Orijinalini görmek için tıklayınız : ikinci akü için bilgi lazım
MuGeN_poWer
01-07-2013, 10:28
Merhaba aracım da tesisat var tabiri cayizse hatrı sayılır bir tesisat olucak aracım fiat 126 bis 90 amp sarj dinamosu koyduk arac elektirik tesisatı bir akuden ses sistemi bir akuden gidicek arac tesisatı icin suan mevcut ustunde bulunan 72 amp bir aku var 2 ci aku olarak benim sorum su misal 74 amp bir varta akumu yoksa 110 amp inci akumu ? cok degisken fiyatlar var benim icin misal sulu bakımsız olması fark etmez ben bakarım yani:D düsüp devrilcek bir yerdede degil kursunu bildigim kadar kalitesi filan etkiliyor ama 74 amp marka akü almak yerine 110 amp gene orta halli bir akü almakmı daha mantıklı bana hangisi daha iyi elektirik saglar bu konuda
akü satanlardan yeterli cvbı alamadım sizden ricam bilgisi olan birisi beni aydınlatabilir mi?
MuGeN_poWer
01-07-2013, 10:30
bu arada arac tesisatında 2000.1 2 adet mono anfi 100x4 rms stero anfi teyp changer
700 rms 2 adet jbl gti w12
3 takım infinty refarence comp. onlarda 90rms tam yanlıs hatırlamıyorsam
MuGeN_poWer
04-07-2013, 10:24
konu hakkında kimsenin bilgisi yok mu gercekten ya
Mademki hatrı saylır bir tesisatın var Optima'nın sarı olan aküsünü al anlık verisi yüksek oldugundan tesisat için ideal bir aküdür
portakal
04-07-2013, 10:34
anlamadığım şu aracın elektrik tesisatını 1 aküye müzik tesisatını diğer aküye mi bağlıycaksın eğer öyle yapacaksan müzik tesisatına bağladığın aküyü nasıl şarj ediceksin?
yavuz364
04-07-2013, 12:09
Bunun yerine ses sistemleri için voltaj düzenleyiciler var. onlar çok daha yararlı olacaktır...
Mutlaka herkese de tavsiye ederim. aracınızın yakıtını bile düşürür..
Mademki hatrı saylır bir tesisatın var Optima'nın sarı olan aküsünü al anlık verisi yüksek oldugundan tesisat için ideal bir aküdür
portakal
04-07-2013, 12:19
yaklaşık 1500 rms den bahsediyoruz voltaj düzenleyici işe yaramaz bass vurduğu saniye amfi kesme yapacaktır 2. akü şart
Bunun yerine ses sistemleri için voltaj düzenleyiciler var. onlar çok daha yararlı olacaktır...
Mutlaka herkese de tavsiye ederim. aracınızın yakıtını bile düşürür..
SOMEONESPECIAL
04-07-2013, 12:36
aspirin ????
aspirin ????
bir kutu şart ;)
tolgakaynak
04-07-2013, 13:16
mantıken amperi yüksek akü gerekiyor ama sulumu susuzmu bilemicem.
Kapasitör ve onerildigi gibi optimum aku alacaksin, tesisatin oyle acayip yuksek degil, gayet sorunsuz calarsin, tabi bunlar pahali seyler,
Cogu zaman 4 tane cok rms' li bass'tan daha iyi calab tek bassli arabalar gordum ;)
huseyinnn
04-07-2013, 13:51
Kapasitörler anlık akım değişkenliğini düzenleme görevini görür 2 farad bir kapasitör işinizi görür. Müzik sistemi için jel akü almanızı öneririm cca değeri yüksek aküler olmalı önerebileceğim aküler optima yellow, exide maxxima, banner yada varta agm serileri bunların hepsi çok kaliteli üst düzey ses sistemlerine uygun akülerdir çabuk şarj olup geç boşalırlar yatay dikey yan istediğiniz şekilde koyabilirsiniz tabii fiyatları normal akülere oranla epey pahalıdır. Bu linkte dediğim tüm aküler mevcut inceleyebilirsiniz
Bas Aku A.Ş. Kurumsal Web Sayfasıdır (http://www.basaku.com.tr/)
yavuz364
04-07-2013, 14:22
Voltaj düzenleyici dediğim şey sizin kullandıklarınızdan değil sanırım.. İçinde çok güçlü kapasitörler var.. Hatta arabadaki bütün aküleri çıkartıp sadece düzenleyici ile marşa basabilecek güçte kapasitörler var.. Türkiyede bulabileceğinizi sanmıyorum ama mükemmel birşey..
yaklaşık 1500 rms den bahsediyoruz voltaj düzenleyici işe yaramaz bass vurduğu saniye amfi kesme yapacaktır 2. akü şart
MuGeN_poWer
04-07-2013, 17:12
abilerim kardesimlerim guzel acıklamamlar gelmis optima yellow fiyatı bana cok yuksek benim butcem max 250 tl civarı normal aku alıcam kapatisor var 2 adet 2 fard yani 4 fard ama kapatistor is gormuyor tecrube ile sabit 2 akuyu sarjıda yine aynı sarj dinamosundan olucak 90amp sarj dinamosu takıyoruz araca ama istedigim gene mantıksal bilgi yok yani tecrube evet ok anlıyorum yellow serisi cok iyi ama benim kasdettigim 60 amp varta mı daha basarılı 110 amp inci formula gold mu misal olarak soyluyorum
Tabikide amperi fazla olan akü daha fazla dayanır.Bence 2x72ah akü koyun birbirine tedbirli şekilde bağlantı yapın mesela ikinci aküye giden kabloda bir sigorta olsun.Aküler di bitmedikten sonra şarzında sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama dip biterse şarz süresi uzayacak stock alternatörle bayağı bi dolaşmak lazım dolması için:)
huseyinnn
04-07-2013, 18:36
cca değerlerine bakın hangisinin yüksekse ve bütçe olarak cebinize uygunsa onu tercih edeceksiniz o zaman
MuGeN_poWer
04-07-2013, 22:14
tskler huseyin misal volt diye bir aku var turk yapımı adam 72lige 630 cca vatra da 640 yazıyor fiyata gelince biri 90tl biri 170 tl onu suna benzetiyorum cin malı coaxiel hoperlorde 640 watt max yazıyor pioneer da 320 max watt yazıyor calsan pionner daha iyi calıyor gibi mi dusuncez acaba
huseyinnn
05-07-2013, 16:09
72 ah o fiyata epey bir ucuz varta düşünebilirsin kalitesi belli en azından
Varta Akü E11 Blue Dynamic Serisi 12 Volt 74 Amper Akü (http://lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=954)