Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs vs Megane Rs
Jeandan-R
29-06-2013, 03:19
Bks clio rs: Filtre,eksoz, yazılım, az birşey polish :D
Megane Rs: Stg1 yazılım, ufak tefek birşeyler daha. Eksoz sistemi muayne yüzünden full orjinal.
Denemeler dostça yapıldı, gelen arkadaşımın ayağına sağlık. Onun için kötü yorum yapılmazsa sevinirim.
ZAnTdC6qoVM
https://www.youtube.com/watch?v=ZAnTdC6qoVM
HKVdXkFatBs
https://www.youtube.com/watch?v=HKVdXkFatBs
https://www.youtube.com/watch?v=ww-jp8IeSiI
Bks cok guzel yurumus masallah kazasiz belasiz.Merak ettigim 2 soru 1.si yazilimi kim yapti megane rs e biliyormusun?2.si meganeda blow off var markasi nedir tam olarak nereye takili kaciriyor olabilme ihtimaline karsilik soruyorum?
Jeandan-R
29-06-2013, 04:03
Bks cok guzel yurumus masallah kazasiz belasiz.Merak ettigim 2 soru 1.si yazilimi kim yapti megane rs e biliyormusun?2.si meganeda blow off var markasi nedir tam olarak nereye takili kaciriyor olabilme ihtimaline karsilik soruyorum?
Teşekkür ederim. Yazılımı selçuk abi biliyor, blow off ile ilgili soruyu arkadaşa sorarım eksozdan sonra bi deneme daha yapıcaz.
Teşekkür ederim. Yazılımı selçuk abi biliyor, blow off ile ilgili soruyu arkadaşa sorarım eksozdan sonra bi deneme daha yapıcaz.
megane rs sadece down pipe sonrasi bazi devirlerde yaklasik 40 hp fazla cikarmisti bende haberin olsun muhtemelen bir dahaki denemede gidisi iyilesecektir :) yazilimla ilgili pm atabilirsin buradan yazmak istemiyorsan
Jeandan-R
29-06-2013, 04:18
megane rs sadece down pipe sonrasi bazi devirlerde yaklasik 40 hp fazla cikarmisti bende haberin olsun muhtemelen bir dahaki denemede gidisi iyilesecektir :) yazilimla ilgili pm atabilirsin buradan yazmak istemiyorsan
Doğrudur, bu defa da ben tebrik ederim arkadaşı :) Bu arada yazılımla ilgili gerçekten bilgim yok stage1 olduğunu söyledi arkadaş, yoksa niye saklayayım :o
Painkiller
29-06-2013, 04:24
İki araca da maşallah, BKS güzel kafa çıkarmış ama Megan RS'e egsoz sistemi yapılırsa daha iyi gider diye düşünüyorum. Kazasız belasız.
Araç burda RedSun'ın eski arabası.Fastchip Stage1 vardı..Dumpvalve forge'un olması lazımdı yanlş hatırlamıyorsam yani konumu kelebeğin önünde.Apaçi işi işlem yoktu araçta ama geçilmesine şaşırdım.
3. vitesten basılmış galiba megane aşağıda kalmış olabilir..
Her iki araca da maşallah..
@Zero downpipe'ın 40hp fazla çıkarması biraz abartı olmuş sanki.Yazılım harici diğer mekanik değişiklikler çok ahım şahım etki etmiyor Rs'de benim gördüğüm.En azından 40hp kadar :D
Yeni downpipe yapan biri olarak konuşuyorum sanki arkadan biri tutuyormuş arabayı.hissedilir derecede değişti gidişi. Rs te downpipe ve komple egsoz olsa net 2 boy öne çıkar tahminimce. Birde stepne,kriko gibi gereksiz şeylerin araçta bulunmaması gerekiyor :D
Bu videoya yorum m3 var m3 var olur ancak
Dp yaptiktan sonra yazilimin yenilenmesi gerekir boost profile cok degisiyor
MatraX_07
29-06-2013, 09:18
Maşallah denemeler çok güzel Megane Rs umduğum gibi değil
GokhanRS
29-06-2013, 09:29
meganeda basit bir sorun var.
