Orijinalini görmek için tıklayınız : RCZ 200 için chip tuning uygulaması ?
ErdemEKŞİ
31-05-2013, 12:01
Arkadaşlar aracıma chip tuning yaptırma kararı aldım fakat; forumdaki ve sahibinden ilanlarındaki arkadaslar farklı farklı fiyatlar verince kafam karıştı..
Yaklaşık güç yüzde 20 oranında artmakta bu ortak noktaları fakat fiyatlar cok farklılık gösteriyor şöyleki;
Dimsport yazılımı yükleyecek arkadaslardan birisi 850 tl diğeri 500 tl rakam verdiler..
Bir de race chip takacak olan biri var o da 550 euro fiyat verdi..
Hangisi güvenilirdir ? Daha önce yaptırmış olan arkadasların refere edebiliceği bir yer var mı?
Şimdiden teşekkürler..
mtahakorkmaz
31-05-2013, 12:03
başının ağırmaması için ben dr ecu derim ;)
200lük rcz de ben yazılım yapan duymadım video falan da görmedim varmı aracaba forumda yüklü rcz si olan cok merak ediyorum. Bu arada iki firma ile ilgili bir bilgim yok malesef gidip yüzyüze konuşman sizin için daha i,yi olabilir :;)
mtahakorkmaz
31-05-2013, 12:07
200lük rcz de ben yazılım yapan duymadım video falan da görmedim varmı aracaba forumda yüklü rcz si olan cok merak ediyorum. Bu arada iki firma ile ilgili bir bilgim yok malesef gidip yüzyüze konuşman sizin için daha i,yi olabilir :;)
yüklüden kastın yazılımsa çoğusu yüklü :)
Erdem (http://www.techturkey.com/forum/members/5204-erdemm.html) abiye mesaj at Ecufast
yüklüden kastın yazılımsa çoğusu yüklü :)
yüklüden kasıtm aynen 200lük stock a yazılım yapılması :) veriler ortalama ne oluyor ?
karsiyakaliozi
31-05-2013, 12:11
bılınen yapılan motor işin arkasında durana yaptırın once sonra olcum alın thp motorlar yazılımla oynamayı sever arasıra elletmek gerekebilir deneme suruşü isteyin 1 hafta kullanın içinize sinerse ok deyin.
mtahakorkmaz
31-05-2013, 12:15
yüklüden kasıtm aynen 200lük stock a yazılım yapılması :) veriler ortalama ne oluyor ?
veriler gayet tatminkar 1.6 motora göre tsi motorlara göre yapılacak pek bişeyi yok stage 2ye falan baya masraf gerektirir. 1.6 thp motor mini cooper s jcw modelindeki motorun aynısı sadece yazılım farkı var 211 jcw 200 thp işin erbabına götürmek lazım yazılım için ben bi kaç kere yaptırdım ama memnun kalmadım şuan biniyorum en fazla enfazla verdiği yazılımla 220hp oluyor tahminimize göre
ErdemEKŞİ
31-05-2013, 12:30
220 oluyorsa hiç girmeyelim kalsın..
Ecufast ile mesajlaştık onun da söylediği yanılmıyorsam 235 hp civarı..
Benim merak ettiğim bu kadar fiyat farkı neden var?
Montaj yapılacak bişey yokken sadece dimsport yazılımı yükleyecek arkadaslardan birisi digerinin neredeyse yarı fiyatını veriyor..
Mtaha galiba seninde 200 lük var.. JCW de 211 olan motorun bizde 200 olması da ayrı bir konu :)
mtahakorkmaz
31-05-2013, 12:32
220 oluyorsa hiç girmeyelim kalsın..
Ecufast ile mesajlaştık onun da söylediği yanılmıyorsam 235 hp civarı..
Benim merak ettiğim bu kadar fiyat farkı neden var?
Montaj yapılacak bişey yokken sadece dimsport yazılımı yükleyecek arkadaslardan birisi digerinin neredeyse yarı fiyatını veriyor..
Mtaha galiba seninde 200 lük var.. JCW de 211 olan motorun bizde 200 olması da ayrı bir konu :)
235 diyorlar genelde evet bende ondan memnun deilim benim arabam 235hp deil kesinlikle her iddasınada girerim ama güzel bi yazılım intercool egzos gayet güzel bişeler çıkacağına eminim. aynen jcw de olan yazılım farkı tabi bmw aynı yazılımı niye pejoya versin adamlar moturu aldıklarına şükretsinler :)
Kaliteli bir hava filtre sistemi + downpipe + ara borular ve güzel bi son susturucu üstüne yazılım yapılması bence daha mantıklı.
Bu araçlara aşırı agresif bi yazılıma gerek olmadığını dusunuyorum. 1.6 motor bir araç en sonunda
Ecufast de yapılacak kaliteli bir yazılımlada 230 hp gibi bir değer kolay yakalanabilir ve aracı çok keyifli hala getirebilir.
