Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Presa Canario eğitimi hakkında

dachosen
11-06-2013, 18:43
Herkese selamlar.

Cane corso mu Boerboel mi Presa Canario mu derken geçen hafta içinde 2 aylık bi Presa Canario yavrusu satın aldım. Daha yavruyu yollatmadım parazit durumları olduğu için. İnşallah bu haftasonunda elimde olucak :)

Evde olmasada iş yerinde iyi kötü 4 senedir baktığım bir Goldenımız vardı. 8 aylıkken sahiplenmiştik. Yani yavruluk döneminide göremedim hem evdede bakmadım yani ilk köpeğim olucak desem yeridir.

Aranızda birsürü köpek bakmış olanınız vardır arkadaşlar. Presa baskın bi ırk olsada yavruluktan beri yapmam gerekenler, neye dikkat etmem, nasıl beslemem vb. tarzı önemli konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ettim.

Zero
11-06-2013, 18:52
Hiyerarşi sırasını iyi benimset ayrıca ergenlik döneminde seni yoklayacaktır hatta bayağı minisaldırı seansları düzenleyebilir sakın korkma her zaman o geri yapmak zorunda kalsın.Kısacası dominant ol yoksa başını ağrıtır ilk aklıma gelenler.

MBuğra
11-06-2013, 18:54
hayırlı olsun. ismini ne koymayı düşünüyorsunuz. Ben olsam ismini TOMA koyardım. zaten güçlü köpek P.Canario'lar, isim cuk otururdu. :D

bkaraca
11-06-2013, 19:03
Dominant kopeklerdir dikkatle disiplinle egitin, bayrağı eline alırsa ileride sıkıntı çıkarabilir sizi onun efendisi olarak bilerek büyümeli...Ara ara liderliği ele almak ister asla ve asla taviz vermeyin. birçok köpek yetiştirdim dogo'm var suan, dogo'lar da çok baskın karakterli suan 19 aylık artık denemiyor lider olmayı :)

dorukky
11-06-2013, 19:12
dogomdan edındıgım bilgi bu cins köpeklere baba gibi sevkatin yanında arada babamızdan yediğimiz tatlı tokatlarında verilmesi yoksa şımarık ve asabi oluyolar.

dachosen
11-06-2013, 19:21
Hiyerarşi sırasını iyi benimset ayrıca ergenlik döneminde seni yoklayacaktır hatta bayağı minisaldırı seansları düzenleyebilir sakın korkma her zaman o geri yapmak zorunda kalsın.Kısacası dominant ol yoksa başını ağrıtır ilk aklıma gelenler.

Baskınlık konusunda hiç sıkıntı yok her türlü köpeğe sözümü geçiririm ve kesinlikle korkmam. Kişiliğimden dolayı zorlanıcağımı sanmıyorum.

hayırlı olsun. ismini ne koymayı düşünüyorsunuz. Ben olsam ismini TOMA koyardım. zaten güçlü köpek P.Canario'lar, isim cuk otururdu. :D

Teşekkür ederim. Unique düşündüm ismini uzundur ama akıcı bi isim olması nedeniyle İSİM ÖNERİLERİNEDE AÇIĞIM. Toma çok iyi isimde köpeğimin adaşı pek hoş bişey değil. Keşke tomanın ismi toma olmasaydı :D

Dominant kopeklerdir dikkatle disiplinle egitin, bayrağı eline alırsa ileride sıkıntı çıkarabilir sizi onun efendisi olarak bilerek büyümeli...Ara ara liderliği ele almak ister asla ve asla taviz vermeyin. birçok köpek yetiştirdim dogo'm var suan, dogo'lar da çok baskın karakterli suan 19 aylık artık denemiyor lider olmayı :)

Hep üstünlük sağlıcağıma inanıyorum. Yapılarının dogo ile benzediğini düşünüyorum. Sizden alıcağım bilgiler önemli ne kadar püf nokta varsa bilmek isterim şimdiden teşekkürler.

dogomdan edındıgım bilgi bu cins köpeklere baba gibi sevkatin yanında arada babamızdan yediğimiz tatlı tokatlarında verilmesi yoksa şımarık ve asabi oluyolar.

Ona zarar vermicek şekilde her türlü pataklama bende mevcut :D

Bu arada köpeğimi hep yanında taşımam insanların onu sevmesi onu yılışık yapar mı? Nelere dikkat etmeliyim?

cabrioleter
11-06-2013, 19:21
Herkese selamlar.

Cane corso mu Boerboel mi Presa Canario mu derken geçen hafta içinde 2 aylık bi Presa Canario yavrusu satın aldım. Daha yavruyu yollatmadım parazit durumları olduğu için. İnşallah bu haftasonunda elimde olucak :)

Evde olmasada iş yerinde iyi kötü 4 senedir baktığım bir Goldenımız vardı. 8 aylıkken sahiplenmiştik. Yani yavruluk döneminide göremedim hem evdede bakmadım yani ilk köpeğim olucak desem yeridir.

