PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : IMEI Klonlanması

LegenD-R
01-07-2013, 22:42
10 ay önce Turkcell'den taahütlü aldığım Samsung Galaxy S3 cihazım bugün kullanıma kapatıldı.

1 Haziran'da telefonuma gelen "*************** IMEI no'lu cihaz klonlu listede olduğu için kullanım dışı bırakılıcaktır." mesajına pek aldırış etmemiştim çünkü son haneleri farklıydı benım IMEI numaramdan.

Telefonum kapanır kapanmaz telefonu aldığım Turkcell bayisine gittim ve durumu anlattım.

Ordaki arkadaş bana IMEI numaramın başka bir telefona klonlandığını bu yüzden benim telefonum kapatıldığını söyledi.

Çözüm olarak bu işlerle ilgilenen bir elektronik firmasının adresini vererek sorunu orada herhangi bir ücret ödemeden halledebileceğimi söyledi.

Ama en önemli ayrıntıyı en sona saklamıştı arkadaş. "Telefonum bundan sonra sadece tek bir hatla çalışabilecekti."

Bu cümleyi duyunca kan beynime sıçradı. Hiçbir şekilde başka hatla kullanımıyormuşum.

Ben bu telefonu bu şekilde kullanmak zorunda olmadığını düşünüyorum ve telefonumun değiştirilmesini talep edicem.

Bu tarz bir durum başına gelen arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.

** Telefonumun hala garantisi devam ediyor.

** Telefonum yurtiçinden alınma ve faturası var.

http://oi43.tinypic.com/i4q0au.jpg

Kadyr
01-07-2013, 22:43
tam bilmiyorum ama fatura sende ise karakola gitmekte fayda var

semih
01-07-2013, 22:47
öyle bi saçmalık mı var ya

LegenD-R
01-07-2013, 23:01
tam bilmiyorum ama fatura sende ise karakola gitmekte fayda var

karakolluk bir durum yok. tüketici hakem heyetine gidicem galiba.

öyle bi saçmalık mı var ya

ne yazık ki var.. başkası benim imei mi kullanıyor ama suçlusu ben oluyorum

gfb01
01-07-2013, 23:08
Bnm basima geldi tek hatla kullanabiliyorsunuz baska careniz yok devletimiz sagolsun bizim imei baskasi kullanir olan bizim telefona olur btk yi aradigin zaman onlar imei hangi numaralarla kullaniliyor hepsini gorebiliyorlar ama soylemiyorlar gecmis olsun

LegenD-R
01-07-2013, 23:13
Bnm basima geldi tek hatla kullanabiliyorsunuz baska careniz yok devletimiz sagolsun bizim imei baskasi kullanir olan bizim telefona olur btk yi aradigin zaman onlar imei hangi numaralarla kullaniliyor hepsini gorebiliyorlar ama soylemiyorlar gecmis olsun

Aynı şeyleri söylediler evet ama ben peşini bırakmıcam. Turkcell gibi bir kurumdan taahütlüde olsa parasını ödediğim bir telefonu ister 3 hatla kullanırım ister hat takmam evde süs yaparım bu benim en doğal hakkım. Pes etmicem nereye gerekiyorsa başvurucam..

Kadyr
01-07-2013, 23:15
nasıl karakolluk durum yok bu sonucta senın ımeı nın çalınması gibi birşey

SmT
01-07-2013, 23:25
Açık konuşmak gerekirse bu işlerde biraz sert olmak lazım,Tüketici h.y sizi haklı bulacaktır tabiki ancak ne kadar sürer bu durum meçhul.. Turkcell bayisindeki eleman illegal yolu tavsiye etmiş iki kuruşluk aklıyla ( biz aptalız sanki bi ton vergi ödeyip garantili alıyoruz bide illegal yollarla uğraşacaz )..İlla o telefonu biyerlerine monte etmek lazım Türkçeden anladığı yok bazılarının.

onursumer
01-07-2013, 23:29
sanırım bu yolda izlenebilicek en iyi yol

şikayetçi olmak

klonlu imei hangi telefona takılı hangi hatlar kullanılıyor gorebiliyorlar şikayetçi olarak bu kişilere ulaşılıp telefonlar devre dışı bırakılabilir hatta ceza vs yaptırım uygulanabilir diye düşünüyorum ben tabi bu uzun bi yasal süreç olabilir

bunla ilgili alınmış bir hakem heğeti kararı varmı onu araştırmak lazım

LegenD-R
01-07-2013, 23:31
nasıl karakolluk durum yok bu sonucta senın ımeı nın çalınması gibi birşey

onuda sordum bu tip olaylarda karakolda yapılacak pek birşey olmadığını söylediler.

