Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : FN2 Type-r mi 160lik DSG Scirocco mu ?

Eren G.
08-06-2013, 19:19
Merhaba, oncelikle soylemeliyim ki yakit konusunda bir derdim yok cok sukur:cool:
oyuzden yakit ile ilgili kiyaslamar pek isime yaramiyacaktir. Iki araba cok farkli motoara sahip(atmosferik vs. turbo beslemeli), fakat, benim bilmek istedigim iki arabanin surus karakteristikleridir. Hangi arac hangi konuda daha ileri, hangi konuda daha geri. En onemlisi surus zevki :D Hangisi daha zevkli? Bu soruyu eger her iki arabayi kullanmis ve kiyaslamayi dogru bir sekilde yapabilecek biri varsa cok yardimci olur. Donanim olarak farklar nelerdir? Son olarak detayli teknik bilgisi olan-her iki arabayla-o bilgileri yazarsa da cok sevinirim. :icon_tupl

Cem.B
08-06-2013, 19:25
işin zevk kısmındaysan tabiki typer adı üzerinde yani karakterli bir otomobil

ama yani egzoz sesi sevmem konfora düşkünümdür ara sıra gazlarım yani modifiyecinin has ı değilsen rocco da işini daha iyi görür

-Ata-
08-06-2013, 20:18
sürüş zevki diyorsan kesinlikle type-r :) donanım olarak hiç kıyaslama bile arada uçurum var

doush
08-06-2013, 20:23
Eren, fn2 yi kullan zamanı gelince değiştirirsin

utkunoa
08-06-2013, 20:46
tam olarak ne istedğini söylersen sana type r veya rocco al dicem :D

Merthan
08-06-2013, 22:12
Scirocco artıları:
Donanım ve malzeme kalitesi olarak daha iyi, daha az yakar, daha konforlu, kolay modifiye(yazılım vs.), daha iyi frenler, daha iyi yol tutuş, 2.el çok daha hızlı, vergi avantajı.
Eksileri ise piyasada inanılmaz çok olması, hep aynı modifiye(aynı bodykit,aynı jantlar,4 eksoz çıkışı,r ledler), DSG sıkıntısı.

FN2 Type-r artıları :
Koltukları, iç mekan tasarımı, devir keyfi ve motor sesi, daha hızlı, daha sorunsuz ve sağlam motor.
Eksileri: Daha başarısız frenler, arka koltuklar daha dar, daha fazla yakıt tüketimi, alt devirler daha güçsüz(düşük tork), dünyada ve Türkiye'de ağırlığından ve kötü yol tutuşu yüzünden pek beğenilmeyen bi kasa olması, çok daha yavaş 2.el piyasası.

Bunlar benim kişisel analizim, ben sadece Scirocco ve Fn2 Type-r arasında kalsam Type-r alırdım.

Ahmet.S
08-06-2013, 22:15
Fn2 al derim rocco çok var sonrada rocco binebilirsin suan ilanlarda 2010 kırmızı var Araba guzel duruyo bence bibakın.

Anti
08-06-2013, 22:54
FN2 Type-r artıları :
Koltukları, iç mekan tasarımı, devir keyfi ve motor sesi, daha hızlı, daha sorunsuz ve sağlam motor.
Eksileri: Daha başarısız frenler, arka koltuklar daha dar, daha fazla yakıt tüketimi, alt devirler daha güçsüz(düşük tork), dünyada ve Türkiye'de ağırlığından ve kötü yol tutuşu yüzünden pek beğenilmeyen bi kasa olması, çok daha yavaş 2.el piyasası.

Bunlar benim kişisel analizim, ben sadece Scirocco ve Fn2 Type-r arasında kalsam Type-r alırdım.

İki noktada analiz yanlış olmuş düzelteyim. Arka koltuklar sınıfındaki herhangi bir araçtan daha konforlu ve geniş, hele roccoyla karşılaştırıyorsak fn2'nin arkası yatak odası gibi. Bir de yol tutuş kötü falan değil, o top gear incelemesinden kalma kaç yıllık hurafe :) saçma hızlarda saçma açılarla girdiğim hiç bir virajda beni zora sokmadı (vsa off). İyi lastik kullanırsan, pistte çok limit kasmadıkça önden kaymaz gayet tatminkar.

