PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 2 RS hizlanma (Kadran Videosu Ozleyenler Icin)

Zero
28-06-2013, 11:17
Megane RS 6.vites hizlanma 200-250 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=pqHmVV4CtVg)

Hava Sicakligi 30 derece bagaj full sofor 95 kilo video oncesi yaklasik 3-4 dakika 200ustu gidildigi icin yagda sicak haliyle :) E tek elle olunca viteslede ugrasmamak lazim 6 da ne yapiyorsa yapsin dendi normalde 5 te 235 bitiyor :) Fazla zorlanmadi kimseyi riske atmamak icin.Iyi seyirler :)

CLIORS
28-06-2013, 11:20
Kadranın 255 üstü gösteriyor mu? Güzel video bu arada.

GokhanRS
28-06-2013, 11:22
klasik reno uyarısı :D 250yi görünce banada lastik havasını arttırınız diyordu.

Zero
28-06-2013, 11:25
Kadranın 255 üstü gösteriyor mu? Güzel video bu arada.

Alper abi emin degilim ama saniyorumki 255 ustunu gostermiyor daha once denedim ustunu gostermedi ama hizlanmaya devam etti cunku.

Zero
28-06-2013, 11:27
klasik reno uyarısı :D 250yi görünce banada lastik havasını arttırınız diyordu.

Sorma ilk bu uyariyi yasadigimda yine boyle 200 ustu giderken cok korkmustum bi anda 4 teker patladi haberim yok falan gibi sonradan alisiyor insan :D artik yakmadimi suphe ediyorum sorunmu var diye :D

Gko
28-06-2013, 11:31
hahahah 4 teker patladı mı iyiymiş :D :D

maşallah araca motorda neler var acaba ?

Zero
28-06-2013, 11:35
hahahah 4 teker patladı mı iyiymiş :D :D

maşallah araca motorda neler var acaba ?

Gercekten alisana kadar cok korkutucu hani siboplardanmi kacirdi falan diye ister istemez bi anlik gaflete dusuyorsun 200 altina inince sonuyor meret :) Aracta sadece downpipe sona kadar duz boru(son susturucu standart) kn kutu ici ve ecufast yazilim var.

orhan_guney
28-06-2013, 11:36
Maşallah güzel hızlanması var .

Octavia RS
28-06-2013, 11:37
Valla masallahi var gayet iyi hizlaniyo

Gko
28-06-2013, 11:38
Gercekten alisana kadar cok korkutucu hani siboplardanmi kacirdi falan diye ister istemez bi anlik gaflete dusuyorsun 200 altina inince sonuyor meret :) Aracta sadece downpipe sona kadar duz boru(son susturucu standart) kn kutu ici ve ecufast yazilim var.

allah korusun valla daha acemi veya panik bi şoför olsa yandı :D

Cliosportve
28-06-2013, 11:39
Kadrani hic 250 uzeri zorladin mi ?
Masallah

Zero
28-06-2013, 11:42
Valla masallahi var gayet iyi hizlaniyo

Maşallah güzel hızlanması var .

Tesekkur ederim biraz fazla isitmistim video cekilene kadar orada acemilik ettim sanirim,tabii keyfi olunca video fazla onemsemiyor insan.intercooler acik filtre olursa yuksek hizlarda daha nefesli olur.Birde muzigi biraz kissaymisim iyiymis :)

MaXiGörKy
28-06-2013, 11:45
ağırlığı ve sicaklığı düşünürsek, araç gayet güzel hızlanıyor. Maşallah..

Zero
28-06-2013, 11:46
Kadrani hic 250 uzeri zorladin mi ?
Masallah

Tesekkurler.1 sefer zorladim ondada Alper abinin dedigi gibi 255 ustunu gostermiyor tahmini 260 civarina geldi rahatlikla.Ben o esnada ibreden ziyade yola baktigimdan resim video cekemedim.

CLIORS
28-06-2013, 11:47
Mrs yi alınca ilk yaptıklarım, emniyet kemeri ikazı iptali +lastik hava basıncı sensoru iptali :D daha sonra işler ASR limitörü + katalitik iptaliyle devam etti. :D

CLIORS
28-06-2013, 11:50
Alper abi emin degilim ama saniyorumki 255 ustunu gostermiyor daha once denedim ustunu gostermedi ama hizlanmaya devam etti cunku.

Aynen dediğin gibi, devir artarken, hız göstergesi sabit kalıyor.

