Orijinalini görmek için tıklayınız : s13 vs GT30 STI
aracımızın ne kadar gittiğini görmek için çağırıp bizi kırmayıp gelen Orhan ustaya teşekkür ederiz,
P_bMmcMpIiE
http://www.youtube.com/watch?v=P_bMmcMpIiE
civic@ef
18-06-2013, 16:44
Link alabilirmiyiz
S13 yazman adaletsiz olmuş suat. Maşallah cok güzel oldu ...
Başkan maşallah çok iyi olmuş araba :)
Link alabilirmiyiz
Meray s13 vs GT30 STİ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ej7V5HukwKc#at=177)
S13 yazman adaletsiz olmuş suat. Maşallah cok güzel oldu ...
Başkan maşallah çok iyi olmuş araba :)
yanlış anlaşılmış bu benim aracım değil Meray Servisin ca18det motorlu S13'ü
Bu video, kullanıcı tarafından kaldırıldı.
kahverengi olan mı gt28 vardı sanırım değil mi ?
civic@ef
18-06-2013, 17:42
Masallah sari olan sanirim hafifletilmis biraz sanki emeginize saglik
Bu video, kullanıcı tarafından kaldırıldı.
kahverengi olan mı gt28 vardı sanırım değil mi ?
video çalışıyor ?
evet sarı gt28li
Kocaman maşallah.. Helal olsun Ahmet Abi Akın Abi ve tabi ki Onur abiye :)
bundan sonraki video rb26 lı s13 olmalı Suat abi :)
Masallah sari olan sanirim hafifletilmis biraz sanki emeginize saglik
kasadan 80 kg kadar hafifletmeyi basardık fakat eklediklerimiz ile beraber suanki ağırlığını henüz bilmiyoruz ölçemedik...
suat abıdende böyle bir video beklıyoruz maşallah :)
maşşallah araçlara yalnız benim kafama takılan bir kaç soru var..
şimdi bu araba komple içi sökük bagaj yok kaput yok kapılar yok bildiğim kadarıyla bütün bu eziyet 80 kg içinmiydi?birde gerçekten bu kadar parça 80 kg mı geliyor?
200sx gerçekten güzel yürümüş maşşallah.basıncta 1.5 bar demişsiniz yanılmıyorsam?
1.5 barda ne güç verirki gt28 e bu motor?
maşşallah araçlara yalnız benim kafama takılan bir kaç soru var..
şimdi bu araba komple içi sökük bagaj yok kaput yok kapılar yok bildiğim kadarıyla bütün bu eziyet 80 kg içinmiydi?birde gerçekten bu kadar parça 80 kg mı geliyor?
200sx gerçekten güzel yürümüş maşşallah.basıncta 1.5 bar demişsiniz yanılmıyorsam?
1.5 barda ne güç verirki gt28 e bu motor?
evet kapı kaput ve bagaj hepsi 80kg civarı geldi, bizimde beklentimiz bu yönde değildi...
araç hafifletmek hiç sanıldığı gibi kolay değil söktüklerimizi bir bir tartarak hesapladık,
güç hakkında ise hep beraber ancak tahmin yürütebiliriz ama tahminden ileri gitmez, ölçülmedikçe bir mana ifade edeceğini zannetmiyorum...
1.5 barda 400 civarı olması lazım 2871ın
maşallah araclara
200 sx kaç hp civarıdır gt28 ile ?
valla bence o kilo işinde bi yanlış var ya yerine taktıklarınız eskisiyle aynı ağırlıkta yada başka bi hata var...arabanın içinden zaten ortalama o civarda kilo atmanız lazım
maşallah araçlara s13 çok güzel gitmiş..
s13 normaldede hafif kiloda içinde sokulcek pek bıse yok.Ben içini söktüm bugun topladım toplasan 5 kılo anca hafifler.
s13 normaldede hafif kiloda içinde sokulcek pek bıse yok.Ben içini söktüm bugun topladım toplasan 5 kılo anca hafifler.
koltuklar moltuklar falan 5kg?nissanı tebrik etmek lazım o zaman.
koltuklar moltuklar falan 5kg?nissanı tebrik etmek lazım o zaman.
koltuklar ve gogusu saymadım onlar agır.zaten her arabanın oem koltukları agırdır.
kapı ıclerı arka on plastıkler tavan halısı ve taban halısı var bıtek sokulcek.arka koltuk zaten 2 kılo anca var.ben herseyı sokup buyuk bı kolıye koydum tasırken 5 6 kılo kadar geldı.
