Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka stop, ampul duyu, oksitlenme temizleme
106 ile muayeneye girdim ve çalışmayan stop ampulü nedeniyle kaldım :)
Stop için ampullerin bağlantığı duyların olduğu bir parça var, bu parça üstünde de soketle bağlanan kablonun uzantıları var, bunlar ampullerin duylarını oluşturuyor.
Her iki stopta da su girmesi nedeniyle oksitlenme olmuş.
Ampul duylarındaki oksitlenmeyi nasıl temizleyebilirim?
WD40 sıkıp 5-10 dk bekledim ama tortuları kazımadan sadece mendille sildim, fren ve park görevi gören ampul çalışmıyor..
ne yapabilirim?
sadece duyda satılmıyor, stopları komple almam lazım.. ucuz yollu kurtarabilirmiyim acaba?
Yardım ve fikirler için şimdiden teşekkürler..
SOMEONESPECIAL
19-06-2013, 13:11
O bi hastalık... Lehimle çözülüyor o sıkıntı benimde başıma gelmişti
Zımpara veya dremelle halledilir.Stop değiştirmeye gerek yok
wolkanku
19-06-2013, 13:38
15-20 saniye kadar por çöz'de tut, ama çok da uzun tutma. çok güzel pas söküyor kendisi :)
O bi hastalık... Lehimle çözülüyor o sıkıntı benimde başıma gelmişti
tşkler önce bir temizlemeyi deneyim madem, temizlenmezse bi elektrikçiye danışalım..
Zımpara veya dremelle halledilir.Stop değiştirmeye gerek yok
tşkler minik bi matkap ucu zımparası alıp hafiften girişeyim madem.
15-20 saniye kadar por çöz'de tut, ama çok da uzun tutma. çok güzel pas söküyor kendisi :)
tşkler porçöz plastiğide zarar verir heralde, metal yollar var soket bağlantısından çıkan, plastik bir parçanın üstünde, ampullerde yuvalara takılıyor.. en son çare porçöz e bulaşırım..
YavuzNaz
19-06-2013, 13:51
wd40 iletkenliği kesiyor, tel fırça ile oksitlenmiş kısımları temizleyin daha sonra kontak spreyi ile müdahale edin.
wd40 iletkenliği kesiyor, tel fırça ile oksitlenmiş kısımları temizleyin daha sonra kontak spreyi ile müdahale edin.
tşkler, wd40 yerine kontak spreyi kullanırım.
akşam şarjlı matkaba minik taş takıp, oksitlenen duyları parlattım, sadece bir duy o kadar oksitlenmişki ortasında hafif bir delik oluştu :) Taşlama sonucu çıkan tozlarıda balata spreyi ile temizledim.
oksitlenmiş duylardaki ampullerinde üstü oksitlenmişti hafiften, hepsini söküp çöpe gönderdim.
Bugün yeni ampülleri alıp yerine stopları tekrar çalışır hale getiricem
Fikir veren tüm arkadaşlar, tekrar teşekkür ederim.
Masterpiece
21-06-2013, 16:15
Ampulleri taktın mı abi ? Merak ettim sonuca ulaştımı