Orijinalini görmek için tıklayınız : E85 Yakıt
Türkiyeye ne zaman gelecek fiyatı ne olacak bizim arabalara uyarlanabiliyor mu?? Peki fazladan gelen oktanlara göre araçlarda ne gibi modifiyeler yapılacak?? vb. sorular:soru::soru:
Türkiyeye ne zaman gelecek fiyatı ne olacak bizim arabalara uyarlanabiliyor mu?? Peki fazladan gelen oktanlara göre araçlarda ne gibi modifiyeler yapılacak?? vb. sorular:soru::soru:
E85 nedir onu once bi aciklasanda ogrensek ?
Serencebey
08-06-2008, 14:41
Ethanol Fuel (http://www.e85fuel.com/index.php)
şu anda saab opsiyon özellik olarak bu yakıta göre arabaya eklemeler yapıyor. örn. 1.8t 175 hp ise e85 ile 200 hp oluyor. e 85 oktanı yüksek bi yakıtmış öyle diye biliyorum ama türkiyede pek kullanılmıyor ama brezilyada 10 yıldır falan kullanılıyomuş amerikada da başlamış. egzoz emisyon değerleride çook düşükmüş. bildiklerim bu kadar:S
normal araçlarda avans vuruntusu falan yaparmı acaba :S
ee gelsin o zaman gül bişimiş :)
normal araçlarda avans vuruntusu falan yaparmı acaba :S
yapmaz güzel bi sistem ile:) oktan sayısı daha yüksek orandaki benzinli yakıtlara göre daha yüksek
ethanol içerikli yakıttır yukarıda yazıldığı gibi(%85 ethanol %15 benzin aynı zamanda E98 falanda var yada methanol ile yapılan M85 falan) benzin oranı yüksek yakıta göre alkolden aynı gücü çıkarmak için daha fazla yakıt gerektiğinden dolayı yakıt yolunda iyileştirmelere gidilmesi gerekir(daha büyük pompa, benzin yolu enjektorler vs vs) ayrıca ethanol ve methanolun metaller bazı plastikler üzerine aşındırıcı etkisi olduğu için alkol uyumlu yakıt elemanları kullanılması daha iyi olur(teflon railler vs vs)
ülkede bu yapılsada şu anki benzin fiyatlarıyla satılır muhtemelen daha ucuza sattırmazlar bu yakıtı ayrıca tarım gelişmez ise ileride bi kaç tarım ürününde sıkıntı çekilebilir, amerika mesela büyük mısır ihracatcısıydı bu tip yakıtlara dönmeye başlayınca ürettiği ürünler iç pazarına zorla yettiği için ihracatı büyük oranda bitirdi mesela hemen geçelim diyince de başka problemler çıkıcak:)
yapmaz güzel bi sistem ile:) oktan sayısı daha yüksek orandaki benzinli yakıtlara göre daha yüksek
ethanol içerikli yakıttır yukarıda yazıldığı gibi(%85 ethanol %15 benzin aynı zamanda E98 falanda var yada methanol ile yapılan M85 falan) benzin oranı yüksek yakıta göre alkolden aynı gücü çıkarmak için daha fazla yakıt gerektiğinden dolayı yakıt yolunda iyileştirmelere gidilmesi gerekir(daha büyük pompa, benzin yolu enjektorler vs vs) ayrıca ethanol ve methanolun metaller bazı plastikler üzerine aşındırıcı etkisi olduğu için alkol uyumlu yakıt elemanları kullanılması daha iyi olur(teflon railler vs vs)
ülkede bu yapılsada şu anki benzin fiyatlarıyla satılır muhtemelen daha ucuza sattırmazlar bu yakıtı ayrıca tarım gelişmez ise ileride bi kaç tarım ürününde sıkıntı çekilebilir, amerika mesela büyük mısır ihracatcısıydı bu tip yakıtlara dönmeye başlayınca ürettiği ürünler iç pazarına zorla yettiği için ihracatı büyük oranda bitirdi mesela hemen geçelim diyince de başka problemler çıkıcak:)
teşekkür ederim semih:icon_tup:
bu arada stok arabalar dırek bu yakıtı alıp kullanamazlar avansları yetmez...
bu arada stok arabalar dırek bu yakıtı alıp kullanamazlar avansları yetmez...