Aranızda birsürü köpek bakmış olanınız vardır arkadaşlar. Presa baskın bi ırk olsada yavruluktan beri yapmam gerekenler, neye dikkat etmem, nasıl beslemem vb. tarzı önemli konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ettim.

kısaca şunu söylemek istiyorum bir profesyonelden yardım alın.. Kaliteli bir çiftlikte olabilir. her ırkın tepkisi hatta aynı ırkta her köpeğin davranışları bile farklı olabiliyor..

freelife
11-06-2013, 19:30
zor köpek , bencede yardım alın ilerde sıkıtnı çekmeyin derim ..

Mr.K
11-06-2013, 19:39
yardım alıcak bişey yok
kendini ezdirme
elini sakın ama sakın kaldırma
terlik fırlatma
gazeteyle vurma
oyun içlerinde eğiticeksin(illa 6aylıgı vs beklemen gerekmıyo)
egıtım kopek sutten kesildiği andan itibaren başlar

bu bilgiler yeterli olmaz tabi ama örneklemem gerekirse
en ufaktan 1yaşa dogru sıralama kafama göretunink shekill xD

topla kostur takip yeteeneğini geliştir
gel komutunu en kolay topla ezberletirsin
sana topu getirdikçe sev okşa vs
hayır komutuunu mumkun oldugu kadar kucukken ogret(6aylıkken en geç bilsin hayırın anlamını)

3aylıkken otur yat komutlarını rahatlıkla ogretebılırsın
4-5aylık oldugunda dur komutunu ogretmen yuksek muhtemel
mumkun oldugunca mukafat sadece kucukken alıstırdıgın bır top olsun
bunları yaparken egıtımı hareketlerlede destekle(el şaklatma 'otur ,eli aşşağı yapmak(yat) gibi gibi) ayıptır söylemesi eğittim mi guzel egıtırım :D 1.5saat gecırıyım yeter kopekle :hehe:
1yaşına doğru tum temel egıtımın bıtmıs olması gerekıyo

insanlara sevdırebılırsın sorun yok hiçbir sekılde
sadece hayır komutu onun için yeterli olsun
tasma egıtımı vermek ıstıyosan gene kucukten basla
seni cekıstırmesıne ızın verebılırsın
ama mumkun oldugunca 1aydan fazla tutma bu süreci
4-5aylıkken dikenli tel gibi olan tasmaların sadece 1tanesini ters takarak tasma egıtıımı ver(korkma hiçbişey olmaz)
sureklı sol tarafında yurut ve egıtımı aldıktan sonra ''şşştt'' komutunu ogret ''hizayı bozma'' manasında
zaten belli bi süre sonra butun herşey oturur.

havla
saldır
koş
hayır
dur
vs zaten yeterli senin için,geri kalanını kopek içgüdüsel olarak zaten kendi yerine getirir.(gidipte finoyu istediğin kadar eğitemessin içinde yok vahşilik'gibi')

Mr.K
11-06-2013, 19:41
bu arada kopek konusunda bıraz fazla ılgılıyımdır kafana soru olan herşeyi sorabılırsn,bu yaşıma kadar max 3-4sene kopegım olmamıstır :o

hayırlı olsun.

tuvalet egıtımını en geç 4aylıkken tamamla bu arada yazmayı unuttum.Sonrasında sıkıntı çekersin bilgine.

dachosen
11-06-2013, 19:46
O kadar sıkıntı mı olacak yani? Beni dinlemeyecek kadar? ben eğitime göndermek istemiyorum

cabrioleter
11-06-2013, 19:50
eğitime göndermek istememenizin sebebi nedir acaba?
maddi durumsa anlarım ancak diğer türlü evladını okula göndermemekle aynı şey..

Zero
11-06-2013, 19:51
Yılışık köpek eğerki bu cinslerdense yani aslen dominant olan ırklardansa bir nevi iyi ve sosyal yetiştirmişsin demektir.Benimkisi dünyanın en yılışık köpeğidir en yabancı adama bile kuyruk sallar kendini sevdirtir masaj yaptırır zorla kendine.Gelde vur bana onun yanında üstüme koş bakalım o yılışık ne yapıyor.Anlayacağın yılışıklıktan korkma seni saymamasından kork en çok.Benimki ırkından bile kat kat dominant çıktı mesela çok baskındı şöyleki 7aylık olduğu gün bacak kaldırıp işemeye başlamıştı ve bu manyak belki 3yaşına kadar denedi bana baskı kurmayı(en hafif tabiriyle :D ) Allah tan elimde büyüdüğü için korkmadım bayağı bildiğin kavga ettiğimiz oldu defalarca insan gibi.Şimdi bakışlarımdan anlıyor ne düşündüğümü inşAllah seninkide aşırı dominant çıkmaz bu ırktanda ziyade kişiliğiyle alakalı oluyor bazen şans.

dachosen
11-06-2013, 19:55
yardım alıcak bişey yok
kendini ezdirme
elini sakın ama sakın kaldırma
terlik fırlatma
gazeteyle vurma
oyun içlerinde eğiticeksin(illa 6aylıgı vs beklemen gerekmıyo)
egıtım kopek sutten kesildiği andan itibaren başlar

bu bilgiler yeterli olmaz tabi ama örneklemem gerekirse
en ufaktan 1yaşa dogru sıralama kafama göretunink shekill xD

topla kostur takip yeteeneğini geliştir
gel komutunu en kolay topla ezberletirsin
sana topu getirdikçe sev okşa vs
hayır komutuunu mumkun oldugu kadar kucukken ogret(6aylıkken en geç bilsin hayırın anlamını)

