PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 91 Accord cb7

Junkie05
07-06-2013, 14:46
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Yukarıda bahsetmiş olduğum 91 model accord cb3, F20A5 motor kodlu araca sahibim. Otomatik vites arızası oldu 2 senedir severek bindiğim aracımı komple revizyona sokmak istiyorum. Amasyada yaşıyorum. Çevre illerle bağlantılı halletmek istiyorum. Ancak;

- Aracı valide hanımla beraber kullanıyoruz ve manuel vites malesef sıkıntılı otomatik olarak kalacak.

-Motor aslında bizi 45 50 bin km daha sorunsuz götürürdü, yalnız benim yurt dışı çıkma durumlarım var valideye zorluk çıkarmasın diye komple yaptırayım diyorum.

Şimdi buna uygun, kaporta boya-şanzuman ve motor ustası ihtiyaçlarım var. Hazır açmışken neler yapılabilir, hangi speclere uygun kaliteli tepkiler alabilirim. stage1 de keyifli sürmek istiyorum, k20 swap için bekletiyordum ama malesef sıkıntı oldu. Yurt dışı muhabbetleri, ortalama masraf ne kadar çıkar açmışken şunlarıda yaptır dediğiniz şeyler varmı. Aracım orjinal ve kazasız lokal boyalı ama ben komple boyatıp motor içidir, şasedir, herşeyi elden geçirmek istiyorum. Yalıtım-taban-tavan döşeme ve yeni tesisat çekimi gibi şeyler düşünüyorum.

Önerileriniz nelerdir, Sizlerden bilgi ve yardım almak istiyorum. Yaş 22 peder bey de vefat edince mecbur bize kaldı bu işler (:

İşin özü integra teg ls1.8 yerine bununla oynarım diye beklettiğim accordumu günlük keyifli bir araca döndüreceğim. Öncelikle sat şu arabayı al bunu yap derseniz, 0 alacaktık fakat akrabalardan birinin sıkıntısı çıkınca ona yardım ettik. E alacağımız 2. el de kapalı kutu ne çıkacağı belli değil. Başka şehre git gel, başkasının kötü arabasını iyi yapmaya uğraş dur, gözüm kesmedi. Neticede önümde 2 ay gibi bi sürem var. Ve halledilmesi gerek.Ondan dolayı 2. el modelli yerine. Old is Cool anlayışım gereği bu aracı sıfırlamak istiyorum.

chatlaxs
07-06-2013, 15:10
Parça konusunda Amasya nasıldır bilmiyorum ama ben kasım ayında komple ön takım falan yaptırdım Denizli'de bulabildiğim sadece balatalar oldu :D İnternette hertürlü parçası mevcut,incik boncuk küçük şeyler içinde ebaya bakabilirsin. Sizin Motor kodu F20A5 olması lazım kasa koduda japonsa cb3 amerikansa cb7dir

CB7 is a USDM coupe or sedan
CB9 is a USDM wagon
CB3 is a JDM coupe or sedan (kinda fuzzy or this, because I think its one or the other)
CB5 is an accord inspire

Ne yapılır nasıl yapılır bilgili arkadaşlar yazar banada yol gösterir konu kolay gelsin şimdiden :heyoo:

Junkie05
07-06-2013, 15:44
Karıştırmışım f20a5 cb3, japonmuş. İnternette cb7, cb7 diye aratıp okuduğumuz öğrenmeye çalıştığımız için ezberlemişiz resmen. .

Junkie05
09-06-2013, 20:39
Flood olarak algılanmasın ama parçaların bulunması, irtibat, usta arayışı biraz uzun sürecek gibi. Bir babayiğit çıkıp bana stage1 parça listesi atsa, specleri yazsa, gerekli irtibatlarla ilgili fikir verse; çorum-samsun-amasya-tokat yada son ihtimal ankara içi irtibat sağlasa da işimiz hallolsa bizde fotoğraflarla falan fistan konu açsak keyifle gazlasak olmazmı ? (:

Neticede bu forumda sonuç alamazsam kolay kolay hiçbiryerde bulamam diye geldim. 5 senenin üstüne bir vbullettin tabanlı siteden üyelik alıp foruma başladım ^^ lütfen yardımcı olun..

orkuteren
10-06-2013, 08:37
senin irtibaa geçebileceğin tek yer ankara bladerk erkut'dur daha yeni f22 projesine başladılar onlardan yardım alabilirsin ...