Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Pompa Konusu
Aracım 1.4is EK Civic.
Benzin pompası arızası nasıl tespit edilebilir? Değişim fiyatı nedir ortalama?
Bugün aracımla yolda seyir halinde giderken birden araç gazdan kesti, devir sıfıra indi, vites düşürdüm 3000-3500 devire çıktı tekrar toparlayamadı kendini, tekrar vites düştüm aynı şekilde, elektrik arızası mı diye dörtlüler/sinyal/radyo denedim hepsi çalışıyor, boşa attım aracı sapaktan girdim kenara çekmek için araç kendini topladı. Bana benzin pompası veya kalitesi gibi geldi. Başka bir ihtimal var mıdır?
-Benzinim azdı ama yolda bırakacak kadar değildi. Bu olay olduğunda düz bir yoldaydım.-
benimki aynı bu şekilde oluyordu.. ateşlemedendi problem... gerçi wideband yardımı ile bu kesikliği yaparken motorun zengin mi fakir mi kaldığını görebilsen ateşlemeden ya da pompadan olduğunu tesbitin daha kolay olur.
ateşlemeyle ilgili bir sıkıntıysa eğer dörtlü-sinyal ya da radyodan fark edemezsin.. bujilere bir baktır. eğer ateşlemeyse zaten bujideki deformasyonu görebilirsiniz. şimdilik aklıma gelenler bunlar.. pompadan olacağını pek sanmıyorum...
benimki aynı bu şekilde oluyordu.. ateşlemedendi problem... gerçi wideband yardımı ile bu kesikliği yaparken motorun zengin mi fakir mi kaldığını görebilsen ateşlemeden ya da pompadan olduğunu tesbitin daha kolay olur.
ateşlemeyle ilgili bir sıkıntıysa eğer dörtlü-sinyal ya da radyodan fark edemezsin.. bujilere bir baktır. eğer ateşlemeyse zaten bujideki deformasyonu görebilirsiniz. şimdilik aklıma gelenler bunlar.. pompadan olacağını pek sanmıyorum...
Cevabınız için teşekkürler. Benim radyoyu veya sinyalleri denememdeki amaç ateşlemeyi değil olası bir elektrik arızasını tespit etmekti. O yüzden denedim.
Sorun çözüldü çok şükür.
Hava filtre kitinin kelepçesi kelepçe özelliğini kaybetmiş bujinin kablolarını sıkıştırmış, o da distribütöre giren buji kablosuna dayanmış ateşlemeyi etkiliyormuş.
Ayrıca benzin pompasında bir sıkıntının belirtileri, depo kısmından pompa sesi gelirmiş en bariz. Buradan anlaşılabilirmiş. Bu da bir bilgi olsun.
rekord2000
11-06-2013, 22:50
kontağı ilk açtığında arkadan BOUZZZZZ yada DIZZZZZ sesi geliyorsa, sabahları ilk çalıştırmada marş almıyor, 2. çalıştırmada şlaks diye çalışıyorsa, ama en fenası yolsa seyir halinde iken koltuğun altından bir çığlık sesi geliyorsa, benzin pompası şinanayda yavrum şina şinanay adlı eseri okumaya başlamış demektir :)