uygun düzenlemeler yapılması lazım tabi ama genelde aftermarket ecularla yarış benzini setupı ile çoğu zaman çalışır yada uygun basınçta 100 oktan için uygun bi maple çoğu zaman problemsiz daha fazla güç çıkararak çalışabiliyo
Gelsin gelsin ecu'lar nası olsa değişik kullanırız... Fazladan beygir yahu... :D
uygun düzenlemeler yapılması lazım tabi ama genelde aftermarket ecularla yarış benzini setupı ile çoğu zaman çalışır yada uygun basınçta 100 oktan için uygun bi maple çoğu zaman problemsiz daha fazla güç çıkararak çalışabiliyo
ıste bende onu dıyorum ya semıh...aftermarket ecu lazım yada turbodur araban basıncı acarsın bıraz baska bırseye dokunmazsın gıder bu yakıtı alırsın o sekılde olur ama ne kadar saglıklı olur bılemem:)
ıste bende onu dıyorum ya semıh...aftermarket ecu lazım yada turbodur araban basıncı acarsın bıraz baska bırseye dokunmazsın gıder bu yakıtı alırsın o sekılde olur ama ne kadar saglıklı olur bılemem:)
eğer yakıtı yetiştirebilrse pompa bişli olacağını sanmıyorum:) çünkü stock ecu ile mix yapanlar vardı bi ara %50 falan
M_PROJECT
10-06-2008, 01:51
eğer yakıtı yetiştirebilrse pompa bişli olacağını sanmıyorum:) çünkü stock ecu ile mix yapanlar vardı bi ara %50 falan
burda pompa gas lari biliosun %10 karisimli . ama %50 + ustu ciddi degerler . seninle arastirmistik hatirliyosan , hatta ben cevremdeki istasyonlarda bulmustum , kullanan araclarin benzin yollarinin farkli oldugunu felan bulmustun sende . msn kaydi tutmak lazim bazen :D
burda pompa gas lari biliosun %10 karisimli . ama %50 + ustu ciddi degerler . seninle arastirmistik hatirliyosan , hatta ben cevremdeki istasyonlarda bulmustum , kullanan araclarin benzin yollarinin farkli oldugunu felan bulmustun sende . msn kaydi tutmak lazim bazen :D
yetiştirebilirse diyorum :D tabi bide alkol uyumlu olması lazım:)
evet yeni aldığımız duyumlara göre mayıs ayında e85 satışı belli başlı shell istasyonlarında satışa başlanıcak :) hayırlı uğurlu olsun..
brkkksln
17-03-2013, 09:43
evet yeni aldığımız duyumlara göre mayıs ayında e85 satışı belli başlı shell istasyonlarında satışa başlanıcak :) hayırlı uğurlu olsun..
gerçek mi bu? nasıl mutlu olurum :)
gerçek mi bu? nasıl mutlu olurum :)
evet gerçek :)
oha habere bak süper
umarım saçma sapan fiyat çekmezler
aslında pahalı olmasını gerektirecek bi sebep yok ama umarım fazla kar düşüncesiyle fiyatı abartmazlar..
süper bi haber fakat sanırım baya bir süre büyükşehirlerde bile bi kaç istasyonda olur diğer şehirlerde satışa çıkması baya bir uzar.
Fiyat konusunda bilgim yok shelli aradiginizda bilgi veriyorlar tek tuk istasyonlarda baslar zaten resmi olarak tum benzinlerde 2012 de %2 2013 te %3 ethanol koyma zorunlulugu getirildi yani suan kullandigimizda %3 ethanol var bu benim yaptigim istasyonlardan aldigim testlerde ethanol var yaklasik benim gozlemledigim %4.
brkkksln
17-03-2013, 10:16
Fiyat konusunda bilgim yok shelli aradiginizda bilgi veriyorlar tek tuk istasyonlarda baslar zaten resmi olarak tum benzinlerde 2012 de %2 2013 te %3 ethanol koyma zorunlulugu getirildi yani suan kullandigimizda %3 ethanol var bu benim yaptigim istasyonlardan aldigim testlerde ethanol var yaklasik benim gozlemledigim %4.