M3CSL
08-06-2013, 23:04
merthanin yazdiklari dogru,
surus zevki olarak ne istedigine bagli yani devirlenme motor sesimi sana surus zevki olarak agir basicak
yoksa yol tutus direksiyon tepkisi surus pozisyonu filanmi,

Eren G.
09-06-2013, 01:42
Eren, fn2 yi kullan zamanı gelince değiştirirsin

Dogus keske ben soruyor olsaydim ama malesef arkadasim rica etti ben yazdim :)

Tekrar merhaba, bu arada benim ismim Galip :) DSG'nin sorunlu oldugu noktalar nerlerdir, daha dogrusu ne gibi sorunlari vardir? Benim gonlum TYPE-R'dan yana cunku bende Honda var ama Rocco surekli kafami kurcalayan bir araba, sebebi ise yazilim yaptiktan sonraki performans artisi sanirim 210hp civari oluyor(?). TYPE-R i zorlayacak bir 1.4 motor oluveriyor birden. K20'nin ustunlugu ve saglamligi tartisilmaz bir gercek fakat 1.4 TSI'in daha verimli oldugu da suphesiz. Modifiye olarak cok ileri gidemem cunku haftada en az 300 kilometre yapiyorum, basta benzin dert degil dedim ama bazi oynamar sonucu da normal kullanimda 70-80kr yakmak parayi cope atiyormusum gibi hissettirir :D Scirocco cok kullandim, arkadasimda var ve merak ediyorum FN2 nasil diye??? Ah keske bi kullanabilsem de farki tam olarak anlayabilsem... :/

levent
09-06-2013, 02:01
Ben olsam FN2 sonrası TT ye geçiş yaparım, Rocco'nun malesef devri geçti artık, elini sallasan Rocco var :)

extreme__
09-06-2013, 02:05
fn2 kesinlikle yaşanması gereken bir dünya

ümitech
09-06-2013, 02:11
Fn2 sert karakterlidir
Rocco uysal başlıdır
Gıdıkladıgında ise aşşa yukarı performans olarak aynı ayarlarda arabalardır
Yanlız fn2 yi fazla maliyetle rocco yu daha düşük maliyetle yürütürsün

dodoist
09-06-2013, 14:46
scirocco yerine s2000 tercih ederdim :)

Caner B.
09-06-2013, 15:30
kesinlikle fn2 pişman olmazsın..typer hiç sevmem özellikle ep3 kasayı ama fn2 bana typer sevdirdi :) gerçi o da tek beğendiğim bs typer

oğuz
09-06-2013, 15:44
bence typer.rocco zaten piyasada bolca var 2.eli hızlı gibi gözüksede,temiz bi fn2 yi hertürlü aynı sürede satarsın bence.ki ep3lere istenen paralar ortada şuan bi typer alacak olsam model ve fiyat açısından fn2 alırdım şahsen ben.

mustafamutlubas
09-06-2013, 16:52
en yakın arkadaşmda scirocco bendede fn2 var . sciroccoyu sıfır aldı (1,4 tsi 160 hp) 1 ay önce. Benim aracımda 2011 arada iki sene farkı fn2 çok rahat kapatıyor. scirocconun konforu fn2 den kesinlikle daha iyi ama viraja girişlerde ve yol tutuşunda rocconun giremediği viraja fn2 çok hakim bi şekilde giriyor. donanım olarakda alacağın araba çok önemli eğer cam tavan olsun dsg olsun yeter dersen fn2 donanımından geride kalırsın: otomatik yanan farlar,yağmur sensörü,katlanır aynalar,xenon farlar,usb aux in girişi vs olmaz .

scirocconun arkasına 3 kişi zar zor oturuyoruz ama fn2 arkasına 4 normal ebatlı :D kişi rahat oturur
biz iri yarıyız 3 kişi sığıyor rahat bi şekilde .

bizde izmirdeyiz denk gelirsek cumaları çifte kumrularda oluyoruz araçları inceleyebilirsiniz
performansı merak ediyosanda arkadaşın roccoya sen fn2 ye binersin bi gazlarız sonra sen roccoya binersin arkadaşn fn2 ye bidaha gazlarız sonra sahibindende fn2 ararsınız :D

rebeloghy
09-06-2013, 17:36
en yakın arkadaşmda scirocco bendede fn2 var . sciroccoyu sıfır aldı (1,4 tsi 160 hp) 1 ay önce. Benim aracımda 2011 arada iki sene farkı fn2 çok rahat kapatıyor. scirocconun konforu fn2 den kesinlikle daha iyi ama viraja girişlerde ve yol tutuşunda rocconun giremediği viraja fn2 çok hakim bi şekilde giriyor. donanım olarakda alacağın araba çok önemli eğer cam tavan olsun dsg olsun yeter dersen fn2 donanımından geride kalırsın: otomatik yanan farlar,yağmur sensörü,katlanır aynalar,xenon farlar,usb aux in girişi vs olmaz .

