PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 07 Temmuz Pazar İSTANBUL PARK @ PİST GÜNLERİ Track Day

Sayfa : 1 [2]

Onrcn
08-07-2013, 11:56
sonuç ??....

Sonuc= Cok sansliysan biri gozden kacirirsa girebilirsin, kacirmazlarsa giremezsin.

Octavia RS
08-07-2013, 12:04
Yinede güzel gündü

ghibli06
08-07-2013, 12:08
ya muayenesiz araçlarla ilgili denetim daha sıkı olmalı ya da muayeneye hiç bakılmamalı bence...

tool
08-07-2013, 12:12
Biz muayenesi girdik..Bizim muayenemiz 6.ayda bitmisti,once olmaz alamayiz dediler sonra tekrar rica ettik aracin modelini sordular sonrada tamam formu doldurun girin dediler..

organizasyon insiyatif kullanmis demekki guzel rica etmissiniz

gökberk
08-07-2013, 12:58
O GTR tokat manyagi yaptı pistte arabaları cok keyifliydi izlemesi keske olsaydın :)

Hep düğün dernek derken kaçırıyorum be Cem.
Bu arada ben de otobanda onu geçtim :) Nıhaha... Rampada gitmiyor alet.

CooLeqenD
08-07-2013, 14:47
Ben GSI' ın külbütor kapağının üzerinde eğer yanlış görmediysem LPG' nin aleti vardı görmüştüm yani.. Hatta LPG' li lan bu demiştim Teknik Kontrol' ün içinde. Ama LPG Tankını çıkardı mı bilgim yok sadece, motor içindeki tesisatı duruyordu ama onu gördüm.

KADİR KIRIŞ
08-07-2013, 15:00
emeği geçen herkeze teşşekürlerrrr
bütün GSI cılaradınaaa

KADİR KIRIŞ
08-07-2013, 15:03
Ben GSI' ın külbütor kapağının üzerinde eğer yanlış görmediysem LPG' nin aleti vardı görmüştüm yani.. Hatta LPG' li lan bu demiştim Teknik Kontrol' ün içinde. Ama LPG Tankını çıkardı mı bilgim yok sadece, motor içindeki tesisatı duruyordu ama onu gördüm.

tüpler söküldü kardeşimmm
ama yanlış olan bişeyyy varr kaç defa bölebişey düzenenledin de insanlarınnn emek verdiği şeylere *** atıyosunnn ayıp illaki eksikleri olmuştur ama sonuçta buırdan kalkıp izmite izmire manisaya gidene kadar ayağımızda yapılan etkinlikleriçinnn o öle oldu bu böleoldu yerine güzeldi zevkliydi ama bi kaç eksik vardı desen daha güzel olmazmıydııı :icon_tup:

Ramcho®
08-07-2013, 15:59
ama yanlış olan bişeyyy varr kaç defa bölebişey düzenenledin de insanlarınnn emek verdiği şeylere *** atıyosunnn ayıp illaki eksikleri olmuştur ama sonuçta buırdan kalkıp izmite izmire manisaya gidene kadar ayağımızda yapılan etkinlikleriçinnn o öle oldu bu böleoldu yerine güzeldi zevkliydi ama bi kaç eksik vardı desen daha güzel olmazmıydııı :icon_tup:

size her hangi bir kötü söz söyleyen yok...

sadece LPG li araçlar giremez denilmiş muayenesi olmayan araçlar giremez denilmiş ama pistte çikilmiş...

ben affınıza sıgınarak şöyle bir öneri de bulunsam ?

LPG li araçlar için ayrı bir seans olsa ?? bütün lpg li araçlar bu seansta olsa nasıl olur ?

Kadyr
08-07-2013, 16:08
Lpg nin ne zarari var onu anlayamadim

Low-Rider
08-07-2013, 16:12
Tehlikeli olarak görülüyordur muhtemelen, herhangi bir kaza durumunda yada kaza olmasada oluşabilecek tehlikeler yüzünden diye düşünüyorum.

Körfez'e de giremiyordu lpg'li araç.

Ramcho®
08-07-2013, 16:44
Tehlikeli olarak görülüyordur muhtemelen, herhangi bir kaza durumunda yada kaza olmasada oluşabilecek tehlikeler yüzünden diye düşünüyorum.

Körfez'e de giremiyordu lpg'li araç.

özgür drag 2.liği LPG li araç var körfezde...

47 adet kontrol gaz kesici var lpgli araçlarda...

