Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Mercedes S350 Mavi - Mor duman atıyor !
Babamın aracıyla bugün okuldan dönerken gaza tam bastığımda dikiz aynadan farkettim önce bu durumu , hiç de azımsanmayacak düzeyde araçtan mavi mor karışımı bir duman çıkıyor . Herhangi bir arıza uyarısı ya da ekranda bir sorunda çıkmıyor . Ciddi bir sorun teşkil eder mi ? Ya da gaza sürekli yüklenmenin sonucu olabilir mi ?
Geçen hafta 175.000 bakımı ve bütün ağır bakımları servis tarafından yapılmıştı .
Mavi duman yağ yakıyor demek.....
Böyle binilmesi sorun çıkarır mı ya da aşırı gaza yüklenmeyle alakası var mı bu durumun ?
Belki yüksek devirde yakıyordur, belirli aralıklarda (1000 km, 3000 km, 5000 km gibi) veya bakımdan bakıma ne kadar eksiltiyor ölçmek lazım......
Belki yüksek devirde yakıyordur, belirli aralıklarda (1000 km, 3000 km, 5000 km gibi) veya bakımdan bakıma ne kadar eksiltiyor ölçmek lazım......
Servisten çıktığından beri bende abi biraz da fazla yükleniyoruz başıma kalmasın diye sorundan kısa yoldan da geçici bile olsa kurtulmam lazım :)
Kısa yol olarak Bmw 525d xDrive veya Bmw 640d GranCoupe'ye bin :).....
Sorun turbodan olabilir kontrol ettirmen yararlı olur. 175 binde Mercedes motoru o konuma gelmez, gelmemeli.
Sorun turbodan olabilir kontrol ettirmen yararlı olur. 175 binde Mercedes motoru o konuma gelmez, gelmemeli.
Babamın araca bindiğinde benden kaynaklı bi sıkıntı çıkmasını istemiyorum . Bu yüzden de problemin kısadan halledilmesi için mantıklı öneriler bulurum diye konuyu açtım
kickbuttowski
01-06-2013, 01:47
Yağ yakıyorsa motor bitik demektir.. Turbodan olsa benim bildiğim beyaz duman atar o işte bir yanlışlık var 175 k kilometrede 2 yaşında arabanın yağ yakmaması gerek.
Şunu 18 yaşındaki çocuk bile yazmaz.
Araca yakıt aldığınız yeri değiştirdiniz mi ?
Yağ yakıyorsa motor bitik demektir.. Turbodan olsa benim bildiğim beyaz duman atar o işte bir yanlışlık var 175 k kilometrede 2 yaşında arabanın yağ yakmaması gerek.
İnşallah öyle bişey çıkmaz bugün sanayiye gideceğim bakalım
Şunu 18 yaşındaki çocuk bile yazmaz.
Aynen abi
Araca yakıt aldığınız yeri değiştirdiniz mi ?
Yok zaten kendi yerimiz olduğu için hiç değiştirmedik .
Miko getir Tarsus Koluman 'a baktıralım, üstüne de Yıldırımlardan tavuk çekeriz :)
yusufbatırel
01-06-2013, 14:39
oda degılde 2011 model arabada 175.bın km nasıl yaptınız cok merak ettım
mustafamutlubas
01-06-2013, 14:46
keşke sana sorsalarmış binerken bidaha aldıkları araca dikkat ederler
araç büyük ihtimal yağ yakıyor,öncesinde herhangi bi şekilde kalitesiz yakıt kullanıldıysa kurum bağlayıp sekman vs görevini azaltmış olabilir.
size en yakın koluman var sanırım bide yağ eksiltmesini ölçün pompa-enjektör turbodan da olabilir arıza
çekişte fazlalık varsa kesin yağ yakıyodur yağ yakan araba iyi gider:D
düşüklük varsa pompa enjektör-turbo
yusufbatırel
01-06-2013, 14:50
araç büyük ihtimal yağ yakıyor,öncesinde herhangi bi şekilde kalitesiz yakıt kullanıldıysa kurum bağlayıp sekman vs görevini azaltmış olabilir.
size en yakın koluman var sanırım bide yağ eksiltmesini ölçün pompa-enjektör turbodan da olabilir arıza
sanamı sordum ben
ErayCerit
01-06-2013, 14:57
Aranızdaki 21 yaş farkının farkında mısın acaba ?
Hoşt ulan, laf sokacam derken kendinizi kaybetmeyin. İki defa düşünüp bir defa yazın.
sana bi sorarlar varya tersten görürsün gezegeni
Genelde şöförlü kullanıyoruz herkesin işine ortak gidip geliyor ayrıca babamın işi dolayısıyla her hafta sonu diyarbakıra gidip gelince böyle oluyor . Genellikle bütün araçlarmızı da böyle kullanıyoruz .
