportaya zırt pırt bir *** sürmeyin diye adamlar aylarca çalışıp didiniyor.

klavyene saglik :)

ErdemEKŞİ
06-06-2013, 14:28
zemınden cılanın arınması nın nedeni silikondur. sılıkon parlaytıcı olarak cılanın ıcınde bulunur.dolayısıyla sen sılıkonu temızlemen lazım buda bulasık deterjanı gıbı yag sokuculerle olmaz.rıske atma kendını ipa ile temizle.
gecen hafta bı arkadas aynı snn dedıgın gıbı uygulamıs bı kac bolgeye zımpara gecıp polısaj yapmak durumunda kaldık . nano top top olmus bırlesmemıs kurumustu.

ipa yı nerden bulabilirim?

imprezaWRC
06-06-2013, 14:47
ipa yı nerden bulabilirim?

ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET (http://erdemboya.ticiz.com/site_search?search_term=ipa&search_submit_button=Ara)

veya

Labor kimya

Antalyalogy
06-06-2013, 14:58
Başkanım şu uzun uzun yazdığın mesajı sabit başlık yaparmısın rica etsem ?

Çünkü nano ile ilgili çoğu birbirine benzer sorular gelmeye devam edecek maalesef , bizde gördüğümüz yerde sabit konunun linkini veririz.Akıllardaki soru işaretlerinin % 99 u giderilir.

Ellerine sağlık..

Gokhan43
06-06-2013, 15:01
Hakan abi bu Nasiol Clean adlı ürün, IPA yerine kullanılabilir mi yoksa ben polisajdan sonra Clean falan karıştırmayıp direk IPA ile mi sileyim yüzeyleri ? :9

imprezaWRC
06-06-2013, 15:01
Başkanım şu uzun uzun yazdığın mesajı sabit başlık yaparmısın rica etsem ?

Çünkü nano ile ilgili çoğu birbirine benzer sorular gelmeye devam edecek maalesef , bizde gördüğümüz yerde sabit konunun linkini veririz.Akıllardaki soru işaretlerinin % 99 u giderilir.

Ellerine sağlık..

Nano sealant uygulaması ile ilgili genel bir başlık açıp onu sabitleyeyim daha iyi olur sanki :beuj:

Rica ederim :) , afiyet olsun :)

Antalyalogy
06-06-2013, 15:10
Nano sealant uygulaması ile ilgili genel bir başlık açıp onu sabitleyeyim daha iyi olur sanki :beuj:

Rica ederim :) , afiyet olsun :)

Valla iyi olur .Hep aynı sorular gelince insan ister istemez sıkılıyor bir süre sonra.Hem böylece Nano aşkını daha çok kitleye ulaştırırız . Arkadaşlarımızın paraları da ceplerinde kalır , aracın eksiklerini giderirler :p

imprezaWRC
06-06-2013, 15:18
Valla iyi olur .Hep aynı sorular gelince insan ister istemez sıkılıyor bir süre sonra.Hem böylece Nano aşkını daha çok kitleye ulaştırırız . Arkadaşlarımızın paraları da ceplerinde kalır , aracın eksiklerini giderirler :p

Arkadaşların paraları cepte kalsın, ben Onur ve Ozan saçar saçar dururuz :D :D :D

Son dakika haberi : Yeni bir ürün daha çıkmış :heyoo: :D:D

Antalyalogy
06-06-2013, 20:11
Nasiol den mi ?

imprezaWRC
06-06-2013, 20:18
Nasiol den mi ?

Nasiol değil başka bir marka, yakında paylaşırım :)

Antalyalogy
06-06-2013, 20:32
Bekelemedeyiz...

ErdemEKŞİ
11-06-2013, 13:05
ben de uygulamayı yaptım.. yarım şişe kaldı.. çok çok dikkatli yapmak gerekiyor arkadaslar bu birinci öncelik.. su damlası direk işi bozuyor,benim bagajın bir kısmı düzgün olmadı yazıların kenarlarındaki su damlaları sebebiyle..
ürün harika herkese öneririm..

zıpzıp
11-06-2013, 22:38

Bu işin kuralı şunlardır

Benim ömrümün yarısı cila yapmakla geçti :D Cila yapmadan yaşayamam cila yapamazsam Nano igrenç bişey o zaman :D

Nasiol zr53 aldıgıma pişman oldum :D bunları okduuktan sonra

kickbuttowski
11-06-2013, 22:43
Uygulamayı Glaze üzerine yapamıyor muyuz? :(

Bir de bizim araba bugün yarın boyadan çıkıyor en yakın meguiars var bana bi reçete yazabilecek olan var mı?

zıpzıp
11-06-2013, 22:53
Üzerine bişey yapamamak can sıkıcı

ruudvan
12-06-2013, 01:32
Uygulamayı Glaze üzerine yapamıyor muyuz? :(

Bir de bizim araba bugün yarın boyadan çıkıyor en yakın meguiars var bana bi reçete yazabilecek olan var mı?

o işin reçetesini doktor yazar sen once bı muayeneye gotur aracı recete kolay ıs.

TanerErbay
13-06-2013, 18:45
alipta uygulama yapan oldumu??

rockford34
14-06-2013, 16:59
dün ozan garajda bişeyler yapıyordu ama onumu uygaladı soru işareti :))

ruudvan
14-06-2013, 21:21
sacma sapan bir ürün . ben begenmedım kullanması zor .yedırene kadar kuruyor urun yanında kesınlıkle bır yardımcı olmalı 2 kısı anca yapabılır oda tam anlamıyla deıl alıstıgımız sekılde nanoyu sık ardından kalıntı olan yere tekrar sık yumusat olayı yok bunda surdugun yerı sılemedın dırek ız kalıyor amator kullanıcılar ıcın sıkıntı yaratabılır.
clean yerıne ıpa kullanın clean denılen zımbırtıyıda begenmedım .ipa daha ıyı dıcem zaten cleanda ipa ama en azından sısesıne para vermemıs olursunuz.
uygulama bezlerıde hıc hos deıl markanın bosa para 4 e katlanmıs pecete boyutunda anlamsız bı bez.

rockford34
14-06-2013, 21:48
sacma sapan bir ürün . ben begenmedım kullanması zor .yedırene kadar kuruyor urun yanında kesınlıkle bır yardımcı olmalı 2 kısı anca yapabılır oda tam anlamıyla deıl alıstıgımız sekılde nanoyu sık ardından kalıntı olan yere tekrar sık yumusat olayı yok bunda surdugun yerı sılemedın dırek ız kalıyor amator kullanıcılar ıcın sıkıntı yaratabılır.
clean yerıne ıpa kullanın clean denılen zımbırtıyıda begenmedım .ipa daha ıyı dıcem zaten cleanda ipa ama en azından sısesıne para vermemıs olursunuz.
uygulama bezlerıde hıc hos deıl markanın bosa para 4 e katlanmıs pecete boyutunda anlamsız bı bez.

bu ürün seni bildigin canından bezdirmiş kardeşim :)

Onrcn
14-06-2013, 21:54

Ridvan herseyi denedin bir nanolex denemedin :D

ruudvan
14-06-2013, 22:15
bu ürün seni bildigin canından bezdirmiş kardeşim :)
Valla o sekilde oldu her acidan kargo bir sorun urun bir sorun.pek hoslanmadim bn ustesinden gelirim ama amator kullanici icin zulum olur.

Ridvan herseyi denedin bir nanolex denemedin :D

Bnm isler biraz ticari oldugu icin acikcasi cok farkli urun fantazisi yapamiyorum ama denemek isterim acikcasi.bi sonraki nanonu nanolex kullanicam bununda sozunu veriyim hatta

rockford34
14-06-2013, 22:45
kullanıcı yorumları her zamn bnm için önemlidir :) demekki uzak duruyormusuz :)

Onrcn
14-06-2013, 23:10
Valla o sekilde oldu her acidan kargo bir sorun urun bir sorun.pek hoslanmadim bn ustesinden gelirim ama amator kullanici icin zulum olur.

Bnm isler biraz ticari oldugu icin acikcasi cok farkli urun fantazisi yapamiyorum ama denemek isterim acikcasi.bi sonraki nanonu nanolex kullanicam bununda sozunu veriyim hatta

Ridvan, Nanolex pek fantazi urunu degil aslinda :) Sonuc olarak detailingworld'de yer alan bir firma ve inanmasam zaten getirmezdim ;) Adresini pm lersen sana haftaya ufak bir sample yollayayim, hem Nanolex Ultra, hemde normal Ipa dan cok daha etkili Nanolex Paint cleanerdan. Deneyimlerini paylasirsan sevinirim ;)

ruudvan
14-06-2013, 23:16
kullanıcı yorumları her zamn bnm için önemlidir :) demekki uzak duruyormusuz :)

durumu su sekılde acıklıyım.
yerlı mal dedık aldık.aquart yada nanolex e ulasabılıyoruz.cok kasarsam qtechnıc yada wolf's da getırebılırdım .

gecenlerde bı arkadas denemıs aracını sıvrı zekalının bırı prılle yıka dıyınce oda o sekılde yapmıs.tamam prıl yag cozucu sılıkonda cozebılırde tam anlamıyla yuzey hazırlamada yeterlı olmayabılır nıtekım o sekılde olmus.
kosa koca bır camurluk e aracın muhtelıf yerlerı benek benek . nano bırlesmemıs kısacası .
dedım ne kullandın nasıol dedı.alla alla dedım falan fıland erken .
aramıs nasıl duzeltırım demıs fırmaya bızım arkadas.
fırmada daha tam onu cozemedık ama pastayla duzelıyor denmıs .
pasta uyguladık baktım olucak gıbı deıl 2000 zımparayla gırdım %90 kadar duzelme oldu.

bıdaha yapmadan once haber ver bırlıkte yapalım dedım.
ama baskasının bnm gıbı bır arkadası olmayabılır.

o halde kımsede arabasını gormek ıstemez acıkcası.
bugun bn denedım .tamam malzeme guzel katman olusuyor ıyı hos hersey guzelde.
1ncısı uygulama bezı dıye sattıkları bez bnce 5 para etmez.
2.ncısı clean dıe yuzey hazırlama dedıklerı spreyde gereksız bır urun onun yerıne ipa alsan en azından markaya ve sıseye para vermıceksın.
3ncusu malzemeyı uyguluyorsun bır yerı hafıf unuttun mu dırek kuruyor buğu yapıyor.duzeltmek ıcın mecbur pastaladım kalıntı olan yerlerı .hıc bır sekılde elle cıkmıyor.kı uygulama yaptıgım yerın acık hava sıcaklıgı max. 20 derece.

acıkcası amator tek kısı bu ıslemı yaz gunu gunduz vaktı golgede yada gunes ısıgı altında bnce mukemmel yapamaz.yaptık bu kadar oldu olur sonuc bnce.

nano (nasiol)onerrım ama amator kullanıcıya deıl.yada once baska panelde dene kendını gelıstır sonra hata yapmadan araca uygulamak lazım.

bnm gorusum budur.

ruudvan
14-06-2013, 23:18
Ridvan, Nanolex pek fantazi urunu degil aslinda :) Sonuc olarak detailingworld'de yer alan bir firma ve inanmasam zaten getirmezdim ;) Adresini pm lersen sana haftaya ufak bir sample yollayayim, hem Nanolex Ultra, hemde normal Ipa dan cok daha etkili Nanolex Paint cleanerdan. Deneyimlerini paylasirsan sevinirim ;)

yok yanlıs anladın.kendı aracıma pek zaman ayıramıyorum .dolayısıyla zaman ayırdıgımdada bıldıgım elımın altında olan beyaz arac ıcın butık malzemelerımı kullanıyorum.o yuzden ole soledım.

nanolex ıle bn 2010 yılında gorustum.senden once bn nıyetlıydım .neden malzemeye ınanmamazlık yapayım ki :D

imprezaWRC
17-06-2013, 18:29
Kafam dağılsın diye bende ürünü uyguladım. Şu an Duster'ın üzeri saten kumaşla kaplanmış gibi oldu. Uygulamada bir zorluk göremedim, Aquartz'dan hallice bir uygulama zorluğu var; en az 2 tane tertemiz kupkuru mikrofiber beze ihtiyaç var, biriyle ürünün fazlasını alıp diğeriylede parlatma işlemi yapılması lazım.
Mikrofiber bezleri 4'e katlamakta fayda var.

Ürünün sarfiyatı da gayet yeterli düzeyde, idareli kullanıldığında 1 araca 2.katı atacak kadar bile arttırılabilir, ben bunu yapmak yerine kapı içlerine surdum.
Zar zor bitirebildim, utanmasam jantlarada sürecektim ama jantlarda 4nano var diye elleşmedim.