Peki bu 97 diye satilandami var yoksa 95 te mi?
e85 düzenli kullanıcak örneğin vw tsi grubu kullanıcısı. daha verimli kullanması için map yapılması gerekir mi?
e85 düzenli kullanıcak örneğin vw tsi grubu kullanıcısı. daha verimli kullanması için map yapılması gerekir mi?
kesinlikle gerekir yoksa anlamsız
brkkksln
17-03-2013, 11:18
bildiğim kadarıyla bu yakıtı kullandığımızda araç lt bazında daha çok harcama yapacak.
ama kulağa çok hoş geliyor ne yalan söyleyim.
pompacı: ne vereyim abime? :)
sürücü: ne verebilirsin bana? :)
pompacı: sana 97 yakışır abi
sürücü: little little in to the middle e85 yap bana :)
map yapılması elbette gerekir .yeni gelicek araçlar var flex fuelle çalışan bu yakıtın pompalara gelmesini bekliyorlar..
Peki bu 97 diye satilandami var yoksa 95 te mi?
97 oktanda daha ağırlıklı var..
yakıt tüketimi lt bazında ciddi farkeder tabiki
M_PROJECT
17-03-2013, 11:40
nerdeyse yari yariya ediyor , litre fiyati yuksek olursa satisi cok olmaz , ancak modifiyeli araclarin isine yarar . onlara satista shelli nekadar tatmin eder bilemem ama sonu 100 oktan gibi olmaz umarim , hic degilse belli basli sehirlerde 1 2 istasyonda surekli satista olursa iyi olur .
ortalama %30 daha fazla yakıcak araçlar .Fiyat ona göre düzenleniceğini umuyorum..
E10 < Service & Zubehör < Volkswagen Deutschland (http://www.volkswagen.de/de/servicezubehoer/e10.html)
belirli bir model sonrası 2009 olabilir,tüm vw grup araçları yüzde 10 ethanol uyumlu
M_PROJECT
17-03-2013, 11:44
E10 < Service & Zubehör < Volkswagen Deutschland (http://www.volkswagen.de/de/servicezubehoer/e10.html)
belirli bir model sonrası 2009 olabilir,tüm vw grup araçları yüzde 10 ethanol uyumlu
bir cok arac hatta belkide hepsi %10 luk toleransi kaldirir, amerikadaki tum pompalarda %10 ethanol vardir .
e85 geldi diye umarim kimse direk binek aracina e85 almaya kalmaz , yeni benzin hatti gerektirenbir sistem .
e85 i kullanmak için ne gibi değişiklikler yapılması gerekir?
kendimiz %85 ethanol %15 benzin ile bunu yapabilir miyiz?
Sadece benzin pompası ve enjektörler yeterli olur mu?
e85 için yazılım kesin yapılacak...
Yapqrsinz ama ethanolde cok guvenlir yerden alman lazim pyasanin yarisi su koyuyor ethanole.ben oendim yapiyorum testinir kendim yapiyorum.
eczacıyım lab.lardan alıyorum %96'lık heralde su katılmamıştır :) Ama bu kadar güvensiz bi olaysa derecesi ölçüp yaparım.
Birde aracı 10 litre civarında e85 ile yürüttük sonra pump gas ayarına geçip depoyu fullemek yeter mi yoksa en sağlıklısı depoyu tamamen boşaltıp benzin almak mı?
Depo bosaltmak en mantiklisi olur .
Butun ayarimizi doktor yapti e85 e gore avans falan ardindan benzin yollari ivir zivir hepsi tamam diyelim.Donduk 97 oktan aldik ne gibi sonuclar dogurur?Misal sehir disina cikmak zorunda kaldik mecburuz?
Butun ayarimizi doktor yapti e85 e gore avans falan ardindan benzin yollari ivir zivir hepsi tamam diyelim.Donduk 97 oktan aldik ne gibi sonuclar dogurur?Misal sehir disina cikmak zorunda kaldik mecburuz?
2 map yaapmak zorundasiniz..
usa'de enjektör ve pompa değişmeden e85 kullanıyorlar burda çoğu kişi enjektör pompa olmadan yakıt yetişmez problem olur diyor?
Enjektör ve pompa gerekir mi?
Flex araclarda kullabilirsinz turkiyede oyle araclar henuz yok gelicek..
gt86'nın kılavuzunda %10 üstünde etanol için uygun değildir diyor fakat yurt dışında yazılım yapanlar enjektör ve pompa almadan e85 kullabilirsin diyor.
ilk defa e85 kullanıcam sitede 3-5 konu var hepsini okudum zaten %10-15'e kadar yazılıma bile ihtiyaç yok deniyor ama kimse enjektör veya pompadan bahsetmemiş...
