Orijinalini görmek için tıklayınız : tesıst yaptırdım onun hk da bılgı :)
sercanışık
04-06-2013, 15:09
Dun oglen tesısatcının yolunu tuttum ve tesısat yaptrma kararı aldım bı anda ve yaptırdımda sesı faln bas ıyı gelıyor da ama markalarda bı sorun sıkıntı yasarmıyım onu cok mrak edıyorm.
bass kutu+ 30 cm cadence momentum
anfı ısmını braz dandık onu dogru yzıp eklerım
on kapılara 1 takım ma audıo 13 cm mid takımı yarı profesyonel
arka panzota da sound stream 13 cm mıd takımı
ve bu bana 1000 tl gıbı bı fıyata patladı ıyımıdır kotumudur bılgılerınıze ıhtıyacım var
en kısa surede vıdeo eklerım burdan
painkller
04-06-2013, 19:10
hayırlı uğurlu olsun, özel görüşlerimi pmden verdim. gerisine kalırsa bence mid takımları tek marka olsaydı iyi olurdu. deck çeviriciyle bağlandı büyük ihtimalle en kolayından 3 çift rcalı bir teyp alırsan devamı rahat olur. :) deck çevirici ses bozuyor çünkü :)
Saydığın markalar iş gören markalar sıkıntı yaşamazsın. Fiyat konusunda pek bir şey demiyeyim zaten yaptırmışsın tesisatı
Saygılarımla
sercanışık
05-06-2013, 12:42
cok teskkurler anladıgm kadarıyla tuzlu olmus bızım iş :D
devil_berk22
05-06-2013, 15:20
anfini kaliteli seçseydin keşke ilerde problem yaşama riskin var. ve sesi tam olarak hakkıyla alamazsın. Subwoofer ve mid takımını istediğin kadar iyi al teyp ve anfi iyi değilse malesef pek iyi olmuyor ses kalitesi. Neyse almıssın artık hayırlı olsun.
sercanışık
06-06-2013, 15:11
anfı markası m akustık dye bı marka ama unıteyı en kısa zamanda degıstırcem. bılgıler ıcın tesekkur ederım
sercanışık
09-06-2013, 21:22
ve bısmıllah bas kutusu yandı ılk defa heveslenıp ıs yapalm dedık ve patladı :(
devil_berk22
09-06-2013, 23:56
geçmiş olsun tamir ettirip satarsın yerine daha kaliteli bişeyler alabilirsin
sercanışık
10-06-2013, 19:00
cok saol abı tamırlık bıse deılmıs bass takı mıknatıs kaymıs dedı yenısını aldm bgun hevesımı aldm sayesınde D:
portakal
14-06-2013, 17:44
macustik dandik bi marka değil içini ferah tut :D
painkller
14-06-2013, 17:59
mtx 800.4 amfi, ideal bir amfi yani. ben m4 falan zannediyordum. aynı amfiler çıktı. parasının iyi ürünlerinden bir amfi sorun yok :) geçmiş olsun , güzel sorunsuz hallettik şte alırken dükkan belli olsun dememin faydaları abi :)
çok para, hayatta alışverişte bir tecrübedir. :)
lethaldoze
18-06-2013, 18:38
mtx 800.4 amfi, ideal bir amfi yani. ben m4 falan zannediyordum. aynı amfiler çıktı. parasının iyi ürünlerinden bir amfi sorun yok :) geçmiş olsun , güzel sorunsuz hallettik şte alırken dükkan belli olsun dememin faydaları abi :)
mtx 800.4
Bu anfiyi idareten anfizilikten kullandım.
Pioneer 8350 typ(inanılmaz fiyat performans ürünü. Ciddi fark yaratmıştı sistemde)
1 takım amerikan boss marka 13 mid
1 adet 30 cm pioneer bass
Bunları besliyordu anfi. Kaç tane mid takımı yaktı. Sese falanda yüklenmişliğim yok tecrübeliyimdir. Elimizde dükkandan kaldı diye 3 -5 takım vardı. 1 tane kaldı sağlam oda bu anfiye hiç bağlanmadı.
Ses kalitesi yerlerde bir anfi, iyi bir kulağınız varsa anlamamanız imkansız.
Gücü öyle yeterli bir anfi değil
Aynı mid takımı Sierra anfi ile abimin arabada ve arada dağlar kadar fark var. Benim arabadan inip abimin arabaya geçtiğimde hayyattan soğuyorum o kadar fark var. Ayrıca teybide eski benimki kadar iyi değil.
Not: 2-3 sene önce dükkanımız vardı oto ses sitemleri üzerine epey haşır neşirdim bu işlerle. Çok sistem yaptım dinledim.