3aylıkken otur yat komutlarını rahatlıkla ogretebılırsın
4-5aylık oldugunda dur komutunu ogretmen yuksek muhtemel
mumkun oldugunca mukafat sadece kucukken alıstırdıgın bır top olsun
bunları yaparken egıtımı hareketlerlede destekle(el şaklatma 'otur ,eli aşşağı yapmak(yat) gibi gibi) ayıptır söylemesi eğittim mi guzel egıtırım :D 1.5saat gecırıyım yeter kopekle :hehe:
1yaşına doğru tum temel egıtımın bıtmıs olması gerekıyo

insanlara sevdırebılırsın sorun yok hiçbir sekılde
sadece hayır komutu onun için yeterli olsun
tasma egıtımı vermek ıstıyosan gene kucukten basla
seni cekıstırmesıne ızın verebılırsın
ama mumkun oldugunca 1aydan fazla tutma bu süreci
4-5aylıkken dikenli tel gibi olan tasmaların sadece 1tanesini ters takarak tasma egıtıımı ver(korkma hiçbişey olmaz)
sureklı sol tarafında yurut ve egıtımı aldıktan sonra ''şşştt'' komutunu ogret ''hizayı bozma'' manasında
zaten belli bi süre sonra butun herşey oturur.

havla
saldır
koş
hayır
dur
vs zaten yeterli senin için,geri kalanını kopek içgüdüsel olarak zaten kendi yerine getirir.(gidipte finoyu istediğin kadar eğitemessin içinde yok vahşilik'gibi')

bu arada kopek konusunda bıraz fazla ılgılıyımdır kafana soru olan herşeyi sorabılırsn,bu yaşıma kadar max 3-4sene kopegım olmamıstır :o

hayırlı olsun.

tuvalet egıtımını en geç 4aylıkken tamamla bu arada yazmayı unuttum.Sonrasında sıkıntı çekersin bilgine.

Öncelikle çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. Ben her şeyi öğretebiliceğim kanısındayım. BU işin sadece çok ince noktalarının olduğunu düşünüyorum örneğin topla mükafatlandırmak gibi yada tasma olayı gibi. Bunlar içinde teşekkürler.

Tuvalet eğitimi için tam olarak ne yapmam lazım. Evi ne kadar az kirletirsem o kadar iyi.

Bu arada başkalarının sevme konusunu hala çözebilmiş değilim biraz daha açıklayabilir misiniz?

dachosen
11-06-2013, 19:58
Yılışık köpek eğerki bu cinslerdense yani aslen dominant olan ırklardansa bir nevi iyi ve sosyal yetiştirmişsin demektir.Benimkisi dünyanın en yılışık köpeğidir en yabancı adama bile kuyruk sallar kendini sevdirtir masaj yaptırır zorla kendine.Gelde vur bana onun yanında üstüme koş bakalım o yılışık ne yapıyor.Anlayacağın yılışıklıktan korkma seni saymamasından kork en çok.Benimki ırkından bile kat kat dominant çıktı mesela çok baskındı şöyleki 7aylık olduğu gün bacak kaldırıp işemeye başlamıştı ve bu manyak belki 3yaşına kadar denedi bana baskı kurmayı(en hafif tabiriyle :D ) Allah tan elimde büyüdüğü için korkmadım bayağı bildiğin kavga ettiğimiz oldu defalarca insan gibi.Şimdi bakışlarımdan anlıyor ne düşündüğümü inşAllah seninkide aşırı dominant çıkmaz bu ırktanda ziyade kişiliğiyle alakalı oluyor bazen şans.

Yılışık derken işte etrafın sözlerine elindeki güzel şeylere aldanıp yada sevgisine aldanıp beni saymamasından korkuyorum. Tek sıkıntım bu yani.

Valla ağzımın suyu aktı inşallah benimkide böyle sert olur. Hepimizin köpeklerinin tüyü kadar ömrü olsun inşallah.

Mr.K
11-06-2013, 20:06
Öncelikle alfa sensin bunu unutma hiçbizaman
en başından itibaren anası babası herşeyi sensin onun
aşıları bitmeden dışarıya cıkartma(cıkartmıcam diye kasma tabi de nolur nolmaz) mikrop kapar vsvs
mumkun oldugu kadar sosyal yetıstır
sevdir kopegını sorun degıl ama baska kopeklerle sosyallestırdıkten sonra ınsanlara sevdir
onun sosyalliği köpeklerle olsun,insanlarla degıl
ınsanlara sadece oyle bı kafasını sevdırt tamam :hehe:(bencillik degıl boyle olması gerekıyo)
karakterı oturunca ztn o gıder kendı sevdırır cok isterse..

wc egıtımı ıcın yapabılıcegın en kolay şey,evi ilk basta ona teslim etme
ilk basta 5mt2 alan tahsis et
wc yapcagı yeri sureklı belledıgınde(bebek bezi ser,gazete ser,talaş dök sana kalmış)
alanı genıslet
daha sonra wc alanını mumkun oldugunca sokak kapısına yakınlaştır
en sonunda sokak kapısının dısına koy
ordan apt dısına
ondan sonra ztn kapıyı tırmalar cısı gelince vs
olurda kaçırır altına vs ne bagır ne öv nötr ol.

ufak bir kaç ipucu olsun

yat komutunu sandalyenın bı ucunda sen dururken dıger ucundan onun girmesini saglayıp ogretebılırsın bılgın olsun

otur komutunu en rahat elinde top varken(herhangi birşey)
burnunun ustune dogru tut(gozlerıne boyununa dogru hareket et) **** ootomatikman çoker zaten,o **** cokrken otur komutuunu soylersen ve olayı çakozladıgında ustunde durursan
daha sonralarda hiçbişeye ihtiyacın kalmaz..

