Orijinalini görmek için tıklayınız : Forester Sevdası Yardımm
evilhunter
01-07-2013, 20:01
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1-2 aydır araştırıyorum konulara bakıyordum ve sonunda forester almaya karar verdim araç 99 model s turbo modeli sadece sol çamurluk değişmiş olup ekspertiz raporu kompresör testi vs. mevcutmuş satıcı o şekilde söyledi %80 aracı alacağım fiyatıda benim düşünmüş olduğum miktarda fakat kafamda dolaşan sıkıntılar ve sorular var
1-aracın baskı balatasının kötü durumda olduğunu ve değiştirmem gerektirdiğini söyledi izmirdeki subaru servisine sordum işcilik dahil 1300 tl fiyat çıkardı bu sanayiide daha ucuza yaptırılabilirmi yaptırılırsa ne kadar sağlıklı olur.
2-araç istanbulda hazır istanbuldayken bi varex iskender downpipe birde yazılım işlemlerini yapayım diyorum sizce nasıl olur.
3-aracı yüklemek gibi bir derdim yok biraz zevkli olsa yeter diye düşünüyorum bunun içinde varex downpipe birde hks blow off yeterli olur düşüncesindeyim
Siz değerli abilerim kardeşlerim düşünceleriniz neler bana bir yardımcı olun ilk aracım olacak o yüzden pek bir bilgim yok yapılması ve yapılmaması gereken işlemler varmıdır yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
murat_kacar
01-07-2013, 20:07
normal yazaydın iyiydi:)
evilhunter
01-07-2013, 20:09
tamadır heralde hocam pardon :)
Emir_b16a
01-07-2013, 20:09
tek düşüncem var yazı karakterini düzeltmelisin :)
baskı balata değişimi bişey değil parça fiyatını bilemem ama özel serviste işilik muhakkak ucuz olur
amortisörlerine dikkat et bi çoğu patlak fiyatıda ucuz değildi
yükleme konusunda da bütçene göre çok daha mantıklı seçenekler mevut yapan arkadaşlar detaylı yazarlan ama o yazı karakterine cwp yazmayabilirler
edit : teşekkürler
evilhunter
01-07-2013, 20:12
ben nie öle bi şey yaptım anlamadım gözlerim bozulcaktı az daha :)
oraya yazdığın setup ile bir arpa boyu bile kazanmaz o araç, en başında 99 sturbolara yazılım olmuyor bikere...
yapacağın stup ı aynen yazıyorum...
komple 70 lik egzos
td04 turbo
wrx yada sti intercooler
hks fcd
herhangibir boost controller, hks evc, aem truboost vs vs
komple 70 lik egzos yapmasan bile olur sadece katalizörleri iptel et, yani birtane 60 lık downpipe yaptır tamamdır, sonada kafana göre bi son susturucu...
bu setupla ben 1.2 bar basınçla 270 hp almıştım....
egerki bukadara gerek yok dersen daha base bi setup olarak...
hks fcd
boost controller
downpipe
son susturucu
bu setuplada 1 bar gibi bi basıçnla 200 220 hp arası bi güç alırsın
hks fcd bende mevcut almayı düşünürsen pm atarsın, fcd zımbırtısı olmadan o araçtan güç almayı unut, bunuda hatırlatayım...
arabanın arka amortisörlerini kontrol ettir mutlaka eğerki patlaksa ciddi bi pazarlık yap çünkü tanesi 1500 tl :) yağlı sisteme çevirip üstüne farklı yay takmakta mümkün bı daha ucuza mal olan bi yöntem bu şekilde yapmış olablirler...
baskı balataya gelince exedy stage 1 baskı balata almanı öneririm, oem olandan hem daha sağlamdır hemde birazdaha ucuzdur...
aklına takılan başka bi soru varsa sor....