Örneğin medya marketten alınan aynı marka aynı ürün ile başka yerden aldığınız ürünle bile arada fark vardı. Yine aynı orjinal marka ama sanki bi kalite alt üretilmiş. O zmanlar yeni açılmıştı medya market. Soluğu orda alan montaja getiriyordu, epey montaj yaptık ordan biliyorum.
painkller
18-06-2013, 18:58
@lethaldoze
abi, ben ilk tecrübemi bu amfiyle yaşıyorum. macoustic mtx 800.4 mk2 4x80w rms 2x 220 w rms 4 ohmda değerlere sahip. Daha öncesinde 6985 lerle aciko eqolayzer kullanıyordum. bilgin ve bunla pekiştirdiğin tecrüben benden kat ve kat fazladır. Ama gel gelelimki, ilk tecrübesizliğime rağmen, ilk tesisat yapmama rağmen 180 liraya alınabilecek parasının iyi ürünlerinden. Ben o fiyata jameson, edison, sunny, harward tarzı ürünler alabiliyordum. Sıfır takıntım var. Elbette tutup bir jbl, sierra, pioneer, kenwood alt seri piyasa amfilerle karşılaştırılamaz ama bu yukarda saydığım o fiyata ürünlerden kat ve kat iyi. Yukarıda yazdığım markaların genelde halkın bildiği markalar olduğu için yazıyorum. Hpf modda infinity mid takımı ve rear kanalda ise köprülü olarak 300w rms infinity red sub kullandığım için sesleri bana gayet iyi ve yeterli geliyor. mid takımım 3ohmda sürülüyor ve tahminimce sizin midleri 4 ohmda beslediğiniz için daha düşük güçte ve daha kaliteli bir ses almanız gerek diye düşünüyorum. Ben bu işi okuyarak, el verenlerce yapmaya çalıştım, elimde 180 lira param vardı. tercihimi ondan kullandım. Elektrik kaçağı yapıp yaktığını, veya parazit kaynağı olduğunuda sanmıyorum. istenirse çalışır bir vaziyette aracım dinlenebilir, 22-23 yaşındaki bir aracın elektrik tesisatında kaçak vardır, buji kablolarımda atlama mevcut bunları ben deck çevirici kullanırken dediğiniz gibi atıl bir ses alırken yaşıyordum. şuan amfinin bir in kanalından rcayı takıp, out kanalından ise rear kanala giriş alıyorum bir sorun yaşamadım. Zaten kesiklik yapıcak bir olay veya kolay kolay yanıcak bir durum olsa ilk ben yakardım diye düşünüyorum. Amfim bagajın en dip yerinde stepnenin arkasında süngerle çevrili, kendinden daha çok güç isteyen bir sub ve mid takımına bağlı, sorun yaşamadım. sercan abiminde yaşayacağını düşünmüyorum. ama tutupta 300-400 lira gibi bir para yatırabilecek olsaydım ozaman tesisata sadece amfi için, tercihim farklı olurdu. Ama kağıt üstündeki değerleri verebileceğini zannediyorum, bana öneren abilerimde onları söylüyor.bu tarzda tesisat işine gidiceksem yani midleri ref serisi alt seri veya esk gibi çok çok prof olmayacak şekilde tutucaksam amfiyi kullanmayı düşünüyorum sadece yanına bir mono amfi alıp subu onunla hakkıyla beslemeyi istiyorum, belkide ilk tesisatım,diğer kişilerin arkadaşlarımın araçlarında dinlediğim ses bana çok yeterli gelmediği için, burdaki tesisatçılarında genelde çıkan ses benim aracımdaki akustikten kötü olarak algıladığım içindir bu gözlemlerim. teşekkürler, iyi forumlar.
darkmoon
18-06-2013, 19:24
M acoustic iyidir anfide iş fiyat performans eğrisindedir..ne kadar çok köfte o kadar çok ekmek.. maqustic promet group getirtiyor kicker stingerı getirten group adamlar sektörde bilgili ve uzman kickere muadil getirttiği üründür ayrıca xetec ile mono anfileri aynı kartı kullanır bir iki ince farkla..
mid yanması genelde tesisatın yanlış çekilmesinden olur bir yerde kaçak yanlış bir bağlantı vardır kablolamadan olur çok şeyden kaynaklı olabilir ama çoğu zaman işçilik ve tesisatta kullanılan malzeme kalitesiyle orantılıdır.. işini bilen prof usta kaçağı olan anfiye bile kolonu bağlar gene yaktırmaz oda ayrı bir mesele. neyse kısaca m acoustic parasına oranla güzel bir anfidir altını çizerim parasına oranla arkasındada sağlam bir firma var promet gibi kimin getirdiği belli..