Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Mazda RX-8 Hakkında ?
Arkadaşlar 2011 model rx-8 düşünüyorum fakat hiç bir bilgiye sahip değilim bu araç hakkında..
bunu alırken nelere dikkat etmeliyim ?
neler yapılabilir alınırmı alınmazmı fantazimi olur bilgi sahibi olan arkadasların yardımına ihtiyacım var teşekkürler şimdiden.
Yokmudur hiç rx-8 ci aramızda rollerde bol bol görüyoruz ama ?
Bende araç alırken çok üzerinde durmuştum ama pek cesaret edememiştim.
Yiğit G.
06-06-2013, 16:38
Candır rx-8 :) Pistonlu motorlara isyandır :) (gündeme uysun) Bildiğim kadarı ile önceki rx-8 lere daha iyi yürüyor şanzumanı daha farklı.Temiz bir araçsa alınabilir.Yağına suyuna iyi bakarsan çok uzun süre beraber olursunuz , bakmassan ilişkiniz kısa sürer.Şehir içi çok yakar şehir dışı fena değil.Rakiplerine göre daha konforludur , daha iyi yol tutar.Tasarımı bence mükemmel vs vs rx-8 sahipleri yazarsa daha iyi olur.
tasarımı modelli oluşu vs fazlasıyla cezbediyor benı ekspertiz içinde zaten yetkili servise sokucam ama yinede insan bi defa daha düşünüyo rx dediğin zaman bi ön yargı var herkeste
üstad selam.
rx8 in benzini çok yaktığını duymuştum.
ilk modellerinde motor ve yağlama bakımları çok hassas olmalı diye birkaç yerde okumuştum.
ilk etapta aklımda kalan bunlar.. hatırladıkça yazmaya çalışırım.
tşk ler
Rıdvan :beuj:
bende araştırdıgım kadarı ile yağ bakımları önemli ve kısa zamanda çok yakıyor tahiminimce 60 kuruş olsun çok keyifli eğlenceli arabalarmış alsak zorlanırmıyız satarken
nakayama
06-06-2013, 16:59
Öncelikle yakıt konusu tamamiyle size bağlı ben 50 tl ile 54 km'de gidiyorum 91 km'de gidiyorum.Yağ yakma konusu var rx'lerin hepsinde 1000 km'de bir kontrol ederseniz hiçbir sıkıntı olmaz ben 1000 km 'de 100 150 ml kadar ekliyorum,Şanzumanı eski kasalara göre daha kısa diye biliyorum iç dizaynı vs zaten 10 üzerinden 10 yani bilmeyenlerin,binmeyenlerin rasgele konuşmasından dolayı bu arabaya bu şekilde bakılıyor.
Adam gidip Rx8 alıyor 1.3 motor az yakar vergisi az vs diye yagına suyuna bakmıyo sonra neoldu Rx'lerin motor problemi var bilinçli kullanıcıysanız emin olun hiçbirşey olmaz.Yanlaması vs s2000 gibi bir arabaya göre daha kontrollü bence alınacak bir araç.
kısmetse yarın götürcem ekspertizini yaptırıcam bir aksilik çıkmazsa alıcam artık kontrollü bir şekilde kullanırız
2 aylık bi maceramız oldu.
Beyaz 2011 di. Bence gayet güzel ve zevkliydi. Bize hiçbir problem çıkartmadı.
Yan vermesi sesi iç ve dış tasarımı gayet güzel mutlu ediyodu.
Yağına dikkat ettiğin sürece bence hiçbir problem yok. Benzin sorun edilmediği sürece alınır.
Konforu ise binek bir aile arabasından farksız.
2. elde iste 2-3 hafta gibi bir sürede 64 e sattık. 14.000de 2 parça boyalıydı.
Bilinçsiz kullanıcıların elinde kaldığı için adı çıktı ..Yoksa yurtdışında ciddi km yapanlar var,biraz ilgi isteyen bir araç..
