Orijinalini görmek için tıklayınız : z20let ...
merhabalar... aracım 2001 model opel astra coupe turbo... cogu kısının bıldıgı ısmıyle bertone turbo.. aracım su an stock 99 bınde fıltre dahi yok :) yavas yavas yapma düşüncesindeyim... ilk etapta yazılım , komple egzoz ve büyütülmüş hava filtresi ( 1.9cdti astra fitre kutusu ve kutu içi kn yada pipercros filtre ) aklımda olanlar... bu konuda ne gıbı degısıklıkler yapılabılır... biliyorsunuzkı su an iyi bir krom düz boru seklınde egzoz sistemi 1500 tl gibi bir rakamlara maal oluyor ... onun yerıne yapılabılcek verimli bir değişiklik yada öneri varsa su an açıgım ... zaman ayıran herkese sımdıden tesekkurler ... :):)
merhabalar... aracım 2001 model opel astra coupe turbo... cogu kısının bıldıgı ısmıyle bertone turbo.. aracım su an stock 99 bınde fıltre dahi yok :) yavas yavas yapma düşüncesindeyim... ilk etapta yazılım , komple egzoz ve büyütülmüş hava filtresi ( 1.9cdti astra fitre kutusu ve kutu içi kn yada pipercros filtre ) aklımda olanlar... bu konuda ne gıbı degısıklıkler yapılabılır... biliyorsunuzkı su an iyi bir krom düz boru seklınde egzoz sistemi 1500 tl gibi bir rakamlara maal oluyor ... onun yerıne yapılabılcek verimli bir değişiklik yada öneri varsa su an açıgım ... zaman ayıran herkese sımdıden tesekkurler ... :):)
76mm krom borunum metresi 30 tl falan 6 mt satilir maks. 3 4 dirsek isini gorur 25 tl den 4 adet aldinmi bir tek kaynak kalir
Oyle acayip paralar degil basinc ac amal valfi kandir cok yapilacak sey var
Bir kaç yerden fiyat aldım 1100 1200 tl gibi rakamlar söylediler :) evet yapılcak cok sey var yavas yavas baslıcaz bi yerden ... Yapılcak seyler bütceyle orantılı oldugu ıçın biraz yavas ve sağlıklı sekılde ilerlemeyi düşünüyorum . Bu doğrultuda tavsiyelere acıgım . Tesekkürler ilginize :)
Bir kaç yerden fiyat aldım 1100 1200 tl gibi rakamlar söylediler :) evet yapılcak cok sey var yavas yavas baslıcaz bi yerden ... Yapılcak seyler bütceyle orantılı oldugu ıçın biraz yavas ve sağlıklı sekılde ilerlemeyi düşünüyorum . Bu doğrultuda tavsiyelere acıgım . Tesekkürler ilginize :)
Sen egsozu yaptırmak ıstedıgınde bana ulas ben cok uyguna yaptırırım
hani nerde let'ciler ??? :)
hani nerde let'ciler ??? :)
ben varım yetmez mi?:D
hahaha abi sağolasın nasipse persembe cuma detaylandırıcaz :) çok darlayabilirim seni :)
hahaha abi sağolasın nasipse persembe cuma detaylandırıcaz :) çok darlayabilirim seni :)
sorun yok.....
öncelikle aracınız hayırlı olsun,,,sölediğiniz işlemler doğru adımlar olucaktır ve çok daha keyifli hale gelicektir :) ,, ortalama 230-240bg leri görürsünüz aracınızda sağlıklı ise ;) ...
öncelikle aracınız hayırlı olsun,,,sölediğiniz işlemler doğru adımlar olucaktır ve çok daha keyifli hale gelicektir :) ,, ortalama 230-240bg leri görürsünüz aracınızda sağlıklı ise ;) ...
tesekkurler :) . yazılım ile 240 hp 400 nm tork güç elde ediliyor gösteriyo kagıt üzerinde :)
keskinli_ali
02-07-2013, 16:42
kardeş misfire nasıl geçer :) banada bi yardım edermisin
tesekkurler :) . yazılım ile 240 hp 400 nm tork güç elde ediliyor gösteriyo kagıt üzerinde :)
ehh tam hop diye o güce ulaşmasada bi kaç ıvır zıvırla rahat rahat görüyo,,,ama turbomuz biraz ufak olduğundan 250bg üstünüde görmek pek mümkün değil ;) gayet yeterli olur zaten bu güçler bile ...
kardeş misfire nasıl geçer :) banada bi yardım edermisin
halledicem onuda halledicem geç sıranı bekle sen önce :hahaha:
sen hiç beni dinlemiyosunki sonra hep bak ben ne demiştim demek zorunda kalıyorum :D sana harcadığım gecelerim gündüzlerim hep haram o yüzden :p :D
Z20LETin profu Opel Garage Hakan abi.. Onunla irtibata geç her türlü yardımcı olur..
KA®ANLIK
03-07-2013, 10:00
ohooo hayırlı olsun kardeşim... :)
sırasıyla,
1.9 intake box, içine K&N Kutu içi filtre
panjur ile kutu arasına yapabilirsen custom bir intake borusu, yapamazsan bulursan Vectra C 1.9 borusu, bulamazsan bende var :D
ki panjur kutu arasındaki boruyu 1.9 kutusu takmadan da uygulayabilirsin orjinali inanılmaz ufaktır...