Gerginliğe gerek yok
s 350 cdi mı normal benzinli mi benzinlide turbo varmı kı
2012 model 350 000 km renault master sattım :)
turbo kontrolu gerekir bence..
2012 model 350 000 km renault master sattım :)
turbo kontrolu gerekir bence..
Helal olsun yapan arkadaşa :) abi turbo çok masraf çıkarıyor mu ? Yapılması ne kadar sürüyor ?
Ahmet Saraçoğlu
01-06-2013, 22:55
...............................
yusufbatırel
01-06-2013, 23:12
Bendede 2011 arac var hergun kullanıyorum
Daha 30 bin oldu 175 bin cok geldi gözüme
Aracınıza gelince sanmıyorum motor yiyecegini
Cok zorlamıs olabilirsin aracı dinlendirdinde rolantide
Duman yoksa yagı normalse sıkıntı yok
Bendede 2011 arac var hergun kullanıyorum
Daha 30 bin oldu 175 bin cok geldi gözüme
Aracınıza gelince sanmıyorum motor yiyecegini
Cok zorlamıs olabilirsin aracı dinlendirdinde rolantide
Duman yoksa yagı normalse sıkıntı yok
Dumanı sadece tam gaz yüklenildiğinde atıyor fakat normalde bişey yok . Fakat abi baya görünür seviyede atıyor motora daha da büyük zararlar açar mı yaptırmadan binmek ?
senin bu kadar düşünmene gerek yok götür bırak servise on lar halleder garanti bitmeden ;)
Dumanı sadece tam gaz yüklenildiğinde atıyor fakat normalde bişey yok . Fakat abi baya görünür seviyede atıyor motora daha da büyük zararlar açar mı yaptırmadan binmek ?
uzun zamandan sonra mı kullanmaya başladın ? belli bi süre ' soğuk,kuru,kapalı' biryerde yattı mı ?
+ en son bakımda yağ deiştirdilerse 5w30yerine 10-55 gibi ondan da yapar.
dipnot
2xxbinde audiyi aldıgımızda deli gibi beyaz duman atıyodu(morlu mavili yanarlı donerli),uzun süre yattığındandı heralde..
suan 300bine yaklaştı ilk 500km buşekildeydi sonra kendiliğinden düzeldi..
uzun zamandan sonra mı kullanmaya başladın ? belli bi süre ' soğuk,kuru,kapalı' biryerde yattı mı ?
+ en son bakımda yağ deiştirdilerse 5w30yerine 10-55 gibi ondan da yapar.
dipnot
2xxbinde audiyi aldıgımızda deli gibi beyaz duman atıyodu(morlu mavili yanarlı donerli),uzun süre yattığındandı heralde..
suan 300bine yaklaştı ilk 500km buşekildeydi sonra kendiliğinden düzeldi..
yok abi aracı hergün kullanıyoruz . yağ değişimi olabilir aslında çünkü servisten çıkalı da 500 km olmadı .
mustafamutlubas
02-06-2013, 21:20
sana bi sorarlar varya tersten görürsün gezegeni
nası bi mantıkla yazdın bunu merak ettim.
bu arada 41 yaşında oldğunzu görmedim ama edeceğim laf yine aynı hitap şeklim için kusura bakmayın . diğer arkadaşlara noldu onu anlayamadım :))) hoşt ulan falan garip düşmüş ama bulunduğuuz ortamlarda size öyle hitap ediliyorsa normal tabi :))
sadece motor bittiğinde yağ yakmaz, kapakta yağ lastiklerinde de sorun olabilir, bu da yağ yakmasına ve dumana sebep olur.
nası bi mantıkla yazdın bunu merak ettim.
bu arada 41 yaşında oldğunzu görmedim ama edeceğim laf yine aynı hitap şeklim için kusura bakmayın . diğer arkadaşlara noldu onu anlayamadım :))) hoşt ulan falan garip düşmüş ama bulunduğuuz ortamlarda size öyle hitap ediliyorsa normal tabi :))
Yazdığını şimdi gördüm.
Fazla merak iyi değildir.
Diğer arkadaşlar demişsin ''hoşt'' diye tabir kullanan xor koray abi.Fark ettiysen kendisi 31 yaşında.Sen kendinden 11 yaş büyük birine arkadaş diyorsan senin terbiyenden şüphe ederim.Genelde adının sonuna adını bilmiyorsan nickinin sonuna ''abi'' eki getirilir,saygıdandır.''Pardon yaşınızı görmedim kusura bakmayın'' dersin ve mesajını editlersin.Terbiyesi olan adab-ı muaşeret sahibi insanlar genelde böyle yapar.
Neyse terbiye,edep gibi kavramları 20 yaşına kadar öğrenemediysen sana burada kimse öğretemez.
Selametle.
BurakCengizhanoğlu
08-06-2013, 20:01
Kardeşim arabaya 20 bin nakit çalışır.
Bitmiş o araba bitmiş...