Yag konusunda bilmeniz gereken bu yag organik yag, ve bu yag zaten motorun icine puskurtuluyor ve tamamen yaniyor hic kurum birakmiyor. Siz mineral yag kullanirsaniz o yag kurum birakiyor ve seal leri bitiriyor. Oncelikle ne yag kullandigina dikkat edin. 2 yil oncesine kadar bu yag turkiyeye girmiyordu. Ayrica piste sokup 1 saat donseniz muhtemelen yag bitecektir zaten uyarisi var kac litre oldugunu hatirlamiyorum 4 ya da 5 litre aliyordu ve uygun fiyati vardi. 25 km de 1 kesiciye sokun herhangi bir kurum olustuysa diye cok sakin kullanirsaniz kitapcik soyluyor
yağ olarak yetkili servisden alırsak kafamız rahat olur herhalde
halilcan9455
06-06-2013, 18:02
yağ olarak yetkili servisden alırsak kafamız rahat olur herhalde
Bilgisiz yetkili servislerden dolayı adı çıktı zaten.Yetkili servisi de iyi seçmek gerek.
koyacağınız yağ mazdanın kendi üretimi olan dexelia marka yağdır.
Arkadaşımda makyajsız kasa Rx8 vardı,uğraşmaktan çok keyif alıyorduk. Motor sesi,içerideki güzel gürültü,yanlaması,devir alması falan müthiş keyifli olan bir araba. Kolay yanlıyor ve çok konforlu ama tek sıkıntısı çok yakması. Rx8 almadan önce Wrx vardı kendisinde ve Rx8in daha çok yakıt tükettiğini söylüyordu. Forumda aratırsan baya bi konu olması lazım rotary motor kullananların yazdıkları hakkında.
erhanarici18
06-06-2013, 19:13
Bu araba vankel motor olmasaydı acayip tutulurdu zaten
Korkulacak araba değil. Vergi avantajı mevcut muadillerinden bir miktar fazla yakmasını o dengeliyor ;) serviste kompresyon testi yaptırabilirsin motorun durumunu öğrenmek için faydalı olur.
cabrioleter
06-06-2013, 20:53
Bu araba vankel motor olmasaydı acayip tutulurdu zaten
sen çok yanlış gelmişsin :D
Renesis 3 olanlarda sıkıntı yok , önceleri tanınmayan rx8 ler artık tanınır haale geldi ve aracın kullanımı bakımı hakkında çoğu kullanıcı bilinçlendi..
2011 ren3 lerin aktarmaları ve motorunda farklılıklar varbildiğimkadarı ile ve benimde düşünmekte olduğum araçlardan birtanesi haline geldi bu aralar :) 2010 öncesi pek tercih etmemeye özen gösterin bence yada en azından çoğunun motorları yenilenmiş oluyor servisten , onları denk getirmeye çalışın başınız ağrımasın :)
turkerrr
07-06-2013, 08:48
makyajlılarda sunroof olmaması çok büyük eksik ...
Erdem K.
07-06-2013, 09:07
yağ / yakıt tüketimini zaten herkes bahsetmiş. bildiğim kadarıyla artık rotary motor üretilmiyor ! kasa olarak çok ama çok güzel, yakıtına karşılık konforu için bile alınabilir...
Bilinçsiz kullanıcıların elinde kaldığı için adı çıktı ..Yoksa yurtdışında ciddi km yapanlar var,biraz ilgi isteyen bir araç..
Aynen, yüksek km'lere bir örnek, adam orijinal motoruyla 2012 Şubat'ta 240 bin mildeymiş, 380 küsur bin km eder. Gerçi %90 otoyolda kullandım diyor ama, yine de adam gibi bakınca gidiyor demek ki.
The 200000-Mile Club - RX8Club.com (http://www.rx8club.com/rx-8-discussion-3/200000-mile-club-210536/)
Rx-8 özellikle yeni kasalarda eski sorunların bir çoğu halledilmiş ve iyileştirilmeler yapılmış durumda zaten. Bana göre tek eksi yanı biraz fazla yakıt sarfiyatı ama oda verdiği keyfe değiyor zaten..
Almadan önce kompresyon testine ve yapılan bakımlarının listesine bakarsın. Kasa olarakta düzgünse kafan rahat şekilde al bin..
Araçta çalıştırdıktan sonra ısıtma, soğutmadan kontak kapatmama, her bindiğinde en az 1 kere redline yapıp birikmiş kurumları atmak ve yağını düzenli kontrol etmek gibi konulara dikkat ettikten sonra gönül rahatlığıyla uzun zaman binersin. Bu arabayı alıp az yaksın diye düşük (normal araç devirlerinde) devirde kullanırsan bil ki sağlıklı bir şey yapmamış oluyorsun. Devirli kullanmak gerekiyor. Normal olarak sakin kullanımda stabil gidiş devrini 4k olarak düşün :)
Şimdiden hayırlısı olsun.