E85 flexfuel olmayan standart araclar icin olmuyor..
ben direkt basıcaktım :) peki enjektör ve pompadan başka yakıt hortumları vs. değişmeye gerek var mı?
ben direkt basıcaktım :) peki enjektör ve pompadan başka yakıt hortumları vs. değişmeye gerek var mı?
Kimse onem vermiyor ama enjector benzin pompasi ethanola uygun olmali %10 sikinti yapmaz ..
Injectors (http://www.brz-parts.com/injectorbrz.html)
bunlardan hangisini almalı 450cc yeter sanırım 2 litre atmosferik bi boxer için.
Injectors (http://www.brz-parts.com/injectorbrz.html)
bunlardan hangisini almalı 450cc yeter sanırım 2 litre atmosferik bi boxer için.
Hedeflediginz guc nedir pompa ne kullanicaksiniz e85 mi kullanicaksiniz?
Deatschwerks releases fuel pump for the BRZ and FR-S | Press Releases | News | DeatschWerks (http://www.deatschwerks.com/news/press-releases/deatschwerks-releases-fuel-pump-for-the-brz-and-fr-s)
yakıt e85 kullanıcam pompa aynı firmanın pompasını kullanıcam yaklaşık tekerde 197 civarlarını görücek (stock tekerde 160 görülen dynoda).
Tabi eğer buğra drag işini zamana göre yaparsa sc yapıcam onda da en fazla istediğim tekerde 280-290 daha üstünde izmir asfaltında tutamam tutamayınca da anlamı kalmaz....
Gunes G.
18-03-2013, 14:24
Bu ulkede kac arac E85'i kullanabilir? E10 dense hadi neyse de E85 gelecek lafinin hayal urunu oldugunu dusunuyorum, hic inandirici degil.
Keske gelse tabi, harika olur gercekten ama pompada E85 gorene kadar umutlanmayalim derim, sonra hayal kirikligi daha fazla olur.
Bu ulkede kac arac E85'i kullanabilir? E10 dense hadi neyse de E85 gelecek lafinin hayal urunu oldugunu dusunuyorum, hic inandirici degil.
Keske gelse tabi, harika olur gercekten ama pompada E85 gorene kadar umutlanmayalim derim, sonra hayal kirikligi daha fazla olur.
Katılıyorum, daha e85 e uygun araba yok piyasada, önceden benzinini mi getirecekler :) Yoksa bizim gibi 100 kişilik bir grup için mi getiriyolar yapmayın allasen :D
e50-e10 falan olabilir mi acaba gelecek olan yakıt?
flexfuel passatlar var, e85 getırılecegı duyulunca modeller gelmeye baslar belkı
Herşey düşünülmüştür.Koskoca Shell getirelim nolur nolmaz demez demek ki devlet teşviki vs olucaktır flex fuel araçlar gelicektir.
brkkksln
18-03-2013, 15:43
Plastik kendi deposunda problem olmazmi?
Teflon benzin hatti vs komple elden gecmeli sanirim.benzin pompasi degismesi gerekirmi bilmiyorum.
Enjektorler daha yuksek hacimlimi almak lazim?
vw'lerde multifuel diye bi sistem vardı yamulmuyorsam.Onlar belli bir orana kadar benzin sistemleri dayanıklıydı.
Şimdi benim anladıklarım;
-Stock araçta kullanılmaz.
-Stock araçta kullanılması için yazılım,enjektör,pompa vs değişmesi lazım.
-Yakıt tüketimini arttırır.