Gel gelelim, ürünü uygulamadan önce adam gibi temizlik şart, ben ne yaptım;
1-Yıkama
2-Kil
3-En düşük aşındırıcılı SİLİKONSUZ VE CİLASIZ bir pasta ile elle ve cila pedi ile 1 kat daha derinelemesine temizlik yaptım.
4-ipa+su karışımı ile yüzeyi sildim.
5-Pek aklıma yatmayınca sonax lack prepare ile 1 kat daha temizlik yaptım.

İyice kuru olduğundan emin olduktan sonrada ürünü uyguladım. Ürün çabuk kurumaya başlıyor, bunun en baba nedeni hava sıcaklığının yüksek olmasıdır.
O yüzden de büyük panelleri hatta mümkünse tüm panelleri küçük bölümlere ayırıp parça parça ürünü sürün, yoksa işiniz zor. Kurudumu çıkartması zor.

Bugün birazda yol yaptım, yola çıkmadan öncede bug film'i uyguladım, garibim zr53 üzerine zor tutundu. Sürat yapmadığım için çok sinek böcek yapışmadı ama yinede video için yeterli sayıda var. Hafta içi yıkama yapacağım esnada video da çekip sizlerle paylaşırım.

Özetle ben beğendim.

Bu arada, öncesi sonrası boya kalınlığınıda ölçtüm, bug film içinde ölçüm yaptım.
Sonuçlar fena değil.

Fotoğraflar ve videolar ilerleyen günlerde gelecek.

Ranthor
17-06-2013, 21:54
havadaki nemdenmidir nedir, camlara kaydirici surerken 15 saniye icinde kürleşti.
Deli etti beni, kollarım koptu, cikarana kadar.
Daha once bole olmuyordu, peh..

ruudvan
18-06-2013, 02:50
çok çabuk kuruyor hemfikiriz :D

imprezaWRC
18-06-2013, 09:09
çok çabuk kuruyor hemfikiriz :D

Bu kadar sıcakta gayet normal bir durum :)

mert0640
18-06-2013, 09:28
stabil 22 derecede uyguladım donma vs olmadı...
suyla teması olunca sıkıntı çıkarıyor onuda denedim su sıktım üstüne kasıtlı :D
ben begendim ürünü ilk izlenimler gayet iyi...
dayanım gücü ne durumda ilerliyen zamanda onuda görecegim...

imprezaWRC
21-06-2013, 23:13
Bugün ofisten çıkar çıkmaz soluğu akaryakıt istasyonunda aldım, arkadaşım sağolsun su tuttu ben videoya çektim ve sonrasında da fotoğrafladım.

Öncelikle şunu söyleyeyim, su kaydırıcılığı ve tozluyken bile verdiği saten kumaş etkisini çok beğendim. Uygulamayı yapalı 6 gün oldu, bu süre içerisinde İstanbul-Bursa-İstanbul seyahatim oldu, bol bol toza maruz kaldı, çamur hiç görmedi.

Videolarda da göreceğiniz üzere kaputun bir kısmında su iticilik yok, neden yok çünkü orada bug film var, ve bug filmi biraz kalın sürmüş olacağım ki, su ile zor çözüldü, biraz ovalamak icab etti Ne yalan söyleyeyim, bug film zr53'ü bozdu sandım, ama 5dk uğraş sonucunda boncuklanma geri gelince derin bir oh çektim. :D:D:D

Önce fotoğraflar
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr531_zps61ffcb77.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr532_zps64afbbe6.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr533_zps709d059d.jpg

Aha bu da videosu
Videoda kaput ve çamurluğun uç kısımlarında suyun boncuklanmamasının yegane sebebi: anam o bölümlerde bug film vardı, meret suyla zor çözüldü, ilk etapta bir beyazlık aktı gitti ama şampuan değdirmeden, ovalamadan çıkmadı. Bug film'i az ve öz sürün :D:D

bDqbZY1btpQ
Nasiol ZR53 nano car coating - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bDqbZY1btpQ)

rockford34
22-06-2013, 12:33
havadaki nemdenmidir nedir, camlara kaydirici surerken 15 saniye icinde kürleşti.
Deli etti beni, kollarım koptu, cikarana kadar.
Daha once bole olmuyordu, peh..

kanka sende böyle teknik hatalar olmazdı :D

TanerErbay
06-08-2013, 11:27
Sparis etttikten sonra kafamin rahat zamanim rahat olan bir zaman bekledim ve gectigimiz haftasonu uygulamayi yaptim.

Bastan sunu söyliyeyim, ben amatör birisiyim

Uygulamayi yapicak arkadaslara önerim
- Kesinlikle zaman sikintin olmamali
- 2ci bir arkadasin yardimi cok dokunabilir (bende tek basima uyguladim)
- yilmadan yorulmadan uygulanmali
- güzel isiklandirilmis, tozsuz bir mekanda uygulamak
- pasta makinasini yakininizda bulundurun
- aracin %100 kurulanmis ve ayna cita vs gibi yerlerde su kalmamasi icin hava ile silinmeli arac

yaptigim hatalar
Ön kaputu 6 ya bölerek yaptiktan sonra, öz güvenle diger parcaya yöneldikten sonra, aceleci davranip, ilk camurlukta ilk hatalarimi yaptim. sonra yanlis kristallesmeleri fark edince, pasta makinasinla cok ugrasarak kristalleri yok edip bastan camurluk ve kapilarida 2 ye 3 bölerek uyguladim. Basari kacinilmazdi. Birde aynadan damlayan bir damladan dolayi ayni islemleri tekrar etmek zorunda kaldim

Genel durum

ürün zor, zahmetli, ama diger amatörler icin üretilmis cilalardan kat kat iyi
Umarim ürünü 6 ay kullanabilirsem, ürünün vaadettigi gibi, bence cok basarili

sagolsun belediye aracimi ücretsiz olarak cicek zannettigi icin fiskiye ile yikadi, sonrada kirlensin diye 1ci köprüdeki yol calismasinda dur kalk yapinca tüm tozlar yapistigindan yikatmak zorunda kaldim. ilk izlenim müthis

boya üzerinde teflonumsu bir yüzey ve parlakligi müthis. Prof birininin alt yapisini daha iyi hazirlasa ve uygulansa, daha da iyi olurdu, ama kendim yaptigim icin daha gözüme hos gelmekte

zahmetli, aslinda prof insanlarin elinde muhtesem sonuc verebilicek bir ürün

ben ugrassam da etsemde sonuc olarak harika

birde 5-6 ay bu sekilde kalirsa, dahada muhtesem olucaktir

Bundan sonra ne firca nede baska ilacla, sadece su ile veya cilali sampuanla yikayarak, parlakligi daha uzun süre yasamak istiyorum

E90Fun
07-08-2013, 22:08
Arkadaşlar bu nano korumayı uyguladıktan sonra. Her yıkamada araca hızlı cila türü bir şey sürüyormusunuz? Yoksa 5 6 ay boyunca sadece nano koruma ile mi duruyor araç ?

safaks
07-08-2013, 22:10
Arkadaşlar bu nano korumayı uyguladıktan sonra. Her yıkamada araca hızlı cila türü bir şey sürüyormusunuz? Yoksa 5 6 ay boyunca sadece nano koruma ile mi duruyor araç ?

Ara ara spreyle bu ürünü uygulayabilirsin. Su iticiliğini tekrar kazandırıyormuş.

Nasiol - Love and Protect the Original (http://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-metalcoat)

imprezaWRC
07-08-2013, 22:16

ZR53 ve türevi nano teknoloji sınıfındaki cilalar için varsa kendi ürün gamındaki quick detailerlar kullanılır, yoksa bilindik quick detailer veya hızlı cilaları kullanamazsınız, aksi halde ZR53'ün yapısı bozulabilir.

Ayrıca, düzgün yıkama ile koruma süresi 1 seneyi rahatlıkla bulabilir.

E90Fun
07-08-2013, 22:18
Teşekkürler :)

TanerErbay
13-08-2013, 08:20
Ara ara spreyle bu ürünü uygulayabilirsin. Su iticiliğini tekrar kazandırıyormuş.

Nasiol - Love and Protect the Original (http://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-metalcoat)

alayim bundan da.

ZR53 ün uygulamasindan 1 hafta gecti ve gercekten aracimin kirlenmesi azaldi.

Üzerindeki toz gitsin diye su tuttum, daha etkisi kaybolmamis :)

berk34
01-09-2013, 15:57
Zr53 un ustune metalcoat yerine nanolex premium sealant uygulayabilir miyiz ? İkisi muadili urunler diye biliyorum ama farkli markalar olmasi problem yasatir mi? Ayrica zr53 ten ne kadar sure sonra uygulamak lazim ?

ruudvan
02-09-2013, 00:11
Uygulayabilirsin nanolexin tutunmasi iyi diye biliyorum ama yerinde olsam nanolexi nasiol un uzerine uygulamazdim. Nasiol un omru bittikten snr nanolex uygulardim

berk34
02-09-2013, 08:53
Benim aracimda suan zr53 var ve yapilali 4 gun oldu . Nanolexi kullanma amacim , zr53 un boncuklanma yada su iticiligini ayda 1 yenilemek olacak. Yani bir nevi quick detailer gibi ,yoksa zr53 altta korumaya devam , nanolexte ekstra parlaklik , boncuklama ve su iticilik diye dusundum ama dogru mu degil mi bilmiyorum.

Onrcn
02-09-2013, 09:46
Benim aracimda suan zr53 var ve yapilali 4 gun oldu . Nanolexi kullanma amacim , zr53 un boncuklanma yada su iticiligini ayda 1 yenilemek olacak. Yani bir nevi quick detailer gibi ,yoksa zr53 altta korumaya devam , nanolexte ekstra parlaklik , boncuklama ve su iticilik diye dusundum ama dogru mu degil mi bilmiyorum.

Muadil urun konusuna birsey soylemem yersiz olur fakat rahatlikla kullanabilirsiniz. Nanolex PPS neredeyse her yuzeye tutunur, sadece etkisinin ne kadar surecegini kestiremeyiz.

Nanolex Ultra olsaydi elinizdeki urun, o zaman tamamen farkli birseyi konusuyor olurduk :)

Alper_
03-09-2013, 22:13
malco nun silikonsuz ince pastasından aldım elimde kil de var..yüzeyi hazır hale getirdikten sonra ipa+su karışımıyla silmem gerekiyor sanırım..ipa ve suyu yarı yarıya mı karıştırayım ? yada kil uygulamasından sonra, ipa+su, ince pasta ve üzerine ürünü uygulasam sorun olur mu ?

Onrcn
03-09-2013, 22:46
Kil+pasta+ araci cilasiz guclu bir sampuanla yika +ipa + urun

berk34
03-09-2013, 22:52
http://p1309.hizliresim.com/1f/3/s89ww.jpg

Fotograf boyutunda sorun yoktur umarim .

Alper_
03-09-2013, 23:01
Kil+pasta+ araci cilasiz guclu bir sampuanla yika +ipa + urun

teşekkür ederim :)

-ER-
16-09-2013, 03:41
Bilen illaki vardır bu sprey neverwet yada superwet gibi ürünler gibi birşey yok mu ?
yada onlar uygulanamıyor mu ?

Bu alet baya ilgimi çekti
6mHm1xKs31g

imprezaWRC
16-09-2013, 09:26
Bilen illaki vardır bu sprey neverwet yada superwet gibi ürünler gibi birşey yok mu ?
yada onlar uygulanamıyor mu ?

Bu alet baya ilgimi çekti

Armor all wheel protectant, maksimum 4 hafta koruma sağlayan bir ürün.

-ER-
16-09-2013, 15:02
Armor all wheel protectant, maksimum 4 hafta koruma sağlayan bir ürün.

Yani komple kaportaya yada camlara uygulanamıyor böyle birşey anladığım kadarı ile

imprezaWRC
16-09-2013, 15:14
Yani komple kaportaya yada camlara uygulanamıyor böyle birşey anladığım kadarı ile

Teorik olarak uygulanabilir, ancak alın bunu kaportayada uygulayın gibi bir ibare hatırlamıyorum. Kaldıki, armor all'un boya için başka bir ürünü var, ancak o ürün nano teknoloji sınıfında olmayan bir ürün.