Zero
11-06-2013, 20:33
Ben Mr K ya sevdirmeme konusunda katilmiyorum birtek veyahut ben etrafa zarar vermemesi icin fazla sosyal olmasini istedim birde tam bu yasaklar falan televizyonda bolca tartisildigi donemdi ondan musade ettim ki zaten kopekte kendini sevdiriyordu benim elimde olan birsey degil.O gencken cok takiliyordum aman ne kadar yavsak kopegim ... cins dedigin azcik sert olur falan kabadayi olsun bekliyorsun yada oyle hayal ediyorsun.Olmasin anasini satayim cunku sen hic anlamiyorsun gerektigi yerde o oyle bir sertlesiyorki daha cok seviyorsun civikti beni saymaz saniyordum megersem ne kadar seviyormus diyorsun.Icinde neyse o olur hepsinin kisiligi farkli sen sert yetistirme o yolunu bulur.

Zero
11-06-2013, 20:59
Amstf - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=heFQOOdVR-4)

Buda benim yavrum..Dip not:kesinlikle Dogo Argentino(Arjantin Mastiff i) ile uzaktan yakindan alakasi yoktur rengi ve irkinin cok ustu boyutlari haricinde :)

Ufuk
11-06-2013, 21:36
Bu cins şu pitbull'un az bişey büyük modeli dimi ? Benim teyzem aldı karneli vs epeyde güzel para bayıldı.Öncelikle çok canayakın bi köpek bazen arka koltuktan benim koltuğun sol tarafına emniyet kemerinin oradan kafayı benim kulağıma doğru uzatıp bişeyler mırıldanması haricinde bi durum görmedim.Kesinlikle ve kesinlikle ne yaparsa yapsın şiddet uygulamayın.Bizimkinin sevgisi eksik olmaz.Her saat başı kafası okşanır yere yatıp karın sevilir bazen eğlencesine güreşilir.Bide bişeye inat ediyorsa bilin ki yapacaktır.Kaçışı yok.ne kadar hayır derseniz diyin yapar.Evde bi hoparlör vardı gelip gidip ona kafayı çarpıyordu her seferinde parçalamaya yelteniyordu dur oğlum diyip alıyordum elinden.Sonunda gece tıkırtılar geldi salona bi gittim hoparlörü dağıtmış rahat etmiş mutlu mesut koltukta yatıyor :D canı sağolsun yenisini alırız.
Tek değişmez yorumum olacak;
-En iyi anladığı,en çok uyduğu komut ''Saldır''
2 tane köpek sahibi oldum bir rott birde pırasa kanarya.İlk köpekse çok dikkat edin derim.Tahmininden daha güçlü bir köpekle karşı karşıyasınız.

Yiğit G.
12-06-2013, 08:55
türkiyede yasak ırklardan biri oldugu için çok zorluk çekiceksin.Biri şikayet etse alıp götürecekler köpeğini (ve geri alamıyorsun uyutuyorlar )Keşke daha bilinen bir ırk alsaydın , diğer yandan eğitmesi zor bir köpek ilk köpek için hele daha da zor.. kesinlikle prof. destek al elindeki köpek şakaya gelicek bir cins değil.Ama iyi eğitirsen çok akıllı uslu bir köpek olur yıllarca iyi dostluk yapar sana.

matthardy
12-06-2013, 09:24
Yasak irktan bise cikmaz.
Kimligine labradir yazdir gec.

Bull terrier baktim.
P. Canario da cok istedim ama kismet olmadi, ama cok arastirdim.

Canario cok egosu olan bir kopek degil, kendi gücünün farkinda. Seni yormaz.
Cok maymunluk yaptirmicaksan, sadece dur degince durmasini ogretmen bile yeter ;)

Mr.K
12-06-2013, 10:05
Ben Mr K ya sevdirmeme konusunda katilmiyorum birtek veyahut ben etrafa zarar vermemesi icin fazla sosyal olmasini istedim birde tam bu yasaklar falan televizyonda bolca tartisildigi donemdi ondan musade ettim ki zaten kopekte kendini sevdiriyordu benim elimde olan birsey degil.O gencken cok takiliyordum aman ne kadar yavsak kopegim ... cins dedigin azcik sert olur falan kabadayi olsun bekliyorsun yada oyle hayal ediyorsun.Olmasin anasini satayim cunku sen hic anlamiyorsun gerektigi yerde o oyle bir sertlesiyorki daha cok seviyorsun civikti beni saymaz saniyordum megersem ne kadar seviyormus diyorsun.Icinde neyse o olur hepsinin kisiligi farkli sen sert yetistirme o yolunu bulur.

gelisim suresi icersinde insanlar degil daha cok kopeklerle sosyallesmesi kotu bisey degil,karakter oturunca zaten karsindaki insan dost hadi sevdir kendini oglum/kizim dediginde zaten sevdirir kopek.. kucukluk ve gelisim suresi bana kalirsa sadece kafa sevilmesi yeterli..

oyunlari yilisikliklari sadece sahibiyle yapicak..