evilhunter
02-07-2013, 07:46
Hocam cok tesekkurler 2. Vermis oldugunuz setup bana daha uygun gozukuyor son susturucuyu varex almak istiyorum bunun haricinde diger parcalar fiyat olarak tahmini ne kadar tutar
Birde basinci 1 bara cikartinca diger parcalarda skinti cikmasin hocam baska parcalarida yenilemek gerekirmi
Araci alirken servise illaki gostercem arka amortisorlerin skinti cikarabilecegni duymustum buna ozellikle bakacagm bilgilendirme icin saolun kulaktan dolma bilgilerde olmuyormus bu isler onuda ogrenmis oldum :)
Mechanix
02-07-2013, 08:53
Bu da benim Forester Turbo S maceramın girişi :
Yeni Günlük Otomobil (http://drifttr.com/2013/03/12/yeni-gunluk-otomobil-99-subaru-forester-sf5-bolum-2/)
Bende kat'ları iptal edilmiş standart egzoz , sonda Varex var. Sesi çok güzel.
bu arada senin alacağın araç kaç para ?
evilhunter
02-07-2013, 10:18
Dostum cok ayrintili ve yararli bir konu su anda calisiyorum eve dondugumde komple inceleyecegim konuyu onerebileceginiz bir setup varmi hocam soyle hafiften bi yukleme olsa yeter
evilhunter
02-07-2013, 10:19
18500 diyor ama pazarlikla inecegiz baski balata masraflarini duscek
Emre Ekrem
02-07-2013, 10:41
Bu da benim Forester Turbo S maceramın girişi :
Yeni Günlük Otomobil (http://drifttr.com/2013/03/12/yeni-gunluk-otomobil-99-subaru-forester-sf5-bolum-2/)
Bende kat'ları iptal edilmiş standart egzoz , sonda Varex var. Sesi çok güzel.
Bu gerçek bir test oldu. G-meter olarak ailemi kullandım evet , pişman değilim.
Süpermiş hehehe
Mechanix
02-07-2013, 10:51
Dostum cok ayrintili ve yararli bir konu su anda calisiyorum eve dondugumde komple inceleyecegim konuyu onerebileceginiz bir setup varmi hocam soyle hafiften bi yukleme olsa yeter
Benim motorum yeni , sıkıştırması 9.1 civarında . Modifiye olarak da sadece 63mm standart egzoz sistemi var, katalizatörler sökülü. Sonda da Varex var. Standart basınç da bana performansı yetiyor. 190-200 hp civarı hissettiriyor.
evilhunter
02-07-2013, 12:30
Anladim yok mu arkadaslar tavsiyede bulunacak forester kullanicilari
Yükleyecekseniz Ygtrn ve tork garage ile görüşün.Kafanıza en yatan setup'ı tercih edersiniz.
evilhunter
02-07-2013, 13:16
Yükleyecekseniz Ygtrn ve tork garage ile görüşün.Kafanıza en yatan setup'ı tercih edersiniz.
Tamadir hocam sagolun
burada bir yanlış anlaşılma var,
aracı sadece güçlendirmek için motor yapılmıyor, alacağınız 18ooo lik foresterında motorunun şanzumanının kırılmayacağı turbosunun bozuk olmayacağı anlamına gelmiyor,
sana özel mesajla anlatmak istediğim buydu, mesela yiiite sor bakalım ne kadar harcamış :)
forester normalde WRXden daha yuksek,
alcaltmada sorun yasatiyormu, wrx coilover uyuyormu vs?
sanziman kirilgan yazmis Avci, revizyon masrafi ne civarda?
ben şanzumanda sıkıntı yaşamadım, ama yiiitin arkadaşı kırdı yiiit görünce detaylı bilgi verir
Hocam cok tesekkurler 2. Vermis oldugunuz setup bana daha uygun gozukuyor son susturucuyu varex almak istiyorum bunun haricinde diger parcalar fiyat olarak tahmini ne kadar tutar
Birde basinci 1 bara cikartinca diger parcalarda skinti cikmasin hocam baska parcalarida yenilemek gerekirmi
Araci alirken servise illaki gostercem arka amortisorlerin skinti cikarabilecegni duymustum buna ozellikle bakacagm bilgilendirme icin saolun kulaktan dolma bilgilerde olmuyormus bu isler onuda ogrenmis oldum :)
aracı exper için mutalaka istanbulda cadde motora götür selamımı söyle 100 lira olan exper ücreti 50 liraya düşecektir :D
setup a gelince... td04 turbo ortalama 300 500 lira arası bi değerde, daha fazlasını isteyenler oluyor ama bana kalırsa büyük saçmalık çünkü 700lü rakamlara çıkınca daha büyük olan vf serisi turbo almak mümkün, ayrıca td04 denen turboyu millet imprezasından söküyor ve yine bi imprezaya takılmadığı için ya çöp oluyor yada araba yüklemek isteyen bir bir forestercı bekliyor(daha çok bekler) bu sebeple çok değerli bi turbo değil....
