PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sunroof için cam filmi riskli mi?

ssdriver
29-06-2013, 18:16
cam filmi yapan bir yer ile görüştüğümde sunroof için cam filmi yapmanın riskli olduğunu, yan camlar kadar dayanıklı olmadığı için ısıtma işleminde camın dağılabileceğini duydum. honda jazz'a uygularken yaşamışlar. bu konuda bilgisi olan var mı acaba? herhangi bir risk durumu mevcut mudur ?

Equinox
29-06-2013, 18:29
Sanmıyorum aksine sunroof camları diğer camlardan daha sağlamdır, Ben eski araca(Opel Astra) 2 kat cam filmi çektirmiştim, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Skyhawk34
29-06-2013, 18:38
benim aracımdada var en ufak bir sıkıntısı yok

Sert@ç
29-06-2013, 18:41
Sunroof cami kursun gecirmez diye biliyorum

devil_berk22
29-06-2013, 18:44
Sunroof cami kursun gecirmez diye biliyorum

oyle birşey yokta diğer yan camlara göre daha kalın.

ÜSTÜNERC
30-06-2013, 13:14
kaza esnasında taklalarda vs korunma amaçlı diğer camlara göre daha sağlam ve kırılmazdır.Yani sunroofa film cektirmenin bi zararı olmaz.Sunroof camı kırılmışşa diğer camların anında dağılması lazım :)

B.Koçer
30-06-2013, 13:17
Yine bir sallamasyon usta karşımızda .

imprezaWRC
30-06-2013, 13:32
Olm dinleme sen o densizi, sağlam saçmalamış, vaktiyle bende de SF kasa varken en koyusundan aynalı cam filmi yaptırmıştım. Camı yuvasından çıkarıp o şekilde film çekiyorlar, kuruduğunda da yerine takıyorlar.
Riskli diyen usta bozuntusu bence daha önce camı yerinden çıkartırken cama hasar vermiştir bulaşmamak adına ve kendinede .ok sürdürmemek için sallamış.

drummer582
30-06-2013, 13:40
Ben eski foresterima yaptirdim hicbir sorunda yasamadim abi

darkmoon
30-06-2013, 13:49
film işi yapan biri sunroofa flm çekilmesini olsa olsa tek nedenden sıcak bakmaz oda zaten sunroof camı kendiliğinden karartılmış camdır.. yani orjinalden zaten karartılmış camdır bazı firmalar fotokromik camda kullanıyor güneşin oranına göre kendi kendine belli oranda kararıyor cam falan.. o yüzden film gereksiz olucağu için olsa olsa ondan istemez filmci..
tabi dediğim parlak mat siyah yada piyano siyah falan bunlar dışında normal açık tonlarda filmler için geçerli..

imprezaWRC
30-06-2013, 14:02
film işi yapan biri sunroofa flm çekilmesini olsa olsa tek nedenden sıcak bakmaz oda zaten sunroof camı kendiliğinden karartılmış camdır.. yani orjinalden zaten karartılmış camdır bazı firmalar fotokromik camda kullanıyor güneşin oranına göre kendi kendine belli oranda kararıyor cam falan.. o yüzden film gereksiz olucağu için olsa olsa ondan istemez filmci..
tabi dediğim parlak mat siyah yada piyano siyah falan bunlar dışında normal açık tonlarda filmler için geçerli..

Üzgünüm ama eski nesil Subaru'ların sunroof camları koyu değil, Ali'nin SF kasa Forester'ının sunroof'u da tavanın neredeyse yarısını kaplıyor ve diğer camlar ile aynı tonda yani hiçbir tonu yok; haliyle sunroof muhafazsını açtığında tüm güneş yolcuların beynine işliyor, o yüzden olsa gerek sunroof'a film kaplatmak istiyor.

darkmoon
30-06-2013, 18:17
Üzgünüm ama eski nesil Subaru'ların sunroof camları koyu değil, Ali'nin SF kasa Forester'ının sunroof'u da tavanın neredeyse yarısını kaplıyor ve diğer camlar ile aynı tonda yani hiçbir tonu yok; haliyle sunroof muhafazsını açtığında tüm güneş yolcuların beynine işliyor, o yüzden olsa gerek sunroof'a film kaplatmak istiyor.

doğrudur ben şimdiye kadar koyu olmayan görmedim eski nesil bazı araçlarda normal cam gibiyse onlara film şart yoksa adamın kelleyi pişirir...

civic@ef
30-06-2013, 18:22
hiç bir sıkıntı olmaz tavsiyem yan camlardada en acıkda olsa film olması kaza anında çok işe yarıyor cunkü(Allah göstermesin)

By_emre
30-06-2013, 18:35
Perdesini çekmezsen çok sıcak yapıyor iç döşemeleri kesinlikle film çektirmek lazım

ssdriver
02-07-2013, 14:18
saolun arkadaşlar yorumlar için

hakan'ın dediği gibi eski nesil forester'larda sunroof camı neredeyse şeffaf. perde var ama güneş direk içeriye girdiği için perdeyi de ısıtıyor.

yaşadığım olaya da bir anlam veremedim. ankara'nın en hatırı sayılır yerlerinden biri ile konuştum. sonuçta para verip yaptırıcaz yani hayrına birşey de istemedim :)

ama olmaz ısıtınca çatlar patlar dediler. yan cam patlamıyor da sürekli güneşi tepeden alan sunroof camı neden patlıyor bende anlayamadım.

neyse başka bir yer bulacaz demek ki :)

SOMEONESPECIAL
02-07-2013, 14:22
Temperli camdır sunroof camı... Taklada filan kırılmasın diye daha mukavemetlidir.

toolqa
02-07-2013, 17:20
benim 106nın sunroofunda da var on numara güneşi engelliyo... çok memnunum..

207_TR
04-07-2013, 17:50
Cam Tavanlar Poli Carbon malzemeden üretilir. Bu cam normal camlardan daha şeffaf bir ışık geçirgenliğine sahiptir. O yüzden çoğu firma karartma işlemi uygular.

Kırılmaz diye birşey yok,içindeki film tabakasından dolayı dağılmaz asla.

Ama mukavameti normal camlara göre çok üstündür.