Boya için nasiol, nanolex, gtechniq, sonax, ...vs öneririm. Armor all'un wheel protectant ürünü çok aman aman bir ürün değil. (Kullanmıştım, ona istinaden yazıyorum)

-ER-
16-09-2013, 15:23
Teorik olarak uygulanabilir, ancak alın bunu kaportayada uygulayın gibi bir ibare hatırlamıyorum. Kaldıki, armor all'un boya için başka bir ürünü var, ancak o ürün nano teknoloji sınıfında olmayan bir ürün.

Boya için nasiol, nanolex, gtechniq, sonax, ...vs öneririm. Armor all'un wheel protectant ürünü çok aman aman bir ürün değil. (Kullanmıştım, ona istinaden yazıyorum)

Cevaplar için teşekkür ederim sizinde yazılarınızı okudum zaten anladığım kadarı ile bu konudaki yani Nasiol dan baya memnun kalmışsınız onu uygulayacağım galiba hem etkisi sizin dediğiniz gibi toz taneciksiz (su) direk akıp gidiyor daha verimli gibi geldi diğerleri (Nano) wax gibi ufak ufak tozcuklar gibi kalıyor su tanecikleri.

imprezaWRC
16-09-2013, 15:32
Cevaplar için teşekkür ederim sizinde yazılarınızı okudum zaten anladığım kadarı ile bu konudaki yani Nasiol dan baya memnun kalmışsınız onu uygulayacağım galiba hem etkisi sizin dediğiniz gibi toz taneciksiz (su) direk akıp gidiyor daha verimli gibi geldi diğerleri (Nano) wax gibi ufak ufak tozcuklar gibi kalıyor su tanecikleri.

Nasiol'u 2-3 arkadaş ve bolca temiz mikrofiber bez ile kapalı bir ortamda uygulamanı tavsiye ederim, tek başına yapmaya kalkıştığında silmeyi unuttuğun yerlerde ürün çok hızlı kurur ve çıkarmak için polisaj yapman gerekebilir.

Ben nasiol'den memnunum, yaklaşık 3 ay oldu, 2.500km yol yaptım, o ara bildiğim akaryakıt istasyonlarında köpüklede tanıştırdım, bilerek 1:10 sulandırılmış apc sıktım, bulaşık deterjanı kıvamında bir üründe sıktım, şu an için boncuklarında azalma yok, durumu gayet iyi, dün video çekecektim ama makinayı evde bırakıp çıkmışım, eve geri dönüp almayada üşendim o yüzden güncel halinin videosu yok ama performansı dediğim gibi gayet iyi :)

Alper_
26-09-2013, 12:01
yorumlarda yardımcı bir kişi gerekebilir denilince arkadaşımla beraber uyguladık..sonuç gayet güzel oldu fakat boyanmış kapı çıtaları pek olmuyor pasta ile geçmemiz gerekti.

TanerErbay
23-10-2013, 12:07
alayim bundan da.

ZR53 ün uygulamasindan 1 hafta gecti ve gercekten aracimin kirlenmesi azaldi.

Üzerindeki toz gitsin diye su tuttum, daha etkisi kaybolmamis :)

13.08.2013 te yazmissim bunu

Etkisi hala ayni

uygulamasi biraz ugrastirici ama etkisine deger

imprezaWRC
23-10-2013, 12:25
4 ay olmuş, benim uygulamada da sıkıntı olmadı, etkisi devam ediyor. Bu süreçte nasiol'un qd'sinide hiç kullanmadım.

TanerErbay
24-10-2013, 15:58
4 ay olmuş, benim uygulamada da sıkıntı olmadı, etkisi devam ediyor. Bu süreçte nasiol'un qd'sinide hiç kullanmadım.

aynen

bende hicbirsey kullanmadim

yikamacida (AutoWax) hic köpük kulandirtmadim

mehmetRS
24-10-2013, 21:10
martı boku deneyimi varmı hiç?

imprezaWRC
25-10-2013, 08:55
martı boku deneyimi varmı hiç?

Martı, karga, güvercin, gergedan...vs 1 hafta hiç ellemediğim bile oldu. (nasıl sabrettim bende anlamadım :D )
Hiçbirşey olmuyor :)

SOMEONESPECIAL
25-10-2013, 09:01
Valla siparişi verdim ama gözüm korkmadı değil hani ???

imprezaWRC
05-11-2013, 14:52
4 ay 21 gün sonraki durum,
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr53_zps20239fd5.jpg

Bu süre içinde hiçbir nano quick detailer kullanmadım. Hatta yıkama için çok özen göstermedim, sonax 2 in 1 , sonax turuncu ve bazende shell'in ve total'in içeriğini bilmediğim köpüğünü bile kullandım.
Şu an için performansı gayet iyi.

P.S: Bugün shell'de videoda çekecektim ama eleman ve egoist bir müşteri yüzünden sigortam attı; herifleri sesimle dövdüm :D :D , video çekemedim.

KOSEREN
05-11-2013, 16:23
Ürünün maşallahı varda benim gibi ayda bir nxt atıp karşısına geçip sigara yakma zevkine sahip kişiler için kötü :D zr53 üzerine tavsiye edebileceğiniz wax var mıdır?

SOMEONESPECIAL
05-11-2013, 16:30
Haftasonu uyguladım.... Kil-Alkol-ZR53
Yalnız o kadar canlandı ki, parladı ki renk ön kaputtaki bütün hatalar ortaya çıktı.
Ya kaput boyanacak ya da folyo kaplatacağım başka çarem yok

Onrcn
05-11-2013, 16:34
Ürünün maşallahı varda benim gibi ayda bir nxt atıp karşısına geçip sigara yakma zevkine sahip kişiler için kötü :D zr53 üzerine tavsiye edebileceğiniz wax var mıdır?

Nasiol Metalcoat Formula 2 yada Nanolex Premium Paint Spray uygulayabilirsiniz uzerine. Normal wax kullanmayin.

imprezaWRC
05-11-2013, 19:23

Onurcan cevabı vermiş; bende destekleme yapayım; nano teknoloji cila üzerine wax veya nxt gibi sealant uygularsanız son kat uyguladığınız ürün olacağı gibi nano teknoloji cilanın bağlarınıda bozmuş olursunuz, özetle tüm emek ve para çöpe gider.

Yazmayı unuttum, yıkama öncesi kaputta tam 1 haftalık kuş pisliği vardı, basınçlı su ile tek seferde o pislikler uçup gittiği gibi geride yanık izide kalmadı :)

Nxt ve/veya türevi cila üzerinde 1 hafta kuş pisliğini güneş görecek şekilde bırakın sonrada oturup ağlayın.

Bende eskiden her hafta veya her ay aracın bir yerine birşey sürerdim ancak şu an bunu yapacak ne enerjim ne de zamanım var. Dolayısıyla ben ve benim gibiler için nano teknoloji üretimi ürünler tam bir hayat kurtarıcısı oluyor. 15 aydır tüm camlarda japon menşeeli bir yağmur kaydırıcı var; bilerek silecek çalıştırdım, apc sıktım, ipa ile sildim banamısın demedi, 15 aydır o ürünü destekleyici bir üründe uygulamadım ama performansı halen ilk günkü gibi; ama aynı şeyi silecek lastikleri için söyleyemeyeceğim, onlar 3 ay önce hayatlarını kaybettiler.

Birde şu var; nxt'ye ödediğin para, harcadığın vakit döner dolaşır nano teknoloji cilaya vereceğin paraya denk gelir; birini her hafta sürersin birini bir defa sürersin hatta not almazsan ulan ben bunu ne zaman uyguladım diye düşünürsün.

Onrcn
05-11-2013, 20:07
Onurcan cevabı vermiş; bende destekleme yapayım; nano teknoloji cila üzerine wax veya nxt gibi sealant uygularsanız son kat uyguladığınız ürün olacağı gibi nano teknoloji cilanın bağlarınıda bozmuş olursunuz, özetle tüm emek ve para çöpe gider.

Yazmayı unuttum, yıkama öncesi kaputta tam 1 haftalık kuş pisliği vardı, basınçlı su ile tek seferde o pislikler uçup gittiği gibi geride yanık izide kalmadı :)

Nxt ve/veya türevi cila üzerinde 1 hafta kuş pisliğini güneş görecek şekilde bırakın sonrada oturup ağlayın.

Bende eskiden her hafta veya her ay aracın bir yerine birşey sürerdim ancak şu an bunu yapacak ne enerjim ne de zamanım var. Dolayısıyla ben ve benim gibiler için nano teknoloji üretimi ürünler tam bir hayat kurtarıcısı oluyor. 15 aydır tüm camlarda japon menşeeli bir yağmur kaydırıcı var; bilerek silecek çalıştırdım, apc sıktım, ipa ile sildim banamısın demedi, 15 aydır o ürünü destekleyici bir üründe uygulamadım ama performansı halen ilk günkü gibi; ama aynı şeyi silecek lastikleri için söyleyemeyeceğim, onlar 3 ay önce hayatlarını kaybettiler.

Birde şu var; nxt'ye ödediğin para, harcadığın vakit döner dolaşır nano teknoloji cilaya vereceğin paraya denk gelir; birini her hafta sürersin birini bir defa sürersin hatta not almazsan ulan ben bunu ne zaman uyguladım diye düşünürsün.

Ayrica NXT gibi polimer olusturan urunler toz miknatisidir. Bu tarz seyler disinda biz israrla washcoat oneriyoruz. NXT 532ml 57tl, Washcoat 1000ml 110tl(Simdilik) + Her uygulama sadece 20ml :) ZR53 un uzerinde cok degisik reaksyon verecektir.

d.berkay
05-11-2013, 20:54
Sonuç oldukça başarılı görünüyor gerçekten..

xcel
06-11-2013, 15:28
Peki parlaklık durumu nasıl? Yani waxlar veya sealantlarla karşılaştırılsa zr53 sönük kalıyor mu?

imprezaWRC
06-11-2013, 15:33
Peki parlaklık durumu nasıl? Yani waxlar veya sealantlarla karşılaştırılsa zr53 sönük kalıyor mu?

İlk günkü aşırı parlaklı bu kadar süre sonunda biraz azaldı ama yinede benim açımdan parlaklık gayet güzel.
Sealant ve waxlar ile karşılaştırdığımızda ZR53 parlaklık konusunda sönük kalmıyor :)

jdm039
07-11-2013, 17:58
konu güncel mi

Ranthor
07-11-2013, 18:07
benim de iki uç ay oldu. damlaciklarin yapisi azicik bozuldu ama koruma tam gaz devam ediyor.

zr53 kirec lekeleri tutan bir urun, bir ona gicik oldum.

Onrcn
07-11-2013, 18:11
benim de iki uç ay oldu. damlaciklarin yapisi azicik bozuldu ama koruma tam gaz devam ediyor.

zr53 kirec lekeleri tutan bir urun, bir ona gicik oldum.

Turkiye deki kirec lekeleri biraz enteresan oluyor. Tam emin olmamakla beraber ZR53 te sanirsam quartz malzeme var, eger varsa normal, kirec lekesi genel bir problem quartz larda. Tabi asiri urunleri kast etmiyorum

berk34
07-11-2013, 19:48
Benim uygulamam da 2 ay 10 gün oldu , bugün yağmurda boncuklar mükemmeldi herhangi bir performans düşüklüğü yok . Ama yine de aldığım nanolex pps ıle gtechniq c2v3 ü ayrı ayrı panellere uygulayıp test etmeyi düşünüyorum :) yalnız canımı sıkan bir olay kaputta kedi kaymış mı artık nolmuş baya çizik var. Kedi olduğuna eminim çünkü camlarda ayak izleri vardı . Şimdi o çizikleri nasıl kapatabilirim ?

imprezaWRC
07-11-2013, 20:41
konu güncel mi

Sanki bu soruda birşeyler eksik kalmış; tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama bu konu güncel bir konu, ZR53 ile ilgili güncelleme yapıyoruz.
Umarım soruna ışık tutacak bir cevap olmuştur :beuj:

imprezaWRC
22-11-2013, 13:52
5 ay 8 gün sonra, hafif yağmur altındaki durum. Baştan belirteyim, araç fark edilmesede üzerinde toz tabakası var ve 5 ay 8 gün boyunca ZR53'ü destekleycek hiçbir ürün kullanmadım.

http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/nzr53_zps0563ddb8.jpg

Ranthor
22-11-2013, 13:56
fiyat/performans olarak zr53 un bence dunyada rakibi yok su anda..
sıkıntısı uygulaması super kolay değil, erken donuyor. (aquartzdan daha kolay gene de)

imprezaWRC
22-11-2013, 14:00
sıkıntısı uygulaması super kolay değil, erken donuyor. (aquartzdan daha kolay gene de)

Fiyat/performans olarak başarılı bir ürün, dediğin gibi uygulamasını kolaylaştırmaları lazım, bana zor gelmedi ama tecrübesiz birinin canını sıkabilir.