sadece katalizörleri iptal ettirmen en kaliteli egzoscuda 400tl civarı bi maliyeti olacaktır, sakın ola düz boruyu kıvırtarak yaptırma adam gibi dirsek kaynattırarak yaptır...
wrx intercoolerda td04 gibi benzer sebeplerden dolayı çok değerli olmayan bi malzeme aşşa yukarı 300 400 tl gibi bi rakama alınır...
hks fcd 150 liraya ben satıyorum bilgine...(bu zımbırtı olmadan turbonun basıncını açamazsın çünkü beyin kendini korumaya alır)
boost kontrooler işide tamanen sana kalmış bir olay... 1000tl gibi bi rakama hks evc de alabilirsin 100 150 liraya manuel boost controllerda alabilirsin ama manual boost için ayrıba bide boost sati alacağın için gerek yok...
aşşa yukarı 400 600 lira civarında 2. el aem yada greddy gibi markalardan bi boost controller tercih edebilirsin bu sana kalmış....
1 bar gibi bir basınçta eğer aracında halihazırda bulunan bi sorun yok ise hiçbirşey olmaz....
Orijinal amortisörleri kullanılmadığı takdirde,aracın yere yaklaştığını okudum.Farklı bir amortisör takıldığı zaman,orijinal yüksekliğini muhafaza etmek için hangi yay kullanılmalı?
yiiit, motoruna ne harcadığını ve arkadaşının şanzumanı kırıp ne kadar harcadığınıda yazarmısın ;)
her şanzıman kırıldığında aşşa yukarı 1500 2000tl gibi bir rakam çıkıyor abi :)
motor ise
sti krank
eagle kol
acl ana kol yatak
wiseco piston
ferrea sübaplar
portpolish(emme kelebek dahil)
komple takım conta
cossworth yağ pompası
sıfır devirdaim
triger seti
tam bir hesap yapmadım ama işçilikler dahil aşşa yukarı 8 9 bine mal oldu :)
her şanzıman kırıldığında aşşa yukarı 1500 2000tl gibi bir rakam çıkıyor abi :)
motor ise
sti krank
eagle kol
acl ana kol yatak
wiseco piston
ferrea sübaplar
portpolish(emme kelebek dahil)
komple takım conta
cossworth yağ pompası
sıfır devirdaim
triger seti
tam bir hesap yapmadım ama işçilikler dahil aşşa yukarı 8 9 bine mal oldu :)
eyw, bişeye daha cevap ver sonra serbestsin :)
18-20li rakamlara satılan foresterlara motor yapılması konusunda bana katılıyormusun ?
eyw, bişeye daha cevap ver sonra serbestsin :)
18-20li rakamlara satılan foresterlara motor yapılması konusunda bana katılıyormusun ?
kesinlikle hayır abi, aynı mustafa abinin(mechanix) yaptığı gibi 12 13 bin tl gibi rakamlara bitane motoru bitik arızalı bi forester alıp forget motor yapıp normal sağlam yürüyen bi forester parasına mal edip forgetli bi forester a sahip olmak en mantıklısı...
mustafa abi aşşa yukarı 19 20 bin tlye mal etti arabasını ve forget :)
öyle 12-13 lü rakamlara varsa eyw ama o sadece Mustafaya denk gelmiştir, aç ilanları bak 18den aşağı forester varmı eli yüzü düzgün...