Kahn23
12-06-2013, 10:09
türkiyede yasak ırklardan biri oldugu için çok zorluk çekiceksin.Biri şikayet etse alıp götürecekler köpeğini (ve geri alamıyorsun uyutuyorlar )Keşke daha bilinen bir ırk alsaydın , diğer yandan eğitmesi zor bir köpek ilk köpek için hele daha da zor.. kesinlikle prof. destek al elindeki köpek şakaya gelicek bir cins değil.Ama iyi eğitirsen çok akıllı uslu bir köpek olur yıllarca iyi dostluk yapar sana.

Ülkemizdeki yasak ırklar hangileri? Az çok biliyorum ama eminim ki bildiğimin dışında birçok köpek var.

Yiğit G.
12-06-2013, 10:46
Ülkemizdeki yasak ırklar hangileri? Az çok biliyorum ama eminim ki bildiğimin dışında birçok köpek var.

pitbull terrier, japanese tosaya dogo argentino, fila brasileiro ile bu ırkların melezlerinin , bu gruba dahil ırkların vs vs... Başkalarının elinden alamazlar dediğine bakmayın , bizim gruplara kimler başvurdu köpegimi elimden aldılar yardım edin diye aglayarak...

"""""

15 03 2013 cuma gunu 4- 5 polıs, zapıta, 2 yunus polıs ve sılıvrı beledıyesı veterıner hekımm
tarafından zorla evımden aldılar.
benım evımın ıcınde baktıgım evcıl su son derece sosyal olan pıtbul kırması kopegıme
ıgneyle uyutup zorla evıme gırdıler ve savcılık kararları yoktu
18 03 2013 pazartesı oglummuzu almak ıcın sılıvrı ek hızmet bınasındaa
bulunan burçin sarısaltıkoglu barınaktan sorumlu veterıner hekım amırı pıtbul ccınsı kırması
için ne sartta olursa olsun sıkayet olsun olmasın kor topal hıc fark etmez alınır ve gerı
alma yetkısıde yoktur dedı.
barınaga gıttım hayvanımı görmek için hafta ıcın saat 13:00 ile 15:00 arası zıyaret gunlerı
olmasına ragmen ıcerı almadılar
bunun uzerıne barınak parsonelı burcin sarısaltıkoglu nu aradı
telefondkı ses dısarıdan duyabılıyodu ve ''ıcerı alma sıktır olsun gıtsın' 'dedı .
bunun uzerıne kıyametı kopardık basının tesadufen gelmesı ve zapıtaların gelmesı
uzerıne annem ve kız kardesımı ıcerı aldılar
hayvanımızı gosterdıler bana bu konuda acıl yardım etmesınızı rıca ederıyorum
oglum orda fazla kalamaz alısık degıl hıc ayrı
kalmadı bızden annemi üzüntüsünden doktora götürdük. ve bız perısan olduk
hayvanlar küçücük beton odalar içinde aynı yerde kaka yapıp mama yiyorlar.
zaten silivri bakımevi geçiciymiş. hayvanlar en fazla 15 gün kalıyormuş.o hapishane
hücresi gibi yerde bizim hayvanımız yaşayamaz.yerler buz gibi.
geceleri sabaha kadar ağlıyoruz uyuyamıyoruz.
en kısa zamanda ölür orada.acıl yardım edın lutfennnnnn

"""""

01ayk01
12-06-2013, 10:56
adanada bi abimizin pitbull'unu almaya calistiklarinda soyle bi olay yasanmisti :D

'Pittbull'dan beter - Posta (http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/_Pittbull_dan_beter.htm?ArticleID=35433)

presa'lar cok guzel kopeklerdir.. 4 yasinda ve 3 yasinda 2 pitbul besliyorum 40 gunlukten beri bendeler.. onlar olmasaydi kesinlikle presa alirdim.. baskin hayvanlardir sizin onu bastirmaniz gerekir.. 5 6 aylik olunca ufak ufak hirlamalar baslar size karsi korkmayin ustune gidin korksun sizden.. zamanla alisirsiniz zaten.. parklarda v.s kesinlikle yanina kopek yaklastirmayin basiniz agriyabilir

dachosen
12-06-2013, 15:16
Amstf - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=heFQOOdVR-4)

Buda benim yavrum..Dip not:kesinlikle Dogo Argentino(Arjantin Mastiff i) ile uzaktan yakindan alakasi yoktur rengi ve irkinin cok ustu boyutlari haricinde :)

Gerçekten çok güzel görünüyor. Yüksekliği ve kilosunu biliyormusunuz?

dachosen
12-06-2013, 15:17
Öncelikle herkese çok teşekkür ederim yardımları için. Hepsini aklıma yazıyorum.

Bende Mr.K ya katılıyorum sadece kafa sevdirme konusunda. Irkının hakkının bu olduğunu düşünüyorum.

Yasak ırk konusunu nasıl halledebilirim? Cinsini kayıt ettirme falan?

