Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ankaradaki en iyi honda ustası...

Risendark
28-06-2013, 11:31
ankaradaki en iyi honda ustası kimdir yardımcı olursanız sevinirim?

Dookan
28-06-2013, 11:59
o işin içinden çıkamazsın.herkes başka bişey yazar şimdi buraya.sen hangi araca ne yaptıracaksan onu söyle daha iyi olur bence

Risendark
28-06-2013, 13:11
yani normal bakımlar için ve seneye bi projemiz var... Yürürü güzel bicivic toplamayı düşünüyoruz kısacası honda motorundan anlayan bi usta....

bukotezo
28-06-2013, 13:19
Bar Honda. Bar Hüseyin Honda Özel Servis - (http://www.barhonda.com.tr)

gurcell
28-06-2013, 13:24
Honda'nın hangi tipi?

Spor tip honda var ise BMS Kazım aklıma geliyor , bir de Radar oto vardı.

Yok HR-V , CR-V normal Civic tarzı , Accord tarzı Hondalar için BaR honda Hüseyin'i tavsiye ederim.

dragon07
28-06-2013, 13:26
bnmde bildigim bar honda

teggy
28-06-2013, 13:33
hüseyine ben 2006 dan beri gitmiyorum... motor ustalıgına laf söylemem ama net şekilde kazıklamaya çalışıyor. kendi başıma da geldi arkadaşlarımın da...kazıklanmak istiyorsan git...

BİLAL
28-06-2013, 13:35
şeref usta iyıdır kafa dengıdır halden anlar..

ercıyes sanayı sıt. 201 cad no 15

istambul yolu gımat kavşagını gec saga gır sor.

RCkid
28-06-2013, 14:08
Seref abi iyidir

Anti
28-06-2013, 14:17
Bahsedilen servisin adı da Honda Tech. Şeref ve Yasin ustaların ikisi de iyidir.

CasabLanca
28-06-2013, 15:55
erciyes sanayide honda tech yasin ve şeref usta
başkent sanayide akıncı oto yakuza hamza usta

tdipower
28-06-2013, 16:19
başkent sanayi akıncı oto hamza ustaya gidebilirsin, subap ayarı için hondaya özel sentil bile var. ve aklındaki projeler için bende oradayım beklerim.

EEE
28-06-2013, 16:33
başkent sanayi akıncı oto hamza ustaya gidebilirsin, subap ayarı için hondaya özel sentil bile var. ve aklındaki projeler için bende oradayım beklerim.
....................

tdipower
28-06-2013, 16:34
................................................

EEE
28-06-2013, 16:35
..............

civic@ef
28-06-2013, 17:12
erciyes sanayide honda tech yasin ve şeref usta
başkent sanayide akıncı oto yakuza hamza usta

ikisinide öneririm.sorun olmazsa

kerem_euk34
28-06-2013, 17:16
HondaTech Şeref usta veya Hamza abiyi öneririm 2side kaliteli ve uygundur fiyatlarıda

dirk
28-06-2013, 17:23
Yazı tura At şeref usta ve Hamza usta arasında 2side cook iyidirler..

Risendark
28-06-2013, 18:52
tamam teşekkürler... Aracım 2oo2 civic vtec hatchback bu hafta büyük ihtimalle 1oo.ooo bakımı yapılacak... Usta araştırıyordum baya yardımcı oldunuz hepinize teşekkür ediyorum...

Mzc
28-06-2013, 19:53
aynen bizim 2007 civic de gircek biraz araştırmıştım genel olarak 100binlik bakım biraz ağır ve daha kapsamlı olduğundan servisi tavsiye ettiler ama bunun yanında şaşmazda kazım usta varmış yakın cevremden bir kaç kişi var giden onu tavsiye ettiler parcaları servisden temin ediyormuş işciliği de gayet iyimiş sanırım biz servise göürcez ...

MeRtCaN
28-06-2013, 20:19
tamam teşekkürler... Aracım 2oo2 civic vtec hatchback bu hafta büyük ihtimalle 1oo.ooo bakımı yapılacak... Usta araştırıyordum baya yardımcı oldunuz hepinize teşekkür ediyorum...

Götür Honda Bora ya yetkili serviste yaptır
100.000 önemli bakımdır
ufak bir şey atlansa sana buyuk sıkıntılar cıkartır..

a dan z ye yetkılı servıste her seyını kontrol ettır sıkıntısız bın arabana tuna

Sanayı köşelerinde yan sanayi parçalar ile yapılan 100.000 km bakımından hayır gelmez
en guzelı yetkılı servıste orjınal parcalar ıle 100.000 km bakımını yapmaktır.

