Orijinalini görmek için tıklayınız : hafıza kartı yardım
bugun ıstanbul parkta bır dunya resım cektım sonra bılgısayara aktardım dıger bılgısayara aktarıcakatım ama resımlerın hıc bırı yok hatta hafza kartında eskı resımlerde kayıp sadece 1 adet resım gorunuyor fotoraf makınasına takıyourm resım cekıyım dedım makına kartıda gormuyor nasıl bır yol ızlıyebılırm eskı resımlerı kurtarmak ıcın yardımcı olun bana :)
Low-Rider
30-06-2013, 23:25
kes yapıştır yapmışsındır sen kesin ondan yoktur :D
kes yapıştır yapmışsındır sen kesin ondan yoktur :D
yok kanka copy yaptım pekıı dıger resımler ne oldu yada makına nıye kartı gormuyor ?
arkadaşımda oldu aynısı biçimlendirme yapıyor şimdi sorun yaşamıyor
onursumer
30-06-2013, 23:32
kart hafıza durumunda dolumu gozukuyor ?
virus yeme ihtimalin var
recovery dye bi progla kes yaptigim fotolari kurtarmistim deneyin sabit disk olmadigi icin olmayabilir
chkdsk X: /f
komutunu kullanmayı dene ilk olarak.
arkadaşımda oldu aynısı biçimlendirme yapıyor şimdi sorun yaşamıyor
kart hafıza durumunda dolumu gozukuyor ?
virus yeme ihtimalin var
dırek copy yaptımm sımdı bellek dolu gozukuyor vırus yeme ıhtımalım yok sanmıyrum
chkdsk X: /f
komutunu kullanmayı dene ilk olarak.
:beuj:
onursumer
30-06-2013, 23:58
dolu gozukuyorsa biryerden macbook vs bulma şansın varsa birde orda takıp bak eğer dosyalarını goruyorsan hafıza kartına virus bulaşmış olabilir 1-2 kere başıma geldi bu şekilde
ok macbook bulurum sorun deyıll ama kendı laptop umda nıye gozukmuyor dosya kayıp kafayı yıcem
Sequental
01-07-2013, 00:01
umarim su ana kadar karta baska veri yazmamissindir, veya silmemissindir..Veya formtlamamissindir..
Eger o zamandan beri karta herhangi bir islem yapmadiysan::
Bir flash recovery programi ile kart uzerindeki fotolari kurtar..Sandisk basariliydi bu konuda. eskiden kullanirdim ben..SanDisk RescuePro..Ucretsiz surumu ile halledersin..
Ozellikle rescue pro bu konuda cok basariliydi (Flaslar icin yapildi, hdd ler icin ayri bir prg. mevcut)
Flash kartlarda kart dolu ibaresi veya bos ibaresi genellikle elektriksel efektetten olusur.Isim geregihergun flash kart down/upload yapiyorum..Veri halen chip uzerindedir,merak etme..sadece kurtarmak icin yukarda dedigim gibi 3uncu parti bir kurtarma prg.lazim..
Karttaki fotolari kurtardiktan sonra, karti makinaya tak..Ve makina uzerinde karti formatla.Yani makina karti formatlarken, karti kendi parametlerine gore formatlayacak..Fotografcilikta onemli bir ayrintidir..Sayet Canon makinanin formatladigi bir flash karti direk Nikon'a takip formatlamadan foto cekersek, meta bilgilerin kaydinda cakisma olur..
halilkarakas
01-07-2013, 00:06
sana kaç kere hamama git dedim :D
umarim su ana kadar karta baska veri yazmamissindir, veya silmemissindir..Veya formtlamamissindir..
Eger o zamandan beri karta herhangi bir islem yapmadiysan::
Bir flash recovery programi ile kart uzerindeki fotolari kurtar..Sandisk basariliydi bu konuda. eskiden kullanirdim ben..SanDisk RescuePro..Ucretsiz surumu ile halledersin..
Ozellikle rescue pro bu konuda cok basariliydi (Flaslar icin yapildi, hdd ler icin ayri bir prg. mevcut)
Flash kartlarda kart dolu ibaresi veya bos ibaresi genellikle elektriksel efektetten olusur.Isim geregihergun flash kart down/upload yapiyorum..Veri halen chip uzerindedir,merak etme..adece kurtarmakicin yukarda dedigim gibi 3uncu parti bir kurtarma prg.lazim..
Karttaki fotolari kurtardiktan sonra, karti makinaya tak..Ve makina uzerinde karti formatla.Yani makina karti formatlarken, karti kendi parametlerine gore formatlayacak..Fotografcilikta onemli bir ayrintidir..Sayet Canon makinanin formatladigi bir flash karti direk Nikon'a takip formatlamadan foto cekersek, meta bilgilerin kaydinda cakisma olur..
ok sımdı ugrasıcam canon makına kullanıyorum cok tesekkur ederım :)
GETİR bakıyım halledrük :)
GETİR bakıyım halledrük :)
olarr :D:D
olay cozulmustur yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederım kart kendı ıcerını gızlemıs :)
Sequental
01-07-2013, 17:28
olay cozulmustur yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederım kart kendı ıcerını gızlemıs :)
hahha..
Bak bu aklima gelmedi hic..Yani korumaya alacagin..
Anlasilan yanlislikla elinle kapatmissin..:)
Neyse gecmis olsun..