dincer07
18-06-2013, 23:44
Maşallah araçlara
Aracın hafifletilme konusunda oluşan yanlış algıya bir açıklama getirelim. Sökülen bagaj kapağı, kapılar, kaput , arka koltuk süngerleri ve yolcu koltuğudur. Elbetteki ağırlıkları 80 kilodan fazladır , 80kg yerlerine takılan ikameleri sayesine kasadan atılan ağırlıktır. Zannedildiğinin aksine aracın içinde detaylı bir hafifletilmeye gidilmemiştir, teybi dahil bütün aksesuarları halen üzerindedir. Mekanik parçalarda söküp taktıklarımızın ağırlık kaydını tutmadığı için toplamda ne kadar ekside veya artıda olduğumuzun net bir cevabını ançak araç kantara çıktığında söyleyebiliriz. Camda polikarbon kullanıldı, motor sporlarında plexiglass kullanımı tehlike arz ettiği için yasaktır.
tebrikler s13 cok guzel gitmis.
kilo konusunda kendi aracimdan bir ornek vermek istiyorum
aracim clio rs. kapi , kaput , bagaj hic biri polyester degil. sadece ic plastiklar, kapi icleri, on arka koltuklar ,avadanlik,stepne söküldu 7 kg tek surucu koltugu takildi toplamda 75 kilo hafifledi aracim
psikolojikdeli
19-06-2013, 02:03
70 80 kg veya 100 kg basit değil güzel rakkamlardır 350-420 hp aralığında güce sahip bir araçta kgnin 1200lerden 1050 lere çekilmesindeki fark tahminime göre tamamen mantıksal hesaplamadan konuşuyorum 35-50 hp arası bir fark yaratıcağını düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm doğru hesaplama ile veya deneme ile net bilgi elde edilebilir )
70 80 kg veya 100 kg basit değil güzel rakkamlardır 350-420 hp aralığında güce sahip bir araçta kgnin 1200lerden 1050 lere çekilmesindeki fark tahminime göre tamamen mantıksal hesaplamadan konuşuyorum 35-50 hp arası bir fark yaratıcağını düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm doğru hesaplama ile veya deneme ile net bilgi elde edilebilir )
150 kılo 50 hp verse benim araba 100 hp yurur o zaman :) öyle olmaz o mantık verecegi 20 hp en fazla
Tebrikler cok güzel yürümüş maaşallah :)
maşallah akın abi, ahmet abi ve onur abi ellinize sağlık çalışmalarınızın karşığını almışsınız valla helal olsun :) basınç kısıkken bile fenaydı şuan nasıl keyiflidir :D benimde arabayı acil yapmam lazım haha :D :D
Mechanix
19-06-2013, 08:50
Maşallah Angara :D
Maşallah Angara :D
eyvallah müdür
inşallah sende özüne dönersin:)
en güvendiğim sendin müdür gittin almana teslim ettin kendini:D
psikolojikdeli
19-06-2013, 12:40
150 kılo 50 hp verse benim araba 100 hp yurur o zaman :) öyle olmaz o mantık verecegi 20 hp en fazla
1200-1050 350-420 hp hesap yapmadan tahmini bu benim tahminim sende sanırım hesap yapmadın ve 20 hp diyosun ozaman öyle olmaz demiyceksin bana göre veya benim mantığıma göre tabirini kullanacaksın senin arabanın özelliklerinde yaz onada tahminde bulunalım kaç atlık yüreyeceğini
dragon07
19-06-2013, 13:19
80 - 100 kg agızdan cıktıgı gibi kolay olmuyor japon araclarında. zaten japonların koltukları bakalitleri agır malzemeler degil.
araç 1.8 gt28 varsa süper gitmiş bnce sx beklemedigim bi sonuçtu
akbaba78
19-06-2013, 13:27
masallah cok iyi gitmis..Lastik ebatlari nedir?
masallah cok iyi gitmis..Lastik ebatlari nedir?
ön 225x45x17
arka 235x45x17
iyi dilekler için teşekkürler.
1200-1050 350-420 hp hesap yapmadan tahmini bu benim tahminim sende sanırım hesap yapmadın ve 20 hp diyosun ozaman öyle olmaz demiyceksin bana göre veya benim mantığıma göre tabirini kullanacaksın senin arabanın özelliklerinde yaz onada tahminde bulunalım kaç atlık yüreyeceğini
dur sakin ol piskolojik deli bişey demedim.evdeki hesap yolda uymaz bilmem hiç yarıştınmı ??? 50 hp yle bnm arabam 8-9 boy önde gitti.smdı o zaman o araba daha hafif oldugundan daha da fazla gider.yani 10 boy.o zaman 10 boy mu ilerletti 150 kilo arabayı?