Benimde merak ettiğim bir konu r3 ler iyi deniliyor fakat tam olarak değişen şeyler nelerdir ?
yeni kasanın sandık motoru takriben ne kadardır? var mı bilgisi olan?
Yiğit G.
07-06-2013, 12:09
yeni kasanın sandık motoru takriben ne kadardır? var mı bilgisi olan?
-+ 10 bin.......
bigün mazda buluşmasında kısa bir tur atmıştım bununla değil ama makyajsız kasasıyla , oturma pozisyonu hiç hoşuma gitmemişti boyunuz kısaysa size uygun yok boyunuz uzunsa kafanızı sürekli üst direğe vurabilirsiniz, tek gördüğüm eksi yanı bu
gittim baktım araca bi parça boya var dediler çamurluk değişme çıktı malesef almadım
erhanarici18
07-06-2013, 13:16
Rx-8 özellikle yeni kasalarda eski sorunların bir çoğu halledilmiş ve iyileştirilmeler yapılmış durumda zaten. Bana göre tek eksi yanı biraz fazla yakıt sarfiyatı ama oda verdiği keyfe değiyor zaten..
Almadan önce kompresyon testine ve yapılan bakımlarının listesine bakarsın. Kasa olarakta düzgünse kafan rahat şekilde al bin..
Araçta çalıştırdıktan sonra ısıtma, soğutmadan kontak kapatmama, her bindiğinde en az 1 kere redline yapıp birikmiş kurumları atmak ve yağını düzenli kontrol etmek gibi konulara dikkat ettikten sonra gönül rahatlığıyla uzun zaman binersin. Bu arabayı alıp az yaksın diye düşük (normal araç devirlerinde) devirde kullanırsan bil ki sağlıklı bir şey yapmamış oluyorsun. Devirli kullanmak gerekiyor. Normal olarak sakin kullanımda stabil gidiş devrini 4k olarak düşün :)
Şimdiden hayırlısı olsun.
4k devir üzeri yakıt ortalaması ne peki
100km de 20LT söylentileri doğru mu
okadar değil bende kullandım , ortalama 15LT civarında idi
20 Lt ciddi bi değer o kadar yakıcağını zannetmiyorum bence tamamen kulaktan dolma uydurmalar.
S.Özeren
07-06-2013, 14:28
13-17 litre arası yakar kanka , onun dışında herkesin dediği gibi yağ olayı var buda motorun çalışma sistemiyle alakalı 1000 km de bir kontrol edersen , eksiği ilave edersen bi sorun çıkarmaz temiz bir rx8 ise.
Çok fazla soruldu şu soru...
6 ay önce mazda evo servisinde motor değiştiren birisinin faturası...
http://s9.postimg.org/63iol00nz/Capture.png
mossin nagant
07-06-2013, 19:08
wrx sti lardan fazla yakıyor. aynı performansı verirmi? tabiki hayır.
ama şekil çok güzel. :)
bugün bir araca daha bakıcam anadolu yakasında yetkili varmı bildik yoksa maslak evo servismi?
ceyhun737
08-06-2013, 08:51
Abi en son bir arkadasimizda 2.000 kmde vardi bir arac soryim satilik mi diye
ben takaslıcam kardeşim üstüne nakit vericem
kelalper
08-06-2013, 09:09
Performans beklentin nedir bilemiyorum ancak ciddi bir performans beklentin varsa yanaşma. Yani kağıt üzerindeki değerlerle alakası yok. Bunların dışında sesi ve yol tutuşu güzel. Kontrolü kolay bir araba.
bugün bir araca daha bakıcam anadolu yakasında yetkili varmı bildik yoksa maslak evo servismi?
Koşuyolu Merser var iyidir Rx-8 hakkında tecrübeliler diye biliyorum.
RX-8 genel olarak herkes in beğendiği ama kimse nin kolay kolay cesaret edemediği güzel bi araçtır
Bu kitleye bende dahilim :)
İnanın bende cok dusunmustum herseysi süper bir araç ama performansı hariç. Benim aracım orjinalken 180HP iken denk gelmişti bi sıkmıştık 170 lere kadar kafa burun gittik sonrasında uzunda ben geçtim. Şimdi ise yanıma yanaşması imkansız bir araç. Sırf performansı yüzünden vazgeçtim
görüntüsü duruşu falan beni çok cezbediyor performans olarakda roll falan kovalamıcam zaten bi egsoz filtereden fazlası olmaz
bende:D
alican rx8 i cikarcan istanbulparka vericen ayari:d cok keyifli olur.
