Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufak Bi Kaza Atlattım Bİkaç Sorum Olacak
cerkez_kral
03-07-2013, 22:30
selam arkadaşlar dün başıma gelen olayı yazıyorum haklı haksız durumuna bilen abilerim kardeşlerim karar verirse sevinirim ben ana yoldan yolun akış yönüne dogru dönecekken aşşagıdan geri geri hızla gelen engelli aracı aracımın ön kısmına vurdu sonra arkadan siz çarptınız demeye başladı oglu geldi ters konuşunca kavga ettik tutanagı pek dolduramadık bu durumda benmi suclu olurum yoksa anayolda geri geri gelen araçmı bilen arkadaslardan rica ediyorum ona göre yoksa adamdan masraflarımı alacam teşekkürler.
http://s1307.hizliresim.com/1c/3/pvmpw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://o1307.hizliresim.com/1c/3/pvmxv.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://o1307.hizliresim.com/1c/3/pvmym.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Trafik akış yönünün tersine giden birine karşı arkadan vuran muamelesi görmeyeceksinizdir. Polis çağırsaydınız anlaşamadıysanız.
çok geçmiş olsun.normalde linea hatalı diye biliyorum ama size olan yaklaşımı çok ilginç.arkadaşlar birazdan konuya el atarlar
cerkez_kral
03-07-2013, 22:39
Trafik akış yönünün tersine giden birine karşı arkadan vuran muamelesi görmeyeceksinizdir. Polis çağırsaydınız anlaşamadıysanız.
polis geldi zaten onlara baya kızdı sonra gitti onlar gittikten sonra olan oldu zaten arkadaş kurnazlık yapmaya calıstı kavga cıkınca rasgele doldurmuslar tutanagı
çok geçmiş olsun.normalde linea hatalı diye biliyorum ama size olan yaklaşımı çok ilginç.arkadaşlar birazdan konuya el atarlar
teşekkürler
Kamera kaydi varsa bulun ve itiraz edin sonra ceplerinden odetin yoksa tazminat davasi acacaginizi soyleyin
polis geldi zaten onlara baya kızdı sonra gitti onlar gittikten sonra olan oldu zaten arkadaş kurnazlık yapmaya calıstı kavga cıkınca rasgele doldurmuslar tutanagı
teşekkürler
Suçluluk psikolojiji olsa gerek. Tek taraflı tutanağın bi bağlayıcı yanı olmaz sanmıyorum. Sigortacı arkadaşlar cevap verecektir. :icon_tup:
Anlattığına göre karşı taraf haksız,bide siz çarptınız diyorlar demek :)
cerkez_kral
03-07-2013, 22:52
Suçluluk psikolojiji olsa gerek. Tek taraflı tutanağın bi bağlayıcı yanı olmaz sanmıyorum. Sigortacı arkadaşlar cevap verecektir. :icon_tup:
yok oda tutanagında önümde park halinde araç vardı ordan cıkmak ıcın geri geri gelirken arka tekerime vurdu yazmış
Anlattığına göre karşı taraf haksız,bide siz çarptınız diyorlar demek :)
ilk baş çarptınız dedi ortalık karışınca o lafı bidaha kullanmadılar
basık araba egzozda var genç bir sürücü potansiyel suçlu zaten :rolleyes: adamlarda bunu kullanmaya çalışmış anlaşılan..memlekette çakal dolu anasını satıyım.geçmiş olsun
cerkez_kral
03-07-2013, 22:56
sagolasın kardeşim teşekkürler
63owen63
03-07-2013, 22:56
görünen sen haklısın, ama tutanak nasıl tutulursa o yönde karar verilir, %100 haklı oldugum kaza da, tali yoldan gelip arka tamponuma dokunan araca , ki ben 4 lü kavşagı geçip bitirmişim, onun önünde yaya geçidi vs de var, yanlış aktardıgımız icin olayı, haksız çıktım. izahat cok önemli
cerkez_kral
03-07-2013, 22:58
görünen sen haklısın, ama tutanak nasıl tutulursa o yönde karar verilir, %100 haklı oldugum kaza da, tali yoldan gelip arka tamponuma dokunan araca , ki ben 4 lü kavşagı geçip bitirmişim, onun önünde yaya geçidi vs de var, yanlış aktardıgımız icin olayı, haksız çıktım. izahat cok önemli
haklısında işte o an kavga cıkınca tutanaga pek onem veremedik hayatımda ilk defa böyle bişey başıma geliyor o yüzden sormak istedim
basık araba egzozda var genç bir sürücü potansiyel suçlu zaten :rolleyes: adamlarda bunu kullanmaya çalışmış anlaşılan..memlekette çakal dolu anasını satıyım.geçmiş olsun
aynen net direk suçluyuz biz... geçmiş olsun ;)
63owen63
03-07-2013, 23:00
geçmiş olsun, kavga vs etmeyin ama sukoyvermek de olmaz, haklı oluşunu mantıklı yollardan savunmayı bırakma. Kolaylıklar diliyorum.
