Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Araç Tavsiye ?
JayVTEC!
18-06-2013, 18:49
Merhaba.
2009 - 2012 Model arası dizel araç alacagım limitim : 40 - 45 bin tl.
Golf Mk6 tabikide ilk sırada ancak bu paralara maalesef kazasızı değişensizi çıkmadı.
Kaliteyide düşürmek istemiyorum Golf ( Konfor , Motor ) açısından gayet makul.
Aklımda : Megane III 1.5 DCI , 407 1.6 - 2.0 HDI , Focus 1.6 TDCI. var Artı ve eksileri nelerdir ?
Şimdiden Teşekkürler.
sinanbaysal
18-06-2013, 20:09
Kıa ceed de dusunebılırsınız.
Skoda Rapid de dusunulebilir.
2010 ithal megane 3 tam paket bulabilirseniz zevkli, ekonomik bir otomobildir.
Emre Akçay
18-06-2013, 22:21
Ceed o paralara biçilmiş kaftandır.
Gökhan Bilgin
18-06-2013, 22:33
1.6 tdci x paket güzel donanım olarak ama yakıt açısından megane 3 daha az yakıyor focusa göre.
leon bulunabilir o rakamlara rahatça.
HB Astra H öneririm 35-38k TL arası yuksel modelli cok rahat bulursunuz
onn_dear
18-06-2013, 23:43
focus 1.6 tdci kullanıyorum gayet memnunum iç mekanının eski kasaya oranla dar olmasının dışında bir sıkıntısı yok, yakıt tüketimi kesinlikle önceki kasalardan az. Mersin'de ş.içi 5.4 litre ortalama ile geziyorum.
JayVTEC!
19-06-2013, 00:36
Megane yakıt konusunda tatminkar duruyor Ceed veya Rio ' da olabilir ancak sonrası ***** satarken sıkıntı çekerim diye yaklaşmadım Golflere çok takıldım 50 bin tl yi gözden çıkarmak gerek.. Focus olabilir.
Alfa 159 bulabilirsiniz belki.
407 hakkında 406dan ötürü hep olumlu düşünceler vardı, fakat nette ufak bir araştırma yaptım. Vazgeçtim, artık bir fikrim yok, ufak da ön yargım var. :)
Focusların en doluları sanırım titanium x, üst komşumuz sunroofsuz yani titanium olanını 2012 başlarındaydı SIFIR sanırım(tam rakamı hatırlamıyorum küsüratı) 42bin gibi bir rakama aldı, şuan collection donanımlı olanlara benzer fiyat istiyorlar, ki üstüne bir kasa daha çıktı, araçlar 2.el ve güncel olmayan kasaya düşmesine rağmen. Boşu ile dolusu arasında kesinlikle en önemli olarak yalıtım farkı var. Çok hissettiriyor kendini.
Bence 2010 falna bir titanium focus alın derim. 3 arkadaşım kullandı, 100bin km üstü almalarına rağmen sorunsuz kullanıp sattılar. Sıkıldığınızda piyasası da olan araçlar, hemen elinizden çıkarablirsiniz. Fakat 2.el piyasası düşündürücü malesef.
abdullahduymaz
19-06-2013, 01:44
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-ithal-megane-3-full-127077801/detay
o paralara bunun gibi guzel meganelar bulabilirsiniz,yakıt olarak ciddi manada az yakan bir motor dciler herkes zaten bilir,ithal megane3 lerde parasının fazlasını hakeden araclar bana göre
edit:ilanla uzaktan yakından alakam yoktur..
Eski bir 407 2.0 khllanicisi olarak direk 407diyorum :)
Chip yptir devam et :)
Hizli girilen keskin virajlarda kafa kaymasi haric bicbisorun hasamadim ne elektronik ne mekanik..
JayVTEC!
19-06-2013, 13:46
407 hakkında 406dan ötürü hep olumlu düşünceler vardı, fakat nette ufak bir araştırma yaptım. Vazgeçtim, artık bir fikrim yok, ufak da ön yargım var. :)
Focusların en doluları sanırım titanium x, üst komşumuz sunroofsuz yani titanium olanını 2012 başlarındaydı SIFIR sanırım(tam rakamı hatırlamıyorum küsüratı) 42bin gibi bir rakama aldı, şuan collection donanımlı olanlara benzer fiyat istiyorlar, ki üstüne bir kasa daha çıktı, araçlar 2.el ve güncel olmayan kasaya düşmesine rağmen. Boşu ile dolusu arasında kesinlikle en önemli olarak yalıtım farkı var. Çok hissettiriyor kendini.
Bence 2010 falna bir titanium focus alın derim. 3 arkadaşım kullandı, 100bin km üstü almalarına rağmen sorunsuz kullanıp sattılar. Sıkıldığınızda piyasası da olan araçlar, hemen elinizden çıkarablirsiniz. Fakat 2.el piyasası düşündürücü malesef.
Yeni kasa olur kesinlikle tercihim 45 , 46 , 47 li rakamlara titanium X paketi bulabildim rahatlıkla. Arkadaşımda 2006 Ghia var gayet memnun 150 bin km de hala bir sorun cıkarmadı gayet memnun. Muhtemelen focus alacagım
Nightfish
19-06-2013, 13:56
Focus alınacaksa mutlaka son kasa olmalı. Bir önceki kasalar inanılmaz ses alıyor içeri, çekilecek gibi değil.
ahmetbaha-drs
19-06-2013, 14:09
Yeni C4 HDI'larda güzel arabalar,bakılabilir.
Erdem K.
19-06-2013, 14:40
407 1.6hdi tavsiye ederim. konfor ve yakıt tüketimi bence tatminkar. benim hoşuma gitmeyen tek dezavantajı peugeot ve citroen gruplarındaki gibi ince vernik/boya yüzünden boyanın kısa zamanda kavlanabilmesidir. Ya da kuşpisliklerinden çok çabuk etkilenmesidir. Mekanik olarak da volan olabilir.
Eğer 407 düşünmezseniz de focus titanium x öneririm...
BurakYozgat.
19-06-2013, 15:07
Megane 3 diyeceğim ama tip olarak Clio bana daha çekici geliyo bu yüzden clio aldım :)
Donanım olarak gerçekten mükemmel seviyede tavsiye ederim. Dizel olduğu için yakıtta inanılmaz az. 2. elde kuvvetli. Bence Renault'a yönelmelisiniz Megane yada Clio farketmez dolusu olsun pişman etmez.