Cliosportve
28-06-2013, 11:52
Rs tunerle.log alirken 250 uzeri gosteriyor dimi Alper hocam?

Zero
28-06-2013, 11:54
Mrs yi alınca ilk yaptıklarım, emniyet kemeri ikazı iptali +lastik hava basıncı sensoru iptali :D daha sonra işler ASR limitörü + katalitik iptaliyle devam etti. :D

asr kat iptali tamamda emniyet kemer ikazinida toka sagolsun :) ama lastik sensorunu iptal edemedim bilgilendirirmisiniz nasil yapacagiz bu isi sadece lastik patladiginda dogru calisiyor onuda zaten kendin anliyorsun :D

Cliosportve
28-06-2013, 11:55
Bazilarinda o lastik kopuk gosteriyor :D

CLIORS
28-06-2013, 11:57
asr kat iptali tamamda emniyet kemer ikazinida toka sagolsun :) ama lastik sensorunu iptal edemedim bilgilendirirmisiniz nasil yapacagiz bu isi sadece lastik patladiginda dogru calisiyor onuda zaten kendin anliyorsun :D

Aman toka işini kaldıralım, ben sadece park ederken kemersiz kullanıyorum o zaman ses rahatsız ediyor diye kaldırdım, yoksa onun harici şehir içi bile kemer takarım.

Lastik basınç sensörleri için servisteki yazılım yeterli oradan kapatabilirsin, daha sonra sensörleri söküp yerlerine klasik siboplar takılacak. Sensörlerin herbiri bir avuç büyüklüğünde nerdeyse :D

CLIORS
28-06-2013, 11:58
Rs tunerle.log alirken 250 uzeri gosteriyor dimi Alper hocam?

Yok onda da hız sabit kalıyor Selçuk, üstünü göremiyorsun, sorun ABS beyninde muhtemelen bu aracın 250 üstü okumasını kesiyor. GPS le ama 250 üstü rakamlar çok rahat okunuyor :D

CLIORS
28-06-2013, 12:00

250 üstü hızlarda o lastik basıncı uyarısı gerçekten yanarsa muhtemelen ekranda her canlı bir gün ölümü tadacaktır yazar muhtemelen :D Allah korusun bu arada.

Cliosportve
28-06-2013, 12:06
Hahahaha
"You died" "game over" yazarsa sasirmam
Henk bence bu tarz fantaisel islerede el atmali:D

Zero
28-06-2013, 12:12

Bkz:Videonun 4 lastik yerinde ama basinclari dusuk oldugunu zannetmeden onceki saniyeleri :D
255 ustunde ibre duruyor devir saati gidiyor :)

Aman toka işini kaldıralım, ben sadece park ederken kemersiz kullanıyorum o zaman ses rahatsız ediyor diye kaldırdım, yoksa onun harici şehir içi bile kemer takarım.

Lastik basınç sensörleri için servisteki yazılım yeterli oradan kapatabilirsin, daha sonra sensörleri söküp yerlerine klasik siboplar takılacak. Sensörlerin herbiri bir avuç büyüklüğünde nerdeyse :D

Aman hocam yok toka sadece aracin park yerini degistirirken falan harici kemer takmadan yola cikmam yan koltukta takmak zorunda hatta arkadakileri bile zorlarim taksinlar diye arkada kask takan oldu kemerle beraber :D

ensoztrk
28-06-2013, 12:25
Maşallah zeki abi kazasız belasız çok güzel hızlanıyor :)

Zero
28-06-2013, 12:27
Maşallah zeki abi kazasız belasız çok güzel hızlanıyor :)

Tesekkur ederim Enes insAllah cok daha iyi hizlananlari senin olur.

e.bas
28-06-2013, 12:57
Zeki izninle bukadar çok RS uzmanını bulmuşken konuyu biraz hareketlendireyim :D

Bizde can sıkıntısına bir video yapmıştık 3 hafta önce.

Zv 059 RS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=efcC0dBD_GE)

Ayfonu tutan zımbırtı biraz sakat video kalitesi düşük iyileri yakında:)

Dümdüz yol, 28 derece sıcaklık, 3 kişi , açık filtre ve tampondan hava tahliye borusu, susturucular iptal, kat videoda yerinde (şimdi iptal dağlar kadar fark oldu), Ecufast yazılım(enjektörler bitik özgün tam açamadı) bide intercooler ama bagajda daha takamadım :D

Dipnot: basınç sensörlerimin hiçbiri hata vermiyor:D

CLIORS
28-06-2013, 13:11
Enjektörler bitikse keşke yazılımdan önce onları değişseydin?