Açık konuşmak gerekirse bu işlerde biraz sert olmak lazım,Tüketici h.y sizi haklı bulacaktır tabiki ancak ne kadar sürer bu durum meçhul.. Turkcell bayisindeki eleman illegal yolu tavsiye etmiş iki kuruşluk aklıyla ( biz aptalız sanki bi ton vergi ödeyip garantili alıyoruz bide illegal yollarla uğraşacaz )..İlla o telefonu biyerlerine monte etmek lazım Türkçeden anladığı yok bazılarının.

Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya. Oradaki calışan bana illegal yolu önermedi. Gidip başka imei çaktır telefona demedi. Verdiği elektronik firmasi ankaraya sizin adınıza başvuru yapıp telefonun açılmasını sağlıyormuş ama sadece tek bir numarayla kullanabilmek koşuluyla ve tabiki ben bunu kesinlikle kabul etmeyeceğim. Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım.

sanırım bu yolda izlenebilicek en iyi yol

şikayetçi olmak

klonlu imei hangi telefona takılı hangi hatlar kullanılıyor gorebiliyorlar şikayetçi olarak bu kişilere ulaşılıp telefonlar devre dışı bırakılabilir hatta ceza vs yaptırım uygulanabilir diye düşünüyorum ben tabi bu uzun bi yasal süreç olabilir

bunla ilgili alınmış bir hakem heğeti kararı varmı onu araştırmak lazım

Kesinlikle şikayetçi olacağım ama diğer telefon/telefonlar kapatılsa bile ben telefonumu sadece tek bir hatla kullanabilecekmişim. Bu da demek oluyorki telefon benle mezara gidicek :)

Orçun Dikayak
02-07-2013, 08:21
Size şöyle açıklama yapıyım arkadaşlarında dediği gibi tek numaraya açıyorlar.Tüketici hakem heyeti fatura tutarı 1200 TL'ye kadar olan cihazlar yardımcı olabiliyor diye biliyorum aksi taktirde tüketici mahkemesine başvurmanız gerekli.Başvurdunuz diyelim harcı şuyu buyu 270-300 lira arası tutuyor benim 1 yıldır Sony Xperia S cihazımın davası sürüyor ordan biliyorum:) Sorunum imei klonu değildi ancak az çok aynı dava olucak.Sizin kazanmanız zaten kesin ama mahkeme sallıyorda sallıyor sağolsun tek seferde işi bitirmiyor.Bana kalırsa şimdilik kullandığınız tek numaraya açtırın bi yandanda mahkemeye başvurun dava açın o sürsün cihazın parasını talep ettiğinizi yazın ve kesinlikle bir avukata danışın kullanamadığınız mağdur olduğunuz günlerin bile faizini alıyorlar üretici firmadan :)

mmustu
02-07-2013, 08:27
valla yasal olarak ne yapabilirsin bilmiyorum

tek hat falan hikaye gelirsin dükkana bir imeide biz çakarız ona sonra her hatla kullanabilirsin

amaaa garanti işi nasıl olur bişi diyemem

TonyMontana
02-07-2013, 09:25
En az 6 ay sürer ***** yaz dönemindeyiz yeni döneme sarkar, bende yaşadım aynı problemi yıllar önce teknosada. Tüketici hakem heyetine başvurdum paramı geri aldım

matthardy
02-07-2013, 09:42
ben sizin yerinizde olsam 3 şey yaparım.

1. karakola gider bu bu imei'li telefonum çalıntı diye ihbarda bulunurum. (bişe çıkacağı yokya)
2.turkcelli mahkemeye veririm.
en sonra ;
3.telefona 30 40 liraya imei çaktırır aynen devam ederim.(hiç bir sıkıntısı yok.)

LegenD-R
02-07-2013, 17:54
Turkiye.gov.tr'den ve BTK nın sitesinden şikayetlerimi yaptım. Bakalım şuan beklemedeyim

TUGCA
02-07-2013, 20:27
taahhüt edilen tüm parayı geri almayı talep edin. Tüketici Hk. mh. ile de bunu resmileştirebilirsiniz. en azından zarar olmaz. tekrardan yeni bir telefon alabilirsiniz o parayla. en mantıklısı bu bence :) yoksa başka bir çözümü yok

sansar34
02-07-2013, 20:32
hıc ugrasmayın alın telefonu gıdın dava edın fırmayı ve yonlendırıldıgınız yerıde soyleyın ve 2 katı kadar para talep edın en kotu ıhtımal sıze parasını verırler bızımde basımıza geldı ama ekranla ılgılı bır problemdı pasa pasa ekranın parsını ve fırmanın ısmı kotulenmesın dıye hedıye olarak yenı bır ekran verdıler samsungdu ekran