Maxi
08-07-2013, 17:03
bu lpg konusunu netleştirmek lazım her branşta
hala ülkede lpg 2. sınıf olarak görülüyor anlamak mümkün değil
artık cayenne porche lerde bile lpg var ki bu ayıp birşey değil
neredeyse tüm turbo araçlara uygulanabiliyor, bırakın atmosferiği

benzin=yakıt
mazot=yakıt
lpg=yakıt
cng=yakıt
yeterki kurallara göre yapılsın-uygulansın.
Yada extradan kural eklensin.

bence mevzu taksicilere dayanıyor, ilk onlar kullandı ya bunu
bilinç altına oturdu heralde insanların
lpg = heee taksiiiii... no pist no yarış no vitamin :)

bir zamanlar dizeller içinde böyle düşünülürdü
Le-mansta kök söktürüyorlar şimdi millete
Audi R10 TDI - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R10_TDI)

güncel dizel araçlara bakmamıza gerek yok heralde?
geçen gösterge taktığımız arkadaşa sordum: kaç beygir aldınız bu seat cupra tdi dan?
400 falan dedi... sağ gözüm seyirmeye başladı :eek:
demekki hiç birşey eskisi gibi değil
lpg de öyle.. güncel sistemler düzgün ve güvenli.

alın, drag yarışlarının kaynağı amerikada %90 methanol ile çalışan araçların katogorileri var?
Bunlardan biri "top fuel"
o da yakıt ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Fuel

üstelik lpg yi insanlar bakkalda taktırmıyor, tüv onaylı damgalı test edilmiş yetkili ruhsata işli mişli fişli vs vs

hadi bakalım methanolmü daha tehlikeli? lpg mi?
Combustion of Methanol Alcohol - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-DjCum6yu8M)

CooLeqenD
08-07-2013, 17:16

Pekala iyi guzel hos cevap vermissiniz. Ben sahisa bir laf mi ettim veya sizin soylemenizle "***" mu attim ? Hayir. Ben sadece ustteki yorumlarda ki LPG olayima bir aciklik getirdim, teknik kontrol garajinin icindeydim simdi bu mu *** atmak oluyor ? Tup duruyordu falanda demedim, tup duruyor mu durmuyor mu bilmiyorum dedim ama tesisat duruyordu dedim sadece.

ghibli06
08-07-2013, 17:19
bu lpg konusunu netleştirmek lazım her branşta
hala ülkede lpg 2. sınıf olarak görülüyor anlamak mümkün değil
artık cayenne porche lerde bile lpg var ki bu ayıp birşey değil
neredeyse tüm turbo araçlara uygulanabiliyor, bırakın atmosferiği

benzin=yakıt
mazot=yakıt
lpg=yakıt
cng=yakıt
yeterki kurallara göre yapılsın-uygulansın.
Yada extradan kural eklensin.

bence mevzu taksicilere dayanıyor, ilk onlar kullandı ya bunu
bilinç altına oturdu heralde insanların
lpg = heee taksiiiii... no pist no yarış no vitamin :)

bir zamanlar dizeller içinde böyle düşünülürdü
Le-mansta kök söktürüyorlar şimdi millete
Audi R10 TDI - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R10_TDI)

güncel dizel araçlara bakmamıza gerek yok heralde?
geçen gösterge taktığımız arkadaşa sordum: kaç beygir aldınız bu seat cupra tdi dan?
400 falan dedi... sağ gözüm seyirmeye başladı :eek:
demekki hiç birşey eskisi gibi değil
lpg de öyle.. güncel sistemler düzgün ve güvenli.

alın, drag yarışlarının kaynağı amerikada %90 methanol ile çalışan araçların katogorileri var?
Bunlardan biri "top fuel"
o da yakıt ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Fuel

üstelik lpg yi insanlar bakkalda taktırmıyor, tüv onaylı damgalı test edilmiş yetkili ruhsata işli mişli fişli vs vs

hadi bakalım methanolmü daha tehlikeli? lpg mi?
Combustion of Methanol Alcohol - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-DjCum6yu8M)

hocam sıkıntı basınçlı kapta... deodorant bile olsa belli şartlarda tehlikeli olabiliyor, yoksa LPG nin diğer yakıtlardan tehlike konusunda artısı ya da eksisi yok... ama işin içine basınçlı bir kap girince her şey değişiyor...