KADİR KIRIŞ
29-06-2013, 09:47
maşallah 2 aracada eğer müsait olduğunuz bi gün olursa clio ile denmek isterim
Cliosportve
29-06-2013, 09:57
Öncelikle BKS Clio rs e maşallah
Tarih tekerrür etmiş gene
Bu Megane Rs İnanç kankamdayken ne basardık
Megane Rs ' in üzerindeki yazılım Fastchip Stg1
Yolda bizzat denemiştik
Kesinlikle araç çok iyi hızlanmıştı
Zaten videosuda var
2:48'e kadar Turuncu Redsun Megane Stock Megane Rs 'ler ile aynı gidiyor
2:48'den sonra Stage 1 yazılım atılıyor ufak ufak diğerlerini ayırmaya başlıyor
Araba hemen o an yazılım atıldığı için ilk 2 basmaya kendine gelemiyor:D
Ama daha sonrakilerde kopartıyor her türlü
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eKkjnr9UrLM
eKkjnr9UrLM
Yani demek istediğim en son İnançtayken araba Stg 1 yazılımla videodada gözüken standart Megane rs leri 4-5 boy yer yer 6 boy geçiyordu
Clioda haddinden fazla iyi gidiyor bu arada geçen yanıma geldi Mustafa
Aracını kullandım Clio rs kesinlikle hafife alınmamalı
Alt devir basılmış zaten Clio üst devir arabası Megane için daha iyi bir devir bandı
Sonuçta turbo araba :)
Patisever
29-06-2013, 10:04
waoow bks'ye helal bu rslere bosuna hayran değiliz adanada iyi bakmıslar arabaya basarılar
Maşallah iki aracada güzel denemeler olmuş.
BKS yı boklayanlara KAPAK olsun.araba canavar gibi işte anlatamadık
megane da maşallah kazasız belasız olsun
Cliosportve
29-06-2013, 10:19
Bu arada video özeldeymiş
Halka Açık yaptım
Herkes izleyebilir
meganede sorun olabilir. ancak benim burda gördüğüm bks nin oldukça güzel gittiği. maşallah hocam clioya. biraz daha üstüne düşsen çok daha iyi işler çıkaracaktır eminim.
@Zero downpipe'ın 40hp fazla çıkarması biraz abartı olmuş sanki.Yazılım harici diğer mekanik değişiklikler çok ahım şahım etki etmiyor Rs'de benim gördüğüm.En azından 40hp kadar :D
Peak power degil asagi devirlerde dyno kagitlariyla gordum kendi aracimda kagitlar kaybolmasaydida resmini koyabilseydim keske.Rakamlari afaki veriyorum su an bastin dynoda 3000devirde 140hp verdi kat iptali yaptin bastin 3000devirde 180hp cikardi gibi mesela yine ayni sekilde torktada her devirde ciddi artis olmustu ama maksimim torku 11nm etkiledi.Bizim turbolar cok buyuk degil arabalar mid tork acisindan cok kuvvetli iste o yuzden maksimumdan ziyade hizlanma devirlerinde downpipein etkisi buyuk.Yoksa maksimum gucte tam 10hp farketmisti.
sanırım meganedeki problem egsoz, çünkü araç hızlandıkça ve özellikle üst devirlerde geri düşüyor gibi. egsoza dp felan yapılıp orular genişletilince eminim clio nun önünde olucaktır çok rahat.
Jeandan-R
29-06-2013, 14:20
Megane'da sorun var diye büyütmeye, heves kaçırmaya gerek yok. Eksoz sistemi yenilendikten sonra tekrar dener video koyarım. Ben clio'yu aldığımdan beri yürümeyen araba aldığımı söyleyenler oldu, rezil olacağımı söyleyenler oldu. Görünüşe bakılırsa hala da deniyor. :)
maşallah 2 aracada eğer müsait olduğunuz bi gün olursa clio ile denmek isterim
Tabi, deneriz :)
Jeandan-R
29-06-2013, 14:29
İki araca da maşallah, BKS güzel kafa çıkarmış ama Megan RS'e egsoz sistemi yapılırsa daha iyi gider diye düşünüyorum. Kazasız belasız.