scirocconun arkasına 3 kişi zar zor oturuyoruz ama fn2 arkasına 4 normal ebatlı :D kişi rahat oturur
biz iri yarıyız 3 kişi sığıyor rahat bi şekilde .

bizde izmirdeyiz denk gelirsek cumaları çifte kumrularda oluyoruz araçları inceleyebilirsiniz
performansı merak ediyosanda arkadaşın roccoya sen fn2 ye binersin bi gazlarız sonra sen roccoya binersin arkadaşn fn2 ye bidaha gazlarız sonra sahibindende fn2 ararsınız :D
merak ettim arkadaşınızın da adı mustafa mı ?

mustafamutlubas
09-06-2013, 19:16
merak ettim arkadaşınızın da adı mustafa mı ?

Hayir benim adim mustafa arkadasimin ismi ege 35scr plakali rocconun sahibi

TolgaEsentepe
09-06-2013, 19:36
ben olsam fn2 tercih ederdim de, yapmayın lütfen ya boncuk gibi rocco yu yerin dibine soktunuz. Altınıza verseler, bide beyaz versinler allaya pullaya binersiniz....

efe_
09-06-2013, 21:50
Ben olsam FN2 sonrası TT ye geçiş yaparım, Rocco'nun malesef devri geçti artık, elini sallasan Rocco var :)

Kardo herkeste var olayına girince olayın sonu gelmiyor biliyorsun.
Şahsen rocco alırdım , yani fn2 gibi bir kasanın nasıl karakteri var ben anlamıyorum, tam tersi scirocco'da karakter var,geçmiş var.

yasin_R
09-06-2013, 21:56
her mahallede 4 rocco var:)
fn2 ;)

MertSerhanÖ.
09-06-2013, 22:30
Rocconun daha keyifli oldugunu dusunuyorum.

deeperblack
09-06-2013, 22:45
Şıpor arabanın cam tavanı olmaz. Otomatiği desen hiç olmaz :)
Fn2 güzeldir. Rookkoda güzeldir.
Biri capon teknolocisi diğeri alaman konforu.
Fn2 yi sıfır aldım hala kullanırken heyecanlandırıyor.
3 sene sonra aileden birinede sıfır rokko aldım ama o heyecanı alamadım.
Yaptığın 300km lik yol şehir içi dur kalk değilse yakıtın abartılı olmayacaktır.
Şahsi fikrim fn2 den yanadır.

16EC813
10-06-2013, 10:27
tabiki hondaa :D
fiyat / performans = fn2

qatrio
10-06-2013, 16:24
Şıpor arabanın cam tavanı olmaz. Otomatiği desen hiç olmaz :)
Fn2 güzeldir. Rookkoda güzeldir.
Biri capon teknolocisi diğeri alaman konforu.
Fn2 yi sıfır aldım hala kullanırken heyecanlandırıyor.
3 sene sonra aileden birinede sıfır rokko aldım ama o heyecanı alamadım.
Yaptığın 300km lik yol şehir içi dur kalk değilse yakıtın abartılı olmayacaktır.
Şahsi fikrim fn2 den yanadır.

abi ben bir tek otomatik kısmana yorum yapıcam gerisi çok göreceli bir şey ancak performans olarak dsg manuelden hızlı ama tabiki sen ben manuel severim sürüş açısından vs dersen baska. pdk dsg stronic 7 8 ileri otomatik araçlar artık bence hem daha keyifli hemde güzel.

i-vtec07
10-06-2013, 16:57
rocco güzel ama ben de fn seçerdim şahşen.hayırlı olsun şimdiden.