dur sakin ol piskolojik deli bişey demedim.evdeki hesap yolda uymaz bilmem hiç yarıştınmı ??? 50 hp yle bnm arabam 8-9 boy önde gitti.smdı o zaman o araba daha hafif oldugundan daha da fazla gider.yani 10 boy.o zaman 10 boy mu ilerletti 150 kilo arabayı?Her aracın hafıfletmesı aynı guclerı kazandırcanı dusunmuyorum bildiğim kadarıyla 4kg 1 hp ye denk gelır volanda
100 kilo 3 boy yaptı biz denedik
yani 100 kilo 10 bg filan olabilir kasap hesabıyla :)
ama
her araçta 100 kilo aynı etki etmeyeceği gibi bir de doğru orantısı yoktur bu işin 300 kilo 30 bg diye tabi
Her aracın hafıfletmesı aynı guclerı kazandırcanı dusunmuyorum bildiğim kadarıyla 4kg 1 hp ye denk gelır volanda
niye nasıl hesapladınızki şimdi onu.benım arabam 1430 kg 400 hp kilo başı 3.5 hp düşer .e eskiden de 200 hp ydi 7kg dusuyodu.smdı 200 hp iken 150 kılo atınca 20 hp kazanıyodum aynı arabaya smdı 50 kazanıyorum o zmn 1000 beygir yapsam 105 beygir kazanacam yani :D :D :D
varsa aramızda sürtünme agırlık denge cart curt hesaplayacak arkadaş 1200 kg arabanın 1050 ye dusunce kaç hp alacagını hesaplasın hadi modri meydan :)
varsa aramızda sürtünme agırlık denge cart curt hesaplayacak arkadaş 1200 kg arabanın 1050 ye dusunce kaç hp alacagını hesaplasın hadi modri meydan :)
hafifletme sonrası ivmelenme daha iyi olur ancak yüksek süratlerde rüzgar direnci çok artacağından arabanın gücü değişmediği için ivmelenme azalacaktır.. :)
hafifletme sonrası ivmelenme daha iyi olur ancak yüksek süratlerde rüzgar direnci çok artacağından arabanın gücü değişmediği için ivmelenme azalacaktır.. :)
35 50 beygir alan arkadaşı davet ediyorum okuması için bu yazınızı.
7 kg 1 hp olması lazım ama bır yerden sonra terazı sasar bunun oranı vardır muhakkak
abi hayirli olsun, bu meray & onur ortakligi az ama oz is cikariyor...
niye nasıl hesapladınızki şimdi onu.benım arabam 1430 kg 400 hp kilo başı 3.5 hp düşer .e eskiden de 200 hp ydi 7kg dusuyodu.smdı 200 hp iken 150 kılo atınca 20 hp kazanıyodum aynı arabaya smdı 50 kazanıyorum o zmn 1000 beygir yapsam 105 beygir kazanacam yani :D :D :D
yok mudur alınan yola göre anca hesap yapılır.Okudugum makalede yazıyodu 4 dıılmıs 7kg ortalama 1 hp ye gelıyo yazıyodu.Her araçta farklı dedıgım ivmeye etkisi sürtünmesi felan farkeder sonuçta.
onur_guler88
20-06-2013, 02:01
suat abi sti da basınç ne alemdeydi
Yazmayayım yazmayayım dedim ama nereye geldi adamlar fiberden kapıları yapıyorlar bagajı yapıyorlar onun için gidip kurallara uygun cam buluyorlar sonra biz kac kilo söktük diye hesaplamıyorlar bu mantıklı mı Onuru biraz tanıyanlar bilir elli kere hesaplamıştır bunu ayrıca bu arabanın böyle gitmesi sadece hafiflikten mi ? yanlış tarafa bakıyorsunuz !
bLackModeL
20-06-2013, 08:52
maşallah cok harika olmus hakketen maşallah 41 kere
maaşallah ikiside güzel araçlar,,,nissan şaşırtıcı şekilde iyi gitmiş cidden tebrikler :icon_tup:
bir Angaralı olarak Deli Kadir kurallarına göre 7kg 1bg olarak belirlenmişti yıllar önce :D :D Kadir abime selamlar :heyoo:
birde şu var ağırlık en çok deneyen araçlardan biri turbo biri atmo iken kendini daha fazla gösteriyor
suat abi sti da basınç ne alemdeydi
Onur tam bilmiyorum ama 2,5 blok ve GT30 olduğuna göre minimum 1,5 ve üzeri olduğunu düşünüyorum, yanlışım varsa gerçekte bilen biri varsa düzeltsin...
Ayrıca konu ağırlık kısır döngüsünde dönüp durdu, araçların nasıl gittiği 1,8 motor ve GT28 turbo ile performansı üzerine konuşsak, herşeyin büyük turbo olmadığını sen önce fln aracı geç sonra deneyelim diyenlere göstersek olmazmı ?