hatta şöyle bir şey bile var, aracın turbosunu ve intercoolerını ben verdim ve benim bırakın motor yaptırmayı bakımını bile yaptırmayacağım yerde motor yaptı ve birden bire sihirli değnek ile fiyat 35.000 TL oldu, hayırlı işler...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-turkiyede-ilk-ve-tek-forester-128572199/detay
hatta şöyle bir şey bile var, aracın turbosunu ve intercoolerını ben verdim ve benim bırakın motor yaptırmayı bakımını bile yaptırmayacağım yerde motor yaptı ve birden bire sihirli değnek ile fiyat 35.000 TL oldu, hayırlı işler...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-turkiyede-ilk-ve-tek-forester-128572199/detay
abi sence o paraya alan çıkarmı o aracı :)
bu araç bu paralara satılıyorsa benim 50 milyar fiyat çekmem lazım, ki bu paraya forgetli sti şanzımanlı gc8 almak mümkün bu arkadaş neyin kafaını yaşamış böyle???
:D:D:D
öyle 12-13 lü rakamlara varsa eyw ama o sadece Mustafaya denk gelmiştir, aç ilanları bak 18den aşağı forester varmı eli yüzü düzgün...
mustafa abi motor arızalı araç aldı, conta yakmıştı aldığı araç ancak inanılmaz temiz ve bakımlı bi araçtı, ki o aldığı aracın eski sahibinide tanıyorum hakkaten bakardı aracına...
evilhunter
05-07-2013, 22:27
abiler bilmiyorum yaa sonuçta ilk aracım olacak böyle zahmetli araba işine girmesemmi acaba :)
Bilmiyorum bütçeni ama Subaru'lar zahmetli araçlar değildir.
evilhunter
06-07-2013, 06:19
20 civari ama onumde askerlik war satiyorum dedigimde hemen satilan bir arac degil sanirim birde tork garajla gorustum su anda piyasada blunan foresterlara islem yapilirsa kesin skıntı olur once motor yapmak lazim hic girme bu islere dedi usta :)
20 civari ama onumde askerlik war satiyorum dedigimde hemen satilan bir arac degil sanirim birde tork garajla gorustum su anda piyasada blunan foresterlara islem yapilirsa kesin skıntı olur once motor yapmak lazim hic girme bu islere dedi usta :)
bu tamamen alacağın arabanın durumuyla alakalı ancak turbo büyütmeden en base setup ı yaparsan bi sıkntı çıkıcanı sanmam, sıkıntı çıkarsada emin ol o sıkıntı arabayı yüklemedende çıkıcar zaten...
evilhunter
06-07-2013, 11:08
***** sitede bi arac war gri 21500 istemis ankarada manuel olan sizce o arac alinirmi sahibiyle gorustum servisten yeni cikti arka amortisorler degisti diyor base bi setup kaldirir sanirim birde eger skintisiz ise motor kac bine kadar kullanabilirim bilginiz varmi acaba :)
değişeni olmaması ve 170.000 km çok zor bir ihtimal, plakası açık neden sordurmadın ?
***** sitede bi arac war gri 21500 istemis ankarada manuel olan sizce o arac alinirmi sahibiyle gorustum servisten yeni cikti arka amortisorler degisti diyor base bi setup kaldirir sanirim birde eger skintisiz ise motor kac bine kadar kullanabilirim bilginiz varmi acaba :)
O ***** araç için amortisörler değisti demiş ama niye o aracn arkası yerlerde :)
Eğerki üstüne yağlı amortisör takıldıysa sorun yok ancak mevcut gazlı amortisörler tamir falan görmüşse o iş çöp... Eğer arkalar gazlıya çevrilmişse üstüne sadece uygun yay takılarak kullanılır....
Bu haline 20500den fazla verme, eğer arka amortisörler tamir görmüşse 19dan fazlasını verme
burda subarucuları bulmuşken sorayım dedim impreza 2.5 wrx (sti değil) hakkında ne düşünüyorsunuz ? Alınır mı yüklenir mi ? 2008 model yeni kasa olandan.
evilhunter
07-07-2013, 18:32
bu arada bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum sanırım forester'dan vazgeçtim daha doğrusu suv dan vazgeçtim gibi alternatif araç honda yada bmw bakıyorum şu anda ama yine temiz denk gelirse neden forester olmasın :)
Eğer arkalar gazlıya çevrilmişse üstüne sadece uygun yay takılarak kullanılır....
Orijinal yüksekliği muhafaza etmek için hangi marka/model yay kullanılmalı?