MDeniz
22-11-2013, 15:54
bunu uyguladık diyelim videolardaki gibi pede biraz döküp sürüyoruz galiba fazla bastırmadan ve kaç dakika içinde geri silmemiz gerekiyor

GokhanG
22-11-2013, 16:25
ürünü kullanan arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum ürünü kullandıktan belli bir süre sonra araca cila yapmak istek yapabiliyormuyuz? yada bu ürün sayesinde araç sürekli parlakmı kalıyor?

Onrcn
22-11-2013, 17:37
ürünü kullanan arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum ürünü kullandıktan belli bir süre sonra araca cila yapmak istek yapabiliyormuyuz? yada bu ürün sayesinde araç sürekli parlakmı kalıyor?

Arkadasim sen hala beni aramayip buraya yaziyorsun sapikmisin :D Parlaklik benim aracimda 5-6 yikamadan sonra azaldi. Metalcoat 2 yada Nanolex Paint Premium spray kullanabilirsin parlaklik icin.

imprezaWRC
22-11-2013, 20:48

Nasiol ZR53 üzerine carnauba cila veya nxt ve/Veya türevi cila sürmemelisiniz, aksi halde son kat o son sürdüğünüz yağlı, ballı veya silikonlu ürün olacaktır ve alttaki ZR53'ün yapısınıda bozacaktır.

Antalyalogy
22-11-2013, 21:05

AQuartaz premium u ben hic zorlanmadan uyguladim ayrıca uygulamasi zaten su ile iç içe olduğu için bana göre daha pratik.
Zr53 de mutlaka hava tabancasi lazim.

safaks
22-11-2013, 21:14
Bi 4 ay felan oldu bende kullanıyorum. Bazen fairy le yıkadım aracı. Bazende direk su tutup sildim. Halende etkisi güzel. Acaip bi icat ya. Elimde glaze ve wax la gezmekten kurtuldum. :)

d.berkay
22-11-2013, 23:15
Ufak bi hatirlatma yapayım, ZR53 uygulayacağınız aracın mutlaka çok kuru olması gerekiyor. Ürün sudan nefret ediyor. Uygularken bir damla bile su sızarsa ürünü sürdüğünüz yer anında leke oluyor ve geri dönüşü çok zor oluyor.

bomonti
23-11-2013, 17:05
Nanolex pro mu alsam zr53 mu alsam bilemedim?

Uygulama bakimindan hangisi kolaysa onu tercih edecegim sanirim...

+ 1 soru soracagim cevaplarsaniz sevinirim.

3 ay once 0 araba aldim rengi buz beyazi yani bildigimiz dandik beyaz, renk beyaz oldugu icin fircayla yikadim benzinliklerdeki donen zimbirtilara girdim vs

Boya daha yeni oldugu icin pastaya gerek yok diye dusunuyorum ?

Nanolex pro veya zr53 u uygulamam icin sirasiyla islemleri izah edebilirmisiniz?

-Guzelce yika kurula
-quick detailer + kil
-ipa+su
-nanolex yada zr53

uygun mudur?

Edit: Bu konularda amator sayilirim, dolayisiyla uygulamasi kolay bir urun tavsiye ederseniz sevinirim.

Ranthor
23-11-2013, 22:58
selam, iki urunu de alabilirsiniz ikisi de guzel urunler, zr53 daha ucuz, ama uygulamasi adami gicik edebiliyor.
Dikkatli calismazsaniz basa bela olabilir, ben yanlislikla sisesini devirdim, 1500 zimpara ile cikti..

bomonti
24-11-2013, 00:01
selam, iki urunu de alabilirsiniz ikisi de guzel urunler, zr53 daha ucuz, ama uygulamasi adami gicik edebiliyor.
Dikkatli calismazsaniz basa bela olabilir, ben yanlislikla sisesini devirdim, 1500 zimpara ile cikti..

O zaman ben diyorum ki nanolex benim icin bicilmis kaftan:icon_tup:

Ranthor
24-11-2013, 00:15
size hangisi uygunsa onu alin ikisi de iyi urunler diye dusunuyorm. biri 40 biri 120 lira sanirim.

bomonti
24-11-2013, 09:28
Uygulama kolayligi bakimindan aynilar heralde.. Yani ikiside zorsa zr53 secerim zira bos yere para vermeye gerek yok.

brky33
24-11-2013, 09:54
Zr53 cidden cok guzel bi urun. Elimdeki wax sealant lar bitsin nano tercihim nasiol zr53 olurdu ,)

bomonti
24-11-2013, 12:16
O zaman linkini verdigim set bizler icin cok iyi, fiyatida uygun sanki.

Nasiol - Love and Protect the Original (http://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-nano-oto-bakim-ve-koruma-seti)

Uygulamasi nanolex e gore zormus ama arabayi iyice kurutup, uygulama icin 1 saat yerine 1 saat 30 dakika ayirsak altindan kalkariz herhalde.

Uygulamayi yapmis birisi adim adim dikkat edilmesi gereken hususlari yazarsa cidden almayi dusundugum bir urun.

d.berkay
24-11-2013, 12:31
Eğer ilk kez bu tarz bir ürün kullanacaksaniz bence ZR53 kullanmayin. Uygulaması biraz zahmetli ama daha önemlisi uygulama esnasinda hata yaparsaniz geri dönüşünü yapmanız çok zor..
Bu sebepten ilk uygulama için Nanolex Ultra veya Professional tercih etmenizi öneririm..

ruudvan
24-11-2013, 23:23
bende şişe devirdim yanlız değilsin.
aynı sekılde zımpara kullanmak zorunda kaldım.:Deli:

O zaman linkini verdigim set bizler icin cok iyi, fiyatida uygun sanki.

Nasiol - Love and Protect the Original (http://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-nano-oto-bakim-ve-koruma-seti)

Uygulamasi nanolex e gore zormus ama arabayi iyice kurutup, uygulama icin 1 saat yerine 1 saat 30 dakika ayirsak altindan kalkariz herhalde.

Uygulamayi yapmis birisi adim adim dikkat edilmesi gereken hususlari yazarsa cidden almayi dusundugum bir urun.
lınkını yazdıgın urun lıstesınden tek ıse yarıcak malzeme 50 tl lık zr 3 gerısı cop denıcek sevıyede.aklında olsun. 50 tl yada 100 tl fark olucak dıe hesap yapıyorsun sanırım yanlıs anlama eger bı yerde sıkıntı olur ve kotu durduguna kaanaat getırırsen o mıktarlardan bıraz daha fazlasını harcayabılırsın.

M.A.D
25-11-2013, 08:15
alsak mı ya :D kaportaya vurma videosunda 06:40 sprey sesi çok uyuz

MDeniz
25-11-2013, 10:35
ben alacaktım tırstım ve vazgeçiyorum zımpara mımpara işin içine giriyor eğer yapamaz isem yada bir damla su görürse yandık bir sürü iş can sıkıntısı yaşatır

bomonti
29-11-2013, 19:24
bende şişe devirdim yanlız değilsin.
aynı sekılde zımpara kullanmak zorunda kaldım.:Deli:

lınkını yazdıgın urun lıstesınden tek ıse yarıcak malzeme 50 tl lık zr 3 gerısı cop denıcek sevıyede.aklında olsun. 50 tl yada 100 tl fark olucak dıe hesap yapıyorsun sanırım yanlıs anlama eger bı yerde sıkıntı olur ve kotu durduguna kaanaat getırırsen o mıktarlardan bıraz daha fazlasını harcayabılırsın.

Mesele 3-5 değil uygun gördüm öyle paylaşayım dedim. Fakat tercihimi nanolexten yana yapıcam, yoğunluk bittiği zaman irtibata geçicem seninle :icon_tup:

ruudvan
29-11-2013, 21:27
Ne zmn istersen

imprezaWRC
02-12-2013, 12:16
5 ay 18 gün geçti; yıkamaya çok özen göstermedim. Dün, hızlı bir yıkama operasyonu düzenledim. İlk etapta aşırı kirli olan boyada su boncuklanma yapmamıştı ancak sonax'ın turuncu şampuanı sonrasında boncuklar eksi halinde gelmişti; fakat bazı panellerde boncuklar düzgün değildi bende yüzeyi alkolle temizledim ve Wolf's Chemicals Nano QD ile sildim. (Wolf's'un QD'si sür sil tarzınde değil, sür kurusun sonra sil tarzında bir ürün.)
Bugünde 30km boyunca otoban+hafriyat kamyonlarının rezil ettiği bolçamurlu ara yollardan geçtim. Ofise gelmeden de yakıt istasyonunda araca su tutturdum; ama gördüm ki, otobanda bir self clean durumu olmuş :D , videodan da görüleceği üzere sadece kapı altlarında çamur vardı; o da akıp gitti :D

Özetle, 5 ay 18 gün sonra ufak bir tazeleme operasyonu ihtiyacı doğdu.

Hafif yağmurda oluşan boncuklar;
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr53333_zpse6981284.jpg

yOmWjEwT3CI
Nasiol ZR53 with Wolf's Chemicals Nano QD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yOmWjEwT3CI)

Onrcn
02-12-2013, 16:03
Nano QD ler bu yenileme olayinda cok basarililar gercekten ; )

F4R
02-12-2013, 18:31
baharda bende yapmayı planlıyorum zr53. hayırlısı bakalım.

Ranthor
02-12-2013, 20:54
Yenileme dediğiniz üzerine bir kat daha iticilik sağlaması değil mi?
Sonuçta alttaki tabaka ile işi yok.

İyi tutunma özelliği olduğu için, alttaki tabakaya tutunabilme yetisine sahip.

XoR
02-12-2013, 21:16
Konuyu detaylıca yeni okudum üzerine Washcoat uygulanabileceğine göre ben bu ürünü almalıyım :D

ruudvan
02-12-2013, 22:31
koray abı barı sen yapma gozunu sevıyım.
washcoatın tutunmadıgı yer yok. dolayısıyla bu urune ozel bı urun deıl.
kısacası kus pıslese washcoat onun uzerınede tutar.
zr53 zor malzeme uygularsanda yanında mutlaka bırı olsun guzel ışık altında uygulayın.

M U R A T
03-12-2013, 08:28
dertsiz tasasız nano kaplama isteyenler ccoat ürünlerini kullansın derim kuruma sorunu yok en acemiler bile yapabilir

Onrcn
03-12-2013, 08:40
zr53 zor malzeme uygularsanda yanında mutlaka bırı olsun guzel ışık altında uygulayın.

Aynen oyle washcoat asagi yukari herseyin uzerine tutunur. Bu arada Wolf s un quick detaileri zaten kendi kendine beading yapiyor bunu da unutmamak lazim.

XoR
03-12-2013, 09:02

O zaman kuş boku ve tavandan akan kireç suyuna karşı bir ürün yazın onu alayım :)

Otelde düzgün yerler kalmayınca mecbur akıntı yapabilen yerlere park ediyorum sonrası *****. Diversy'nin kireç çıkarıcısı var ama uğraştırıyor her iş çıkışı

Ranthor
03-12-2013, 09:08
koray kirec suyu cok kuvvetli bir cozelti. bu kaplamalarin dayanimi var ama garantisi yok.

Muglada kirecli suya maruz kaldi araba, nano mano sokmedi.
ama kapilarda normal sealant vardi kirec ona işlemedi

MDeniz
03-12-2013, 09:08
Eğer ilk kez bu tarz bir ürün kullanacaksaniz bence ZR53 kullanmayin. Uygulaması biraz zahmetli ama daha önemlisi uygulama esnasinda hata yaparsaniz geri dönüşünü yapmanız çok zor..
Bu sebepten ilk uygulama için Nanolex Ultra veya Professional tercih etmenizi öneririm..

bu nanolex ultra ve professional dediğiniz nedir nereden bulabiliriz uygulama nasıl yapılır bilgi alabilirmiyim acaba

XoR
03-12-2013, 09:10
bu nanolex ultra ve professional dediğiniz nedir nereden bulabiliriz uygulama nasıl yapılır bilgi alabilirmiyim acaba

Türkiye yetkili dağıtıcısı ve satıcısı konuda :)

http://www.techturkey.com/forum/members/65-onrcn.html

XoR
03-12-2013, 09:12
koray kirec suyu cok kuvvetli bir cozelti. bu kaplamalarin dayanimi var ama garantisi yok.