TOLGACANSAHIN
03-07-2013, 23:03
Abi tutanağı düzgün doldurtsaydınız . Gecenlerde saçma sapan bir kaza yaşadık polis çağırdım adam kendi aranızda halledin dedi . Sonra sigortacıyı çağırdık sigortacı tutanağın hiç bir önemi yok tramer gelir kazanın nasıl olduğuna karar verir ona göre suçlu suçsuz çıkar dedi siz isterseniz tutanağa suçluyum yazın karşıdakini suçlu bulabilirler dedi eyvallah dedik gerginlik çıkmasın diye, doldurdu tutanağı bildiğin bütün sucu üzerime aldım. Sonradan çok pişman oldum , itiraz hakkınız var öyle bir durumda haberiniz olsun.
cerkez_kral
03-07-2013, 23:06
Abi tutanağı düzgün doldurtsaydınız . Gecenlerde saçma sapan bir kaza yaşadık polis çağırdım adam kendi aranızda halledin dedi . Sonra sigortacıyı çağırdık sigortacı tutanağın hiç bir önemi yok tramer gelir kazanın nasıl olduğuna karar verir ona göre suçlu suçsuz çıkar dedi siz isterseniz tutanağa suçluyum yazın karşıdakini suçlu bulabilirler dedi eyvallah dedik gerginlik çıkmasın diye, doldurdu tutanağı bildiğin bütün sucu üzerime aldım. Sonradan çok pişman oldum , itiraz hakkınız var öyle bir durumda haberiniz olsun.
anladım kardesim bizim çagıracak sigortacımızda yok hayatımda ilk kez başıma geliyor zaten suçlu bulunursam herkesi mahkemeye veririm yada mahkemeyle ugraşmam bu çarpan adamdan paramı alırım ufak bi hasar ama gıcık kaptım adamlardan
b.ustaoglu
03-07-2013, 23:08
kardeşim geçmiş olsun... olayda tabi linea suçlu ama ıspatı da var bu işin. inşallah senin için iyi sonuçlanır bu konu.
bu arada sen kazayı anlatınca aklıma bu kaza geldi. x5te ki abla sanırım arkadan vurdun davası yapmak istedi senin adam gibi :)
NEW car accident in Russia!!Bmw X5 crash! (http://www.youtube.com/watch?v=u3dAihiBBJg)
cerkez_kral
03-07-2013, 23:15
kardeşim geçmiş olsun... olayda tabi linea suçlu ama ıspatı da var bu işin. inşallah senin için iyi sonuçlanır bu konu.
bu arada sen kazayı anlatınca aklıma bu kaza geldi. x5te ki abla sanırım arkadan vurdun davası yapmak istedi senin adam gibi :)
NEW car accident in Russia!!Bmw X5 crash! (http://www.youtube.com/watch?v=u3dAihiBBJg)
sagolasın wideoya çok benzer bizim olayda :) ama okadar sakin olamadık ne yazıkki
Risendark
03-07-2013, 23:22
Keşke kavga etmeseydiniz tutanakta adamı suçlu çıkartıverirdiniz ona en büyük ders o olurdu... bu arada siz haklısınız ve geçmiş olsun...
Eğer haksız bulunursan senin yapıcağın yorum kesin şu olucak,
Usta bare döveydik paramızıda alamadık :D
timucintt
03-07-2013, 23:51
:D :D :D offf hahahaha
lethaldoze
04-07-2013, 01:15
Geçmiş olsun.
