Orijinalini görmek için tıklayınız : palio van yakıt sorunu
araç 2006 model 1.3multijet palio van.Yakıtı bana fazla gibi geldi bi depoyla aşağı yukarı 650km civarında götürüyor babamında paliosu var aynı motor fakat o van değil o bir depoyla daha fazla götürüyor rahat rahat.Acaba benim araba da mı bir sorun var yoksa normal mi?
Sakin ve sert kullanım karışık fakat genellikle sakin kullanımda durum böyle ve depo 48lt.
1 depo nedir? litre söyle kardeşim, ki sağlıklı yorum yapabilelim..
depo 48 litre abi unutmuşum yazmayı :)
GokhanRS
27-06-2013, 22:59
efendi efendimi kullanıyorsun yoksa gayet seri mi kullanıyorsun. efendi kullanım için yakıt fazla. şehir içi seri kullanım için normal gibi.
karışık kullanım diyebiliriz ama genellikle efendi şekilde sakin kullanım.
bizde de yazılımlı palio van var uzun yolda ortlama 750 800 km yapıyor bir depo ile
bizde de yazılımlı palio van var uzun yolda ortlama 750 800 km yapıyor bir depo ile
o zaman bizimki normal yani öyle mi abi?
overblack
27-06-2013, 23:19
palio van ile şehirdışında 1100 km yapmışlığım var
palio van ile şehirdışında 1100 km yapmışlığım var
90 sabit mi abi?
overblack
27-06-2013, 23:29
90 sabit mi abi?
evet.90-100 gibi
evet.90-100 gibi
şehirdışında denemedim ama bendekinin öyle olacağını sanmıyorum problem araçta mı yoksa normal mi onu da anlayamadım daha
rutin bakımları yapıldımı aracın .
rutin bakımları yapıldımı aracın .
tüm filtreleri yağı filan değişti birde yeni lastik aldık 4 mevsim acaba ondan olabilir mi?
hmm aracın km si düşükmü ? birkaç arkadasım belirli bi km den sonra dahada ekonomik leşiyor diyorduda
hmm aracın km si düşükmü ? birkaç arkadasım belirli bi km den sonra dahada ekonomik leşiyor diyorduda
yok abi 158k
biraz fazla gibi.. ama şehiriçini düşünürsek çok da değil..
araç 158 binde olduğu için carbon clean + enjektör temizliği yaptırırsan, yakıt ekonomisinde 1 miktar düzelme olur
biraz fazla gibi.. ama şehiriçini düşünürsek çok da değil..
araç 158 binde olduğu için carbon clean + enjektör temizliği yaptırırsan, yakıt ekonomisinde 1 miktar düzelme olur
carbon clean için belli km üstündeki araçlarda uygulanması riskli diye duymuştum abi doğru mudur?