Diversy Johnson kirecin ülmüğünü sıkı çıkartıyor ama sonra arabayı yıkamak gerekiyor :) Diğer oteldeyken forumdan Urfanın ve DJ type-r'ın üzerine bolca gelmişti kireç sıkıntısız çıkartmıştım

Ranthor
03-12-2013, 09:14
o urun boyayi da oksitlendirir, cok agresif yahuuu.

Bu arada gtechniq in urunleri de cok kalitelidir, tavsiye ederim.

XoR
03-12-2013, 09:17
o urun boyayi da oksitlendirir, cok agresif yahuuu.

Bu arada gtechniq in urunleri de cok kalitelidir, tavsiye ederim.

Kuş boku dayanımı için ne yapacaz. Araba yanımda değilse sitenin kapıcısını darlıyorum adam kuş boku vardiyası yapıyor benim yüzümden. En sonunda isyan edip kaputa sıçıp komşunun köpeği kaputa çıkmış diyecek :D

imprezaWRC
03-12-2013, 09:58
Kuş boku dayanımı için ne yapacaz. Araba yanımda değilse sitenin kapıcısını darlıyorum adam kuş boku vardiyası yapıyor benim yüzümden. En sonunda isyan edip kaputa sıçıp komşunun köpeği kaputa çıkmış diyecek :D

ZR53, Aquartz, Gtechniq, Nanolex, Cquartz, Gyeon...vs'nin ürünleri ile istersen 1 hafta kuş boku kalsın bir halt olmuyor.
Duster hayatının %90'nını dışarıda geçiriyor, sağolsun martılarda hiç boş geçmiyor; bazen yıkamayı unuttuğumuz oluyor; 1-2 hafta kuş boku aynı yerde kalıyor, suyu tutuyorsun kuş boku kalkıp gidiyor :D :D

Ha aracın üzerinde carnauba cila vardır, nxt veya türevi bir sealant vardır; o zaman kuş bokunun 1 günden fazla kalmaması lazım.

Ama başka konularda da dediğim gibi, kapalı garaj yoksa, nano teknolojik ürün uygulamanın hiçbir esprisi yok. Bu narin ürünlerin kendilerine gelebilmesi için 24 saat su ile sevişmemesi lazım. Hatta bazı ürünler 1 hafta su görmemesi gerekiyor. Asıl kürleşmeyide 2 haftada tamamlayan ürünler var. Ben manyak gibi 2 hafta türlü bahanelerle arabayı kullanmamıştım. Eşim isyanlara bağlamıştı :D :D Ama sonuç mükemmel olmuştu; tam 1 sene sadece tuttum, yıkamacıdaki eleman benden sonra psikoloğa görünmeye başlamıştı. Doktor, iyi değilim, her yerde su boncukları görüyorum :D :D :D :D

XoR
03-12-2013, 10:01
Nanolex'in hangi ürünü mesela ?

imprezaWRC
03-12-2013, 10:04

Hangi nano cortladı ?
Wolf's Chemicals nano qd'nin enteresan bir özelliğini keşfettim; Pazar günü mecburen Duster ıslak kaldı, 6 saat sonra ancak vakit bulabilmiştim, haliyle üzerinde su lekeleri kalmıştı. Önce ipa ile sildim, en ufak değişiklik olmadı. Wolf's nano qd'yi sıktım, bezle yaydım, kuruduktan sonra silme işlemine geçerken baktım ki tüm su benekleri dahada belirginleşmişti; ama bezle sildiğimde geride en ufak iz kalmamıştı; bu iş nasıl oldu diye aval aval kaportaya bakakalmıştım :D :D

Wolf's'un nano qd'si ayrı bir katman yaratmıyor; bozulan yapıyı tedavi ediyor :) Zaten ilk adı repreperation gibi birşeydi :)

XoR
03-12-2013, 10:07
Bu konu yüzünden psikolojim bozuldu ben hastaneye gidiyorum :D

imprezaWRC
03-12-2013, 10:16
Bu konu yüzünden psikolojim bozuldu ben hastaneye gidiyorum :D
Geçmiş olsun, artık o psikoloji düzelmez :D :D

imprezaWRC
03-12-2013, 10:23
Nanolex'in hangi ürünü mesela ?
Uzun süreli koruma için Ultra, professional ve premium .
Kısa ve hızlı koruma için washcoat :)

Daha ayrıntılı bilgiler Onurcan'da :)

XoR
03-12-2013, 10:25
Uzun süreli koruma için Ultra, professional ve premium .
Kısa ve hızlı koruma için washcoat :)

Daha ayrıntılı bilgiler Onurcan'da :)

Washcoat düzenli olarak uygulamaya başladım zaten 4 yıkamada bir dedi Onurcan ama ben sanırım 2 yıkamada bir atarım :)

Ranthor
03-12-2013, 17:54
Hangi nano cortladı ?
Wolf's Chemicals nano qd'nin enteresan bir özelliğini keşfettim; Pazar günü mecburen Duster ıslak kaldı, 6 saat sonra ancak vakit bulabilmiştim, haliyle üzerinde su lekeleri kalmıştı. Önce ipa ile sildim, en ufak değişiklik olmadı. Wolf's nano qd'yi sıktım, bezle yaydım, kuruduktan sonra silme işlemine geçerken baktım ki tüm su benekleri dahada belirginleşmişti; ama bezle sildiğimde geride en ufak iz kalmamıştı; bu iş nasıl oldu diye aval aval kaportaya bakakalmıştım :D :D

Wolf's'un nano qd'si ayrı bir katman yaratmıyor; bozulan yapıyı tedavi ediyor :) Zaten ilk adı repreperation gibi birşeydi :)

nasiol zr53, kirec ustune yapisti.

imprezaWRC
03-12-2013, 18:33
nasiol zr53, kirec ustune yapisti.

Bende de aynısı oldu ama Wolf's nano qd ile tedavi ettim :)

Onrcn
03-12-2013, 18:40
Kirecin durumu hic belli olmuyor ama bagzi korumalara daha kolay yapisiyor orasi kesin. Nanolex Professional su an elimizde kalmadi ama Nanole ultra var simdilik :)

imprezaWRC
05-12-2013, 10:44
Kirecin durumu hic belli olmuyor ama bagzi korumalara daha kolay yapisiyor orasi kesin. Nanolex Professional su an elimizde kalmadi ama Nanole ultra var simdilik :)

Japon menşeeli nano teknolojik cilada kireç tutunamıyordu, bilerek ıslak bıraktığım zamanlar olmuştu, banamısın dememişti.

Onrcn
05-12-2013, 10:48
Japon menşeeli nano teknolojik cilada kireç tutunamıyordu, bilerek ıslak bıraktığım zamanlar olmuştu, banamısın dememişti.

Cok buyuk faktorler var onun icinde yalniz. Kaporta isisi, gunes isinlarinin kac derece dik geldigiyle bile alakasi oluyor. Tabi senin manyak japon menseili urunlerine pok atmak icin soylemiyorum :D

Saglikli bir karsilastirma testi yapmak cok zor, benim araba su an 11 gundur yikanmiyor ve bugun yikanacak bakalim ne cikacak :)

imprezaWRC
05-12-2013, 10:50
Cok buyuk faktorler var onun icinde yalniz. Kaporta isisi, gunes isinlarinin kac derece dik geldigiyle bile alakasi oluyor. Tabi senin manyak japon menseili urunlerine pok atmak icin soylemiyorum :D

Saglikli bir karsilastirma testi yapmak cok zor, benim araba su an 11 gundur yikanmiyor ve bugun yikanacak bakalim ne cikacak :)

Hahaha, o küçük sevimli adamların yaptığı ürünlere poh attırmam birader :D :D :D
Dükkanı açtığında kendileri ile tanışacaksın zaten :)

Ranthor
29-12-2013, 12:35
nasioldan hala memnunum.
Arabayi orda burda kopukle yikattim. Onlar bile katmani cozemedi. Kuş bokuna da muazzam dayanimi var, 10 gun dayandigini gozlerimle gordum.

Kotu taraflarina gecersek, yikamaci beziyle silinince gayet ciziliyor. Cizilme dayanimi toz taneciklerine sökmüyor.

Kirecli suyu bir sekilde altina aliyor yada kimyasal reaksiyona giriyor. Su lekeleri var kaputumda. Ince pasta ile almak lazim yada sirkeli su ile..

40 tl ye bir sen paşa paşa koruyacak gibi gorunuyor arabayi. Fiyati yabancilara gore daha uygun.

Ama hala bu urunlerin abartildigini dusunuyorum. Kişisel aracim olsa (şirket arabasi bu), 3 ayda bir normal wax atardim.

Bu urunlerin ne surmesi zevkli ne silmesi. Kimyasal sivilar, saniyirum 2-3 seneye modalari gececek.
Detailingworld de insanlar kendi cilalarini uretmeye başladi bile.. Bu iş bir hobi işi ve yeni urunler işin eglencesini kaciriyor..

F4R
29-12-2013, 12:41
Guzel tespit, waxin keyfini vermediginden eminim. Waxi surup gecip karsisina izlicen, resim cekicen fln onun zevki hic bir seye degisilmez :) ama suda var beni gibi fazla vakti olmayan aile babalari icin ise bulunmaz bir nimet. Gerekli hazirligi yapip nisan gibi bende zr53 e gecmeyi planliyorum.

imprezaWRC
29-12-2013, 13:30
Ben wax sürmekten bıktım artık, İspanya'da benim gibi arızalı bir herif var, Octavia'sının jantlarına carpro dlux sürmüş 1,5 senedir basınçlı su ile balata tozlarını temizliyor, dayanımını görmek için sürekli jant temizleyiciside kullanıyor, adam ürünü janttan bir türlü sökemedi. Bende elimdekiler bitince jant için iyi bir ürüne geçeceğim.

Gelelim Nasiol'e, adamlar bu piyasada yeni, o yüzden bir takım pürüzlerin çıkması gayet normal. O pürüzleri görmek için zaten bizim gibi detay hastası adamlara ürün gönderiyorlar, bizler sayesinde eksikleri görüyorlar ve eminim seneye daha iyi bir ürün çıkartacaklar.

Wax olayına gelirsek; evet sür sil, geç karşısına seyret bir zevk verebilir ama bana artık bu olay resmen eziyet veriyor. Şu an ürünlerini denediğim bir İngiliz markasının hatırı sayılır bir ücrete sattığı wax'ı kapalı garaj yüzü görmeyen ve sürekli yol yapan ve her hafta yıkanan bir araçta ne yazıkki 40 gün dayanabildi. Kışın ayda 1 cila sürmeye kimin enerjisi var, üstelik araç dışarıda ise, ah koruma bitti dur ben lahana gibi kat kat giyinip aşağıya ineyim, ellerim donana kadar ve kanter içinde kalana kadar cila yapayım, soğuk havada cilanın kurumasını hatta donmasını bekleyeyim, donduktan sonra cilayı çıkartana kadar donuma kadar terleyeyim. İş bitsin, sonra sürekli her yıkamada ya da her yağmurda beading ve sheeting ne durumda ona bak, paranoyak bir yaşantı sür.

Teknolojik ürünlere karşılık, elin brezilya bitkisimi galip gelecek? DW'dekilerin hayatı güzel, bizim gibi sürekli tv'de bugün bana devlet ne saplayacak diye paranoyakça bir yaşantı sürmüyorlar, neredeyse her birinin müstakil ve garajlı evi var, hayatı monoton ve tekrar eden şekilde yaşamıyorlar, adamlara karışan yok, herifler rahat rahat hobilerini gerçekleştiriyorlar, gidip bir tesiste breaking bad mantığı ile cila üretebiliyorlar. Oradakilerle kendimizi kıyaslayabilmemiz için en başta benim paramında onlarla aynı değerde olması lazım, ha birde bizdeki posta ve gümrük işlerinin komple değişmesi lazım, kendi zevkime aldığım ürün için ticaret yapıyor düşüncesinden ve oradakilerin kendini kral sanmasından da çok ama çok sıkıldım.

Ayrıca, Ozan'cığım, daha ürün çıkalı 6-7 oldu, nasıl oldu da sen 1 yıl koruma sağlıyor dedin, o iddia Nasiol'un iddiası ya da vaadi, belki 7. ayda hava ve yol şartlarından ürün performansını yitirecek ki ben Duster'ı sürekli dışarıda tutuyorum, görmediği bir çamaşır suyu kaldı, hergün martılar hediye bırakıyor, kireçli su ile yıkanıyor, 6.ayda wolf's chemicals quick detailer ile tazeleme yapmam gerekti :)

Son olarak, sizin daha bildiğiniz ya da gördüğünüz nano teknoloji üretimi cilaların 10'da 1'i bile değil diyebilirim, ihtiyaca göre değişik ürünler var. Neyse, onları da kademe kademe nxt sever Türk halkı ile tanıştıracağız :)

Ranthor
29-12-2013, 14:12
Ben 1 sene dayanacağini iddia ediyorum, bakalim yuzumu kara cikaracak mi.