Kesinlikle linea suçlu bence. Sonuçta siz yola çıkarken orda sağ arka kısma odaklanır bakarsınız ilk olarak. Tersten araç gelme ihtimali yoktur çünkü. Siz bile ona gidip çarpmış olsanız bence yine o suçludur.
Benzeri başıma geldi.
Ara yoldan çıkcam sola doğru tam 90 drece. Tek yön olduğu için sadece sağ tarafa bakıyorum. Trafik aktığı için araya kaynıcam. Ufak ufak kafayı çıkartıyorum. Aaa bi anda durdu araba. Önümden bi hyundai accent geçti ters yöne doğru ve durdu. Onun arka kapının sonu tampon başlangıcına vurmusum. Adam indi bide ne yapıyosun diye darlanarak geliyor.
Bekledim hiç istifimi bozmadım, tam heyecanla nefes almak için durduğunda tersten geliyorsun yukarıdaki tabelayı görmedinmi diyince özür dilemişti. Tabi kusurluda o çıktı.
Aslında sola bi kere baktım ama ters yön araç gelme ihtimali yok. Ayrıca çıkacağım yol kalabalık araya kaynerken sağı bırakıp sola bakmak biraz zor.
zaten ben çarpmasaydım hemen aşağısı virajdı ve millet kapatıp geliyordu. Duvardan da viraj çıkışı gözükmüyor. Kafa kafaya patlardın birine dedim. Hayatımı kurtarmışsın dedi :)
cerkez_kral
04-07-2013, 09:23
usta adamın adresini aldım eger cebimden 10 tl bile cıkarsa gidip yarım kalan işi tamamlıcaz :D
Geçmiş olsun.
Kesinlikle linea suçlu bence. Sonuçta siz yola çıkarken orda sağ arka kısma odaklanır bakarsınız ilk olarak. Tersten araç gelme ihtimali yoktur çünkü. Siz bile ona gidip çarpmış olsanız bence yine o suçludur.
Benzeri başıma geldi.
Ara yoldan çıkcam sola doğru tam 90 drece. Tek yön olduğu için sadece sağ tarafa bakıyorum. Trafik aktığı için araya kaynıcam. Ufak ufak kafayı çıkartıyorum. Aaa bi anda durdu araba. Önümden bi hyundai accent geçti ters yöne doğru ve durdu. Onun arka kapının sonu tampon başlangıcına vurmusum. Adam indi bide ne yapıyosun diye darlanarak geliyor.
Bekledim hiç istifimi bozmadım, tam heyecanla nefes almak için durduğunda tersten geliyorsun yukarıdaki tabelayı görmedinmi diyince özür dilemişti. Tabi kusurluda o çıktı.
Aslında sola bi kere baktım ama ters yön araç gelme ihtimali yok. Ayrıca çıkacağım yol kalabalık araya kaynerken sağı bırakıp sola bakmak biraz zor.
zaten ben çarpmasaydım hemen aşağısı virajdı ve millet kapatıp geliyordu. Duvardan da viraj çıkışı gözükmüyor. Kafa kafaya patlardın birine dedim. Hayatımı kurtarmışsın dedi :)
bakalım inşallah bizimkide böyle sonuçlanır
geri geri geldim yazdıysa suçlu odur zaten, düşünmeye gerek yok,
geçen hafta benimde başıma geldi, ben düz giderken karşı şeritten gelen kargo kamyonu fabrikaya girmek için direk önüme daldı, fren yapmama bile fırsat olmadı, adam tuttrdu tutanak tutmam diye, bi dünya kargaşa, bana ver 100 gideyim diyo suçlu olduğu halde, aradım polisi geldi bi dünya kaynadı adama tuttuk tutanağı, karşı taraf suçlu çıktı tramarde :)
Tutanagin bir ornegi yokmu sizde ? Onu koyarsaniz net sonuca ulasilir. Bu sekilde ne desek bos
Benzer olay pazar sabahı basıma geldi, adamın biri tek yönde geri gelirken benim arabanın arka kapının camurluk kısımlarına sürttü, sonra da indi bana kem küm yaptı, ekip cagırdık hemen bi rapor düzenlediler 67den kusuru ona verdiler .. Memleket manyak dolu, herkes cirkeflik peşinde .. Allah'tan ufak bişey var, yoksa ağzını burnunu kırardım heralde ..