Madsallah arac guzel gidiyor ona lafimiz yokta burda 1600 kilo 4 ceker bi arabaya 1150 1200 kilo arkadan iter bi arabayi kiyaslarken kilodan degilde neden bahsedicez.gt28 30 farkini kilo ve aktarim gayet guzel kapatmis bana sorarsaniz.
He sizin arabada 1600 kilo olsaydi o zaman derdimki efsane araba yapmissiniz buyuk turbo bi ise yaramamis..kenanin sti da guzel yuruyen bi sti ama bana sorarsan hakkiyla yuruyen bi 30 lu gibi degil garajda mehmetin sti var 30 lu eksiklerini halletsin bide onla deneseniz daha iyi sonuc cikaririz.
Arabaniz gercekten bekledigimden cok daha guzel gidiyor ama kilo avantajinida yabana atmayin
onur_guler88
20-06-2013, 12:31
bence olay gt 30 gt28 falan filan değil, aracın setup ı oldukça önemli. atıyorum orj 2.0 sti motoruna bolt on gt30 koyup orj beyinle 1.5 gezen de var spec c yada 2.5 atmo kapak takıp kapak doldurup (egzantrik vs) emme vs vs yapıp rotated yapan da var. Ondan aracın spec leri bence önemli. sonuçta 20 g li bir araç 30 lu aracı geçebiliyor veya 18 g li araç 20 g li aracı geçebiliyor örnekleri benim de başıma geldi. Ama merayın aracı gayet güzel gidiyor maşallah orası ayrı ancak kilo farkı da tabiki bir etken hacim farkı da turbo farkı da. Ancak sadece turbo farkı bir etmen olmayabiliyor.
psikolojikdeli
21-06-2013, 11:24
Dookancım relax Şampiyon en hızlı sensin tamam sen ne dersen o 100 kg 5 beygir alır onada tamam s13 güzel yürümüş nokta yeni bir konu açar araca göre hesap yaparız kimsenin kafasında soru işareti kalmaz uyarı geldi burası kg tartışma yeri değilmiş ;)
Aradaki 500kg fark yabana atılacak bir fark değil, Nissan çok güzel gidiyor maşallah. Herşeyı çok güzel olmuş ellerine sağlık hepsinin.
Dookancım relax Şampiyon en hızlı sensin tamam sen ne dersen o 100 kg 5 beygir alır onada tamam s13 güzel yürümüş nokta yeni bir konu açar araca göre hesap yaparız kimsenin kafasında soru işareti kalmaz uyarı geldi burası kg tartışma yeri değilmiş ;)
ya ben relaxım zaten pıskolojik deli..sen bnm dedigimin seninkinden daha dogru ve mantıklı olduğunu kabul ettiğin sürece sen kazanırsın ben değil.ben zaten biliyorum kaç kilo kaç beygir..konuyu kirletmeyelim. maşallah diyelim geçelim
chiefkadir
21-06-2013, 13:54
maaşallah ikiside güzel araçlar,,,nissan şaşırtıcı şekilde iyi gitmiş cidden tebrikler :icon_tup:
bir Angaralı olarak Deli Kadir kurallarına göre 7kg 1bg olarak belirlenmişti yıllar önce :D :D Kadir abime selamlar :heyoo:
birde şu var ağırlık en çok deneyen araçlardan biri turbo biri atmo iken kendini daha fazla gösteriyor:hahaha: A.selam abimm :) 7kg 1hp , 3hp=1boy:D
Kilo işi aşşa yukarı aynen yazılanlar gibi ,söktükce belli oranda artarak faydasını görüyosun ,özellikle gücü üstlerde alan hp si torkundan fazla çıkan japonlarda çok daha faydalı oluyo :)
kickboxer
21-06-2013, 14:14
ağırlık önemli faktör kimse değil demesin aktarmada öğle
fakat s13 böğle gitmesindeki sebeplerden biri doğru setup bence.
aracın sanırım valvetrain egz. orjnal ve oem kapakların en çok hava aldığı devirleri
kullanıp aracı iyi yürütmüşsünüz gibi.Maşallah
Bende burdan spawn a kaldırıyorum:D
director41
21-06-2013, 14:32
Masallah.emegine saglik...
burakcan
21-06-2013, 18:35
nissan felaket gitmişş maşallah
nissan s13 s14 değerleri sonra 'dan bilinecek ama gerçekten drift dışı da çok güzel icraat yapıyor masallah avcı :)
Colin McRae
23-06-2013, 20:13
her iki aracada maşallah roll kavgasız,gürültüsüz olmuş.