Su kaydiriciligini giderse bile katmanin orda olduguna inaniyorum. Uzerine surdugumuz detailerler bence bir kat daha olusturuyor. Ben tek kat seviyorum o yuzden ne cilali sampuan nede quickdetailer kullamiyorum.

Benim zaten garajim var ve bu işi seviyorum. Hem de 20 senedir seviyorum. CBS de kullandim turtle wax da. El işi yapmak eğlenceli.

Bir cok kişi araçlarinda otomatik vites seviyor, cihazinda elektronik donanim seviyor.
Tamamen kişisel seçim, ben 3D fps oyun da sevmiyorum, elektronik altyapili muzik de, surunce 1 sene dayanan boya koruma da.

5 sene sonra cizilmeyen eskimeyen kirlenmeyen boya icad ettiklerinde bu hobi, benim için gene de bitmeyecek.

Oldschool devam edeceğim

imprezaWRC
29-12-2013, 14:19

Su kaydiriciligini giderse bile katmanin orda olduguna inaniyorum. Uzerine surdugumuz detailerler bence bir kat daha olusturuyor. Ben tek kat seviyorum o yuzden ne cilali sampuan nede quickdetailer kullamiyorum.

Benim zaten garajim var ve bu işi seviyorum. Hem de 20 senedir seviyorum. CBS de kullandim turtle wax da. El işi yapmak eğlenceli.

Bir cok kişi araçlarinda otomatik vites seviyor, cihazinda elektronik donanim seviyor.
Tamamen kişisel seçim, ben 3D fps oyun da sevmiyorum, elektronik altyapili muzik de, surunce 1 sene dayanan boya koruma da.

Ozan'ım, sevip, sevmemeye sen karar verirsin ama nano teknoloji ürünlerin modası geçecek demek bambaşka birşey :)
Ayrıca bu ürünler moda diye değilde kolaylık sağladığı ve uzun süre koruma sağladığı için kullanılıyor, en azından ben bu sebepten kullanıyorum :)

Onrcn
30-12-2013, 12:05

5 sene sonra cizilmeyen eskimeyen kirlenmeyen boya icad ettiklerinde bu hobi, benim için gene de bitmeyecek.

Oldschool devam edeceğim

Ozan urun cikali 6-7 ay olmus, bak kullandigin kelimeleri yaziyorum; iddia ediyorum, inaniyorum. Simdi ben Nasiol markasinida sahiplerinide severim pirlanta gibi insanlar.

Degerlendirecek olursam;

+Fiyatina gore muthis performans
+Ortam kosullari tamamen uygunsa (Nem, kuruluk, sicaklik) uygulamak muthis hizli.
+Ilk 1 ay super parlaklik

-Kullanim kolayligi (Ozellikle sicak hava sartlarinda yada nemli ortamda)
-Sildigin bezi atiyorsun ( Quartz materyalli cogu urun ayni )
-Hidrofobisi dusuk gibi geldi, contact angle i cok yuksek degildi ve kocaman damlaciklar olustu.
-Cabuk tozlaniyor ( Quartz materyalli cogu urun ayni )
-Parlakligin cabuk gitmesi ( Metal Coat 2 oneriliyor)
-Yanlis uygulamanin sonucu cok agir oluyor.
-O cakmakla vurma testi olmamasi lazim sitelerinde, sahsen cakmakla vuruldugunda cizilmeyen urun yikamada nasil cizilir diye muammada birakiyor insani.
( Kendi sahsi otomobilim uzerindeki deneylere dayalidir. )

NOT: Nasiol Quartz bazli mi tam olarak kestiremedim, kullandigim cogu urunden farkli fakat kokusu Quartz olarak gecen urunlerle ayni. Bu da su sonucu dogurur, en kotu ihtimal ayni solventleri icinde barindiriyor. (Kimyager degilim, yanlis ta olabilir tabi.)

Bu arada Quartz bazli urunlere laf attigim sanilmasin, bende o urunlerden test ediyorum su an ve hosuma gidiyorlar ;) Su toz olayina cozum bulamadim ama bulacagim onuda.

Ozan senin garajin olabilir, manuel isi de seviyor olabilirsin, bu nano tech urun kullanamayacagin anlamina da gelmez ;) Uzerine bin bir turlu maintanence urunu atabilirsin ve bunlari yaparsan yakin zamanda arac kursun gecirmez hale gelir. Ustune parlaklik gittikce artar.

Bende senin gibiyim, test asamasinda olan bir urun olsa bile dayanamayip washcoat u attim uzerine :D Elimde sur sil cila gibi olan urunler de vardi o kadar ekstra koruma yapmayayim dedim.

Su bir gercek, hassas boyasi olan araclari bir wax kurtaramaz.

Kus pisligi;

Iste muhtesem konu. Kus hangi cins? tuzlu kesimde mi yasiyor, zicmadan once ne yedigi bile onemli. Sindirim sistemleri insan gibi calismadigi icin, tuzlu su vs goren kuslar cok daha agresif olur. Eger varsa aranizda bir delikanli, kus pokunu gorup hmmm bunu marti yapmis diyebilecek o zaman ayri :)

Ha kus pisligi geldi, kaput vs kac derece isi gordu, direk UV isinlari uzerine vurdu mu, o gun UV isinlari ne kadar kuvvetli veya dik geliyordu. Bunlarin hepsi bir kriter, o yuzden kus boku su kadar bu kadar dayanir diye burada insanlari yanlis yonlendirmemek lazim. Ben CG Jetseal in uzerinde 1 hafta kus pisliginin kaldigini ve birsey olmadigini da bilirim, kuzenimin kullandigi les korumasiz 3.16 nin uzerinde 1 hafta kalip hic birsey yapmadigini da bilirim. ( Yani burada hangi arabanin boyasi oldugu da cok onemli bir etken )

Hakan in kullandigi garip gurip urunlere birsey diyemeyecegim, cok fazla nano urun kullandi, kim bilir neler vardi iceriginde vs.

Sonuc; Kus pisligi gordunuz mu silin. Tuzlu cekirdek citlamis olabilir :D

Ranthor
30-12-2013, 13:01
Kuslarin tek bir bosaltma organi vardir, yani çiş ve diski olarak degil ikisini karisik olarak yaparlar.
Gene de aynı delikten şiftleşirler.

Bu sebepten gubrelerinde urik asit vardir. Çok yakıcıdır, yapılarından dolayı havadayken de dışkılamaları gerekmektedir. Sindirim tam olmadığı için, çıktısı da sorunlu oluyor haliyle..

Benim stabil kuş operasyon merkezim var, müdürü de aşağıda:)

http://img607.imageshack.us/img607/8167/tybp.jpg

clioGT
30-12-2013, 13:04
kuşu ve bokunu bilmem de o kedilerin allah cezasını versin, anasını ağlatmışlar kaputun, bundan sonra senin kafadayım hain. sıçana sevgim kadar kediye de bundan böyle. hiyt!

Ranthor
30-12-2013, 13:35
abi kedileri seviyorlar mikroplari bakterileri bocekleri sevmiyorlar.

Antibiyotikleri içip biricik mikroplarin canlarina kiyiyorlar. Mikrop, virus bakteri barinagi isteriz, allah onlara da can vermis.

berk34
30-12-2013, 15:28
http://i1278.photobucket.com/albums/y509/idiloyku/56054c845d4afa1777a79924b00dd5fe_zps01d1949a.jpg

En son geçen pazartesi yıkamıştım , yaklaşık 650-700 km yol yaptım . Üstünde çok kir yoktu ama toz vardı haliyle. Bugün sınav çıkışı acele çektim , tahminim çok yağmur yağmamış gibi yoksa daha büyük büyük oluyor . Zr53 ü 30 ağustosda uyguladık , o zamandan bu yana ek bir ürün kullanmadım , ipa kullanmadım . Şampuan olarak nanolex (5-6 defa) gtechniq (4 defa) , arada sadece basınçlı suyla yıkadım .

Onrcn
30-12-2013, 15:31
http://i1278.photobucket.com/albums/y509/idiloyku/56054c845d4afa1777a79924b00dd5fe_zps01d1949a.jpg

En son geçen pazartesi yıkamıştım , yaklaşık 650-700 km yol yaptım . Üstünde çok kir yoktu ama toz vardı haliyle. Bugün sınav çıkışı acele çektim , tahminim çok yağmur yağmamış gibi yoksa daha büyük büyük oluyor . Zr53 ü 30 ağustosda uyguladık , o zamandan bu yana ek bir ürün kullanmadım , ipa kullanmadım . Şampuan olarak nanolex (5-6 defa) gtechniq (4 defa) , arada sadece basınçlı suyla yıkadım .

4 ay gecmis, eger hala daha buyuk ve kontakt acisi yuksek sekilde duruyorsa cok basarili. Dedigim gibi fiyat performans olarak super bir urun ;)

Ranthor
31-12-2013, 12:59
Benim aracın son hali bu,
ben yurtdışına gittiğimde dışarda yattı, ataşehir de inşaatın yanında kaldığı için üzerinde 2 mm toz vardı aldığımda.

15 tl lik köpüklü yıkamacıda yıkandı, gene dışarda yattı, gene pislik yağmış hafif, kaplama işine devam ediyor.

Resimler büyük size dikkat edin

http://imageshack.us/a/img32/6655/xo7a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/32/xo7a.jpg/)

http://imageshack.us/a/img850/2650/4bub.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/850/4bub.jpg/)

Yakın zamanda sürdüğüm glass guard da hala iş yapıyor ama üzerine kuş yapmış, silmeye de üşendim. Heralde ordaki korumayı sökmüştür

http://imageshack.us/a/img829/6839/n940.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/n940.jpg/)

Diğer arabadaki glassguard aylardan sonra hala iş yapıyor.. (8. ay mıdır nedir)

http://imageshack.us/a/img837/5740/zime.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/837/zime.jpg/)

F4R
31-12-2013, 15:42
Yok yok bunlardan sonra nanoya gecmek bana sart oldu :) bu arada glass guard zaten dayanimi en fazla olan yagmur kaydirici. Guzel urun secmissiniz.

Onrcn
31-12-2013, 15:53
Yok yok bunlardan sonra nanoya gecmek bana sart oldu :) bu arada glass guard zaten dayanimi en fazla olan yagmur kaydirici. Guzel urun secmissiniz.

Basarili bir urun de hangi urunlere gore dayanimi en fazla olan urun ?

F4R
31-12-2013, 20:25
Basarili bir urun de hangi urunlere gore dayanimi en fazla olan urun ?

Duzeltme yapayim en basarililardan biri diyeyim, karsilastirma sansim olmadi malesef

brky33
31-12-2013, 20:54
Nedense bu ürün ilk çıktığı zamanlar çok güvenememiştim :/ Fakat bu fotoları vu uygulama sonrası videolarını izledikçe çok ama çok yanılmışım bunu fark ettim :)

Ynei arabamda veya bu aracımda Nano işine giriceksem NASİOL a başvurcam sipariş geçicem artık :)

imprezaWRC
07-01-2014, 14:47
6 ay 14 gün sonraki durum,

Ne yazıkki, tavanda boncuklanmadan eser kalmamış, yani hydrophobic yapı bozulmuş ve yerine hydrophilic bir yapı da oluşmamış.
5 ay 18 gün olduğunda da tavanda hafif hafif bozulmalar olmuştu ama bu denli kötü değildi.

Belirtmek isterim ki, araç sürekli yol yapıyor ve sürekli dışarıda kalıyor; yani yağmura, çamura, tuza, kuş pisliğine...vs'ye çok açık konumda.

Tavandaki bozulmanın nedeni diğer panellerden daha fazla güneşe maruz kalması olabilir, belki yıkama sonrasında ipa ile silsem bir miktar toparlardı ancak yüzeyde sadece toz vardı ve bu denli bozulma önceside wolf's chemicals nano quick detailer ile yüzeyi eski haline getirmiştim, yani ipa ile silinecek bir durum da oluşmamıştı.