çok masum bi soru daha güzel yan veriyormu :D
Rx-8 yann - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QO-GrG2Oh1E) göbekte çekmiş baran diye bir arkadaş :) Beyaz HF plaka
Rx-8 yann - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QO-GrG2Oh1E) göbekte çekmiş baran diye bir arkadaş :) Beyaz HF plaka
o arkadaşla geçen hafta tanıştım izletti videolarını ordan aşılandım birazda :)
Serkan_UR
08-06-2013, 09:45
RX8 ...... zamanında Bilinçsiz kullanıcılar ve servisler sayesinde bugün çok ekonomik rakamlara temizini bulup sağlıklı binebileceğimiz konforlu yakışıklı kendine göre performanslı eylenceli araç....
Motorla ilgili aklınızda soru işareti olmasın.Aldığınız araç servis bakımlı ve servis kayıtları 5000 de bir özel yağının değiştiğini göstersin yeter...ayrıca servislerde kompresyon testi yapılıyor ve bunun sonucunda motorla ilgili yorum yapılabiliyor..Ki motorla ilgili sıkıntı olan rxlerin hepsi yanlış yağ kullanımından sıkıntı yaşayan araçlar...
Koşuyolu Mersere baktırabilirsin orda ekspertiz yapıyorlar istersen kompresyon testide Halil abi var orda o tecrübeli rx konusunda yardımcı olacaktır...
yaklaşık 8 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım ve yaşamicam inşallah.5000 de olan yağ değişimleri gözünüzü korkutmasın 200-250 civarı filtrelerle beraber halloluyor ben zaten her arabamda 5000 de değiştiriyordum..1000km de birde yağını kontrol ediyorum ettiriyorum duruma göre ekleme yapıyorum...
yarışma-deneme konusuna gelince....Bu araç başka araçlarla denenecek bir araç değil hiç bir zaman hacimle denkleşsen olmuyor...hp ile denkleşsen olmuyor :) En temizi kendi kendine takılmak.... :)sürüşü çok keyifli ve tatminkar..
Sonuç olarak bu paralra bu şekliyle sürüş keyfiyle ve konforuyla kesinlikle tercih sebebi...
edit:kilitli difransiyeli sayesinde çok kontrollü şekilde senin tabirinle yanlayabilirsin :)
teşekkür ederim çok açıklayacı oldu korkmanında anlamı yok o halde :)
Serkan_UR
08-06-2013, 11:26
teşekkür ederim çok açıklayacı oldu korkmanında anlamı yok o halde :)
kesinlikle yok bir arkadaşım var 75000 de aldı belki kendiside 15000-20000 yapmıştır araç servis bakımlı ve dediğimiz periyodlarda bakımı yapılmış cayır cayırda biniyor :)Çok şükür hiçde birşey olmamış ve olmadı...
Edit: kesinlikle yok derken her 2. el aracın riski var zaten ama özellikle rx8 e has durumlardan bahsediyoruz tabiki :D
ayrıca kesinlikle marka fanatiği değilim Allah bilir ama kendi istek ve arzumla başka bir mazdam olmaz :)şimdilik düşüncem bu ama geçmiş yıllarda yapılan istatisliklere göre en az arıza yapan araç markaları japon araçları bunlarında başında mazda geliyor...Burdan yola çıkarak farklı olan motorunu basit önlemlerle koruduktan sonra diğer kısımların sıkıntı yapma ihtimalide düşük gibi :)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/133402-en-az-ariza-yapan-araclar.html
filtre/eksoz/yazılım gibi mod lara nasıl tepki veriyor peki? gerçi atmosferik araçtan ne kadar güç alınır bilmiyorum ama.Yapılabilecek birkaç işlemle ne güçler elde edilebilir ?
egsoz olarak ne koymak gerekıyor borla gördüm bir kaç aracta
resatgurcuoglu61
08-06-2013, 12:14
Serviste Değişen Motorlar Hakkında Bilgisi Olan Varmı ? Yeni Tip Motormu Koyuyolar Aynı Kodlu Motorumu Koyuyolar ?
Egzoz olarak borla çok iyi değil çünkü çapı ufak. Onun yerine greddy,hks yada güzel bir custom egzoz olabilir. İskender ustanın yaptığı egzozu gördüm, greddy e çok benziyor. Filtre olarak ben K&N kullanıyorum fakat AEM cai daha iyi rx8 için.
