Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : boyanın emiş yapması yada boya oturması?

serhatayasli
11-06-2013, 01:47
herkese selamlar,
başımda çok ilginç bir problem var :confused: problemin tanımı "boya oturması yada başka bir deyişle boyanın emiş yapması"
aracım zamanında muazzam bir doluya maruz kalmıştı. kaputta o kadar çok dolu göçüğü vardı ki 100den fazlaydı...tek tek çekildi ve büyük ölçüde düzeldi, daha sonra hafif göçükler belli olmasın diye çok ince macun atılarak boyandı. buraya kadar herşey tamamdı ama aradan 2 3 ay geçince boyada hatalar ortaya çıkıyor. buna boya oturması diyor ustalar. bunu nasıl tarif edeceğim tam bilemiyorum ama şöyle düşünün "kaputa bakıyorsunuz boya sağlam ve parlak fakat florasan ışığında bakıldığında zeminde krater çöküntülerine benzer izler var" daha sonra kaputu bu sefer yetkili serviste tekrar boyattım ve aynı şey başıma geldi. usta tek bir çözümü olduğunu onuda sıfır kaput almak olduğunu söylediler. ben hayatımda böyle saçma sapan bir teklif duymadım. kaput çok ısınan bir bölgeymiş ve mutlaka macun astar atılan yer emiş yaparmış :soru: konuya hakim olan arkadaşlar varsa önerilerini dinlemek isterim :heyoo:

devil_berk22
11-06-2013, 02:22
bu söylediğiniz olay arkadaşımın doğan l aracında oldu araç komple boyandı ancak kaputun rengi bi enteresan oldu sanki güneş yanığına benzer bir hal aldı bizede aynısını söylediler ancak ben inanmadım açıkcası ustanın işçiliğini tam yerine getirmemesinden dolayı olduğunu düşünüyorum.

ruudvan
11-06-2013, 03:03
alakası yok.
macun cekılır uzerıne astar atılır.(selulozık sıstem astar eskı teknolojı oldugundan akrılık astar onerılır.)
eger astarı atıp 2 saat sonra zımparalayıp boyarsan bu dedıklerınız olur.
astar (akrilik)en kotu 1 gun aracın uzerınde kurumalı
astar atılmadan once kesınlıkle macuna sulu zımpara yapılmamalı
bunları yaptıgınız taktırde emme yapması cok az ıhtımaldır.

ilovedrifting
11-06-2013, 11:28
Aynı olay benimde başıma geldi. Kaputumda bu sorun vardı aynı ustaya bu kaput ne oldu bunu düzelteceksin dedim tamam onu hallederiz dedi tekrar boyadı sonuç yine aynı.1 yıl oldu hala ara ara ustanın kulaklarını çınlatmaktayım.

bende aynı kanaatteyim kesinlikle işçilik hatası

Time-R
11-06-2013, 11:48
Ne yazikki benimde basimda boyle bir bela var, bende sirf yansanayi parca olmasin diye degistirmedim, ne yapilabilir?

Mr.K
11-06-2013, 11:50
yahu bahsettiginiz sey golge olusmasi ise

boya sokulcek tekrar tum hazirliklar bastan yapilcak
ve tekrar boyuncak..

bunun baska yolu yokki zaten..