TolgaEsentepe
28-06-2013, 22:48
Hüseyin usta'ya çok gittim bende. İşçiliğini tavsiye ederim, diğer şeylere birşey diyemem....

serdar_yuksel06
01-07-2013, 14:18
hamza abi ve şeref usta ya gidebilrsin. 2 side bu işte iyi bir ustadır.

SONE-R
01-07-2013, 14:28
BMS Kazım..

SAYGIN
01-07-2013, 14:37
Bar honda .Huseyin abi iyidir.

Risendark
01-07-2013, 15:32
hüseyin abiye gitmem yani biraz fiyat konusunda sıkıntılı...Mertcan abi bora'da yine maddi yönden patlak veriyor... :) şeref ustayı babamda tanıyormuş benim haberim yoktu büyük ihtimalle şeref usta yapacak orjinal parçaları temin ederiz herşey tamam olur :)

BİLAL
01-07-2013, 16:23
hüseyin abiye gitmem yani biraz fiyat konusunda sıkıntılı...Mertcan abi bora'da yine maddi yönden patlak veriyor... :) şeref ustayı babamda tanıyormuş benim haberim yoktu büyük ihtimalle şeref usta yapacak orjinal parçaları temin ederiz herşey tamam olur :)

en sonunda ustayı bulmuşun..

gıdınce sor şerefe daha once hangı yetkılı servıste calıştıgını soyler sana ..

yanı bazı arkadaşlar zaten bılıyo yerkılı servısten ayrılip kendı servısını actıgını ama yınede servıs dıyolar anlamadım tabı..sen şerefe desenkı hepsı orjınal olacak sana yansanayı takmaz bukadarda basıt.

hıc bılmıyon şeref bakar lıste cıkarır sonra gıt bu parcaları al der sende işcilik odersin..

Risendark
01-07-2013, 17:12
abi babamdan hepsini öğrendim. şeref ustanın yetkili servisten ayrıldığını falan sallama iş yapmayacağınıda söyledi... babam eski hondacılardandır yani belki aranızdakilerin çoğunu tanıyordur tabi sizde babamı :D integramız vardı arabayı soydular ondan sonra bıraktı bu modifiye işlerini şimdi herşey stok evde :) bende başladı bu hastalık küçülükten beri var tabi :) bende şimdi yavaş yavaş öğreniyorum kendi çabamla :) sonuç olarak doğru yolu bulduk...

romanson
01-07-2013, 22:38
Seref usta +1

EEE
01-07-2013, 23:04
Götür Honda Bora ya yetkili serviste yaptır
100.000 önemli bakımdır
ufak bir şey atlansa sana buyuk sıkıntılar cıkartır..

a dan z ye yetkılı servıste her seyını kontrol ettır sıkıntısız bın arabana tuna

Sanayı köşelerinde yan sanayi parçalar ile yapılan 100.000 km bakımından hayır gelmez
en guzelı yetkılı servıste orjınal parcalar ıle 100.000 km bakımını yapmaktır.
Isten cok anlamayanlat icin servis bir yerde tehlike
Accordu servis bakimli.diye aldim servis faturasi.1780 tl sadece yag bakimi buji haric ve 4 disk balata var koyduklari yag 10 40 sokayim yaptiklari ise...
Orjinal parca konusunda haklisin parca kalitesiz olursa degismenin bir anlami.yok

MeRtCaN
01-07-2013, 23:10
Isten cok anlamayanlat icin servis bir yerde tehlike
Accordu servis bakimli.diye aldim servis faturasi.1780 tl sadece yag bakimi buji haric ve 4 disk balata var koyduklari yag 10 40 sokayim yaptiklari ise...
Orjinal parca konusunda haklisin parca kalitesiz olursa degismenin bir anlami.yok

Bence Yetkılı bır honda servısınde işten anlamayan pek kimse olacagını sanmıyorum
Honda Bora dan bahsedıyorum
Calısan teknık elmanlar duzenlı olarak egıtımlerını alır
ve egıtımde başarız olursa daha alt kademe bır goreve verılır.

Accord un servıs ucretı pahalıdır
cıvıc ın 1 saatlık servıs ucretıne 1 FRT alınırken
accord 2 FRT dır..

bence yag bakımı + dısk balata ıcın 1780 tl normal bır ucret

Risendark
02-07-2013, 00:00
2 sene önce bizim civic servise girmiş 4 tampon klipsi+ alttaki plastik lip ve sağ ayna değişmiş 1.250 tl tutmuş allahtan revamı bu şimdi :) ayna normalde 450 tl tampon klipsiyle plastik lipte 100 lira olsa 550 lira geriye kalan 700 tl işcilik mi şimdi ? ? ? eğer işcilikse afedersiniz ama bende sokayım öyle işçiliğe....

