Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz yememe sorunu ( Megane 1.6 16V )
Arkadaslar bir problem ile ilgili yardiminiza ihtiyacim var, gecen gun arabami sorunsuz bir sekilde stop ettim ve aradan 3 saat gectikten sonra tekrar mars yaptim araba sorunsuz calisti fakat gaza bastigimda arabada bir tekleme oldugunu fark ettim, devir saatinin akmasinda bile bir duraksama var sanki, aklima ilk bobinler geldi acaba eksik silindirde mi calisiyor diye ama araba calisirken soketleri cikarip taktigimda 4 bobinde de motor gitti geldi, yani sanirim ateslemede sikinti yok, devir saatinde ve rolantide herhangi bir sapma yok, motor sarsintili calisiyor ve egsoz dahi hafif sallaniyor, bu sorun olusmadan 10 km once shell den benzin almistim acaba benzinden kaynaklaniyor olabilir mi? Buarada herhangi bir ariza isigi yakmiyor araba, ayrica arac cok saglikli bir motora sahip hersey araci stop edip olagan sekilde tekrar calistirdiktan sonra oldu. Bilgili arkadaslardan nerelere bakmam gerektigini ogrenmek istiyorum. Tesekkurler.
Geçmiş olsun.. Peki çalıştırma esnasında zor mu çalıştı yoksa kolay mı??
Geçmiş olsun.. Peki çalıştırma esnasında zor mu çalıştı yoksa kolay mı??
Sagolun.. Gayet normal calisiyor arac calistirma esnasinda
Sagolun.. Gayet normal calisiyor arac calistirma esnasinda
Araçta benzin az kaldıysa benzin pompası olabilir. Az kalmadıysa da olabilir.. :) Benim kafa bu kadarına bastı ilk etapta. Basit bir şeye benziyor en kısa zamanda çözülür umarım..
Araçta benzin az kaldıysa benzin pompası olabilir. Az kalmadıysa da olabilir.. :) Benim kafa bu kadarına bastı ilk etapta. Basit bir şeye benziyor en kısa zamanda çözülür umarım..
Aracta benzin var ama pompadan yada benzin filtresinden supheleniyorum bende, ama boyle sorunla karsilasan var mi onu merak ediyorum.
63owen63
28-06-2013, 08:41
sorun başta bobin gibi duruyorduda, şimdi benzin pompası olabilir. Bobinler sağlamsa ateşlemede sıkıntı yoksa eğer.
bLackModeL
28-06-2013, 08:43
Yüksek ihtimalle bobinlerdir. bujı ve bujı kablolarına baktır kanka
Benzin filtresi veya bujiler bu sikintiyi olusturur mu acaba? yada direk pompadan mi
Yüksek ihtimalle bobinlerdir. bujı ve bujı kablolarına baktır kanka
Kanka bobinlerde sikinti yok 4 u de calisiyor ama bujileri bilemiyorum.