Teşekkür ederim :)
Yeni downpipe yapan biri olarak konuşuyorum sanki arkadan biri tutuyormuş arabayı.hissedilir derecede değişti gidişi. Rs te downpipe ve komple egsoz olsa net 2 boy öne çıkar tahminimce. Birde stepne,kriko gibi gereksiz şeylerin araçta bulunmaması gerekiyor :D
Araçlar 2'ye 2 idi. Benim aracımda subwoofer felan da vardı arkada, ama megane fabrikasyon olarak ağır bi araba.
Öncelikle BKS Clio rs e maşallah
Yani demek istediğim en son İnançtayken araba Stg 1 yazılımla videodada gözüken standart Megane rs leri 4-5 boy yer yer 6 boy geçiyordu
Clioda haddinden fazla iyi gidiyor bu arada geçen yanıma geldi Mustafa
Aracını kullandım Clio rs kesinlikle hafife alınmamalı
Alt devir basılmış zaten Clio üst devir arabası Megane için daha iyi bir devir bandı
Sonuçta turbo araba :)
Abi sen biliyorsun arabamı, zaten yardımlarınla daha iyiye gidiyor :)
waoow bks'ye helal bu rslere bosuna hayran değiliz adanada iyi bakmıslar arabaya basarılar
White'ı gördüm geçenlerde, bir dahakine yolunuzu keserim :) Teşekkürler bu arada.
maşallah.. 2 aracada ;)
Teşekkürler :)
Maşallah iki aracada güzel denemeler olmuş.
Teşekkür ederim, sizin ctr'ı yakından takip ediyorum bu arada :)
BKS yı boklayanlara KAPAK olsun.araba canavar gibi işte anlatamadık
megane da maşallah kazasız belasız olsun
Haters gonna hate abi, boşver :)
meganede sorun olabilir. ancak benim burda gördüğüm bks nin oldukça güzel gittiği. maşallah hocam clioya. biraz daha üstüne düşsen çok daha iyi işler çıkaracaktır eminim.
Bir kaç işten sonra tam istediğim gibi olacak rs. Zaten günlük bindiğim araba, motoruna çok dokunmayı düşünmüyorum üzerindekilerle yeterli gibi:)
MertSerhanÖ.
29-06-2013, 14:32
iki aracada maşallah.BKS'yide ayrıca tebrik ediyorum:)
kanashibari
29-06-2013, 15:11
Maaşallah Candan. Arabayla çok ilgileniyorsun yapılması gerekenleride yapınca Clio Rs yüzünü kara çıkarmıyor.
Jeandan-R
29-06-2013, 15:24
iki aracada maşallah.BKS'yide ayrıca tebrik ediyorum:)
Teşekkür ediyorum :)
Maaşallah Candan. Arabayla çok ilgileniyorsun yapılması gerekenleride yapınca Clio Rs yüzünü kara çıkarmıyor.
Ben ona sarıyorum durmadan, o bana sarıyor. Şimdilik iyi ama daha iyi olabilir. Bitirdikten sonra keyifle binmek istiyorum kimseyi kovalama amacım yok :)
brs_odbs
29-06-2013, 15:59
maşallah clio güzel yürümüş
maşallah araclara en kısa zamanda ikisiylede denemek isterim
Jeandan-R
29-06-2013, 17:25
maşallah clio güzel yürümüş
Teşekkür ederim.
Olur, muhabbetine denemek isteyen herkesle denerim sıkıntı yok :)
Cliosportve
29-06-2013, 17:49
Kanka Cliolara karşı aşırı ilgilisin
Şu huyuna hayranım :D
Patisever
29-06-2013, 17:59
White'ı gördüm geçenlerde, bir dahakine yolunuzu keserim :) Teşekkürler bu arada.