Suleyman
10-06-2013, 17:14
Fn2 varken scirocco almam

qatrio
10-06-2013, 17:30
niye polo gti alıcagına alsaydın kanka :D aynı paralara var

Suleyman
10-06-2013, 17:40
niye polo gti alıcagına alsaydın kanka :D aynı paralara var

:D otomatik ve 0 olması şartı işi bozdu ***** tek kullanmıyorum aracı :hahaha: . Manuelle arası yok pek, ikinci şöforun :D

typeRR
10-06-2013, 18:15
fn2 ve kırmızı :D
içinin genişliği ve koltukları yeter

PiscocuK
10-06-2013, 19:32
Fn2 t3rcih ederdim yerinizde olsam

srkns
10-06-2013, 20:11
Yorumlara göre FN2 daha ağır basmış, benimde tercihim Japondan yana olurdu, belki marka fanatikliği olarak vs algılanır o yüzden tamamen tarafsız test sonuçlarını da ayrıca paylaşıyorum;

Honda Civic Type-R Are you ready? - HONDA testleri Arabam.com'da (http://www.arabam.com/Test/Honda-Civic-Type-R/Detay-511)

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP EFSANE GERİ DÖNDÜ!.. - VOLKSWA (http://www.arabam.com/Test/Volkswagen-Scirocco-14-TSI-160-HP/Detay-562)

Sezgin
11-06-2013, 15:02
Fn2 nin görüntüsü çok hoş, ama scirocco daha guvenlı konforlu ve donanımlı.

92Sİ
12-06-2013, 08:54
kesinlikle fn2

alper1001
12-06-2013, 17:41
Performansı dışında , hiçbir üstünlüğü yok fn2 nin. Bende seninle aynı ikileme yaklaşık 6 ay önce düştüm. Satın almam için rocco yu sürmem yetti. Freni tutan , yolu tutan, gücüne uygun altyapısı olan bir aracı sürmenin zevki bence bambaşkadır. 2011 model fn2 fiyatına , ben sıfır rocco satın aldım. Hiçbir konuda da arabamı fn2 ile kıyaslamam. Performans ve motor teknolojisi konusunda ise, saygım sonsuz hondaya.

Anti
12-06-2013, 17:59
Performansı dışında , hiçbir üstünlüğü yok fn2 nin. Bende seninle aynı ikileme yaklaşık 6 ay önce düştüm. Satın almam için rocco yu sürmem yetti. Freni tutan , yolu tutan, gücüne uygun altyapısı olan bir aracı sürmenin zevki bence bambaşkadır. 2011 model fn2 fiyatına , ben sıfır rocco satın aldım. Hiçbir konuda da arabamı fn2 ile kıyaslamam. Performans ve motor teknolojisi konusunda ise, saygım sonsuz hondaya.

Fn2'de bunların hangisi sıkıntılı, 2 yıldır ben mi fark edemedim acaba? Normal halinin 30-40 hp üzerinde hala oem frenlerle ve yürüyen aksam ile kullanıyorum beni en ufak riske sokmadı, kriter farklıysa bilemiyorum.

can3541
12-06-2013, 18:02
Tercihim fn2 olurdu kesinlikle.

alper1001
12-06-2013, 18:03
Fn2'de bunların hangisi sıkıntılı, 2 yıldır ben mi fark edemedim acaba? Normal halinin 30-40 hp üzerinde hala oem frenlerle ve yürüyen aksam ile kullanıyorum beni en ufak riske sokmadı, kriter farklıysa bilemiyorum.

Beyefendi ben kişisel görüşümü söyledim, herkezin algısı farklıdır, ben belki sizin kadar otomobillerden anlamadığım için farklı algılamış olabilirim. Kimsenin aracını kötülemiyorum, sadece kendi analizimi paylaştım. Herkezin yaptığı gibi.

Jeandan-R
12-06-2013, 18:41

Alper bence çok yanılıyorsun. Fn2 kötü yol tutmaz frenleri de fazla iddialıdır. Rocco kız arkadaşındır, fn2 karşı masadan sana göz kırpan, içini titreten hatun :)

rcbrs
12-06-2013, 18:59
Sadece sesi ve atmosferik motoru için FN2

Anti
12-06-2013, 19:03
Alper bence çok yanılıyorsun. Fn2 kötü yol tutmaz frenleri de fazla iddialıdır. Rocco kız arkadaşındır, fn2 karşı masadan sana göz kırpan için titreten hatun :)

İmzalık olmuş bu :D

Alper kardeşim ben sert eleştirme amaçlı yazmadım, beğenilmeyen fren performansı değil (keza 302 mm hava soğutmalı disk var önde), fren pedalının hissizliği. Aynısı S2000'de de mevcut ama onun frenleri de performans olarak canavar gibidir.