EEE
02-07-2013, 09:06
Bence Yetkılı bır honda servısınde işten anlamayan pek kimse olacagını sanmıyorum

accord 2 FRT dır..

işten anlama konusu değil dediğim,l maliyet düşürmek için 10 40 yağ çakmışlar biraz hile giriyor işin içine mekanikten anlamayan müşteriye onu demek istedim

senna
02-07-2013, 09:12

accord 2 FRT dır..

Mertcan neyin normali accord olunca diskler dha farklımı sökülüp takılıyor servislerin bu politikasını sevmiyorum tepki olarak yazmadım aynı şeyi başka markalarda yapıyor onlarada sitemim:)

EEE
02-07-2013, 09:18
Mertcan neyin normali accord olunca diskler dha farklımı sökülüp takılıyor servislerin bu politikasını sevmiyorum tepki olarak yazmadım aynı şeyi başka markalarda yapıyor onlarada sitemim:)

10 40 yag ve 4 dısk 4 balata cok fahiş bence bırde ıyı bakım yapıyoruz dıyerek 10 40 yag cakmıslar...
helalle haram bu kadar ınce bır cızgıde ıste

senna
02-07-2013, 09:35
10 40 yag ve 4 dısk 4 balata cok fahiş bence bırde ıyı bakım yapıyoruz dıyerek 10 40 yag cakmıslar...
helalle haram bu kadar ınce bır cızgıde ıste

aynen öyle bu kadarı gerçekten fazla benzer bir durum farklı bir markada başıma geldi parça fiyatı kadar işçilik ödedim gereği varmıydı yoktu bir amortisör değişimine amortisör fiyatı aldılar

aynı işi geçenlerde Ankara'da çok sevdiğim bir abimin yanında yaptırdım şaşmazda ne farkı vardı yapılan iş açısından hi ç bir fark yoktu yapılan iş daha iyiydi ücrette servisle alakası bile yoktu bunu niye yazdım servis yerine güvendiğiniz bildiğiniz bir usta bulursanız işinizi oda görür

Risendark
02-07-2013, 10:14
Servis her türlü geçirmeyi seviyor :) bu bi gerçek dedemin 2008 civic var serviste bakım yaptırır sürekli 2 tane silecek değişimine 150 tl para istemişler honda Efe'de sonra sanayide 40 tl ye taktırmış... Haa şöyle bişeyde var servisini 2 senede eskir sanayi malı 1 senede yine karlı olan sensin :)

MeRtCaN
02-07-2013, 10:33

abı ozaman accorda bınmeyeceksın city e bineceksin :)

ıscılık fıyatını servıs belırlemez Honda Turkıye belırler :)

acıkcası accordun servıs ucretı pahalıdır dıger modellere gore anlatmak ıstedıgım bu :)

bu arada Honda Turkıye 1.6 ve 2.0 motorlar ııcn 10/40 mobıl yag onerır

MeRtCaN
02-07-2013, 10:34
Servis her türlü geçirmeyi seviyor :) bu bi gerçek dedemin 2008 civic var serviste bakım yaptırır sürekli 2 tane silecek değişimine 150 tl para istemişler honda Efe'de sonra sanayide 40 tl ye taktırmış... Haa şöyle bişeyde var servisini 2 senede eskir sanayi malı 1 senede yine karlı olan sensin :)

ben Honda bora dan orjınal sılecek supurgesı almıstım arabama yaklasıkta 3 senedır kullanıyorumm

yan sanayı sılecegı 1 sene degıl 3 ay kullanıp atıyorsun
bu arada 50 tl ye almıstım 2 tane sılecek supurgesını ;)

senna
02-07-2013, 10:37

acıkcası accordun servıs ucretı pahalıdır dıger modellere gore anlatmak ıstedıgım bu :)

yahu bunun accordla cityle alakası yok sökülen takılan civata sayısı neredeyse aynı bunu anlatmaya çalışıyorum ha parça orijinalliği desen anlarım orijinal parça için zaten servise gidersin yada servisten parça alırsın ama işçilik ayrı

civic@ef
02-07-2013, 10:39
sevis kimseye bişey geçirmiyor guzel kardeşim işin içinde olmadan geçirdi kastırdı demenin alemi yok. yetkili servislik alın bakalım size nasıl yaptrıyolar civic e 1 accord a 2 c serisine 5 S serisinden 15 al diyor adam mecbursun dışına cıkamazsın. sonra servis geçirdi oluyor. servisin elinde değil rakamlar fiyatlar. yazmayım diyorum diyorum olnmuyor. siz servis geçiriyor saplıyor diye bilin işiniz rastgele

stlegal
02-07-2013, 10:42
Beyler servisteki isciligi fiyatlari honda merkez belirler heryerde aynidir fiyatlar pahali gelen ozel servislere gidebilir