her zaman basım üstüne kardeşim buyur gel tanısalım
Kanka Cliolara karşı aşırı ilgilisin
Şu huyuna hayranım :D
Yok kanka fn2 typerlar olur f/e/h ep3 ler ozellikle olur valla beklerim
Megane'da sorun var diye büyütmeye, heves kaçırmaya gerek yok. Eksoz sistemi yenilendikten sonra tekrar dener video koyarım. Ben clio'yu aldığımdan beri yürümeyen araba aldığımı söyleyenler oldu, rezil olacağımı söyleyenler oldu. Görünüşe bakılırsa hala da deniyor. :)
Megane da sorun var degil sadece egzosdan sonra bayagi farkeder tecrube ettigim icin soyledim egzos muhabbetini yoksa senin clio rs in zaten yazilimli megane ile rahat rahat yurumus bu bile nasil saglikli oldugunun bir gostergesi.Belli zaten iddia icin degil keyif icin deniyorsun buda ayri bir tebrik sebebi.Ayrica soylenenleri fazla takma kafana hic kulak asmaya degmez ;)
Cliosportve
29-06-2013, 18:27
Yok kanka fn2 typerlar olur f/e/h ep3 ler ozellikle olur valla beklerim
Hızlılar sessiz
Dizel varsa denerim aga
90 hp 220 torkum var:D
kelalper
30-06-2013, 09:12
Valla ben araba inançdayken çok denedim. Ben ağır olmama rağmen ve ikimizde de Fastchip yazılı olduğu halde denediğimizde fark çok oluyordu. Downpipe takmasını ve BOV u söküp atmasını söyledim yapacakken arabayı sattı.
Bks hic gitmiyo araba kosulmus yurumuyo cacik rs olmus vs.vs Maasallah bks ye nokta :)
Burada mevzu Clio RS gitmiyor şanzımanı bozuk, megane RS in turbosu bitik tarzı tartışmalar açmak olmamalı, sonuçta birisi 2000 model birisi de muhtemelen 2005 model iki spor araçtan bahsediliyor bakım durumu, temizlik arıza vs gibi birçok faktor her zaman işin içindedir.
Megane RS ve Clio RS in performans değerlerini ekliyorum
http://img10.imageshack.us/img10/7028/d479.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/10/d479.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
İlla da boy hesabı yapmak isteyen olursa (Hayır 18 cm den bahsetmiyorum)
ieNXoxYQBLk
videosunu izlemesini öneririm.
İmza
Emekli Clio RS sahibi.
Bu arada her iki araca da maşallah diyelim.
GokhanRS
01-07-2013, 00:58
meganeda basit bir sorun var dedim iddamıda yeniden söylüyorum. bunda alınacak birşey yok.
aynı yazılımı kullandığında bahattinin rs i piyasadaki en iyi gidiyor denilen rslere 10 boydan fazla atabiliyorken. bu meganın bu şekilde devir yükseldikçe geriye düşmesi ya turbo gidicidir.
yada egzoz cidden çok tıkanıktır v.s çünkü bahsettiğim araç stok egzozla böyle gidiyordu.
yine benim megane rsimde yazılımdan sonra cliolara nasıl fark attığını selçuk çok iyi biliyor canlı şahittir.
burda clioya gitmiyor diyen yok. megane gitmesi gerektiği şekilde gitmiyor. ufak bir sorunu var ve halledersede çok farklı gider diyorum. yazılımlı megane rsin nasıl gittiğini görmek istersende kelalper abiye deneme teklif edebilirsin. biz onunla kafa burun giden araçlara sahiptik.
yoksa bks süper harika gidiyordur. belki clioların arasında en iyisidir. ama o megane yazılımlı meganlar arasında şuan iyi biyerde değil malesef.
Jeandan-R
01-07-2013, 02:04
meganeda basit bir sorun var dedim iddamıda yeniden söylüyorum. bunda alınacak birşey yok.
aynı yazılımı kullandığında bahattinin rs i piyasadaki en iyi gidiyor denilen rslere 10 boydan fazla atabiliyorken. bu meganın bu şekilde devir yükseldikçe geriye düşmesi ya turbo gidicidir.
yada egzoz cidden çok tıkanıktır v.s çünkü bahsettiğim araç stok egzozla böyle gidiyordu.
yine benim megane rsimde yazılımdan sonra cliolara nasıl fark attığını selçuk çok iyi biliyor canlı şahittir.
burda clioya gitmiyor diyen yok. megane gitmesi gerektiği şekilde gitmiyor. ufak bir sorunu var ve halledersede çok farklı gider diyorum. yazılımlı megane rsin nasıl gittiğini görmek istersende kelalper abiye deneme teklif edebilirsin. biz onunla kafa burun giden araçlara sahiptik.
yoksa bks süper harika gidiyordur. belki clioların arasında en iyisidir. ama o megane yazılımlı meganlar arasında şuan iyi biyerde değil malesef.
