Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : zımpara izi giderme?

mimit
03-07-2013, 19:04
arkadaşlar aracımın sağ arka çamurluğunda, yukarında aşağı doğru oluşan çizikten dolayı 15 cm kadar boyatmak zorunda kalmıştım çizik sac a kadar indiği için,renk uyumunda falan bir sorun yaşamadım yanlız bir süre sonra boyanın akıntı yapıp dalgalı bir görünümde olduğunu fark ettim,para verdik hiç uğraşmayayım diyerek aracı servise götürdüm,ustalar inceledi,zımpara ve sonrasında pasta cila çekeceklerini söylediler buna da eyvallah dedim, ama son 2 - 2,5 aydır güneşi yedikçe zımpara yapılan bölge kendini belli etmeye başladı,hatta zımpara izlerinin olduğu yerin rengi bile farklılaştı.

araç siyah renk(inci siyahı diye geçiyor) bu durumun çözümü için sizler neler önerirsiniz,şimdiden herkese teşekkürler.

mimit
04-07-2013, 12:28
güncel çekeyim müsaadenizle.

YavuzNaz
04-07-2013, 12:39
Araç opakmı metalik renkmi, sizin gördüğünüz zımpara izi parça boyanmadan astar üzerine yapılan zımparanın izi olabilir kronik boyacı sorunudur, normal şartlarda vernik üzerine yapılan zımpara aşındırıcı bir pasta uygulanarak çizikleri giderilir, eğer çizikler verniğin altında ise yapacak birşey yok yeniden boyanması gerekir, yüzeysel ise aşındırıcı olan pasta ile tekrar müdahale edin.

Alican
04-07-2013, 12:39
Selamlar müsait bir zamanda uğrarsanız ne yapabileceğimize bakarız..
Boom Garage

d.berkay
11-07-2013, 20:35
Buyuk ihtimalle zimpara izlerini tam olarak giderememisler. Polisaj sonrasi, kullanilan urunlerin yaglari veya diger bilesenleri zimpara izlerini saklamistir. Bir kac yikama sonra bu kalintilar temizlenince gercek yuzey ortaya cikmis. Bu durumda yapilabilecek tek sey uygun urunlerle tekrar polisaj yaparak zimpara izlerini gidermek..

mimit
11-07-2013, 20:38
iş yoğunluğundan uğraşamıyorum şu sıralar ama ilk fırsatta uğraşıcam, pasta olarak ne önerirsiniz. şimdiye kadar hep meguiars kullandım ama işini iyi yaptıktan sonra her marka tercih sebebimdir.

d.berkay
11-07-2013, 20:42
Meguiars markasi oldukca iyidir ancak elinizdeki urunler zimpara izlerini giderme konusunda yetersiz kalabilir, Bunun disinda polisaj makinesi olmadan el ile zimpara izlerini gidermeniz cok guc. Eger polisaj makineniz varsa ona gore uygun urun tavsiyesinde bulunabilirim..

mimit
12-07-2013, 07:43
POlisaj makinem var,uygun aşındırıcı ve hatta pedleri de görüşebilirsek.uzun süredir uğraşmadığım aracıma biraz zaman ayırayım istiyorum.

Risendark
12-07-2013, 11:23
Pasta olarak frecala g3 top diye geçiyordu sanırım yanlış yazmış olabilirim adını sarı bi ürün baya kuvvetli bi aşındırıcı işinizi göreceğini düşünüyorum...

Ranthor
12-07-2013, 12:09
acemiseyniz aman diyim farecla g3 den uzak durun.

Onrcn
12-07-2013, 23:00
Scholl Concepts isinizi gorur ;)