Zero
28-06-2013, 13:11
Zeki izninle bukadar çok RS uzmanını bulmuşken konuyu biraz hareketlendireyim :D

Bizde can sıkıntısına bir video yapmıştık 3 hafta önce.

Zv 059 RS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=efcC0dBD_GE)

Ayfonu tutan zımbırtı biraz sakat video kalitesi düşük iyileri yakında:)

Dümdüz yol, 28 derece sıcaklık, 3 kişi , açık filtre ve tampondan hava tahliye borusu, susturucular iptal, kat videoda yerinde (şimdi iptal dağlar kadar fark oldu), Ecufast yazılım(enjektörler bitik özgün tam açamadı) bide intercooler ama bagajda daha takamadım :D

Dipnot: basınç sensörlerimin hiçbiri hata vermiyor:D

Estagfurullah aksine video koy ki hem izleyelim hemde kiyaslayalim yalniz senin videoda ayfon havada durmus sahitleri var o nasil bir aparattir oyle goz kalmadi :) bagajdaki intercoolerin faydasini gormussun :D cok guzel gitmis 3kisiyle downpipe da olsa ustlerde farki olurdu illaki.

Dipnot:Yakindir seninde lastik sensorlerinin pilinin bitmesi o zaman gorurum seni :D

Zero
28-06-2013, 13:15

Alper abi daha once kacirdiysam kusura bakma senin enjektorler orjinal 490cc lik mi birde pompa da orjinal mi?Sen yanlis hatirlamiyorsam yuksek basinc logu koymustun siteye nasil yetistiriyorsun benzini?

M3CSL
28-06-2013, 13:17
Masallah masallah. haftasonu draga geliomusun,

CLIORS
28-06-2013, 13:19
Alper abi daha once kacirdiysam kusura bakma senin enjektorler orjinal 490cc lik mi birde pompa da orjinal mi?Sen yanlis hatirlamiyorsam yuksek basinc logu koymustun siteye nasil yetistiriyorsun benzini?

Benim MAŞALLAH diyerekten, motor + şanzıman + turbo stok + hiç açılmamış durumda.

Zero
28-06-2013, 13:20
Masallah masallah. haftasonu draga geliomusun,

Cok istiyordum ama ne yazikki ayvaliktayim bende drag gunu burda gokarta falan binecegim o duygudan uzak kalmamak icin :) bu arada gecen gun izledim bayagi hizlanmis burdaki go kart araclari gelince haber ver bi aksam toplanalim yarisalim bari :D

CLIORS
28-06-2013, 13:20
benzin de gayet güzel yetişiyor sorunsuz, kesici AFR si 10.8 tam olması gerektiği gibi.

e.bas
28-06-2013, 13:38

bu güzel haberi yazılım yaparken özgün verdi abi :) daha önce bilmiyordum bitik olduklarını. önümüzdeki hafta intercooler ı taktırıyorum enjektörler değişiyo bakımda geldi. bunlardan sonra daha güzel sonuçlar alıcaz inşallah. Ama downpipe sonrası bir canavara döndü RS :)

Can08
28-06-2013, 16:29
maşallah güzel gitmiş arac hava sıcaklığı bi 10 derece daha aşağıda veya coller olsa daha iyi giderdi ama bu hali bile tatminkar :)

erdal yap artık şu son darbeleri sıkılmaya başladım :D

Zero
28-06-2013, 16:56
maşallah güzel gitmiş arac hava sıcaklığı bi 10 derece daha aşağıda veya coller olsa daha iyi giderdi ama bu hali bile tatminkar :)

erdal yap artık şu son darbeleri sıkılmaya başladım :D

Dogrudur bizim araclarda isinma biraz fazla bunun icin bazi gelistirmeler sart cok iyi bir intercooler soguk hava cektirebileceginiz iyi bir cai ve down pipe olmali.Bende sadece downpipe var.Intercooler acik kiti ve yazilim guncellemesiyle cok daha iyi yurur ama bu hali bile cok iyi.