Suleyman
08-07-2013, 17:25
1 seansda yarıya yakın depo bitti,max 131'C yağ sıcaklığı bu şartlarda normal herkezin karşılaştığı başına gelen bi durum güzel bir gündü ufak tefek aksilik yaşayan arkadaşlarada geçmiş olsun..

nXKCC-qnRfg

link:Polo Gti - YouTube ( http://www.youtube.com/watch?v=nXKCC-qnRfg)[/QUOTE]

Peki o yağın değişmesi gerekmiyor mu sonradan veya maximum kaç dereceden sonra yağ ömrünü yitiriyor diiye sorayım ?Benim bildiğim 120 derecelerde falandı ama :confused:

Low-Rider
08-07-2013, 18:17
özgür drag 2.liği LPG li araç var körfezde...

47 adet kontrol gaz kesici var lpgli araçlarda...

hacı bana anlatma ben fikir yürüttüm sadece:)yoksa corsa ile körfez'de time trial'e girmek çok istemiştim giremedim bu yüzden

997TT
08-07-2013, 18:26
Lpg li arac 2. Sinif hatta 3. Sinif olmasinin sebebi yine biziz.
Her motorcu elektrikci otomatikman Lpg ustasi oldu.
Trafige bile cikmamasi gereken araclara Lpg takildi.
Muayenelere oZen gosterilmedi.
Hep eski araclara Lpg takilir mantigi yuzunden,zaten normalde duzgun calisamayan araclara Lpg takilinca,Lpg gunah kecisi ilan edildi.
E birde uZerine Lpg kullanan kesimin egitim seviye ortalmasida dusuk olunca. Guvenlikten tasaruf edilmez fikri benimsenmedi...
Suan 0km,S500L arac alsaniz,245.000 euro sayip,Lpg taktirirmisiniz. Eger evetse Lpg yi cozmussunuz demektir.
Lpg oldurmez,yanlis kullanim oldurur...

Zero
08-07-2013, 20:02
Peki o yağın değişmesi gerekmiyor mu sonradan veya maximum kaç dereceden sonra yağ ömrünü yitiriyor diiye sorayım ?Benim bildiğim 120 derecelerde falandı ama :confused:[/QUOTE]

Yagdan yaga degisir dereceler simdi atiyorum 5-30da maksimum guvenli sicaklik 120dir de 10-60da 150dir mesela.Polo gti hangi yagi kullanir bilmiyorum ama 131derece banada biraz fazla geldi en azindan guvenlik acisindan degismeli.Cok bilgili insanlar var forumda yag konusunda hatta cok guzelde bir konu var bilenler degismesi gerektigini savunacaktir sanirim.

misery1903
08-07-2013, 20:10
Sonuçta İstanbulpark'a çıkabiliyoruz. Maddi ücreti ayarlarsak 20-25 araba da çıkabiliyoruz ki bunun konusu açılsa pist tarihi belirli olduğunda, çok rahat gerekli sayıda araç bulunur bence.
Detaylara takılmayıp biraz zamana bırakmak gerek bence.

Low-Rider
08-07-2013, 20:39
fotoğraflar müthiş

Intercity Istanbul Park Track Day 3 (http://www.flickr.com/photos/gti861/sets/72157634545997207/)

Suleyman
08-07-2013, 21:42
Yagdan yaga degisir dereceler simdi atiyorum 5-30da maksimum guvenli sicaklik 120dir de 10-60da 150dir mesela.Polo gti hangi yagi kullanir bilmiyorum ama 131derece banada biraz fazla geldi en azindan guvenlik acisindan degismeli.Cok bilgili insanlar var forumda yag konusunda hatta cok guzelde bir konu var bilenler degismesi gerektigini savunacaktir sanirim.

5w30 kullanılıyor.

Onrcn
08-07-2013, 22:03
Cok keyifli bir gundu. Zamanim gecen seferkinden kotuydu ama yinede zevkliydi. Slalom yarisina biraz daha ilgi cekilse orada super cekismeler yasanabilir, beni gectiler dayanamayip yine girdim mesela :D Padok ta daha cesitli aktiviteler duzenlenebilir.

Not: Slalom ilk 3 une hediyeler verildi :) Bana da supriz oldu, tam giderken Baris geldi ya odul vardi falan diye hatirlatti :D

Bu sefer daha az action oldu benim icin, pek aracla karsilasmadim pistte. Gecen seferki gibi 5-6 sar arac viraja girmistik bu sefer oyle bir action olmadi. Maksimum 3 aracla karsilastim ;) Daha once rolling start olmustu bu sefer pitten araliklarla cikinca daha iyi oldu.

Tekrardan organizasyon da emegi gecen herkese tesekkur ederim, yardimci guleryuzlu bir ekip.

Not2: Ana tiribunun acik olmamasi kotu olmus cidden, orada kimseyi goremeyince sasirdim : (

Low-Rider
08-07-2013, 22:05
rolling startın kalkması iyi olmuş o zaman, yeterli mesafe açılabiliyor o şekilde

kickboxer
08-07-2013, 22:09
ben 110 u görünce bıraktım :D 130 çok değilmi?