Bu arada yemek konusunu nasıl halletmeliyim? Yumurta tavuk falan ne aralıklarla vermeliyim? Ağırlaşmadan büyüyebildiği kadar büyümesini istiyorum. Benle cardio falan yapar artık :D

Zero
12-06-2013, 19:05
Öncelikle herkese çok teşekkür ederim yardımları için. Hepsini aklıma yazıyorum.

Bende Mr.K ya katılıyorum sadece kafa sevdirme konusunda. Irkının hakkının bu olduğunu düşünüyorum.

Yasak ırk konusunu nasıl halledebilirim? Cinsini kayıt ettirme falan?

Bu arada yemek konusunu nasıl halletmeliyim? Yumurta tavuk falan ne aralıklarla vermeliyim? Ağırlaşmadan büyüyebildiği kadar büyümesini istiyorum. Benle cardio falan yapar artık :D

Teşekkürler yüksekliğini ölçmedim ama dizimin üstüne denk geliyor dik durunca,kilosu 38-39a kadar gördü ama şu aralar 34-35civarı.Ben hala katılmıyorum ikinizede bu konuda belki doğrudur belki değil iddia etmiyorum ama ırkın hakkı diye birşey yok her köpek sevgi hakeder ve siz bunu kısıtlarsanız ne olur onu merak ediyorum yani düşünce ne?Yemek konusundaysa benim net olarak tavsiyem kaliteli kuru mama kullanmanız.Ben doğduğundan beri hiç normal yemek yedirmedim çünkü hiç gerekli değil.Tüy sağlığı kemik ve kas gelişimi için gereken herşey mevcut kuru mamada özelliklede 1yaşına kadar royal canin baby dog tavsiye ediyorum normalde daha gençken kesilir o mama eğer tavsiyemi dinlerseniz farkı gözlemleyebilirsiniz.Her gün düzenli yürütürseniz(ortalama 2-4km arası) oldukça yeterli gelir antrenman anlamında bide koşarsanız birlikte süper :)

bkaraca
12-06-2013, 19:56
Bende dogo'ma britcare kuzu etli pirincli veriyorum doğduğundan beri tavsiye ederim britcare'i hic bir şekilde GDO içermez.

dachosen
13-06-2013, 12:53
Teşekkürler yüksekliğini ölçmedim ama dizimin üstüne denk geliyor dik durunca,kilosu 38-39a kadar gördü ama şu aralar 34-35civarı.Ben hala katılmıyorum ikinizede bu konuda belki doğrudur belki değil iddia etmiyorum ama ırkın hakkı diye birşey yok her köpek sevgi hakeder ve siz bunu kısıtlarsanız ne olur onu merak ediyorum yani düşünce ne?Yemek konusundaysa benim net olarak tavsiyem kaliteli kuru mama kullanmanız.Ben doğduğundan beri hiç normal yemek yedirmedim çünkü hiç gerekli değil.Tüy sağlığı kemik ve kas gelişimi için gereken herşey mevcut kuru mamada özelliklede 1yaşına kadar royal canin baby dog tavsiye ediyorum normalde daha gençken kesilir o mama eğer tavsiyemi dinlerseniz farkı gözlemleyebilirsiniz.Her gün düzenli yürütürseniz(ortalama 2-4km arası) oldukça yeterli gelir antrenman anlamında bide koşarsanız birlikte süper :)

Irkının özelliği savunma köpeği olduğundan başkalarına karşı şüpheci olmasını istiyorum. Başka bir amacım yok. Tabiki sevecen olsun sevilsin ama yani bu yılışıklığa kadar gitmesin istiyorum.

Bugün gidip royal canin maxi starter baby alıcam sanırım. Bilgili tanıdıklar öyle yapmamı söyledi.

Her gün düzenli yürütücem, koşturucam benimle birlikte sabah akşam cardio yapıcak zaten :)

Bende dogo'ma britcare kuzu etli pirincli veriyorum doğduğundan beri tavsiye ederim britcare'i hic bir şekilde GDO içermez.

Royal caninde GDO ile ilgili bi durum var mı?

Bu arada arkadaşlar dayanamadım ve köpeğimi aldım. Adını Unique düşünürken Rage olmasına karar verdim. 19 nisan doğumlu böyle tatlı bir şey yok çok yaramaz eşşoleşşek. Tek sıkıntısı parazit döktüğü için çok halsiz ve iştahsız. Zorla 20 25 tane mama yedirdim agzına koyarak kemikleri sayılıyor.

Mr.K
13-06-2013, 12:57
3 aylik kopegin kemiklerinin sayilmamasi gerekiyo,bu terste bi islik var :(

Yiğit G.
13-06-2013, 14:23

secereli ve ana baba belli ise (gözle görüldü ise) sorun olmaz alır kiloları birkaç haftaya.

dachosen
14-06-2013, 00:44

2 aylık olmadı daha. 7 kg çıktı bugün tartıda sanırım az.

secereli ve ana baba belli ise (gözle görüldü ise) sorun olmaz alır kiloları birkaç haftaya.

Evet anneside babasıda belli.

baba: Dimas de Barnacan Bull - Dogo (http://worldpedigree.clubdogocanario.ru/dog/id/6404)

anne: Mora de Cielo de Canarias - Dogo (http://worldpedigree.clubdogocanario.ru/dog/id/6407)

Mama olarak royal canin maxi starter baby aldım devamındada orijen kullanıcam sanırım.