Can08
28-06-2013, 17:10
o ısınma beni verem ediyor erdalın rs her bindiğimde ama helal olsun hararet hep sabit güzel soğutma sistemi var

hatta erdalın eklediği videoda arabayı soğutmak için durduğumuzda araçtan inerken yüzüme ateş vuruyordu :)

CLIORS
28-06-2013, 18:18
http://img192.imageshack.us/img192/2811/img0618wj.jpg

M3CSL
29-06-2013, 00:11
Cok istiyordum ama ne yazikki ayvaliktayim bende drag gunu burda gokarta falan binecegim o duygudan uzak kalmamak icin :) bu arada gecen gun izledim bayagi hizlanmis burdaki go kart araclari gelince haber ver bi aksam toplanalim yarisalim bari :D

ozledik ya ayvaligi haftaya belki gelme durumum var, sen ne kadar ordasin, carting iyi olmustur gazlariz gelince,,:D

kelalper
30-06-2013, 21:33
ben bi denemede lastik algılayıcı hatası yüzünden bariyere giriodum. Araba ile ilk denememde bi s2000 ile kafa burun gidiyoruz 6 ya attık devam ediyoruz. O anda lastik algılayıcı hatası verince gaz kelebeğini bir kapattı araba rüzgarın etkisiyle sola çekti son anda kurtardım.

Bu arada e.bas sana daha öncede anlattım yaw. Enjektörler bitti derken enjektör duty cycle %100 lere dayanmıştır. Enjektör almana gerek yok. Aynısı olacak. enjektörlerini kontrol ettir bir arıza olmadığını göreceksin. Bu arada büyük enjektörler yüzünden iki kere yolda kaldım benzin bittiği için. Çeyrek depo gösterirken yolda kaldım. Bi baktım 740 km gitmişim. İkincisinde de 710 km de bitti gene daha var diye devam etmeye çalışıodum. Eski enjektörleri geri taktım şamadıra normale döndü. Bu araba harbiden salak.

CLIORS
30-06-2013, 21:53
ben bi denemede lastik algılayıcı hatası yüzünden bariyere giriodum. Araba ile ilk denememde bi s2000 ile kafa burun gidiyoruz 6 ya attık devam ediyoruz. O anda lastik algılayıcı hatası verince gaz kelebeğini bir kapattı araba rüzgarın etkisiyle sola çekti son anda kurtardım.

Bu arada e.bas sana daha öncede anlattım yaw. Enjektörler bitti derken enjektör duty cycle %100 lere dayanmıştır. Enjektör almana gerek yok. Aynısı olacak. enjektörlerini kontrol ettir bir arıza olmadığını göreceksin. Bu arada büyük enjektörler yüzünden iki kere yolda kaldım benzin bittiği için. Çeyrek depo gösterirken yolda kaldım. Bi baktım 740 km gitmişim. İkincisinde de 710 km de bitti gene daha var diye devam etmeye çalışıodum. Eski enjektörleri geri taktım şamadıra normale döndü. Bu araba harbiden salak.

Alper o dedigin husus megane rs e has degil, stok hangi ECU da enjektor degis aynı sorunlar karsılasırsın. Duty cycle karşılık gelen CC miktarı senin ECUndaki kalibre değerden fazla olduğu için başına geliyor.

e.bas
30-06-2013, 21:58

abi marş yaparken de 1 tur fazla döndürüyor herkes enjektör diyor. demek istediğini çok iyi anlıyorum. özgün bitti demedi bitmek üzere dedi. bundan da ben onu çıkardım. ama tavsiyene uyucam kontrol ettiricem öyle karar vericem . haklısın öyle saçma huyları varki bu arabanın bazen pes etme derecesine geliyorum.

kelalper
30-06-2013, 21:59
Alper orasını anladık Henk saolsun yardım etmiyor enjektör kalibrasyonu konusunda. Özgün full yoğun vakit ayıramıyor. Paul ile konuşuyorum yardım için. Olmadı ben çalışıp uğraşıp çözücem.

Zero
06-07-2013, 19:47
Megane rs hizlanma 130-170 4.vites - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=adQcYFvklG0)

Megane rs hizlanma 140-195 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jfHWW6Px_po)

Taze videolar..Hava sicakligi 32 derece,yaz sicagi cok etkiliyor malesef.Iyi seyirler..

Zero
10-07-2013, 16:27
Megane RS hizlanma 80-205 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nthnuZjRi1Y) 80-205

Megane RS 70-180 hizlanma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=chjOoIcOXhc) 70-180 iki videodada 2kisi(160kg) arac full takili full depo klima acik hava sicakligi 34 derece.Iyi seyirler..