Low-Rider
08-07-2013, 22:18
videolarda apex'lerde ve daha viraja gelmeden kukalar gördüm, fren noktasını belirtmek için mi konuldu? öyleyse eğer çok güzel

Onrcn
08-07-2013, 22:57
videolarda apex'lerde ve daha viraja gelmeden kukalar gördüm, fren noktasını belirtmek için mi konuldu? öyleyse eğer çok güzel

Evet guvenli fren mesafesi + Apex ortalari + Cikis noktalari ; )

M3CSL
08-07-2013, 23:08
Onlara silme gecmekte ayri bi zevk:D

Octavia RS
08-07-2013, 23:30
Onlara silme gecmekte ayri bi zevk:D

:icon_tup::icon_tup:

Serhat Y.
08-07-2013, 23:37
padok alanından sırayla 1-2 sn ara ile bırakıldı araçlar, lastik ısıtma vs. derken ara açılıyor azda olsa. çok hengame yaşamadım bende virajlarda toplanmalar oldu ama okadarıda normaldir. gerçekten süre kasmak için transponder lı kalın abiler grubuna giricem birdahakine:) resmi listeye iyi bi süreyle girmek hedefim 2.30-35 arası.

ef186
08-07-2013, 23:42
Okuyor yazmiyorum . Devam edin beyler 40 yillik pist tecrubeniz ile neyin nasil yapilacagini yazin bize . Ozellikle yapici olmasin isyankar olsun ters ters olsun ki kotu adam haline donebilelim kibarlik falan hiç olsun aynen devam cikicak sapkadan tavsan 2 abrakadabra kaldi .....

Armageddon
09-07-2013, 00:11
Okuyor yazmiyorum . Devam edin beyler 40 yillik pist tecrubeniz ile neyin nasil yapilacagini yazin bize . Ozellikle yapici olmasin isyankar olsun ters ters olsun ki kotu adam haline donebilelim kibarlik falan hiç olsun aynen devam cikicak sapkadan tavsan 2 abrakadabra kaldi .....

Sonuçta bu üçüncü pist günüydü. Gördüğüm kadarıyla bazı konularda organizasyon nasıl daha güzel ve verimli olabilir diye denemeler yapılıyor. Bu çok normaldir. Sonuç olarak çok güzel bir başlangıç ve güzel de gidiyor, bazı şeyler zamanla rayına oturacaktır. Örneğin kukaların konmuş olması, slalom yarışı gibi etkinliklerin düzenlenmiş olması bence çok güzel yenilikler. Bunlar dışında beğenilmeyen/daha iyi bir sonuca ulaşılacağı düşünülen şeyler için eleştiriler varsa da bunları yapıcı bir dille, saygı çerçevesinde anlatmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta İstanbul F1 pisti bizim kullanmamız için açıldı ve yapacağımız en güzel şey insanların hevesini kaçırmadan bunun tadını çıkarmak olacaktır...

ef186
09-07-2013, 00:20
Sonuçta bu üçüncü pist günüydü. Gördüğüm kadarıyla bazı konularda organizasyon nasıl daha güzel ve verimli olabilir diye denemeler yapılıyor. Bu çok normaldir. Sonuç olarak çok güzel bir başlangıç ve güzel de gidiyor, bazı şeyler zamanla rayına oturacaktır. Örneğin kukaların konmuş olması, slalom yarışı gibi etkinliklerin düzenlenmiş olması bence çok güzel yenilikler. Bunlar dışında beğenilmeyen/daha iyi bir sonuca ulaşılacağı düşünülen şeyler için eleştiriler varsa da bunları yapıcı bir dille, saygı çerçevesinde anlatmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta İstanbul F1 pisti bizim kullanmamız için açıldı ve yapacağımız en güzel şey insanların hevesini kaçırmadan bunun tadını çıkarmak olacaktır...