Fark olarak şöyle söyliyeyim benim araçta egzoz orjinal. Sadece catback+midpipe lı bir araca bindim tamamen farklı arabanın kaderi değişiyor resmen :) Güzel bir egzoz + cai ile çok keyifli bir hal alıyor.
Yürümüyor denmiş ama neye göre yürümüyor, genelde rx8 kullanıcıları hep hem performansı hem konforu seven kişiler olmuştur ve aracı fazla kurcalamamıştır ? Çok bu konulara girmek istemiyorum ancak yukarıda dediğim gibi sadece catback+midpipe bile bu arabayı çok değiştiriyor.
Örneğin bu videoda 2 tane yeni kasa rx8 var farka bakın.. Her eklenen parçanın diğer araçlarda olduğu gibi artısı ve eksisi oluyor. https://www.youtube.com/watch?v=94vIIkI9XxI https://www.youtube.com/watch?v=a36mfUsSEbo
Sonuçta yürütmek istedikten sonra bu araçta yürüyor, 320HP N/A sorunsuz Rx-8 ler mevcut.. ama gülkemizde hep bir önyargı var ve kimse cesaret edemiyor ne yazıkki... Vankel ve bu araçlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler biraz araştırmak isterlerse http://re78.net/
bilgi ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim dün aldım aracımı 2011 r3 inci beyazı :)
orkuteren
11-06-2013, 09:34
hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah ...
teşekkür ederim allah razı olsun şimdi egsoz ve filte için önerileri bekliyorum araba full stock :)
bilgi ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim dün aldım aracımı 2011 r3 inci beyazı :)
:) Hayırlı olsun , güzel günlerde binmeniz dileği ile
Fotografları bekliyoruz , tabi gün ve gün gelişmeler yapılırsa onlarıda
benimde yakından izlediğim bir araç yorumlarınızı bekliyorum..
kısmetse yavaş yavaş basıklıgı halledildi perşembede appler yolda geliyor egzoz arayışındayım zaten hepsini paylaşarım yaptıkca
dünden bir kare :)
http://img435.yukle.tc/images/3313Yeni_Resim.JPG
Hayırlı olsun , darısı bize inşallah :D
onurunal
11-06-2013, 10:36
hayırlı uğurlu olsun.. valla çok imrendim :) kazasız belasız inşallah
Çok güzel bir araç. Hayırlı olsun. Zevkle takip edeceğim gelişmelerinizi.
Kanka hayirli olsun sevindim valla cok keyifli bi araba aldin tadini cikar :)
sağol kanka bende bu kadar keyifli oldugunu tahmın etmemiştim :)
Hayırlı olsun , çok güzel bir araç rx-8..
teşekkür ederim araç konusu gibi oldu ama yakın zamanda cekım yapar eklerım fotoları :)
karsiyakaliozi
11-06-2013, 14:55
teşekkür ederim araç konusu gibi oldu ama yakın zamanda cekım yapar eklerım fotoları :)
hayırlı olsun kazasız belasız diyelim bende niyetleniyorum arasıra fıyat ve km konusunda özel olmazsa bilgilendirme yapabilirmisiniz teşekkür ederim.
sağol kanka bende bu kadar keyifli oldugunu tahmın etmemiştim :)
Özel değil ise kaça aldığını ve neden bu kadar keyifli olduğunu vs anlatırmısın :D:D:D Uzuun süredir belli aralıklarla kaşıntı tutuyor bu araçlar hakkında beni :p
Detaylı anlatırsan süper olur, seni şaşırtan bişey oldu mu ? olumsuz yönü oldu mu ? en önemlisi yakıt nooldu :D:D:D
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu RX lerin 2006-2008 modelleri piyasada ne kadar geçerli ? 2011 ler çok hızlı el değiştirirken , makyajsızlarda durgunluk var mı?
Alırken üstteki yorumlara göre sandık motor olanı tercih etmemiz gerekiyor galiba. Çok uzak oldugum için anlayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Murcielago
19-10-2013, 23:52
Arkadaşlar rotary forumu varmış haberi olmayanlar oradaki konularıda takip edebilir baya bilgi ve konu çeviriyorlar araçlar hakkında
RX Dusunenler ve Yeni Baslayanlar !? (http://re78.net/rx-dusunenler-ve-yeni-baslayanlar-t562.0.html)