MeRtCaN
02-07-2013, 10:47
yahu bunun accordla cityle alakası yok sökülen takılan civata sayısı neredeyse aynı bunu anlatmaya çalışıyorum ha parça orijinalliği desen anlarım orijinal parça için zaten servise gidersin yada servisten parça alırsın ama işçilik ayrı

abı konumuz tavan cıtası degıl ama
bakım
tavan cıtası veya kaporta parca fıyatlarını
Honda epc belırler parca numarasınından o parcanın ıscılıgını alırsın
Yunus arkadasımın dedıgı gıbı Honda turkıye belırlıyor bunu

Accord ıle cıty arasında neden alakası yok demıssın ama Abı accorda bınıyorsun yanı accorda bınen adama 1500 tl servıs parası koymaz bence. egerkı o ucret dokunuyorsa bence daha uygun servıs ucretlerı olan aracları tercıh etmek gereklı..

atıyorum 2012 Model 320d nin 15.000 Km bakımının ne kadar tutugunu + fren balata degıdımı ekleyın
ondan sonra tartısalım bu konuyu.. :)

Risendark
02-07-2013, 11:10
Mertcan abi valla dedem ayda 100 km yapmıyor yani 150 liralık sileceğe gerek yok diye düşündük.yaklaşık 6 aydırda kullanıyor bi sıkıntısı yok henüZ.ayrıca sen sanayidesin hep 2008 civic'in sileceği farklı tip normal bildiğimiz 10 15 liralık muz silecek gibi değil.bence 40 lira normal geldi bana... Biz dışarı böyle fazladan para verebilecek güçte adam değiliz bizi özel servis paklar... Çok önemli bişey olmadıkçada servise gitmem. Servistede çalışan ustaya bişey diyemem çünkü hepsi eğitim görüyor özellikle honda bora'daki ustalar eğitimliler. Yaptıkları işe saygım sonsuz ama hondanın belirlediği işçilik ücreti çok geliyor bizim gibi insanlara.. Bunun adıda servis giydirdi oluyor maalesef...

Risendark
02-07-2013, 11:16
BMW nin ne olduğunu bilmeyen yoktur abi zaten babam işyerinde 7.50İL kullanıyor bakım zamanında arabanın sadece sağ farın iç ayna kısmına 7.750 tl para istediler BORUsanda :) daha neler neler bilmem ne bobini varmış suyun içinde çalışan bi bobinmiş 13.000 tl istediler işçiliksiz sadece parça. İşçilikli olarak 21.000 tl. Adamlar bi araba parası istiyor ama Buda 7.50 ye binen adama dokunmaz tabi sonuçta Aslan besleyen yemine katlanır ;)

MeRtCaN
02-07-2013, 11:17
Mertcan abi valla dedem ayda 100 km yapmıyor yani 150 liralık sileceğe gerek yok diye düşündük.yaklaşık 6 aydırda kullanıyor bi sıkıntısı yok henüZ.ayrıca sen sanayidesin hep 2008 civic'in sileceği farklı tip normal bildiğimiz 10 15 liralık muz silecek gibi değil.bence 40 lira normal geldi bana... Biz dışarı böyle fazladan para verebilecek güçte adam değiliz bizi özel servis paklar... Çok önemli bişey olmadıkçada servise gitmem. Servistede çalışan ustaya bişey diyemem çünkü hepsi eğitim görüyor özellikle honda bora'daki ustalar eğitimliler. Yaptıkları işe saygım sonsuz ama hondanın belirlediği işçilik ücreti çok geliyor bizim gibi insanlara.. Bunun adıda servis giydirdi oluyor maalesef...

Hadi bakalım
bakımları yaptırdıktan sonra bızım ıle paylaşırsın

Risendark
02-07-2013, 11:39
Tabi abi önceki bakım faturalarınıda paylaşırım vaktim olunca sıkıntı yok :)

BİLAL
02-07-2013, 12:10
bırde şunu soyleyeyım servıslerın kampanyalarına sakın ha aldanmayın ...

kampanya vardıye aracı ıcerıye sokuyosunuz muhakkak başka yerlerını yapmak ıcın sızı arıyorlar..
arkadaşımda oyle oldu opel marka aracını kampanya vardıye gırdı 1750 tl para odedı cıktı 2 hafta sonrada aracı sattı.

bende arkadaşa ıstınaden aynı anda soktum gsi adamlar nerdeyse motora kadar degıştıreceklerdı bende kampanyadakı şeylerı yaptırıp cıkardım..
ama herkezın fıkrınede saygı duyarım ..