Ondan fazlası saçma olucaktır zaten. günlük kullanılan 1.6 motor bi aracı çok yormayada gerek yok...
-Günalp-
31-05-2013, 12:45
ben yazılım, egsoz ile 238hp aldım dynoda.
hangi dynoda aldınız acaba ?
ErdemEKŞİ
31-05-2013, 12:57
bir de size de oluyor mu bilmiyorum benim araç 1 ve 2. viteslerde sarıyor.. Tam gücünü yere verdiremiyorum.. taha ve günalp sorum size..
ben rcz kullanmıyorum ancak sarması ngayet normaldir die dusunuorm 200hp sonucta turkıyenın asfalt durumları ***** belli
-Günalp-
31-05-2013, 13:11
hangi dynoda aldınız acaba ?
serp dynoda aldık. maalesef cok düzgün bir dyno yok izmirde. ama ölçümün sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
-Günalp-
31-05-2013, 13:13
[QUOTE=ErdemEKŞİ;6854926]bir de size de oluyor mu bilmiyorum benim araç 1 ve 2. viteslerde sarıyor.. Tam gücünü yere verdiremiyorum.. taha ve günalp sorum size..
bu güçlerdeki önçeker araçların sarması cok doğal.. iyi bir asvaltta gayet güzel tutunuyor. tr de brz sıkıntı tabiki asvalt olayı.
serp dynoda aldık. maalesef cok düzgün bir dyno yok izmirde. ama ölçümün sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
kastyle damı ? yok ölçcüm doğrudur ben merakımdan soruorum sakın yanlış anlama :)
-Günalp-
31-05-2013, 13:23
yanlış anlaşılacak bir durum yok=) izmirde dyno işi sıkıntı bunu herkes biliyor. proserviste ölçüldü.
-Günalp-
31-05-2013, 13:24
http://m1305.hizliresim.com/19/z/nn7cj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ekledim resmi. ölçümden sonra dumpvalve takıldı, egsozda düzeltmeler yapıldı. etkisi olur mu bilmem.
valla dimsport dediğiniz firmayı ben ilk defa okudum.Hatta ilkbaşta bimsport diye okudum oha Türkiyeyi ele geçiricek lan herifler dedim kendi kendime.Sahibindende çok marka var.Siz çevrenizi eşinizde dostunuzda varsa yorumları alın yazılım firmalarını araştırın.Bana şahsen sorarsanız bu işin kralı olan 2 firma var.Biri ecufast biri evotech.Evotech biraz daha pahalıdır custom olmadığından dolayı dünya çapında tüv belgesi olan en baba araçlardan tutun ekonomi isteyen vatandaşa kadar ürününü optimize edebiliyor.Ecufastta aynısını yapabiliyor tabi.Ben iki firmayada inanıyorum açıkcası.Bana sorucak olsanız açıkcası bu ikisi arasında düşünürdüm bende.Ecufasttan ta çok memnun kalan var evotech dende.Fakat çiğköftecide yaptırmayın arabanıza üzülürsünüz.%20 de çok ciddi bir değer bu arada haberiniz olsun rcz lerin basınç fırlatmaya müsait bir motorları varmı bilmiyorum ama yüksek basınçdan uzak durun.
mtahakorkmaz
31-05-2013, 14:37
bir de size de oluyor mu bilmiyorum benim araç 1 ve 2. viteslerde sarıyor.. Tam gücünü yere verdiremiyorum.. taha ve günalp sorum size..
gayet normal abicim benimki düz asfaltta 3. vitesdede hep sarıyor
mtahakorkmaz
31-05-2013, 14:40
valla dimsport dediğiniz firmayı ben ilk defa okudum.Hatta ilkbaşta bimsport diye okudum oha Türkiyeyi ele geçiricek lan herifler dedim kendi kendime.Sahibindende çok marka var.Siz çevrenizi eşinizde dostunuzda varsa yorumları alın yazılım firmalarını araştırın.Bana şahsen sorarsanız bu işin kralı olan 2 firma var.Biri ecufast biri evotech.Evotech biraz daha pahalıdır custom olmadığından dolayı dünya çapında tüv belgesi olan en baba araçlardan tutun ekonomi isteyen vatandaşa kadar ürününü optimize edebiliyor.Ecufastta aynısını yapabiliyor tabi.Ben iki firmayada inanıyorum açıkcası.Bana sorucak olsanız açıkcası bu ikisi arasında düşünürdüm bende.Ecufasttan ta çok memnun kalan var evotech dende.Fakat çiğköftecide yaptırmayın arabanıza üzülürsünüz.%20 de çok ciddi bir değer bu arada haberiniz olsun rcz lerin basınç fırlatmaya müsait bir motorları varmı bilmiyorum ama yüksek basınçdan uzak durun.
şuan aracım 1.8 basınçda peak atıyor 1.2de yürüyor 1 senedir kullanıyorum bu şekilde hiç bi sıkıntı yaşamadım aracım satılmazsa bu kış motoru açıcam piston için