Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Yay Konusu
Merhabalar yine saçma bir sorun ile karşı karşıyayım.
Aracımı aldığımda üzerindeki yaylar kesilerek düşürülmüştü, gerek aile kullanımından gerek muayene sıkıntısından aracıma tekrardan oem yay temin edip taktırdım.
Yayları ilk aldığımda aracım normal bir Civic'ten daha yüksek oldu, ustanın bu durum için 'yaylar kendini açmış bu şekil biraz kullan onlar yerine oturacak' dedi. Eyvallah dedik. Nitekim aracın arka kısmı belirli bir seviyeye indi fakat önler için bir şey diyemeyeceğim. Ama bir gerçek var ki ön kısm normal seviyeden daha yukarıda.
Sonra başka bir usta bu aracın ön yaylarının arka yaylar olduğunu söyledi. Böyle bir durum mümkün müdür? Yani önlerde arka yaylar, arkalarda ön yaylar takılı olabilir mi?
Elimden geldiğince fotoğraflarını çektim.
Aracın şu anki duruşu;
Hayır 40.
Ayrıca son zamanlarda aracın esnediği yollarda lastik çamurluğa sürtmeye başladı. Anlam veremiyorum.
timucintt
03-06-2013, 17:59
40 yanakla o kadar yüksek durması normal...
evelinkamenov
03-06-2013, 18:35
Ön veya arka yaylar anca kendi yerine oturması gerekir diye düşünüyorum ama bu işi bilenler tecrübesini belirtirse daha doğru olur.
boosted_pug
03-06-2013, 19:05
Ön ve arka birbiri yerine karıştırılabiliyo die biliyorum hatta geçen yine bu şekilde bi konu açılmıştı
40 yanakla o kadar yüksek durması normal...
Aracın bu halinin normal olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Ölçtük, 17cm çıktık çamurluk arası.
Bu aracın oem lastikleri 175/65/14
Şuanki lastikleri 205/40/16
Hesaplaynca yine bir açık çıkıyor yani.
Ön ve arka birbiri yerine karıştırılabiliyo die biliyorum hatta geçen yine bu şekilde bi konu açılmıştı
Ben de ondan şüphelendim fakat bilen kişiler doğru olduğunu söyledi, sık olan yaylar önde, daha seyrek olan yaylar arkada.
Ön veya arka yaylar anca kendi yerine oturması gerekir diye düşünüyorum ama bu işi bilenler tecrübesini belirtirse daha doğru olur.
İlk zamanlar ben de böyle düşünüyordum fakat neredeyse 6 ay oldu. Ön kısım eskiye nazaran düştü ama yine de normalden daha yüksek duruyor şuan.
tkartoglu
03-06-2013, 22:28
yayların ters takılmış bence öyle biduruş yok
üstadım yayların normal takılmış . çünkü ön yay arkaya göre daha sık baklalı ve biraz daha kalın resimde de gözüküyor.doğru takılmış.
bir espirisi olur mu bilmem ama sen 1,6 ies oem yayı takmış olmalısın. ***** 1.4 lerin motoru daha hafif olduğundan kafa bu kadar yukarıda... yoksa imkansız böyle durması.
cerkez_kral
04-06-2013, 11:32
1.4 ve 1.6 ies lerin yayları aynısadece vtilerin farklı onu takınca cok sert oluyo araba bu helezonlar toyotanın falan olabilirmi acaba
evelinkamenov
04-06-2013, 12:08
önler sedan yayı olabilir.
Cevaplar için teşekkürler.
Yaylar başka bir 1.4is hb'ten çıkma yaylar. 1.6ies bile değil.
Bana tek söylenen yaylar kenarda durduğu için kendini açmış olduğu.
Bu arada normal şartlarda arka yaylar fazla esner mi?
Janttan kaynaklı bir durum fakar bu şekilde bile yol dalgalanmasında çamurluk lastiğe sürtüyor.
emreaydın
06-06-2013, 17:34
Geçenlerde köseköyde öyle bi uzaktan gördüm çok tuhaf geldi gözüme yükseltme kiti var gibiydi sanki insallah kısa zamanda çözersinrdüm
tolgakaynak
07-06-2013, 02:15
standartta arkalar daha esnektir. onun haricinde bence bu yaylarda bi problem var durdukca açılması söz konusu değil. yayları yanlış takma olamaz zaten
Oem yayla bunalrsa ve böyle ise . Başka yay bul dene .
bu yaylar oem 16 jant var bnde boyle fto cektrmsm b yuksesklikti korkma
16 jant 40 yanak var orj 14 e dön bariz araba yere yaklasır. az insin diyosan eibach 3 lük işini görür.
benim onceki vtec ime de vtec yayi diye crx yayi takilmisti. bundan az daha alcak durmustu. bu yaylari gorunce direkt o geldi aklima
senin yaylar da rex yayi olmasin ???
96 01 yaylarin hepsi ayni ;) lastik ebatlarindan oyle duruyor + arac krikodan inincemi cekildi o fotograf ?