Doğru mudur ?
beyler isteyen shelli arıyıp sorabilir.
ya inanmamak gibi bir durum yok abi anlamadın :)
ama direk olarak e85 mi diyorlar ciddi ciddi? yoksa ethanol katkılı benzin mi diyolar
131mirafiori
18-03-2013, 17:39
Karbüratörlü araçta ne gibi değişiklik yapmak gerekicek ?
ya inanmamak gibi bir durum yok abi anlamadın :)
ama direk olarak e85 mi diyorlar ciddi ciddi? yoksa ethanol katkılı benzin mi diyolar
e85 diyorlar ...tutarmı tutmazmı bilmem ama öyle böyle ethanole geçilicek başka altarnatif yok resmi gazetede bile yayınlandı her yıl artarak ethanol miktarıda pompalarda arttırılıcak.benim anlamadığım 2012 den beri ethanollu yapılıyor yakıtlar ama hiç bir pompada yada benzeri bir yayın organında görmedim ben yakıtlarda ethanol var uyarısını.entersan ülke zart diye e85 hayatımıza giricek :)
brkkksln
18-03-2013, 17:48
Shell ile gorustum. Evet yeni bir yakit gelecek e85 deniyor dedi.ama sordum hangi araclara vereceginizi biliyormusunuz diye.onlarda bilmiyor.heralde ferrari falan diyorlar :)
Gelis tarihi mayis haziran gibi dediler ama net konusamiyorlar.
Benim merak ettigim bu yakiti atiyorum depoda uzun sure bulundurabiliyormuyuz.yoksa arabaya yeni bir depoda yapilmasi lazimmi?yapilacaksa malzeme ne olmali?
Shell ile gorustum. Evet yeni bir yakit gelecek e85 deniyor dedi.ama sordum hangi araclara vereceginizi biliyormusunuz diye.onlarda bilmiyor.heralde ferrari falan diyorlar :)
Gelis tarihi mayis haziran gibi dediler ama net konusamiyorlar.
Benim merak ettigim bu yakiti atiyorum depoda uzun sure bulundurabiliyormuyuz.yoksa arabaya yeni bir depoda yapilmasi lazimmi?yapilacaksa malzeme ne olmali?
bi daha yazıyım flex araçlar gelicek ethanolle çalışabilen.pompalarda e85 olmadığı için adamlar arabalarını sokamıyorlar.güncel hiç bir araba e85le çalışamaz tadilatlar yapılmadan .en geç haziran gibi hayatımıza girer e85
brkkksln
18-03-2013, 17:53
bi daha yazıyım flex araçlar gelicek ethanolle çalışabilen.pompalarda e85 olmadığı için adamlar arabalarını sokamıyorlar.güncel hiç bir araba e85le çalışamaz tadilatlar yapılmadan .en geç haziran gibi hayatımıza girer e85
Kendi proje aracim icin soruyorum.yoksa diger araca tabiki alinmaz e85.
Gunes G.
18-03-2013, 17:58
Arayinca gelecek edecek diyor olabilirler, ben adamlarin lafina inanmiyorum gelene kadar, E85'i pompada gorene kadarda inanmayacagim.
Edit: Aradim Shell'i, Yuksek miktarda Ethanol iceren bir yakit turu ile ilgili (E85) gibi bir planimiz yok dediler.
Bahsi gecen ethanol'un EPDK'nin belirttigi oranlarda oldugunu *(bu da %3 %4 arasi) belirttiler. Pilot istasyonlarda bu %3 %4'luk ethanol katkili yakitlarin herzamanki yakit isimleriyle satildigini soylediler.
Tüketici Danışma Hattı (Bireysel Müşteriler için):
444 20 20
Arayin bi de siz sorun bakalim ne diyecekler.
Gunes G.
18-03-2013, 18:03
Cem, E85'le calisan her fuelflex arac normal benzin ile de calisabiliyor, adi uzerinde zaten fuelflex. Araclarin ithal edilmesi ile ilgili herhangi bir engel teskil etmiyor burada E85 olmamasi. Yakit var yani o araclari calistiran bu ulkede. "E85 gelecek" aciklamasinin arkasindaki argumanin bu oldugunu sanmiyorum.
KoramiraL
18-03-2013, 21:31
hava limanında calıstıgım dönemde birtane chavrolet kamyonette vardı arkasında belirtiyor E85 fuel flex diye bu şekilde belki diğer araçlardan ayırt ederler diye bir düşüncem var
darkmoon
18-03-2013, 21:46
bahsi geçen resmi gazetede yazılan şey E85 değil Epdk cari açığın kapanması için ve yakıt fiyatlarının bir nebze düşmesi amaçlı normal benzin ve dizele bio yakıt katıcağını açıkladı.. fazla ibr şey değil Ethanol %2 gibi bir şeydi dizelde %4 gibi bir şeydi.. yani E85 falan değil evet ethanol benzin karşımı olucak yakıt ama ethanol öyle ciddi bir oran değil %2 gibi bir şeydi ..
