Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon hidrolik hortumu
Herkese selamlar, 2005 accord 2.0 aracım var. Kronik sorunu olan direksiyon hidrolik hortumu yağ kaçırıyor. Bu parça basınçlı olduğu için sanayide yaptırsam bile aynı sorun çıkacak. Serviste 750TL. Parça kodunu buldum eBay den baktım New Honda Accord Acura TSX Power Steering Pressure Hose 53713 SDC A02 | eBay (http://www.ebay.com/itm/321080479828?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649) orada acura tsx diye geçiyor. Fakat kafamı kurcalayan konu ürünü doğru mu buldum uyum sağlar değil mi?
Bu da aracım :)
http://imgim.com/7639incis7907688.jpg
53713 ile başlayan kod ile bir sürü hortum çıkmakta.
büyük ihtimalle senin arabanın üzerindekinde de bu kod ile başlayan bir numara olacak
53713-XXX-XXX şeklinde onu öğrenmen en sağlıklısı yada serviste veya parçacıda bakarken sen de dikiz yapıp öğreneceksin:)
PiscocuK
01-07-2013, 06:49
Servise aracin sasesini mail at.genelde bu tarz durumlarda koduyla birlikte donus yapiliyor :)
PiscocuK
01-07-2013, 06:50
Birde mumkunse tam olarak sorunlu bolgenin bir resmini koyabilirmisin.bende yarin bu arabadan alicam kontrol ederim
normal bi rekorcuda daha dayanıklı bi hortuma rekor basılamaz mı?? benimki de kaçırdı 30 TL gibi rakama yaptılar....
Olmuyor resul kardesim basınçlı bi parça olduğu zaman belli bir süre sonra yine deliniyor. Orjinal ile değişmesi lazım kesinlikle.
abi basınç derken ne kadar bi basınçtan bahsediyoruz?? benimki 6-7 ay oldu sıkıntısız gidiyor şükür...
PiscocuK
03-07-2013, 12:31
Resim yokmu?
piscocuk vallahi kusura bakma çekemedim düğün telaşımız var. Resul sen nerede kime yaptırdın hortumcuda mı yaptırdın ve aracın 2.4 mü 2.0 mı
Acaba 2.0 accord ları. Hortunumu 2.4 lere uyuyor mu?lsi olan var mı?
Yok mu yardımcı olabilecek birisi?
Klasik kayışlı tip hidrolik direksiyon hortumlarında ortalam 70 bar basınç vardır. Elektrikli çalışan hidrolik direksiyon hortumlarında ise ortalama 130 bar basınç vardır. Rekorcularda yüksek basınç hortumları 300 bara kadar kolaylıkla bulunabilir. Daha büyük destekleyenlerde mevcut. Rekorcu büyük bir firma ise elindeki alet ve kullanacağı bağlantı parçalarıda uygun ise yapılacak hortumun otomobil üstünde hidrolik direksiyon uygulaması sırasında kaçırma ihtimali neredeyse yoktur.
Boşuna 750 tl vermeyin. He basınca dayanıklı hortumda çok ucuz değil ben 4 mt hortumu 160 tl ye yaptırdım 2 sene önce.
yavuz364
26-09-2013, 07:47
Evet benim de anlamadığım bütün arabalarda yıllarca patlamayan hortumdan farkı ne hondadakinin ???
Rekorcu işinizi görür bence..
Nedenini bilmiyorum ama yaptıran bir kaç kişiyle görüştümde terleme yaptığını buda zamanla direksiyon pompasında ses yaptığını duydum.Benim aracın üzerindekide orjinal değil,ses mevcut,Bu ses pompadan geliyordu.yenisiyle değiştirdim hala inceden bir ses var.Ustamın tavsiyesi hortumu orjinaliyle değiştir.Yenisi serviste 750 tl çıkmacılar 400 den ağız açılyolar.Birtane 2.0 motorun hortumunu uyguna buldum çıkmacılarda.uyarmı uymazmı bunu merak ediyorum
size para batıyor galiba?
ustada söylemiş ya orjinal al !!
para cebinden çıkmıyor, kolay tabi
görürüm ben onu, kendi arabasındaki hortum patladığı zaman sanayideki bütün hortumcuları rekorcuları nasıl dolaşıyor?
inventor
26-09-2013, 10:05
Ben eg ye h22 motoru koydum hidrolik direksiyon pompasının yağ borusu farklı olduğu için eg nin borusuna h22 pompadan çıkan demir boruyu preslediler ne kaçırıyor nede sızdırıyor işin bilen birisine yaptırırsanız sorun yaşamazsınız çokta uyguna halledersiniz usta nasıl olsa parça parasını kendi vermiyor neredeyse askeri ücret bedeli
Hakan Girginer
27-09-2013, 02:09
Doğru yapılırsa, sanayide yapılan bir hortum en ufak bir sıkıntı dahi çıkarmaz.
Benşm aracın hidrolik direksiyon sistemini elektriğe çevirdiğimde tüm hidrolik hatlarını Bostancı Sanayi Sitesi'nde yaptık.
Hatların çalışma basıncı yaklaşık 85 Bar (1200-1250 psi).
Buyrun, yakın çekim/detay fotğrafı:
http://imageshack.us/a/img13/7474/20130508180014.jpg
Bu da, konunun linki:
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/155092-mazda-mx5-hidrolik-direksiyonu-mekanik-pompadan-elektrikli-pompaya-donusturme-projesi.html
.