Keşke trafik ekibini cagırsaymışsınız ..
cerkez_kral
04-07-2013, 10:08
geri geri geldim yazdıysa suçlu odur zaten, düşünmeye gerek yok,
geçen hafta benimde başıma geldi, ben düz giderken karşı şeritten gelen kargo kamyonu fabrikaya girmek için direk önüme daldı, fren yapmama bile fırsat olmadı, adam tuttrdu tutanak tutmam diye, bi dünya kargaşa, bana ver 100 gideyim diyo suçlu olduğu halde, aradım polisi geldi bi dünya kaynadı adama tuttuk tutanağı, karşı taraf suçlu çıktı tramarde :)
geçmiş olsun
Tutanagin bir ornegi yokmu sizde ? Onu koyarsaniz net sonuca ulasilir. Bu sekilde ne desek bos
örnegi kaportacıma bıraktım dosya falan açılacakmış galiba
Benzer olay pazar sabahı basıma geldi, adamın biri tek yönde geri gelirken benim arabanın arka kapının camurluk kısımlarına sürttü, sonra da indi bana kem küm yaptı, ekip cagırdık hemen bi rapor düzenlediler 67den kusuru ona verdiler .. Memleket manyak dolu, herkes cirkeflik peşinde .. Allah'tan ufak bişey var, yoksa ağzını burnunu kırardım heralde ..
Keşke trafik ekibini cagırsaymışsınız ..
trafik geldi zaten bunlara kızdı bagırdı burda geri geri gidilirmi diye kagıda bişeyler çizdi gitti onlar gittikten sonra aksiyon başladı zaten bakalım eger ben suclu cıkarsam kendi mahkememizde yargılıcaz adamı :))
geçmiş olsun coşkun allah beterinden saklasın tutanak cok onemli keşke üzerinde dursaydınız. gidip duzgunce konus adamla o kaza anında farklı oluyor durumla duzeltin tutanagı bence
cerkez_kral
04-07-2013, 11:35
geçmiş olsun coşkun allah beterinden saklasın tutanak cok onemli keşke üzerinde dursaydınız. gidip duzgunce konus adamla o kaza anında farklı oluyor durumla duzeltin tutanagı bence
abi adam anlasılacak konusulacak tipte degil bakalım bugun yarın sonuclanır hakkımızda hayırlısı olsun sigorta vermezse masrafları o adamdan alacam
abi adam anlasılacak konusulacak tipte degil bakalım bugun yarın sonuclanır hakkımızda hayırlısı olsun sigorta vermezse masrafları o adamdan alacam
sen yinede adama ulaş bi konusalım de gerci verdiyseniz evrakları konuşmamız boşta sonradan çok uğraşma adamın arabasında hiçbişeyde yok böyle insanları görünce çıldırıyorum hem suçlu bide üste çıkmaya çalışıyor
ıkınızde tutnakta ben haklıyım yazın zaten buna tramer sonucu cıkıcak sız haklıyız veya haksız yazsanız bıle tutanaga
Calderon
04-07-2013, 11:58
Geçmiş olsun tutanağa geri geri gidiyordum yazmış sanırım bu sizin haklı çıkmanız için yeterli olacaktır :)
sigorta tutanaga dıkakt edıyo keske ımzalamasaydınız
cerkez_kral
04-07-2013, 12:08
önümde park halinde bi araç vardı az bişey geri cıktım arka tekerime araba vurdu yazmış
OnurAvci
04-07-2013, 12:18
geri geri geldiğini ispat edemezseniz kusurlu siz görünürsünüz. ki eksperde kıllanabilir bu işte sizin ön mahvolmuş linea'da görünür bir hasar farkedemedim. çok geçmiş olsun.