Neyse, bende değişiklik olsun diye ZR53 üzerine washcoat uygulamak istedim. Ancak, Onurcan'ın dediğine itibar ederek bende 1,8lt'lik el pompası içine sadece 1 kapak washcoat attım ve paneller ıslakken washcoat'u uyguladım. Sonuç, bence mükemmel oldu, tavan ve kaput eski haline geldi, genel anlamda su iticilik ise resmen coştu :D :D

Washcoat öncesi 6 ay 14 günlük ZR53'ün durumu;
Yan paneller
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr536-4_zps00834f64.jpg

Çamurluk
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr536-3_zps0116a72c.jpg

Tavan :(
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr536-5_zps6df62ef4.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr536_zps45e2ae3d.jpg

Kaput
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/zr536-2_zps8bfcaf33.jpg

Zr53'ün washcoat'suz ve washcoat'lu videolarınıda çektim ama onları akşam upload ederim, ofisten video upload etmek bunaltıcı oluyor.

Washcoat sonrası,
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/washcoat1_zps9be1b3e0.jpg

Kaput (ZR53 + Nanolex Washcoat)
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/washcoat2_zpsd850d256.jpg

Tavan (ZR53 + Nanolex Washcoat)
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/washcoat3_zps5c75670c.jpg

M.A.D
07-01-2014, 14:55
washcoat yaa kral kral :D

SOMEONESPECIAL
07-01-2014, 15:00
WASHCOAT ı nasıl uyguluyoruz ?

imprezaWRC
07-01-2014, 15:01
WASHCOAT ı nasıl uyguluyoruz ?

Araç iyice yıkanıyor, durulanıyor o esnada ıslak panellere uygulanıyor, 1-2 dk bekleniyor ardından da tekrar durulama yapılıyor ve işlem tamamlanıyor :)

imprezaWRC
07-01-2014, 15:06

Benim aracın son hali bu,
ben yurtdışına gittiğimde dışarda yattı, ataşehir de inşaatın yanında kaldığı için üzerinde 2 mm toz vardı aldığımda.

15 tl lik köpüklü yıkamacıda yıkandı, gene dışarda yattı, gene pislik yağmış hafif, kaplama işine devam ediyor.

Resimler büyük size dikkat edin

http://imageshack.us/a/img32/6655/xo7a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/32/xo7a.jpg/)

http://imageshack.us/a/img850/2650/4bub.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/850/4bub.jpg/)

Yakın zamanda sürdüğüm glass guard da hala iş yapıyor ama üzerine kuş yapmış, silmeye de üşendim. Heralde ordaki korumayı sökmüştür

http://imageshack.us/a/img829/6839/n940.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/n940.jpg/)

Diğer arabadaki glassguard aylardan sonra hala iş yapıyor.. (8. ay mıdır nedir)

http://imageshack.us/a/img837/5740/zime.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/837/zime.jpg/)

İkinizin panellerinde ne yazık ki gördüğüm kadarıyla yüzeyle olan temas açısında bozulmalar var. Tavsiyem, ipa ile silip üzerine metal coat f2 kullanmanızdır.

SOMEONESPECIAL
07-01-2014, 15:16
Ürünün açıklamasıında

Ürün Özellikleri :
ZR53 Nano boya koruma, uygulandığı yüzeyle kalıcı bir bağ kurar ve yüzeyin bir parçası haline gelir.
Uygulandığı yüzeye yenileme, derin parlaklık sağlar ve yüzeye yapılan nano boya koruma araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, güneş yanığı, yıkama esnasında oluşan mikro çizikler, aşırı bazik ve asidik oto şampuanları gibi dış etkenlerden korur.
Kapatma özelliği ile kaporta üzerinde oluşmuş çok ince çiziklerin kapanmasını sağlar.
Pasta işlemi sırasında boyadan alınan ince katmanın tekrar kazanılmasını sağlar.
ZR53, 12 ay veya 50 yıkama süre ile aracınızı korumaya devam eder.
Kaybedilen su iticilik etkisinin kazandırılması için yeni MetalCoat Formula 2 kullanılabilir.
Su iticilik etkisi kaybedilse dahi, nano kaplamanın sert ve camsı yapısı boyayı korumaya devam eder.
Uygulama yapmadan önce mutlaka uygulama videosunu izleyin.
Nerelerde Kullanırım ?
Oto kaportası ve jantları
Plastik tampon ve trimler
Kaput altı plastik aksamlar.
Farlar
Paket: 50ml+7 Adet 7,5x7,5 cm uygulama pedi
Etkin koruma süresi: 1 Yıl/50 Yıkama
Tüketim: 3-4ml/m2

Ürünün su itici özelliğini kaybetse bile korumaya devam edeceği bu özellikleri yitirdiği durumda
MetalCoat Formula 2 ile iticiliğin sağlanabileceği yazıyordu ve ben öyle yaparım diyordum
ama şimdi Hakan aklımı karıştırdın :beuj:

Oto Bakım KorumaCilaNasiolotm09n031otm09n031Nasiol (http://www.modacar.com.tr/nasiol™-metalcoat™-nano-1-yil-metal-yuzey-kaplama-suyag-itici-09n031)

imprezaWRC
07-01-2014, 15:32
Ürünün açıklamasıında

Ürün Özellikleri :
ZR53 Nano boya koruma, uygulandığı yüzeyle kalıcı bir bağ kurar ve yüzeyin bir parçası haline gelir.
Uygulandığı yüzeye yenileme, derin parlaklık sağlar ve yüzeye yapılan nano boya koruma araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, güneş yanığı, yıkama esnasında oluşan mikro çizikler, aşırı bazik ve asidik oto şampuanları gibi dış etkenlerden korur.
Kapatma özelliği ile kaporta üzerinde oluşmuş çok ince çiziklerin kapanmasını sağlar.
Pasta işlemi sırasında boyadan alınan ince katmanın tekrar kazanılmasını sağlar.
ZR53, 12 ay veya 50 yıkama süre ile aracınızı korumaya devam eder.
Kaybedilen su iticilik etkisinin kazandırılması için yeni MetalCoat Formula 2 kullanılabilir.
Su iticilik etkisi kaybedilse dahi, nano kaplamanın sert ve camsı yapısı boyayı korumaya devam eder.
Uygulama yapmadan önce mutlaka uygulama videosunu izleyin.
Nerelerde Kullanırım ?
Oto kaportası ve jantları
Plastik tampon ve trimler
Kaput altı plastik aksamlar.
Farlar
Paket: 50ml+7 Adet 7,5x7,5 cm uygulama pedi
Etkin koruma süresi: 1 Yıl/50 Yıkama
Tüketim: 3-4ml/m2

Ürünün su itici özelliğini kaybetse bile korumaya devam edeceği bu özellikleri yitirdiği durumda
MetalCoat Formula 2 ile iticiliğin sağlanabileceği yazıyordu ve ben öyle yaparım diyordum
ama şimdi Hakan aklımı karıştırdın :beuj:

Oto Bakım KorumaCilaNasiolotm09n031otm09n031Nasiol (http://www.modacar.com.tr/nasiol™-metalcoat™-nano-1-yil-metal-yuzey-kaplama-suyag-itici-09n031)

Aquartz'da, hydrophobic özellik kaybolduğunda hydrophilic özellik ortaya çıkıyordu, yani su perde şeklinde orta karar hızda yüzeyden iniyordu bu da korumanın karakter değiştirdiği ve halen yüzeyde olduğu anlamına gelir, bunun tedavisi reload'dur. Reload bozulan hydrophobic yapıyı eski haline getirir.
Nasiol'de hydrophilic özellik sergileyebiliyor, ancak süper hydrophilic denilen yapı oluşmuyor, super hydrophilic olsaydı yani su perde şeklinde hızlıca aşağıya inseydi bu tercih sebebi olabilirdi ama suyun düz panelde kalması istenilen durum değildir. Yüzeyde su kalıyorsa veya çok geç gidiyorsa, ne yazık ki artık o yüzeyde koruma olduğunu söylemek çok zor. Bozulan yapının tedavisi olarak metal coat f2 öneriliyor.
Bende bozulmalar 5.ay içinde başlamıştı ve fotoğraflardan da görüleceği üzere ne yazık ki 6.ay ortalarında tavanda korumanın kaldığını söylemek çok zor. İpa ile silinse belki o kadar su yüzeyde kalmayabilir ama dikkatli bakıldığında tavanın ön kısmı, kaput ve çamurluğun bazı yerlerinde kontak derecesinin bozulduğu suyun top gibi değilde tava gibi yüzeyde kaldığı anlaşılacaktır.

Özetle, ürün kötü ürün değil, fiyat/performans ürünü diyebiliriz, ama uygulamasıda amatörlere göre değil, en ufak yanlışta ürün kuruyup yüzeyde kalabilir ve geri dönüşüde zımpara yapmaya kadar gidebilir.

Nasiol'un ürünü biraz daha geliştirmesi gerekiyor ve herşeyden önemlisi daha kolay uygulanabilir yapmasıg erekiyor. Ben, çok fazla nano teknoloji üretimi cila uyguladım/kullandım o yüzden uygulamada zorluk yaşamadım.

ahmetmalcok
07-01-2014, 18:18
harika bi konu bastan sona okudum , kesinlikle cok ogretici .. hic bi sey bilmeyen bile bunu okuyup dogruyu yanlisi ayirabilir. herkesin ellerine saglik gercekten..

Ranthor
07-01-2014, 18:55
Aquartz'da, hydrophobic özellik kaybolduğunda hydrophilic özellik ortaya çıkıyordu, yani su perde şeklinde orta karar hızda yüzeyden iniyordu bu da korumanın karakter değiştirdiği ve halen yüzeyde olduğu anlamına gelir, bunun tedavisi reload'dur. Reload bozulan hydrophobic yapıyı eski haline getirir.
Nasiol'de hydrophilic özellik sergileyebiliyor, ancak süper hydrophilic denilen yapı oluşmuyor, super hydrophilic olsaydı yani su perde şeklinde hızlıca aşağıya inseydi bu tercih sebebi olabilirdi ama suyun düz panelde kalması istenilen durum değildir. Yüzeyde su kalıyorsa veya çok geç gidiyorsa, ne yazık ki artık o yüzeyde koruma olduğunu söylemek çok zor. Bozulan yapının tedavisi olarak metal coat f2 öneriliyor.
Bende bozulmalar 5.ay içinde başlamıştı ve fotoğraflardan da görüleceği üzere ne yazık ki 6.ay ortalarında tavanda korumanın kaldığını söylemek çok zor. İpa ile silinse belki o kadar su yüzeyde kalmayabilir ama dikkatli bakıldığında tavanın ön kısmı, kaput ve çamurluğun bazı yerlerinde kontak derecesinin bozulduğu suyun top gibi değilde tava gibi yüzeyde kaldığı anlaşılacaktır.

Özetle, ürün kötü ürün değil, fiyat/performans ürünü diyebiliriz, ama uygulamasıda amatörlere göre değil, en ufak yanlışta ürün kuruyup yüzeyde kalabilir ve geri dönüşüde zımpara yapmaya kadar gidebilir.

Nasiol'un ürünü biraz daha geliştirmesi gerekiyor ve herşeyden önemlisi daha kolay uygulanabilir yapmasıg erekiyor. Ben, çok fazla nano teknoloji üretimi cila uyguladım/kullandım o yüzden uygulamada zorluk yaşamadım.

Hakan'a burada kesinlikle katiliyorum, fiyat performans acisindan cok iyi urun.
Fakat uygulamasi inanilmaz bela, havada nem olsa bile donuyor, donunca silmek asiri zor.
Eger sise devrilip akarsa, ki bende oyle olmustu, polisaj filan sokmuyor, direk zimpara istiyor.

Urunun formulasyonunu kesinlikle yenilemeleri gerek, suya ve neme karsi bu kadar hassas olmasi rahatsiz edici.

Bence 6 aydan sonra da koruma orada, ama yapisi bozuluyor, suyu duzgun sekilde itemiyor.
Nerden biliyorsun diyorsan, ben yalap calap uyguladigim icin bazi yerlerde izler kaldi, ve o izler zayiflasa da oradalar.

Benim araba pek yikanmiyor o yuzden koruma uzun sure orada kalacak. Ayrica uzerine uyguladigimiz urunlerin alttaki tabakayi 'onardigina' inanmiyorum. Sadece bir kat daha uzerine atiliyor. Hic cilasi olmayan bir urune de reload/metalcoat/washcoat atinca canavar gibi oluyor sonucta...