Haberin tamamı burda..
EPDK'dan kritik akaryakt karar - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18777290.asp)
bahsi geçen resmi gazetede yazılan şey E85 değil Epdk cari açığın kapanması için ve yakıt fiyatlarının bir nebze düşmesi amaçlı normal benzin ve dizele bio yakıt katıcağını açıkladı.. fazla ibr şey değil Ethanol %2 gibi bir şeydi dizelde %4 gibi bir şeydi.. yani E85 falan değil evet ethanol benzin karşımı olucak yakıt ama ethanol öyle ciddi bir oran değil %2 gibi bir şeydi ..
Haberin tamamı burda..
EPDK'dan kritik akaryakt karar - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18777290.asp)
benim yazdığımda o oranların şuan zaten katkı olarak koyulduğu gelicek olan farklı bir yakıt.
Cem, E85'le calisan her fuelflex arac normal benzin ile de calisabiliyor, adi uzerinde zaten fuelflex. Araclarin ithal edilmesi ile ilgili herhangi bir engel teskil etmiyor burada E85 olmamasi. Yakit var yani o araclari calistiran bu ulkede. "E85 gelecek" aciklamasinin arkasindaki argumanin bu oldugunu sanmiyorum.
ben anlatamadım galiba adamların flexfuel olarak sattığı araçlar elbetteki normal benzinle çalışıcak flexfuel demek bu zaten ama adamlar e85 olmadığı için neden flex araçlarını soksunlar :)
Arayinca gelecek edecek diyor olabilirler, ben adamlarin lafina inanmiyorum gelene kadar, E85'i pompada gorene kadarda inanmayacagim.
Edit: Aradim Shell'i, Yuksek miktarda Ethanol iceren bir yakit turu ile ilgili (E85) gibi bir planimiz yok dediler.
Bahsi gecen ethanol'un EPDK'nin belirttigi oranlarda oldugunu *(bu da %3 %4 arasi) belirttiler. Pilot istasyonlarda bu %3 %4'luk ethanol katkili yakitlarin herzamanki yakit isimleriyle satildigini soylediler.
Tüketici Danışma Hattı (Bireysel Müşteriler için):
444 20 20
Arayin bi de siz sorun bakalim ne diyecekler.
güneş senin benim için zaten problem değil :) e85 zaten biz yapabiliyoruz yakıtı benim shelle konuştuğum e85 geliceği olduğuydu aslında gelmese benim daha çok işime yarar çünkü eminim fahiş fiyata ethanol satıcıklar..
Karbüratörlü araçta ne gibi değişiklik yapmak gerekicek ?
2. memeni büyütüp avans açabilceksin , depondaki pompa yetmezse oda kolay hele gelsinde bi.
peki yurt dışı fiyat mukayese etmek için bilgisi olan varmı ?
mesela burada benzin 4.85 tl
e85 kaç para olmalı ????
ingilterede benzin kaç pound? e85 kaç pound ?
almanyada ?
fransada ?
gibi..
benim bildiğim etil alkol Türkiyede benzine nazaran %30 daha ucuz ama yakıt sarfiyatı olarakda %30 daha fazla yakıyo bu denklemden yola çıkarsak benzinle aynı fiyat olması lazım
KingoAtmo
19-03-2013, 09:49
güneş senin benim için zaten problem değil :) e85 zaten biz yapabiliyoruz yakıtı benim shelle konuştuğum e85 geliceği olduğuydu aslında gelmese benim daha çok işime yarar çünkü eminim fahiş fiyata ethanol satıcıklar..
Gizli değilse formül alabilirmiyiz :)
TolgaCtk
19-03-2013, 09:54
peki yurt dışı fiyat mukayese etmek için bilgisi olan varmı ?
mesela burada benzin 4.85 tl
e85 kaç para olmalı ????
ingilterede benzin kaç pound? e85 kaç pound ?
almanyada ?
fransada ?
gibi..
Almanyada:
E85 – Fiyat 1,07€ civari
E5 Benzin - 1.69€ civari
Mantiken ucuz olmasi lazim bu ulkede mantik pek islemez gorucez bakalim ;)
Almanyada:
E85 – Fiyat 1,07€ civari
E5 Benzin - 1.69€ civari
almanyaya göre kabaca bizdeki E85 in 3.10TL olması lazım o zaman?