Beni anlayan insanların olduğunu görmek çok güzel .

shkodra
09-07-2013, 07:14

Bu sitede açtığım iyi niyetli bir çok konuda aynı yapici olmayan isyankar olan ters ters olan kötü adam haline döndüğümüz kibarlik falan hiç olmayan ve hala aynen dalga deniz devam eden bir tutumla karşılaştığım için en çok seni ben anlıyorum.

ghibli06
09-07-2013, 09:56
arkadaşlar bu organizasyonlara elimden geldiğince katılımcı olarak destek vermeye çalışıyorum, böyle bir pazarın bana maliyeti 1.000 TL den fazla (Ankara'dan geliş sebebiyle) ama her seferinde 4-5 arabadan aşağı gelmedik, her yapıcı eleştiriyi de güzelce yorumluyorlar bence, uzaktan gelenleri sabah erkene yazmayın diye rica ettik, karşılığını aldık... Tribün konusunda da yazan arkadaşlara hak veriyorum ona da bir çözüm bulacaklardır muhtemelen, neden bulmasınlar? bence padokun arkasındaki aktiviteler biraz daha canlandırılmalı sadece driftle kalmamalı, mesela herkesin oy atabileceği güzellik yarışmaları, belki bir dyno yarışması (çok ütopik ama eğlenceli oluyor yurt dışındakiler), satış standları (özellikle İstanbulPark kreasyonları bekliyorum Tshirt şapka sticker vs)...

40 araç konusunda da bence en güzel yapılacak şey araçlar arasında 10 sn mesafe bırakarak piste yollamak, ben depo kapağım patladığı için 2-3 tur yavaş döndüm, herhangi bir yoğun trafiğe yakalanmadım... bence en azından bir kaç seans bu söylediğim denenip görülmeli...

shkodra
09-07-2013, 10:00
arkadaşlar bu organizasyonlara elimden geldiğince katılımcı olarak destek vermeye çalışıyorum, böyle bir pazarın bana maliyeti 1.000 TL den fazla (Ankara'dan geliş sebebiyle) ama her seferinde 4-5 arabadan aşağı gelmedik, her yapıcı eleştiriyi de güzelce yorumluyorlar bence, uzaktan gelenleri sabah erkene yazmayın diye rica ettik, karşılığını aldık... Tribün konusunda da yazan arkadaşlara hak veriyorum ona da bir çözüm bulacaklardır muhtemelen, neden bulmasınlar? bence padokun arkasındaki aktiviteler biraz daha canlandırılmalı sadece driftle kalmamalı, mesela herkesin oy atabileceği güzellik yarışmaları, belki bir dyno yarışması (çok ütopik ama eğlenceli oluyor yurt dışındakiler), satış standları (özellikle İstanbulPark kreasyonları bekliyorum Tshirt şapka sticker vs)...

40 araç konusunda da bence en güzel yapılacak şey araçlar arasında 10 sn mesafe bırakarak piste yollamak, ben depo kapağım patladığı için 2-3 tur yavaş döndüm, herhangi bir yoğun trafiğe yakalanmadım... bence en azından bir kaç seans bu söylediğim denenip görülmeli...

Hocam senin şu yapıcı yorumlarına gerçekten hayranım. Köküm arnavut olduğu için'mi nedendir ben çok istememe rağmen beceremiyorum.

Ramcho®
09-07-2013, 10:34
Lpg li arac 2. Sinif hatta 3. Sinif olmasinin sebebi yine biziz.
Her motorcu elektrikci otomatikman Lpg ustasi oldu.
Trafige bile cikmamasi gereken araclara Lpg takildi.
Muayenelere oZen gosterilmedi.
Hep eski araclara Lpg takilir mantigi yuzunden,zaten normalde duzgun calisamayan araclara Lpg takilinca,Lpg gunah kecisi ilan edildi.
E birde uZerine Lpg kullanan kesimin egitim seviye ortalmasida dusuk olunca. Guvenlikten tasaruf edilmez fikri benimsenmedi...
Suan 0km,S500L arac alsaniz,245.000 euro sayip,Lpg taktirirmisiniz. Eger evetse Lpg yi cozmussunuz demektir.
Lpg oldurmez,yanlis kullanim oldurur...

murat bey ben boğaziçi turizm işletme mezunuyum

kardeşim de marmara üni bilgisayar mühendisliği...

lpg kullanan kesim de eğitim seviyesi düşük diye herhangi bir şey söz konusu değil...ama dersenizki yeni araç alamayan dar gelirli kesimlerden dolayı güvenlikten benimsenmemiştir diye söylemeniz daha mantıklı olur...

ghibli06
09-07-2013, 10:44
Hocam senin şu yapıcı yorumlarına gerçekten hayranım. Köküm arnavut olduğu için'mi nedendir ben çok istememe rağmen beceremiyorum.

Abi bazen ifade güçlükleri olabiliyor, bakma sen beni de seven azdır bazı yorumlarım insanların işine gelmediği için özellikle BMW forumlarında...

ice
09-07-2013, 11:01
Ya boşver takılma dun gece de uzun uzun konuştuk. Mal bu varsa daha iyisini daha iyi bir yerde yapan buyursun yapsin ;)