Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : rot-balans derecelerinden anlayan

izmirlicem
01-07-2013, 21:37
http://o1307.hizliresim.com/1c/1/pt417.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

resim yamuk glb normalde düz ama anlamadım, bi bakmanız mümkün mü aracımda bi sıkıntı var, servis ısrar ediyo sıkıntı yok diye ama sıkıntı var. araç kaza yaptı sağ lastik kamberliymiş gibi açı aldı. sağ tekerin aks taşıyıcısını değiştirmeyi unutmuşlar.kendilerine masraf olmasın diye sıkıntı yok deniyo

wrcsinan
01-07-2013, 21:57
şu an veriler normal, söylediğin gibi sağ tekerlekte negatif kamber var ancak çok gözle görülür derecede değil. şu an aracın çok hafif sola çekmesi gerekiyor.

Asil
03-08-2013, 08:01
Avrupa yakasinda, Sefaköy, Beşyol, Topkapı üçgeninde, rot balans işinin ehli drift muhabbetlerinden anlayan ve ona uygun ayar yapabilecek donanimda bir yer tavsiye edebilir misiniz?
B.Cekmece'de oldugum icin Maslak yada otesine gitmek gozumde buyuyor.
Tesekkurler.

baranyardimci
23-08-2013, 18:56
uygun başlık bulamadığım için sorumu burdan soruyorum;
megane 1 'de direksiyonu sağa ya da sola tam çevirince tak sesi geliyor. güçlü bi ses ama. sebebi ne olabilir aynı sorunu yaşamış olan var mı ? çözümü nedir ?. usta üstün körü bakıp ya rot başı ya da direksiyon kutusu sorunlu dedi. bu arada sorun motor yağını değiştirmemden sonra başladı. bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.

ruudvan
23-08-2013, 19:01
lastikler arası yarım santim gibi bi fark var. oda ne gözle görülür nede herhangi bir sorun teşkil eder . hatta fabrıkadan sıfır cıkan araclarda bıle aynı sekılde farklar gorebılırsın.

uygun başlık bulamadığım için sorumu burdan soruyorum;
megane 1 'de direksiyonu sağa ya da sola tam çevirince tak sesi geliyor. güçlü bi ses ama. sebebi ne olabilir aynı sorunu yaşamış olan var mı ? çözümü nedir ?. usta üstün körü bakıp ya rot başı ya da direksiyon kutusu sorunlu dedi. bu arada sorun motor yağını değiştirmemden sonra başladı. bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.

tam sag tam sol da gaza basınca tak tak tak tak dıe ses gelıosa aks kafasıdır.

dıreksıyon tam sag tam solda tak dıe ses gelıyorsa ve sıddetlıyse rot basıdır
rot bası sorunlu deılse dıreksıyon kutusuda olabılır.
aracı lıfte kaldırarak cok kolay sorunu gozle gorebılırsınız.

baranyardimci
23-08-2013, 19:16
lastikler arası yarım santim gibi bi fark var. oda ne gözle görülür nede herhangi bir sorun teşkil eder . hatta fabrıkadan sıfır cıkan araclarda bıle aynı sekılde farklar gorebılırsın.

tam sag tam sol da gaza basınca tak tak tak tak dıe ses gelıosa aks kafasıdır.

dıreksıyon tam sag tam solda tak dıe ses gelıyorsa ve sıddetlıyse rot basıdır
rot bası sorunlu deılse dıreksıyon kutusuda olabılır.
aracı lıfte kaldırarak cok kolay sorunu gozle gorebılırsınız.

teşekkür ederim. peki sorun neden kaynaklanmış olabilir, motor yağını değiştirirken servisin bi hatası böyle bişeye sebep olabilir mi ?

ruudvan
23-08-2013, 19:33
teşekkür ederim. peki sorun neden kaynaklanmış olabilir, motor yağını değiştirirken servisin bi hatası böyle bişeye sebep olabilir mi ?

motor yagıyla alakalı olabılıcegını acıkcası dusunmuyorum . alttan tapayı acarsın kı tapayı acarken aracın altında dokunup bozabılecegın bıusey yok . usttende yagı koyarsın .

dıreksıyon kutusu yada rot baslarından yada aks kafalarındansa sorun tamamıyle kullanıcı hatasıdır . hıcbır aracın dıreksıyonu tam tur cevrılmemesı gerekır.tam turdan 10 derece eksık cevırın tam tur cevırmeyın.
dıreksıyon kutusu dıslerıne dıreksıyon kutusu motoruna rot kollarına fln herseye zararı vardır .

baranyardimci
23-08-2013, 19:38
motor yagıyla alakalı olabılıcegını acıkcası dusunmuyorum . alttan tapayı acarsın kı tapayı acarken aracın altında dokunup bozabılecegın bıusey yok . usttende yagı koyarsın .

dıreksıyon kutusu yada rot baslarından yada aks kafalarındansa sorun tamamıyle kullanıcı hatasıdır . hıcbır aracın dıreksıyonu tam tur cevrılmemesı gerekır.tam turdan 10 derece eksık cevırın tam tur cevırmeyın.
dıreksıyon kutusu dıslerıne dıreksıyon kutusu motoruna rot kollarına fln herseye zararı vardır .

tekrar teşekkür ederim, yarın anlarız sorunun tam olarak ne olduğunu