Risendark
02-07-2013, 12:17
Honda servisinde pek rastlamadım ama öbür servislerde duymuştum özellikle pejo servisi'nde ...

senna
02-07-2013, 12:18
abı konumuz tavan cıtası degıl ama
bakım
tavan cıtası veya kaporta parca fıyatlarını
Honda epc belırler parca numarasınından o parcanın ıscılıgını alırsın
Yunus arkadasımın dedıgı gıbı Honda turkıye belırlıyor bunu

Accord ıle cıty arasında neden alakası yok demıssın ama Abı accorda bınıyorsun yanı accorda bınen adama 1500 tl servıs parası koymaz bence. egerkı o ucret dokunuyorsa bence daha uygun servıs ucretlerı olan aracları tercıh etmek gereklı..

atıyorum 2012 Model 320d nin 15.000 Km bakımının ne kadar tutugunu + fren balata degıdımı ekleyın
ondan sonra tartısalım bu konuyu.. :)

servis ücretini düşünüp araba almam onu geçelimde benim sorunum honda değil yada o yapmış bu yapmış değil genel olarak söylemeye çalışıyorum yazdım önceki mesajda da ama anlatamadım sanırım bu honda olmuş bmw olmuş önemli değil yapılan işçiliğe karşılık alınan paranın adilliğini söylemeye çalışıyorum ister honda merkez belirlesin ister başka bi yer

Risendark
02-07-2013, 12:47
+1 :icon_tup:

EEE
02-07-2013, 14:46

Mertcan araba isinin icindesin yillardir servise domalmadan da luks arabalara binilebilecegini iyi bilirsin. Ben servise gitmiyorum servistende daha iyi bakarim aracima sende aynisi yaparsin.
Accord da binmeyelimmi yani:)
0-20 ve bir cok oneri daha var 10- 0 öneren servisin veya markanin tek amaci.vardir bence cabuk motor asinmasi.ve motor yenileme talebi olsun ister
Sifir volvo aldik 2001 de arac hala bizde servis araligi 20000 mi oyle birsey 220000 de yag eksiltmeye basladi babama senelerce dedim 20000 cok uzun.bir aralik yag icin diye servis oyle diyor dedi sonuc ortada rektefe lazim.
2012 model volvo aldik 7000 de yag atiyor servisi dinlemiyor ayni sonuc olmasin.diye demek istedigim servis bu isin.ticaretinde
Ben accord da da bmw ye de serviste bakim yapabilirim ama cok daha uygun paralara ayni kalitede yapabilmek varken gerek varmi anlaminda konusuyorum

***Ayrıca bir örnek vermek istiyorum;
2009 model 1.4 tsi golf 35.000 km de sebebi önemsiz kropaj yapıyor ve sekman kırıyor. Sahibi bayan direk ismini vermeyeceğim bir yetkili servise (isim vermememin nedeni hukuki boyutu oluşmasın kimseyi lekelememek için)götürüyor bu arada araç yetkili servis bakımlı bir araçtır. 8.500 TL 2 sene önce fatura cıkardılar kadın şokta beni aradılar servise gittik danışmanla konuşuyorum kapakta hasar varmı sekman kırılınca kapağa zarar vermişmi? cevap kapak çok kötü...hmm sonra subaplarda sıkıntı varmı var yanmış...hmm ardından çıktım aracın yanına ustaya dedımki kapak nerde bir baktık yuzeyınde cızık vs yok subaplar duzgun bastıgı yerde kacırma yok...4 adet piston bedeli 1.600,00 TL serviste...(Pistonu parayı hakediyor ama TSİ lerin pahalı olsada)hemen cekıcıyle aracı aldık müvekkilin özel servisine cektık 2.800,00 TL ve tum parcalar orjinalle değişti.
Simdi servis kötü değil girdi maliyeti yuksektır kalteli mekan arz eder fiyatı yuksektır ben gıtmem gıdene saygı duyarım. Ama lüks arabaya bınmenin diyetinide servise bayılarak ödemem.
Saygılar...

umitcil
23-02-2017, 14:31
hondabar hüseyin usta tabiki Ankarada değil Türkiyede en iyisi...