Orijinalini görmek için tıklayınız : Nano Sealant sertlikleri yalan mi ?
Evet arkadaslar, ingilizcesi olan arkadaslar asagidaki linkten takip edebilir.
En son CarPro dan avi ne hikmetse sert vernigin uzerinde daha sert oldugunu soylemis :) Nasil oluyor bu simdi ?
paint coating hardness is lies??? - Detailing World (http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=310148)
imprezaWRC
18-06-2013, 13:09
Avi'yi bilmemde, 2-3 sene önce Japon menşeeli bir ürün uygulamıştım, ürünü silmek için kutudan çıkan bezi kullanmıştım; uygulama sonrası bez sırılsıklam olunca, katlayıp banyoda bir köşeye koymuştum, 1-2 gün sonra tüm bezleri çamaşır makinasına atayım diye bahsi geçen bezide banyodaki köşesinden aldığımda, katlı olan bezi tek seferde açamamıştım, bez bez olmaktan çıkmış ufak çaplı bir taş olmuştu. Ben açmayı çalıştıkça o kendini toplamıştı, 15dk uğraştıktan sonra benimle inatlaşmayı bırakıp azda olsa kendini açmıştı.
Özetle, firma güvenilir ise, Avi gibi biraz kırdı kaçtı değil ise az çok vaad ettiği ortaya çıkıyor.
Sert olabilir de asil soru su, aracin normal clear coat u kadar sert mi? Zaten degilse ayni oranda cizik olusacaktir. Ayni bezde vernigin kurumasina izin versek te tas gibi olmaz mi ?
Zemin derslerinde okutulan birsey bu zaten.
sertlik olculebilen ve oldukca kolay olculebilen birseydir.
Iki maddeyi karsilastirdiginizda, biri digerini cizemiyorsa , o daha serttir. Bunu bir skalasi vardir.
Labaratuarlara filan goturmuyorlar mi bunlari.
Yalniz bir madde sertlestikce kirginlik artar..
Mohs Skalası [değiştir]
Mineralin sertliği diğer bir mineralin çizmesi ile tanınır.
Sertlik Mineral Formülü Mutlak Sertlik Resim Çizme denemesi
1 Talk Mg3Si4O10(OH)2 1 Tırnakla çizilenler
2 Jips CaSO4·2H2O 2 Çakı ve iğne ile çizilenler
3 Kalsit (CaCO3) 9 Çakı ve iğne ile çizilenler
4 Fluorit CaF2 21 Çakı ve iğne ile çizilenler
5 Apatit Ca5(PO4)3(OH-,Cl-,F-) 48 Eğe ile çizilenler
6 Ortoklas KAlSi3O8 72 Eğe ile çizilenler
7 Kuvars SiO2 100 Camı kuvvetle çizenler
8 Topaz Al2SiO4(OH-,F-)2 200 Camı kuvvetle çizenler
9 Yakut veya Safir Al2O3 400 Camı kuvvetle çizenler
10 Elmas C 1500 sadece çok güçlü lazerlerle çizilenler
AQuartz Titanium 9Hardness Base PPF Coating for Car Paint
-As AQuartz have the highest level hardness (9 to 12h) and the adhesive strength of the paint,
it will minimize the appearance of light scratches and preserve the beautiful your car colour.
Eh bunu neyle cizecegiz? Oradaki konudada belirtmek istedikleri bu bir marketing olayi midir? 9-12h cok abarti bence, bu sertlikte olan birsey zaten cizilmez ki.
Cquartz a bakarsak devamli degisiyor ne dedikleri. Su an Vernigi 2H sertlestirir diyor, hangi vernik ne kadar cizilmez ki %50 dayanim saglaniyor ? Ayrica Aquartz ve Cquartz in da aynen Nasiol deki gibi cakmak testi var, cakmakla vurarak cizemiyorsak araba yikanirken bu arabalar nasil ciziliyor ? Mantikli bir aciklamasi var mi bunun? Dalga gecmek icin sormuyorum ogrenmek icin soruyorum.
Zemin derslerinde okutulan birsey bu zaten.
sertlik olculebilen ve oldukca kolay olculebilen birseydir.