Gunes G.
19-03-2013, 10:25
Fatih aramisti galiba di mi o gun sanayide shell'i? Kimi aramisti hatirliyo musun? Belki musteri hizmetleri gizliyodur gelecegini simdi bu fikirde geldi aklima :D
Fatih aramisti galiba di mi o gun sanayide shell'i? Kimi aramisti hatirliyo musun? Belki musteri hizmetleri gizliyodur gelecegini simdi bu fikirde geldi aklima :D
kanka fatih aramıştı sanırım bizdende arıyan çok oldu inanmadım kendimde arayınca ikna oldum :D amannn gelmese ne olur tamda alıştım e85 yapmaya :D
sadece yarışmak için değil günlük olarakta, sadece pompa enjektör değiştirip kullanan var mı Türkiye'de?
Providence
19-03-2013, 12:04
Walla e85 e hazır artık arabam :D 044 leri taktı Hakan abi :D belki fic 1100 leri büyütmemiz gerekebilir :)
Eskiden saab vardı artık o da yok. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.
TolgaCtk
19-03-2013, 12:25
almanyaya göre kabaca bizdeki E85 in 3.10TL olması lazım o zaman?
Evet abi, 3.10 - 3.50TL arasi bir sey olmasi lazim. Yalniz yakitta %20 bir artis oldugu icin fiyat farki tekrar düsecektir.
darkmoon
19-03-2013, 12:32
Almanyaya orantılarsak fiyat aralığını türkiyede normal yakıta 5 tl desen yuvarlak hesap E85 de 4.60-4.70 falan olması lazım
Evet abi, 3.10 - 3.50TL arasi bir sey olmasi lazim. Yalniz yakitta %20 bir artis oldugu icin fiyat farki tekrar düsecektir.
niye öyle bir hesap yapıyorsunuzki
ben %20 daha çok harcayabilirim ama alacağım verim çok fazla
aracımın deposuna girecek e85 in litresi beni bağlar
o da almanyaya kıyasla 3.10 tl falan yapar
siz 100km de kaç litre E85 harcarız onu düşünüyorsunuz
Gunes G.
19-03-2013, 14:15
kanka fatih aramıştı sanırım bizdende arıyan çok oldu inanmadım kendimde arayınca ikna oldum :D amannn gelmese ne olur tamda alıştım e85 yapmaya :D
Ben tembelim abi ugrasamam yakit hazirla et filan :) Versin pompadan ben pistime cikayim turumu atayim, yakitla mi ugrasicam bi de ya ;)
TolgaCtk
19-03-2013, 14:20
niye öyle bir hesap yapıyorsunuzki
ben %20 daha çok harcayabilirim ama alacağım verim çok fazla
aracımın deposuna girecek e85 in litresi beni bağlar
o da almanyaya kıyasla 3.10 tl falan yapar
siz 100km de kaç litre E85 harcarız onu düşünüyorsunuz
Alacaginiz verim kesinlikle fiyat farkini unutturuyor, E85 hakkinda pek bir bilgim yok. Gündelik araclar icin bir tartismada duymustum. Konu tasarruf olunca, yakitin %20 fazlaligi ve aracta yapilacak degisiklikler ve masraflar daha ön planda idi.
Ama bu konuda kesinlikle haklisiniz. Dediginiz gibi gibi önemli olan deponun ne kadar E85 almasi ve bunun fiyatidir.
ghibli06
19-03-2013, 14:53
bende çelik depo 044 pompa ve yine çelikten enjektör kütükleri var... benzin hortumlarını çelik yapsam yazılım güncelleyip kullanabilir miyim?
Providence
19-03-2013, 14:57
Tabi e85 in hakkini vermek icin cr lari 10-10.5 gibi bir degere cekmek lazim :)
Providence
19-03-2013, 15:23
12.5 nasıl olur? :)
e85 bulamadiginda hos olmaz :D
e85 bulamadiginda hos olmaz :D
niye hoş olmuyor abi ? 97 oktan pompa benzini ile yürüyen 11cr 12cr arabalar var ?
niye hoş olmuyor abi ? 97 oktan pompa benzini ile yürüyen 11cr 12cr arabalar var ?
turbolu araçlardan bahsediyorlar sanırım
Gunes G.