Ben aracı ses/performans düşünerek ( 7/24 kullandığımdan optimal noktayı bulmaya çalıştım ) 70mm downpipe, 60mm exhaust yaptım komple paslanmaz sona kadar hiç susturucu yok, sonda remus son susturucu var 60 lık...
sana da tavsiye ederim...
sonrasında intercooler, ve powerpipe boruları gaz kelebeğine kadar 60mm...
sonrasında LEH turbosu ve LEH enjektörleri,
sonrasında da AEM Wather/Methanol Kit
bunların hepsinin olduğu bir araba vardı, hazır yapılmışı varken şimdi sıfırdan bir dünya para harcayacan :D
kısaca motor içi görüntü şu hale gelmeli (:
http://imageshack.us/a/img819/7295/img0079sg.jpg
Ben yukarıdaki saydıklarımdan sadece LEH turbosu olmadan, 244ps 380nm güç aldım DynoDynamics'de.. ( 15-16 psi peak, 10-11psi cont. basınçla )
Hadi bakalım kolay gelsin, rast gelsin kardeşim...
Bertone Turbo candır...
Bende LEH turbosu siparişi verdim, satmaktan vazgeçtim arabayı... LET turbosuna ihtiyacın varsa aklında olsun...
Sonunda Z ciler geldi...
egsoz çapı ne yapıyorsunuz biz konu sahibi arkadaşınkini 76 yapacaz sizin ölçü nedir
KA®ANLIK
03-07-2013, 10:23
Ali seni,
lord of the Missfire ilan ediyorum :D
Sonunda Z ciler geldi...
egsoz çapı ne yapıyorsunuz biz konu sahibi arkadaşınkini 76 yapacaz sizin ölçü nedir
ben komple 76mm yaptım,,yabancı forumlardaki arkadaşların tercihi 63mm den yana ;)
Ali seni,
google da keskinliali yazınca missfire mı demek istediniz çıkıyo düşün sen artık :D :D
ama artık çözüldü gibi sorun :icon_tup: vakit-nakit meselesi bu işler ilk adımda bulamayınca uzayabiliyor sorunlar ;)
KA®ANLIK
03-07-2013, 13:45
Sonunda Z ciler geldi...
downpipe 70mm
exhaust 60mm
sonda remus var sadece..
KA®ANLIK
03-07-2013, 13:47
google da keskinliali yazınca missfire mı demek istediniz çıkıyo düşün sen artık :D :D
ama artık çözüldü gibi sorun :icon_tup: vakit-nakit meselesi bu işler ilk adımda bulamayınca uzayabiliyor sorunlar ;)
hahahahhaha :D
hadi bakalım inşallah... bitsin artık bu çile (:
downpipe 70mm
exhaust 60mm
sonda remus var sadece..
ben direk borucuyum ama stock arabada olmaz konuruz bir karar veriririz artık
keskinli_ali
03-07-2013, 19:00
Ali seni,
göreve talibim kanka :)) misfire benim işim :)) onuda bitirdim bu cuma ümit kardeşim yazılımı atsın misfire sız bir video paylaşacağım allah izin verirse.
ben komple 76mm yaptım,,yabancı forumlardaki arkadaşların tercihi 63mm den yana ;)
sen anca 76 zaten eşşeğini büyük al çekmezse çekmesin hesabı :))
aynen vakitsizlik yüzünden çok ihmal ettik bitti şükür sonunda inşallah cuma video çekeriz. google a bir konu paylaşıcam misfire için kontrol edilecek ilk 5 madde diye dünya kadar konu var hiç biri sonunu yazmamış sinir oldum herkesde bi paylaşımsızcılık var :)
sen anca 76 zaten eşşeğini büyük al çekmezse çekmesin hesabı :))
aynen vakitsizlik yüzünden çok ihmal ettik bitti şükür sonunda inşallah cuma video çekeriz. google a bir konu paylaşıcam misfire için kontrol edilecek ilk 5 madde diye dünya kadar konu var hiç biri sonunu yazmamış sinir oldum herkesde bi paylaşımsızcılık var :)
hahaha :D aynen öle Ali pampa :hahaha: büyük iyidir :)
misfire hakkında bence kitap bile yazabilrsin bırak konu açmayı :D ama dediğin gibi çoğu yerde yazan soran olsada giriş-gelişme var sonuç kısmını hep boş bırakmışlar onu bi dolduralım artık :icon_tup:
Söylenen herkesle irtibat halindeyim ilgilenen herkes şimdiden teşekkür ederim :)
Streamroller
05-07-2013, 22:30
Ankaradaki Opel Garage Hakan Bey senin ilacın kardeş
Ankaradaki Opel Garage Hakan Bey senin ilacın kardeş
Kesinlikle hakan abiye ugra z20let prof :)
Prof ne demek ordinaryus hatta iauauu
BravoHGT86
15-07-2013, 14:29
Hayirli olsun araciniz. Ilk once dumpvalve degistirin. Ustundeki orjinal ise bes para etmez yırtıktır Buyuk ihtimal.
Hekimoglu
23-07-2013, 13:03
kn kutu içi filtre (sıfır) ve forge dump konusunda yardımcı olabilirim...
ihtiyacın varsa pm den ulaş ;)