Iki maddeyi karsilastirdiginizda, biri digerini cizemiyorsa , o daha serttir. Bunu bir skalasi vardir.
Labaratuarlara filan goturmuyorlar mi bunlari.
Yalniz bir madde sertlestikce kirginlik artar..
Mohs Skalası [değiştir]
Mineralin sertliği diğer bir mineralin çizmesi ile tanınır.
Sertlik Mineral Formülü Mutlak Sertlik Resim Çizme denemesi
1 Talk Mg3Si4O10(OH)2 1 Tırnakla çizilenler
2 Jips CaSO4·2H2O 2 Çakı ve iğne ile çizilenler
3 Kalsit (CaCO3) 9 Çakı ve iğne ile çizilenler
4 Fluorit CaF2 21 Çakı ve iğne ile çizilenler
5 Apatit Ca5(PO4)3(OH-,Cl-,F-) 48 Eğe ile çizilenler
6 Ortoklas KAlSi3O8 72 Eğe ile çizilenler
7 Kuvars SiO2 100 Camı kuvvetle çizenler
8 Topaz Al2SiO4(OH-,F-)2 200 Camı kuvvetle çizenler
9 Yakut veya Safir Al2O3 400 Camı kuvvetle çizenler
10 Elmas C 1500 sadece çok güçlü lazerlerle çizilenler
inşaat powa!
AQuartz Titanium 9Hardness Base PPF Coating for Car Paint
-As AQuartz have the highest level hardness (9 to 12h) and the adhesive strength of the paint,
it will minimize the appearance of light scratches and preserve the beautiful your car colour.
Eh bunu neyle cizecegiz? Oradaki konudada belirtmek istedikleri bu bir marketing olayi midir? 9-12h cok abarti bence, bu sertlikte olan birsey zaten cizilmez ki.
Cquartz a bakarsak devamli degisiyor ne dedikleri. Su an Vernigi 2H sertlestirir diyor, hangi vernik ne kadar cizilmez ki %50 dayanim saglaniyor ? Ayrica Aquartz ve Cquartz in da aynen Nasiol deki gibi cakmak testi var, cakmakla vurarak cizemiyorsak araba yikanirken bu arabalar nasil ciziliyor ? Mantikli bir aciklamasi var mi bunun? Dalga gecmek icin sormuyorum ogrenmek icin soruyorum.
Bu 12H mohr skalasi degil ya, kursun kalemlerdeki sertlik hani tombo 2B alirdik..
HB normal kursun kalem.
Cakmak testindeki cakmak plastik, ondan test onunla test yapiliyor. 50% filan hikaye. Bunu olcmek imkansiz ki zaten, alti yumusak olan bir zeminin ustune sert birsey koysan koruma sadece ufak kutlelerde ise yarar.
Ince cizikler, kucuk partikuller tarafindan yapildigi icin, bu kaplamak orda cok ise yariyor saniyorum. Toz gelip, o nano kaplamayi gecemiyor, gecse vernigi cizebilecek derecede sert. Fakat cok hafif oldugu icin, alttaki daha yumusak zemini etkileyecek kadar da guclu degil.
Kucuk cam taneciklerine karsi boyayi belki korursunuz, cakmaga karsi korursunuz ama kirik bira sisesi ile deneyin bakalim:)
Konuda diyor ki normal marring denen cizikler olusuyor ve her turlu pasta atiyorsun. Olayin ozu o.
Aquartz sitesinden alinti
- Hardness over 9H scale (between saphire & diamond)
300 ml aquartz titanium premium uyguladım 1,5 yıl önce.Aracı örtü ile muhafaza ediyorum.(Örtüyü sermeden önce kaput ve tavana penye yatak çarşafı seriyorum üstüne su geçirmez branda.) Şuana kadar sadece silip kapadım.Harelenme yok denecek kadar az.>Geçen ay japonların sealantını uyguladım.Performasın gayet iyi ancak ucu sivri birşey çizilmesine engel olmuyor.Onun haricinde yüzeye boya tozu dahi yapışmıyor.Dış etkenlere daha dayanıklı vs.