Zero
14-06-2013, 10:58

baba: Dimas de Barnacan Bull - Dogo (http://worldpedigree.clubdogocanario.ru/dog/id/6404)

anne: Mora de Cielo de Canarias - Dogo (http://worldpedigree.clubdogocanario.ru/dog/id/6407)

Mama olarak royal canin maxi starter baby aldım devamındada orijen kullanıcam sanırım.

Belki birkac acidan cekip resmini eklersen kilosu konusunda yorum yapilabilir banada biraz az gibi geldi normalde yavru kopekler olmasi gerekenden sisman durur karni falan yuvarlak olur saglik sorunu yoktur umarim resim alsak?

dachosen
15-06-2013, 13:18
Hala parazit döküyor. Dün vitamin amino asit serum dekstroz falan verdiler biraz kendine geldi. Tavuk pilav falan yedirttim şimdi yine götürücem veterinere. Son durumu yazıcam akşam

Mr.K
15-06-2013, 13:21
o kdr kucuk kopege tavuk pilav :D

ALLAH yardimcin olsun :o

ekleme

ayranda verseydin iyi gider:D

Zero
15-06-2013, 13:47
Hala parazit döküyor. Dün vitamin amino asit serum dekstroz falan verdiler biraz kendine geldi. Tavuk pilav falan yedirttim şimdi yine götürücem veterinere. Son durumu yazıcam akşam

Ben yavruyken hastalandiginda tavuk corbasi icirdim kemik suyuna,suyunu zoraki kendi icmisti tavugunu didikleyip kendim yedirmistim iyice kucuk kucuk didikle yedir elle istersen iyi gelir.Pilavi sen kilo alsin diye yedirdin heralde ama onemli olan saglikli olmasi su an kilosuna takilma kendine geldimi artar zaten.

dachosen
22-06-2013, 20:27
Rage in geceyi bekleyip yaptigi acimasiz laptop sarj kablosu saldirisindan dolayi giremedim foruma :D royal canine alisti istahi duzeldi arada et veriyorum kakasi duzeldi ishal degil parazitlerini de doktu.

Suan hicbir sikinti yok anlayacaginiz :) bu arada veteriner dedigi icin et pilav verdim :D

Fakat cis problemini cozebilmis degilim 2 gazeteye 1 yere 3 gazeteye 2 yere falan yapiyo 2 aylik diyemi boyle anlamadim ki?

ensoztrk
23-06-2013, 00:51
Evet 2 3 haftaya alışır daha pipisini tutamıyordur benim huskyde öyleydi koşarken kaçırıyordu altına :)
Annesi çok güzelmiş. ragein fotoğrafları varmı merak ettim desenli mi düz mü rengi.

dachosen
23-06-2013, 13:18
Annesinin yapisi muthis bencede. Rage acik renk biraz kangala benzetiyo herkes :D cildiriyorum oyle olunca pek insan bu irktan haberdar degil. Ama kas yapisi durusu yere basisi cok iyi gercekten. Resimlerini laptopa gectigim dk koyucam.

Bu arada ankarada tanidik veterineri olan varmi ?

Kahn23
23-06-2013, 13:33

Çoğu köpeğin tavuğa alerjisi vardır. Orijen alıcam diyorsun. Ben 2-3 sene önce Tr.'ye ilk geldiğinde kullananlardanım. Balıklı olanı tavsiye ederim.

Yiğit G.
23-06-2013, 15:22
Tavuk pilav falan yedirttim şimdi yine götürücem veterinere.

mama dan başka birşey yedirmeyin...

greatchaos3
22-08-2017, 16:53
Merhaba, bende 3 ay 1 haftalık Presa Canario sahibiyim. Yerine göre sözümü dinletiyorum fakat tamamen dinlmesi için ne yapmam gerekli
Mama olarak pro plan somonlu almıştım o bitti şimdi. Acana aldım

Zero
22-08-2017, 20:40
dachosen ne kadar zaman geçmiş durum nedir hala birlikte mi seninle :) tamamen dinlemesi için biraz zaman ve biraz baskın çıkman yeterli olacaktır şu an daha bebek. Ergenlikten çıkana kadar eğer prof eğitim aldırmazsanız söz dinleme konusunda biraz sabırlı olmanız gerekecek.

dachosen
23-08-2017, 23:55
dachosen ne kadar zaman geçmiş durum nedir hala birlikte mi seninle :) tamamen dinlemesi için biraz zaman ve biraz baskın çıkman yeterli olacaktır şu an daha bebek. Ergenlikten çıkana kadar eğer prof eğitim aldırmazsanız söz dinleme konusunda biraz sabırlı olmanız gerekecek.