Eyup Duygun
13-06-2013, 00:23
Bıkac gundur okuyorum konuyu bende yazmak ıstedım.Şahsen binek bir aracın 9k devir dönmesi cok keyıflı kı zaten arac manuel.Rocco tavanı cok basık kımıne gore güzel gelebilir ancak kendime göre 190cm yım kötü.FN2 ic mekan olarak cok cok üstün.Konsol ferahlık koltuklar halı vs..Roccoda ekonomık vergisi düsük az yakar ama spor arac olsun dıye bır artısı yok nesine kanayım sıyah tavanınamı veyahut fn2 koltuklarına mı ? Stock motor 400hp ye kadar yolu var.He fazla yakıyor,vergisi cok.Opsiyon olarakda roccodan aşagı kalır bır yanı olacagını hıc sanmıyorum.Kısaca hersey tercih meselesi ikiside hemen hemen aynı para.Kırmızı cam tavan basık bir roccoda iyi duruyor.Diger yandan kırmızı oturus pozisyonu koltukları ve direksoyunu cok basaralı olan 9k rpm ceviren fn2 de heyecan verici duruyor :)

Anti
13-06-2013, 08:58
Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim, stage 2 ayarında bir rocco şehir trafiğinde %30-40 zamanda gazlayarak kaç lt yakıyor ortalama değer? Benim araç bu şartlar altında 10.5 lt'yi geçmiyor, biraz daha bokunu çıkarırsam 11 lt. O yüzden çok yakıyor değil gerektiği kadar yakıyor demek daha doğru :)
Devir konusunda da saate aldanmamak lazım 9k çevirmiyor :) 8.3 stock limit, flashproyla kurcalamak gerek.

Eyup Duygun
13-06-2013, 09:35
Tabıkı flashprolu olacak , ep3 te 9k cevirmiyor :) Seri üretim en ucuz 9k cevıren rx8 veya s2k sanıyorumkı.

Stage2 tune edilmiş bir rocco dediginiz sularda 9-10lt tüketiyor.

Sizin FN2 flashprolu halde 10.5 degil mi ?

Benım demek ıstedıgım konu zaten yakıt degıl de Fn2 ye ekonomı ıstersenız zor yaptırırsınız 11cr sıkıstırma ile.Roccoda durum bu sekılde degıl.tabı en azından bu benım ıcın tercıh sebebı degil.

Anti
13-06-2013, 09:48
Evet flashprolu. Yer yer vtec açarak gezince böyle oluyor da uslu durcam dersen 8.5-9 lt değerini rahat görüyorsun :)

Bu arada RX-8 default halde 10k çeviriyor bildiğim kadarıyla.

RsErdi
13-06-2013, 10:09
fn2 typer iyidir scrocco yerine

Eyup Duygun
13-06-2013, 10:10
8.5-9lt güzel deger 11cr bir arac ıcın.

FN2 ye bıraz daha ısındım.

Risendark
22-06-2013, 17:36
abi rocco da typer da görüntü olarak mükemmel. Ancak rocconun şanzuman konusunda sıkıntısı var dsg şanzumanı berbat abim sıfır aldı 7 binde uğuldamaya başladı şanzuman serviste sınuca vardırmıyor... Ama typerda kronik bi sorun yok performans zaten mükemmel.typerında rocconunda iç dizaynı güzel ancak typer biraz daha sıradışı duruyor benim gözümde.typerin arka koltuğu çok dar bu arada... Sonuç olarak typer mı rocco mu dersen => Type-R

pasha34
15-07-2013, 08:58
Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim, stage 2 ayarında bir rocco şehir trafiğinde %30-40 zamanda gazlayarak kaç lt yakıyor ortalama değer? Benim araç bu şartlar altında 10.5 lt'yi geçmiyor, biraz daha bokunu çıkarırsam 11 lt. O yüzden çok yakıyor değil gerektiği kadar yakıyor demek daha doğru :)
Devir konusunda da saate aldanmamak lazım 9k çevirmiyor :) 8.3 stock limit, flashproyla kurcalamak gerek.

ben genelde 8-10.5 lt /100 km arası tüketim yapmaktayım dediğiniz tarzda kullandığımda.. ama gecen sabah 5.5 gibi maslaga dogru kurtkoyden yola cıktım kapatıp da gittim nerdeyse gaz hep dipteydi.. 15.5 ortalamam vardı ...