Gene alir misin dersen, evet fiyati cok uygun, alirim, ama iki kisi uygularim bu sefer, acaip hizli donuyor, kurlesiyor feci kurlestimi iz birakiyor.. Bezler de cope..

ruudvan
07-01-2014, 19:13
Haziran ayinda elime yapisan 7run cep telefonuma dokunmamla ekranima gecmisti. 6 ay gibi bi sure oldu telefonumun ekranini islak mend8lle nadiren silerim buna ragmen urun yuzde 70 gitmis gozukuyor.buda bnm degerlendirmem olsun.

ahmetmalcok
07-01-2014, 19:58
soyle bi sorum olucak , ornegin nanolex in urunleriyle yapilan korumada , nasiol zr 53 e gore omurleri ne kadar ? ve su cakmakla yapilan yada ph 13 le yikanildigi zamanlardaki dayanimi nasil ?

ruudvan
07-01-2014, 20:01
Herturlu malzemeyi cizmek istersen cizilir.arti olarakta aracina nano uygulayan yada uygulatan kiside bi zahmet ph notr yada yakini sampuan kullansin

ahmetmalcok
07-01-2014, 20:02
peki aracin uzerindeki omru degerlendirildiginde nasildir ridvan abi

ruudvan
07-01-2014, 20:12
O araca bakmana gore degisir.sen araini duzgun destekleyici sampuan ve yenileyici kullarsin urun omrunu yuzde 50 oraninda uzatabilirsin.

ahmetmalcok
07-01-2014, 20:15
anladim onu abi , ama ornegin ayni sartlarda ayni modeldeki iki uygulama yapilmis arac, hangisini kalicililigi ve omru daha iyidir ? nanolex in urunleri mi , nasiol zr53 mu ? ( tabi burda nanolex in hangi urunun kullandigin faktorude isin icine giricek ama benim sormak istedigim ikisini kiyasladigindaki durum )

ruudvan
07-01-2014, 20:28
O konu o sekilde degerlendirilmez aslinda parlaklik su tutuculuk vs tarzinda nasiol fiyat performans urunu. Nanolexle nasiol ayni klasman urun degil nasiol bikac basamak altta bir urun.

ahmetmalcok
07-01-2014, 20:31
O konu o sekilde degerlendirilmez aslinda parlaklik su tutuculuk vs tarzinda nasiol fiyat performans urunu. Nanolexle nasiol ayni klasman urun degil nasiol bikac basamak altta bir urun.
anladim abi :)

imprezaWRC
07-01-2014, 21:02
Wash Coat öncesi Nasiol ZR53'ün su iticiliği :(

ePfHu8IJuPQ
Nasiol ZR53 6 months later - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ePfHu8IJuPQ)

KF4w46AqnqM
Nasiol ZR53 6months Later-2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KF4w46AqnqM)

Ve Washcoat sonrası su iticilik

3Xvr4JXcvM0
Nanolex Washcoat over Nasiol ZR53 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3Xvr4JXcvM0)

JMM9Ss8s65I
Nanolex Washcoat over Nasiol ZR53-2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JMM9Ss8s65I)

Onrcn
08-01-2014, 08:02
anladim onu abi , ama ornegin ayni sartlarda ayni modeldeki iki uygulama yapilmis arac, hangisini kalicililigi ve omru daha iyidir ? nanolex in urunleri mi , nasiol zr53 mu ? ( tabi burda nanolex in hangi urunun kullandigin faktorude isin icine giricek ama benim sormak istedigim ikisini kiyasladigindaki durum )

Konuya ben gireyim karsilastirma bana kaydigi icin. Oncelikle tekrardan soyleyeyim, Nasiol firmasini da, isinin basindaki arkadaslari da cok severim ve bence cok basarili islere imza atiyorlar. ZR53 gibi bir atilim kolay degil ve bunun gibi bilmedigimiz bir suru atilimlari var tebrik etmek lazim.

Ilk olarak nemden, uygulamalardan bahsedeyim sonra Nanolex e gecerim.

Bu tarz urunlerin cogu tahmin edilenin aksine 0,2 mili micron tarzi bir yuzey olusturur, zaten 4 micron a yakin kalinliklara tirnak takilir. Bu 0,2 mili micron yuzey olusurken uzerine nem gelmesi problemdir, birde nem tabakasinin olusturdugu katman kat kat yuksektir. Bu nem tabakasi cogu urunde problem cikartir, bizim urunlerde bag kurmasini engeller ve kaliciligi azalir. Nasiol de ise sanirim tam tersi ve kurlesmesini asiri hizlandiriyor. Surulen alanda ozellikle kalin bir tabaka varsa hemen beyaza donuyor. Bu testi ZR53 u ufak bir kapta disarida birakarak yapabilirsiniz. Test ettigim butun urunler ya kristal seffaf bir yapi olusturuyor, yada Nanolex gibi microfilm tabakasi birakiyor fakat ZR53 beyaz jolemtrak garip bir yapi olusturuyor. Bu da ZR53 un yapisinin diger tum urunlerden farkli oldugunu gosterir. Bende son kullanici odakli bir urun olarak gormesemde, iste 59tl e cok muthis bir urun :)

Nanolex e gelirsek, Nanolex'in urunlerinin uygulamalarinda hata yapmak icin ciddi cok buyuk hatalar yapmalisiniz. Bu hatalari yapabilmek icin ise IQ seviyenizin tek haneli olmasi lazim ( Bir kac urunu tarif ederken, terim farkliliklarindan dolayi yanlis uygulayanlari tenzih ederim. ) Nanolex urunlerinde eger ortam sartlari uygun degilse, en fazla dayanimi azalir. Burada tek handikap Nanolex Ultra da var, eger yuzey polisaji iyi degilse kalinti, yag, parafin gibi malzemeler kaldiysa beyazlar. Bunun bile cozumleri boyadan boyaya degisse bile olabilir.

Dayanima gelirsek, gozlemledigimiz kadariyla Audi A3 te 7 ay sonra hala sheeting vardi. Bu bir kullaniciydi, firmamizla alakasi yoktur. Bu A3 galiba ilk 3-4 yikama Nanolex Sampuan kullandi ve daha sonra farkli bir sampuana gecti. Su an benim aracimda 45-46. gununde olan Nanolex Professional var, onu da deniyoruz.

Nano urunlerde kursun gecirmez degildir, ara sira ufak bakimlar yaparsaniz cok ciddi dayanim sureleri alirsiniz. Ben kimyager degilim, nasil baglari onardigini yada onarip onarmadigini bilmiyorum ama bunu bir arastiracagim, bilgi bulursam buraya paylasirim.

Onrcn
08-01-2014, 08:04
Wash Coat öncesi Nasiol ZR53'ün su iticiliği :(

ePfHu8IJuPQ
Nasiol ZR53 6 months later - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ePfHu8IJuPQ)

KF4w46AqnqM
Nasiol ZR53 6months Later-2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KF4w46AqnqM)

Ve Washcoat sonrası su iticilik

3Xvr4JXcvM0
Nanolex Washcoat over Nasiol ZR53 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3Xvr4JXcvM0)

JMM9Ss8s65I
Nanolex Washcoat over Nasiol ZR53-2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JMM9Ss8s65I)

Videolar yine super olmus tesekkur ederim :) Siparislerini yolluyorum, bizim cocuklari cok zorlama bak :P

imprezaWRC
08-01-2014, 09:26
Videolar yine super olmus tesekkur ederim :) Siparislerini yolluyorum, bizim cocuklari cok zorlama bak :P

Videolar süper olmadı ama en azından durumu açıklayıcı oldu :)
Sıra zaten gyeon ve max protect'e geldi :)
Crystal concept'in reload tarzı 2 ürünü var, Ahmet abim sağolsun gönderdi, onları da önümüzdeki günlerde deneyeceğim. :)

Kanka, senden de gyeon update bekliyoruz :)

Ranthor
08-01-2014, 10:19
hakan azicik konussana oglum videolarda!

azicik rol yap!
Ben muhtesem videolarla gelecegim buraya, maytem/Ahmet abinin de urunlerinin videolarini bekliyoruz.
Ozellikle uzun sure dayanimli dark glaze var ya, onu merak ediyorum.

Onrcn
08-01-2014, 10:41
Videolar süper olmadı ama en azından durumu açıklayıcı oldu :)
Sıra zaten gyeon ve max protect'e geldi :)
Crystal concept'in reload tarzı 2 ürünü var, Ahmet abim sağolsun gönderdi, onları da önümüzdeki günlerde deneyeceğim. :)

Kanka, senden de gyeon update bekliyoruz :)

Gyeon update i yapacagim daha 45-50 gun oldu ilk gunle farki yok :D sadece arka bina cimento fabrikasi oldugu icin, uzerine yerlesen "fallout" diye adlandirilan artik igrenc malzemeler 2-3 yikama cikmiyor :D

imprezaWRC
08-01-2014, 13:19
hakan azicik konussana oglum videolarda!

azicik rol yap!
Ben muhtesem videolarla gelecegim buraya, maytem/Ahmet abinin de urunlerinin videolarini bekliyoruz.
Ozellikle uzun sure dayanimli dark glaze var ya, onu merak ediyorum.

Videoda sesim iğrenç çıkıyor :D

Ranthor
08-01-2014, 17:55
dublaj yapariiiiz, ya da ben konuşurum. sen kameraman ol.

berk34
08-01-2014, 18:09
Benim aracımda şuan su iticilik en çok azaldığı kısım arka tampon ve bagaj . Arabanın en çok kirlenen bölgesl , ön kapı altlarıyla birlikte . Ama washcoatla çok güzel olmuş :) bende yarın öbür gün araca premium paint sprey yapasım var :)

imprezaWRC
08-01-2014, 19:39
dublaj yapariiiiz, ya da ben konuşurum. sen kameraman ol.

Bak öyle olur :)

ahmetmalcok
09-01-2014, 00:15
Konuya ben gireyim karsilastirma bana kaydigi icin. Oncelikle tekrardan soyleyeyim, Nasiol firmasini da, isinin basindaki arkadaslari da cok severim ve bence cok basarili islere imza atiyorlar. ZR53 gibi bir atilim kolay degil ve bunun gibi bilmedigimiz bir suru atilimlari var tebrik etmek lazim.

Ilk olarak nemden, uygulamalardan bahsedeyim sonra Nanolex e gecerim.

Bu tarz urunlerin cogu tahmin edilenin aksine 0,2 mili micron tarzi bir yuzey olusturur, zaten 4 micron a yakin kalinliklara tirnak takilir. Bu 0,2 mili micron yuzey olusurken uzerine nem gelmesi problemdir, birde nem tabakasinin olusturdugu katman kat kat yuksektir. Bu nem tabakasi cogu urunde problem cikartir, bizim urunlerde bag kurmasini engeller ve kaliciligi azalir. Nasiol de ise sanirim tam tersi ve kurlesmesini asiri hizlandiriyor. Surulen alanda ozellikle kalin bir tabaka varsa hemen beyaza donuyor. Bu testi ZR53 u ufak bir kapta disarida birakarak yapabilirsiniz. Test ettigim butun urunler ya kristal seffaf bir yapi olusturuyor, yada Nanolex gibi microfilm tabakasi birakiyor fakat ZR53 beyaz jolemtrak garip bir yapi olusturuyor. Bu da ZR53 un yapisinin diger tum urunlerden farkli oldugunu gosterir. Bende son kullanici odakli bir urun olarak gormesemde, iste 59tl e cok muthis bir urun :)

Nanolex e gelirsek, Nanolex'in urunlerinin uygulamalarinda hata yapmak icin ciddi cok buyuk hatalar yapmalisiniz. Bu hatalari yapabilmek icin ise IQ seviyenizin tek haneli olmasi lazim ( Bir kac urunu tarif ederken, terim farkliliklarindan dolayi yanlis uygulayanlari tenzih ederim. ) Nanolex urunlerinde eger ortam sartlari uygun degilse, en fazla dayanimi azalir. Burada tek handikap Nanolex Ultra da var, eger yuzey polisaji iyi degilse kalinti, yag, parafin gibi malzemeler kaldiysa beyazlar. Bunun bile cozumleri boyadan boyaya degisse bile olabilir.

Dayanima gelirsek, gozlemledigimiz kadariyla Audi A3 te 7 ay sonra hala sheeting vardi. Bu bir kullaniciydi, firmamizla alakasi yoktur. Bu A3 galiba ilk 3-4 yikama Nanolex Sampuan kullandi ve daha sonra farkli bir sampuana gecti. Su an benim aracimda 45-46. gununde olan Nanolex Professional var, onu da deniyoruz.

Nano urunlerde kursun gecirmez degildir, ara sira ufak bakimlar yaparsaniz cok ciddi dayanim sureleri alirsiniz. Ben kimyager degilim, nasil baglari onardigini yada onarip onarmadigini bilmiyorum ama bunu bir arastiracagim, bilgi bulursam buraya paylasirim.

aciklama icin tesekkur ederim . daha anlasilabilir oldu , takipteyim :)