Çok saygılı, atletik, 60 kilo ve sağlıklı bi evlat olarak hala benimle birlikte :) Yanına eş olarak yine Fawn renginde ''Tata'' hanımı sahiplendik. Oğlan ne kadar düşünceli ve olgunsa kızda okadar deli manyak ve utanmaz. O an canı Ne isterse onu yapıyor ve besin kriteri taşıyan, ağzına doğru yol alan hiçbir şeye hayır dediğini görmedim pisboğazın. Zannediyorum wasabi bile yer. Güncel olmasada Bir kaç resim paylaşayım

https://i.hizliresim.com/Jl17vq.jpg (https://hizliresim.com/Jl17vq)

https://i.hizliresim.com/5QJ4dd.jpg (https://hizliresim.com/5QJ4dd)

3 ten 2 ye çekerken poz vermiş

https://i.hizliresim.com/nWnkpV.jpg (https://hizliresim.com/nWnkpV)

Zero
24-08-2017, 01:29
Çok saygılı, atletik, 60 kilo ve sağlıklı bi evlat olarak hala benimle birlikte :) Yanına eş olarak yine Fawn renginde ''Tata'' hanımı sahiplendik. Oğlan ne kadar düşünceli ve olgunsa kızda okadar deli manyak ve utanmaz. O an canı Ne isterse onu yapıyor ve besin kriteri taşıyan, ağzına doğru yol alan hiçbir şeye hayır dediğini görmedim pisboğazın. Zannediyorum wasabi bile yer. Güncel olmasada Bir kaç resim paylaşayım

https://i.hizliresim.com/Jl17vq.jpg (https://hizliresim.com/Jl17vq)

https://i.hizliresim.com/5QJ4dd.jpg (https://hizliresim.com/5QJ4dd)

3 ten 2 ye çekerken poz vermiş

https://i.hizliresim.com/nWnkpV.jpg (https://hizliresim.com/nWnkpV)

Evlatlar harika gözüküyor gerçekten çok güzeller. Akraba değillerse ve yavru alırsanız kesinlikle haberdar olmak isterim :)

dachosen
24-08-2017, 09:06
Evlatlar harika gözüküyor gerçekten çok güzeller. Akraba değillerse ve yavru alırsanız kesinlikle haberdar olmak isterim :)

Teşekkür ederim görüşleriniz için. Hayır akraba değiller ve evet yavru almak için özel olarak soylarını araştırarak ve uzun süre bekleme sürecinden sonra sahiplendim.
Gerçekten merak ediyorum torunlar nasıl olacak :) 2018 mayıs gibi düşünüyorum yavru almayı size haber vermeyi unutursam lütfen hatırlatın. İyi bakacağına kanaat getirdiğim bahçeli evi olan aileler olmak suretiyle sahiplendirmeyi düşünebilirim.

ghibli06
24-08-2017, 19:18
evlatar harika, ömrü uzun olsun inşallah :) aslında köpek sahibi tech üyeleri bir buluşup evlatları kaynaştırmak lazım :)

dachosen
24-08-2017, 21:27
evlatar harika, ömrü uzun olsun inşallah :) aslında köpek sahibi tech üyeleri bir buluşup evlatları kaynaştırmak lazım :)

Amin abicim hepimizin yavrularının uzuun ve mutlu bir ömürleri olsun inşallah. Valla senin kartopunu fena sıkıştırasım var yalan yok. Ben hem sakin olması açısından hemde pek araba geçmediğinden konutkentin ordaki anaçev ormanına götürüyorum genellikle. Bir pazar günü toplaşıp gidebiliriz

ghibli06
25-08-2017, 08:18
Amin abicim hepimizin yavrularının uzuun ve mutlu bir ömürleri olsun inşallah. Valla senin kartopunu fena sıkıştırasım var yalan yok. Ben hem sakin olması açısından hemde pek araba geçmediğinden konutkentin ordaki anaçev ormanına götürüyorum genellikle. Bir pazar günü toplaşıp gidebiliriz

büyüdü biraz ama :D

https://i.hizliresim.com/N1PdPX.jpg (https://hizliresim.com/N1PdPX)

greatchaos3
25-08-2017, 20:40
Merhaba. 16-18 kg arası presa canario sahibiyim. İlerde 60-80 kilo olması muhtemel. Ne kadar sıklıkla kaç gr vermeliyim.

https://i.hizliresim.com/N1PMPa.jpg

ghibli06
26-08-2017, 13:53
günde 500-550 gr uygun olacaktır, mama ne kullanıyorsunuz?

!KO
26-08-2017, 14:20
o kadar kopekten sonra kediye gectım :D
derdi tasası yok eğitim istesende veremezsin :D
tuvaletini gıder kendı yapar tavsiye ederim:)

Yiğit G.
26-08-2017, 16:36
Merhaba. 16-18 kg arası presa canario sahibiyim. İlerde 60-80 kilo olması muhtemel. Ne kadar sıklıkla kaç gr vermeliyim.

https://i.hizliresim.com/N1PMPa.jpg

yazıyor işte verdiğin yerde 500 gram.. Ama o 500 gram full haraketli ise çok geziyorsa oynuyorsa vs.. Yoksa gün boyu yatan köpek ise 400 lere düşebilirsin.Yani tamamen köpeğin durumuna bağlı.3 öğün ideal olur.

greatchaos3
02-09-2017, 15:26
Çiğ beslenme hakkında görüşleriniz nelerdir

Yiğit G.
02-09-2017, 15:41
Çiğ beslenme hakkında görüşleriniz nelerdir

hocam yukarda soru sormuşsun cevap vermişler hatta sana soru sormuşlar.Onları bi cevapla istersen sonra tekrar sorarsın ne soracaksan.

greatchaos3
02-09-2017, 20:27
Cevabınızı gördüm teşekkür mesajı yazdım ama gelmemiş.