Alınma felan yok yanlış anlaşılmışım. Herhangi polemik oluşsun diye konu açmadım zaten, ne clio rs'in ne megane rs'in gideri hakkında bilgi sahibiyim. Başka megane olsun, clio olsun, f430 olsun farketmez amacım rolling sonrasında oturup muhabbet etmek, fikir alış verişinde bulunmak. Hırs sahibi olmayan herkesle denerim :)
Bu arada söylemeyi unutmuşum arkadaşım basıncın çok az birşey aşağıda olduğunu da söylemişti. Eksoza bağlamıştım bende, herşeyi düzelsin bu konuya yeni videolar eklerim :)
bence olması gereken clio nun ilk basmada biraz kafa çıkarması 180-200 lerden sonrada megane rs in arayı açarak ilerlemesidir. Sonuçta clio rs te boş stock bir araçdeğil yazılım filtre egzos komple kapak emme kelebek polish vs vs yani zart diye megane rs in ilerlemesinikimsebeklemesin bu speclerde ölü clio rs bile 180 lere kadar tutunur üst devirlerde megane rs e tabi dıştan konuşuluyor sadece olayın içinde değiliz o gecede kimse orda değildi.
Sorunmu var şöförlüktenmi orası tartışılır tabi ama yazılımında nasıl bir yazılım olduğunu bilmek gerek. Her megane rs te bahattinin rs gibi gitmiyor (komp. testi her aracın bir olmuyor) oda bir gerçek sorun olmayan yazılımlı megane rs leride rahat geçiyordu bahattin ama tabi hafif volan vs vs ekstraları vardı (GökhanRs) ;)
kelalper
01-07-2013, 09:46
bence olması gereken clio nun ilk basmada biraz kafa çıkarması 180-200 lerden sonrada megane rs in arayı açarak ilerlemesidir. Sonuçta clio rs te boş stock bir araçdeğil yazılım filtre egzos komple kapak emme kelebek polish vs vs yani zart diye megane rs in ilerlemesinikimsebeklemesin bu speclerde ölü clio rs bile 180 lere kadar tutunur üst devirlerde megane rs e tabi dıştan konuşuluyor sadece olayın içinde değiliz o gecede kimse orda değildi.
Sorunmu var şöförlüktenmi orası tartışılır tabi ama yazılımında nasıl bir yazılım olduğunu bilmek gerek. Her megane rs te bahattinin rs gibi gitmiyor (komp. testi her aracın bir olmuyor) oda bir gerçek sorun olmayan yazılımlı megane rs leride rahat geçiyordu bahattin ama tabi hafif volan vs vs ekstraları vardı (GökhanRs) ;)
ben şimdiye kadar bana tek viteste bile tutunabilen Clio RS görmedim. Dünya kadar denemem var. Bursada istanbulda. Hepsi mi arızalı bu arabaların. Megane ın ilacı intercooler. Yazılım yapma doğru düzgün intercooler ve doğru düzgün ustasından yapılmış downpipe koy gene Clio geçersin. Kadirin eski White Rs dışında.
ben sadece yazılımlı araçtan bahsediyorum videodaki gibi yani.. (egzoslu coolerlı downpipelı araçlardan bahsetmedim) ben çok gördüm geçeninide geçileninide olması gereken videodaki speclerde iki araçta 180-200 lere kadar clionun bi burun yada bir boy önde olmasıdır sonrada megane rs in uzunda gelip geçmesidir. İstisnalar kaideyi bozmaz.
kelalper
01-07-2013, 10:11
Megane Rs hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorum ama benim bayaa bi bilgim var. O nedenle istersen nette biraz araştır. Yazılımsız megane a karşı modlu clioların denemesini.