19-03-2013, 18:48
Asiri beslemeden bahsediyor Baris.
Providence
19-03-2013, 19:15
Asiri beslemeden bahsediyor Baris.
Evet aşırı besleme babında baktığım için ben e85 e atmosferikleri düşünmedim :)
12.5 cr atmosferik arabada e85 inanılmaz güç artışı sağlıyor mesela 320d'e yazılımla elde edilen güç kadar artış alınıyor ..... Ben atmosferikten bahsediliyor sanmıştım.
Providence
20-03-2013, 08:57
12.5 cr atmosferik arabada e85 inanılmaz güç artışı sağlıyor mesela 320d'e yazılımla elde edilen güç kadar artış alınıyor ..... Ben atmosferikten bahsediliyor sanmıştım.
Herkez kendi aracini dusunerek yorum yapiyor zaten ondan hatlar karisti :) ama atmosferik olsun asiri besleme olsun e85 candir :) tabi sunu unutmamak lazim arabanizi yatiriyosaniz e85 birakmayin depoda :D alkol su tutar zamanla
Herkez kendi aracini dusunerek yorum yapiyor zaten ondan hatlar karisti :) ama atmosferik olsun asiri besleme olsun e85 candir :) tabi sunu unutmamak lazim arabanizi yatiriyosaniz e85 birakmayin depoda :D alkol su tutar zamanla
Ortalama 10 depoda bir temizlemek lazim oyle veya boyle.sizde depo meteryali ne bariş
Providence
20-03-2013, 09:28
Ortalama 10 depoda bir temizlemek lazim oyle veya boyle.sizde depo meteryali ne bariş
e85 e uygun olduğunu biliyorum sadece , baya kullanan war çünkü :) kontrol ederim ama . Devamlı kullanıyorsan aracı sorun olmuyor e85 ile , asıl ilk e85 koyucağında depoyu temizlemek lazım benim bildiğim :)
hatlar karışmış doğrudur. Depom plastik rahatım ayrıca iki bölmesi var bi düzenek ayarlayabilirsem bi tarafta e85 bi tarafta pump gas ohhh rahat.
ghibli06
05-04-2013, 15:33
arkadaşlar E85 e geçmek için:
1- yazılım (olmazsa olmaz)
2- yüksek benzin basıncı (regülatörle halledilebilir)
3- daha büyük enjektör
gerekli diyor yabancı bilgiler, methanol gibi olmadığı için aşındırıcı etkisi yok zaten, depoda herhangi bir değişikliğe gerek olmaz bu nedenle... peki sorularım:
1- büyük enjektör gerekli midir sonrasında normal benzin aldığımızda sıkıntı olmaz mı?
2- depo vs sorun çıkarmaz ama benzin hattında herhangi bir işlem gerekir mi?
DoganSuper
05-04-2013, 16:36
ben en çok geldiginde fiyatını merak ediyorum :)
%3 üstüne normal pompadan bahsediyorsunuz dimi bi % 6-7 wersek kendimiz nasıl olur acaba...
M_PROJECT
05-04-2013, 17:37
%3 üstüne normal pompadan bahsediyorsunuz dimi bi % 6-7 wersek kendimiz nasıl olur acaba...
cok bisi farkettirmez amerikada pompada %10 la cikar . %25 ustu ( benim bildigim yanlista olabilir ) flex fuel bir arac olmali yada yakit sisteminiz bu yakita uygun olmali .
Bir güncelleme yapayım dedim.
Gelmesini beklediğiniz yakıt şu an Türkiye'de sayılı istasyonlarda satılmaya başlandı.
2013 içinde büyük şehirlerde yavaş yavaş görmeye başlarsınız.
Yalnız önemli bir düzeltme:
Topicte bahsi geçen E85 değil, E10 olacak !
Benzine 10% oranında ethanol katılmış hali. E85'te ise bu oran 85%'tir.
Yani bildiğiniz veya bazılarımızın halen kullandığı E85 yine yok. Yakın zamanda da Türkiye perakende pazarına girmeyecek.
Peki E10 ne işe yarıyor derseniz: 95 oktan ayarında ama 95 oktan benzinden 7% civarında daha fazla yol gidebiliyorsunuz.;) Yakıt sisteminde hiçbir değişiklik yapmadan piyasadaki her benzinli araçta kullanılabiliyor.