PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şanzuman uğultu sorunu yardım.

junior07
18-06-2013, 16:09
merhabalar 106 gti aracımda ugultu problemı vardı. bu gun şanzuman bılyelerını 4 senkromeç ini falan herşeyini yaptırdım yanlız arabada 13:59 kısa var ve ayna mahrutide anlamsız bir kaynak var 5 kuruş dan belkı bıraz daha küçükdür yanlız hiç bi yere bir teması yok mahrutiyi sıkıntıya sokacak bır sekılde yapılmıs bır kaynakda degıl. defransıyeledede en ufak bır problem yok ama ugultu cok az bır mıktar hala var. bunun sebebı ne olabılır acaba? :beuj:

XSi
18-06-2013, 17:00
ordaki dişli (diferansiyelin üzerindeki büyük dişli) normalde presle geçtiğinden, birkaç defa sökülüp takılan o dişlilerin kaçırıp boşa dönme ihtimaline karşı kaynakla güçlendirmişler..

olmasada olabilir ama riske girmek istenmemiş..

tüm rulmanlar / bilyalar değiştiyse uğultuyu diferansiyelin içindeki dişliler yapıyordur, araç boştayken de aynı uğultu var mı? yoksa sadece vitesteyken mi var?

junior07
18-06-2013, 17:06
ordaki dişli (diferansiyelin üzerindeki büyük dişli) normalde presle geçtiğinden, birkaç defa sökülüp takılan o dişlilerin kaçırıp boşa dönme ihtimaline karşı kaynakla güçlendirmişler..

Olmasada olabilir ama riske girmek istenmemiş..

Tüm rulmanlar / bilyalar değiştiyse uğultuyu diferansiyelin içindeki dişliler yapıyordur, araç boştayken de aynı uğultu var mı? Yoksa sadece vitesteyken mi var?

bostayken ugultu yok teker bilyalarinda falanda sikinti yok defransiyelede baktik bisey yok ama 13,59 un sesİ olabilirmi acaba diye dusunuyorum İŞİn İÇİnden Çikamiyorum.

Alper_
18-06-2013, 17:32
ötmeyi ayna mahrutiden ( 13/59 ) dolayı yapıyor..sesin seviyesini bir miktar azaltabilirsin bunun için tam sentetik 75/80 şanzuman yağı kullanacaksın..sesin azalmasına yardımcı bir katkı da kullanabilirsin.

junior07
18-06-2013, 17:35
ötmeyi ayna mahrutiden ( 13/59 ) dolayı yapıyor..sesin seviyesini bir miktar azaltabilirsin bunun için tam sentetik 75/80 şanzuman yağı kullanacaksın..sesin azalmasına yardımcı bir katkı da kullanabilirsin.

tamamdir alper abi tesekkurler

Alper_
18-06-2013, 17:36
tamamdir alper abi tesekkurler

ne demek :)