PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 93 Accord Ateşleme Problemi

emrekuzdere
31-05-2013, 01:32
İyi forumlar herkese. Bir süredir ateşleme ile ilgili problemlerim var, yaşadığım sıkıntıları şöyle yazayım;
Bu yazacağım problemler benzinde çok çok az, Lpg'de ise daha bariz fark ediliyor
1- çok alt devirlerde ara ara silkeleme (misal 3. vites 30 ile giderken)
2- motor soğukken rölantiden çalışma halinde gaza basıldığı anda ilk önce silkelenip sonra devirlenme ( motor ısınınca bu problem ortadan kalkıyor LPG'de de benzinde de )
Lpg nin markası BRC ve ayarlarına bir çok kez göz atıldı hiç bir problem olmadığına inandım artık.
Aracın distribütör, endüksiyon bobini, buji ve buji kabloları yenilendi, ancak problem devam ediyor. Aküyü ölçtüğümüzde ise rölantide 14.2 alınırken; far,teyp, klima, sis farları vs vs hepsi aynı anda açılınca 11'e kadar düşüyor buda bariz bir şekilde şarj dinamosunu işaret ediyor. Hatta klima açınca devir artacağı yere azalıyor.
Şimdi iki sorum var:
1- Aracımda bir süredir performans düşüklüğü vardı, çok bariz değil ancak ben fark ediyorum bir düşüş var ( benzinde gazlarım )
2- Şarj dinamosuna yakında el atacağım, nelere dikkat edilmeli, bu işlemler neleri ortadan kaldırır, ne kadar patlar?
Bilen arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.

orkuteren
31-05-2013, 10:54
ilk aklıma gelen şu oldu aracın contası yanık olupta bujiler ıslanıyor olabilir mi ?

emrekuzdere
31-05-2013, 13:57
Belirtileri neler olabilir ?

orkuteren
31-05-2013, 15:06
Belirtileri neler olabilir ?

bujilerin diplerine baktınız mı küflenme vs var mı ?

emrekuzdere
31-05-2013, 15:09
En son değiştirdiğim bujilerde yoktu diye hatırlıyorum. Haftaya aracın yanına gidince bakayım

kRo_bOy
31-05-2013, 15:37
kardeşim geçen defa demiştim denizliye gelince numaram var sende ara gel bi kontrol edelim

chatlaxs
31-05-2013, 17:41
alt devirde silkeleme bendede var ama benzinde olmuyor lpgde :rolleyes: aynı şekilde ısınınca geçiyor ama arada gene yapıyor.Benim lpg regülatörünün diyaframı kaçırıyormuş fotoda işaretlediğim yerde bi hortum var rölantide çalışırken onu çıkarırsan sarsıntı geçiyor takarsan gene sarsıntıya devam ediyor.Benim tahminim bununla alakalı. Subap ayarından da olabilirmiş

http://i42.tinypic.com/2yxhimg.jpg

emrekuzdere
31-05-2013, 19:09
kardeşim geçen defa demiştim denizliye gelince numaram var sende ara gel bi kontrol edelim
tamam kardeşim bir kaç haftaya ulaşırım sana sağolasın.

alt devirde silkeleme bendede var ama benzinde olmuyor lpgde :rolleyes: aynı şekilde ısınınca geçiyor ama arada gene yapıyor.Benim lpg regülatörünün diyaframı kaçırıyormuş fotoda işaretlediğim yerde bi hortum var rölantide çalışırken onu çıkarırsan sarsıntı geçiyor takarsan gene sarsıntıya devam ediyor.Benim tahminim bununla alakalı. Subap ayarından da olabilirmiş

Subap ayarı yeni yapıldı ama dediğiniz yerede bir bakayım

Onur Fatih
01-06-2013, 13:17
Benimde ateşleme de problem var sanıyorum. Umarım öyledir. Bobin ve buji kablosu alıp denemeyi düşünüyordum ki şarj dinamosu arızalandı. Bugün gidip yaptırıcam.
Lpg de çekmiyordu kesilip kalıyordu. lpg ciye gidiyorum ayarlar tamam diyor problem yok diyor.
Benzinde gayet güzel kesikliği bazen hissediyor gibi oluyorum özellikle 5-6k devirlerde.
Bugün gidip bi baktırayım şarj dinamosu tamirinden sonra problem çözülecek mi? Çözülürse yazarım buraya.

emrekuzdere
01-06-2013, 14:10
Tamir edilmeden önce voltaj ölçtürüp, birde ettirdikten sonra ki durumu da yazarsan daha faydalı olur kardeşim

emrekuzdere
03-06-2013, 18:44
Problem bugün itibariyle ortadan kaldırıldı. Şarj dinamosu problemsiz çıktı, şarj dinamosundan akü ve ateşlemeye giden kablo hasarlı çıktı. Kablo değiştirilmesi ile birlikte, tekleme devir düşmesi ve voltaj düşüşleri ortadan kalktı