engelli vs dinleme hep acındırma politakası yaparlar engel bedenlerinde beyinlerinde değil polemiğe girmeden fotolayıp bilgileri alıp kendi tarafını dolurup onada imza attırıp kazayı yazdırcaktın .. iki tane olay yerinde şahit telefonlarını alıp eksper belirlenince ona dinleteceksin.. olay yeirnde güvenlik kamersı görüntüsü varsa ufak esnafta felan meraklı olurlar :) görüntüyü de alacan ki sağlam olsun gerisi gelir zaten ana yolda geri geri geldiğini zaten yazmış sen tamponunu boya paranı vs alırsın sıkıntı yok yani..
rapor incelenır tramer cıkar kusur oranları bellı olur ama o tutanakta sızı suclu cıkarmıs %80 e %20 gıbı cıkar arkadan vurdu diye anlatmıs
cerkez_kral
04-07-2013, 12:46
bakalım artık kısmet şahit çok olay zaten evime yakın yerde oldu adam petrole geri geri gittigini söyledi sonradan kim akıl verdiyse arkadan carptın oldu bakalım bugun yarın sonuçlanır heralde herkese teşekkürler
Gunes G.
04-07-2013, 12:55
Resimlerden gordugum kadariyla sen U donusu yaparken bu olay oluyor degil mi? U donusu yaptigin yerin trafik duzenlemesi gidis gelis ayrilmis yol gibi gozukuyor yine resimlere gore.
Buna gore senin U donusu yaptigin yerde bir yasak olabilir ona dikkat et. Genellikle bu sekilde olan yollar gobekler araciligiyla ters istikamete gecmeye izin verir trafikte, kavsaklar icin tasarlanmis bosluklardan, ters istikamette seyir eden araclar "u donusu" yapamazlar.
En azindan benim bildigim bu sekilde. Sen o dondugun yeri iyice bir sorustur u donulur mu donulmez mi diye, "herkes donuyo abi" sakin deme cunku konu ile karar verilirken herkesin yaptiginin degil trafik kuralinin onemi vardir, unutma.
Gecmis olsun
cerkez_kral
04-07-2013, 14:35
Resimlerden gordugum kadariyla sen U donusu yaparken bu olay oluyor degil mi? U donusu yaptigin yerin trafik duzenlemesi gidis gelis ayrilmis yol gibi gozukuyor yine resimlere gore.
Buna gore senin U donusu yaptigin yerde bir yasak olabilir ona dikkat et. Genellikle bu sekilde olan yollar gobekler araciligiyla ters istikamete gecmeye izin verir trafikte, kavsaklar icin tasarlanmis bosluklardan, ters istikamette seyir eden araclar "u donusu" yapamazlar.
En azindan benim bildigim bu sekilde. Sen o dondugun yeri iyice bir sorustur u donulur mu donulmez mi diye, "herkes donuyo abi" sakin deme cunku konu ile karar verilirken herkesin yaptiginin degil trafik kuralinin onemi vardir, unutma.
Gecmis olsun
abi orda u dönüşü yasagı yok hergün geçtigim yol ben karşıdan gelip ordan aşşagıya dönecektim u dönüşü yasagı yukardan gelip tekrar yukarı dönenler için var ben yan yoldan gelip ordan geçtim polis bile gelip kızdı bunlara burda geri gelinirmi diye baya tartıştılar
Keşke ülkemizde de Rusyadaki gibi araç kameraları olsa. Hatta sigorta şirketleri bunu ücretsiz dağıtsa...
Burak Mehmet
04-07-2013, 14:49
Geçmiş olsun
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-guvenlik-sistemleri-arac-ici-kamera-kayit-ozellikli-125894691/detay
şu ürün gibi bişey kullanmak lazım bu durumlar için..
Öncelikle geçmiş olsun. Benim de başımdan benzer küçük bir olay geçmişti, Allah büyüğünden korusun hepimizi. Tutanak tutulurken özen göstermekte fayda var çünkü olayı çözecek evraktır. Karşı taraf anlaşılmayacak, çamura yatacak bir tipse polis çağırmakta fayda var. Ben polis çağırmıştım, onlar da görgü tanıklarından ve taraflardan dinleyerek tutanağı doldurmuşlardı. Doğruluk açısından tarafların birlikte doldurmasından daha garanti olduğunu düşünüyorum.