Megane rs hakkında senin kadar bilgim olmadığı kesin fakat benzer speclerde bir çok denemeye şahidim bu yüzden kesin konuştum. Akşam eve geçince videoları paylaşırım
ben sadece yazılımlı araçtan bahsediyorum videodaki gibi yani.. (egzoslu coolerlı downpipelı araçlardan bahsetmedim) ben çok gördüm geçeninide geçileninide olması gereken videodaki speclerde iki araçta 180-200 lere kadar clionun bi burun yada bir boy önde olmasıdır sonrada megane rs in uzunda gelip geçmesidir. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Burgazdaki SU RS ile denememiz var videoların koyulmasını istememiştim yazılım filtre ve susturucu iptali vardı bende ozmanlar ve durum hiçte öyle dediğin gibi olmadı sürekli onun devrinde basmamıza ragmen 2 3 boy oluyodu ve ben bırakıyordum. İstersen söyle koysun videoları.
Burgazdaki SU RS ile denememiz var videoların koyulmasını istememiştim yazılım filtre ve susturucu iptali vardı bende ozmanlar ve durum hiçte öyle dediğin gibi olmadı sürekli onun devrinde basmamıza ragmen 2 3 boy oluyodu ve ben bırakıyordum. İstersen söyle koysun videoları.
ben ne demişim dikkat ettinmi ?
Susturucu iptali ve filtrenin megane da 4 5 boy etki edeceğini sanmıyorum. demek istediğini anladım çok yakın bir örnek benim verdiğim. denemek isteyen varsada büyüz bir zevkle deneriz..
kelalper
01-07-2013, 18:03
Düzgün bi megane ı Clio geçemez bunu anlamıosun. 180 e kadar da geçemez. Dünya kadar denemesi var Selçukların yazılımsız Ozanın megane ile yaptığı denemeler. Videodaki megane düzgün bir megane değil. İlk bastığında iyi ama sonra çok çabuk ısınıyor ve araba korumaya alıyor. Ben o araba ve rocco stage 2 plus ile denediğimiz akşam araba inançtayken de söyledim basma araban çok ısındı hiç yürümüyor sakata geleceksin diye.
GokhanRS
01-07-2013, 18:06
valla kimse kusura bakmasın ama itiraf edicem. inanç bana sordu sonlarda basınç çok düşüyor dedi. enjektörler az açıyo galiba dedi. dedimki enjektör değil sorun turbo. yenile turbonu, hatta gerekirse 19t kartuşu al 1 -1.2 barda bile temiz 270lere yakın beygirin olur. devir kesene kadar turbon hiç düşmez. stoklarla aranda 15-20 boy bile açılır o zaman dedim ama megane rs o ara soğudu diye sanıyorum ki dizele geçti satıp. yoksa 1,5-2 lira harcansa kimse yanına yaklaşamaz o aracın. çünkü motoru baya bir temizdi.
yazılım atılmış loglarınıda canlı canlı gördüm kayıtlarıda duruyor. peak bar arttı sonlarda gene stoğun bile altına düşüyor basınç. bu turbo demek. başka açıklaması yok. başıma gelmiş biriyim sonuçta defalarca.
Jeandan-R
02-07-2013, 00:18
Ortalık karışmış :) Rica etsem stock'a yakın bir megane Rs benimle deneme yapabilir mi?
Ekleme: Dolusuyla da ayrıca denerim
Ortalık karışmış :) Rica etsem stock'a yakın bir megane Rs benimle deneme yapabilir mi?
benimlede yaparsa sevinirim :)
Jeandan-R
02-07-2013, 00:29
benimlede yaparsa sevinirim :)
Senle de yapalım bu ara, 2zz-ge çok istediğim bi makinedir hatta bir abimin babası kullanıyor o satarsa almayı düşüncem ciddi ciddi
kelalper
02-07-2013, 07:45
Ekleme: Dolusuyla da ayrıca denerim
ben stock yazılımı atar deneriz istiyorsan. Cutout u da açmam. downpipe filtre ve intercooler ve hafif volan ve stage 2 debriyaja a dokunamam.
Jeandan-R
03-07-2013, 18:48
ben stock yazılımı atar deneriz istiyorsan. Cutout u da açmam. downpipe filtre ve intercooler ve hafif volan ve stage 2 debriyaja a dokunamam.
Stock bulursam bi onunla deneyim abi belki yorulmana gerek kalmaz :)
Maşallah benimde "kafam açildi " candan bunu söyleyince ama şu an da tekrar tekrar videolari izliyorum harbi helal olsun :)