Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpüklü yıkamaya karşı ciddi uyarıdır !
https://lh3.googleusercontent.com/-EsCIloyXyI8/UdlRkKVVyFI/AAAAAAAAAs8/51LrEXhn_LA/s800/yikama-kopugu.jpg
Arkadaşlar son senelerde bu köpüklü yıkama moda oldu
yıkamacılarda uğraşmayı azalltıığından dolayı tercih ediyorlar zaten
fakat bu işin altında yatan ciddi sıkıntılar var.
öncelikle bu beyaz köpük içerisinde kullanılan ana temizleyici madde olan "kostik" ten bahsedeyim. (süd kostik)
Kostik dünyanın en ucuz endüstriyel temizleme maddesidir araştırabilirsiniz.
hal böyle olunca bizim insanımızın da ayarı yoktur bilirsiniz, bol bol kontrolsüz bir kullanım söz konusu..
Bu madde sayesinde evet daha çabuk ve daha güzel kirlerden aracınız kurtulmuş oluyor
fakat aşırı kostik içeren bu köpükler aracınızın boya üzeri vernik , boya ,plastik ve metal aksamlarına zarar vermeye başlıyor.
bunun en bilinen örneği, farların sararmasıdır (plastik olanlar)
far yüzeyindeki verniğin deforme sonrası sararması..
plastik aksamlardaki deformasyonlar , aracın boyasının uzun vadede matlaşması, verniğin sararması, renk ve ton değişiklikleri falan filan gibi bir çok sıkıntılar.
Tabiki işini hakkıyla yapan köpük-kimyasal satıcıları vardır da kim ??
sizin yıkamacınız köpüğü nereden almış? ph değeri ne? sorsan ph ne zaten.
sürekli gittiğiniz ve sorun yaşamadığınız bir yerde günün birinde sorun çıkabilir
işte o hafta gelen partide kostiği fazla kaçırmışlardır kimse bilmez.
büyük risk.
yakın bir arkadaşımın motorsikletin motor bloğu üzerindeki boyalar döküldü mesela yıkama sonrası,
halbuki senelerdir sorun yaşamıyordu.. ee ne olacak şimdi?
o yüzden bence dededen kalma fırça + şampuan abicim, en garantisi budur.
EDİT:
Aşağıda bir arkadaş uyarmış doğrudur
fırça da boyayı çiziyor bir nebze. En güzeli sünger + şampuan... misss
ciddi ve faydalı bir bilgi.
paylaşım için teşekkürler...
en temizi kendi şampuanımız bagajda gezip bi kova suyla devam hiç riske girmeye gerek yok gercektende bazıları soludugumuz zaman bile insanın ciğerini yakıyor neredeyse boyayıda vernigide kesın yakıyordur en iyisi bile
orhan_guney
04-07-2013, 15:42
Fairy Bulaşık Deterjanı tek geçerim resmen yanıyor araba :)
ilkercom
04-07-2013, 15:44
5 senedir firca kullanmiyorum. Firca daha tehlikeli. Fakat her kopuklu yikamaya da guvenmeyin.
Benim formulum;
Karcher foam lancer ile
Bi parti kopuk
Makina ile durulama
Bi parti cilali sampuanli kopuk
Eldiven ile yikama
Tazzikli su ile durulama
Kurularken turtle wax cilayla sulu silip kuruluyorum.
Araba kirlenmiyor bile.
GuneyOnur
04-07-2013, 15:47
Benzincilerde ne olduğu belirsiz köpükler boy geziyor zaten.En güzeli Tunç Abinin dediği gibi 1 şişe şampuan 1 kova su :)
Swisswax in portatif kovasini tavsiye ederim. 20lt su kapasitesi, kova kapaliyken en fazla 5cm kalinligi var :D Super kullanisli
:@ Aracı sık sık yıkatıyordum ve farların sararması iyice sinirimi bozmuştu ki sebebini öğrendim, 2 TL'ye yıkatırsak böyle olur
abi içine pril deterjanı geçtim çamaşır suyu koyanı bile gördüm
Köpük Yapan Firmalardan En İyisi Atas Şuana Kadar Gördüğüm Yazlıktaki Yıkamacmızın Bir Köpüğü Var Törpü Gibi Yapıyo Aracı
Onurcan baktımda Swisswax ın öyle bir kovasını bulamadım yav
selimvarli
04-07-2013, 16:54
gerçektende köpüklü yıkama plastik aksama zarar veriyor. kaporta aksamını bilemiyorum fakat. her köpüklü yıkamada farlarda matlaşma hissettim. Emin olamıyordum bu açıklamayla daha da aydınlandım.
1.8 turbo
04-07-2013, 17:01
bızzat yasadım olayı. passatım vardı o zamanlar passatım varı yenı boya koru yaptırmıstım. 3-4 defa ust uste aynı yıkamacıda yıkattım daha sonradan fark ettım arabadakı vernık zarar gormus. arabanın boyası pruzsuz olması gerekırken zımpara gıbı oldu.
su an bagajımda amway ın oto sampuanı var. gayet basarılı sorun yasamıyorum
Swissvax Türkiye: Smart Bucket katlanabilir yıkama kovası (http://www.swissvax.com.tr/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=swissvax&Product_Code=SE1099100&Category_Code=ACCESSORIES)
Gökhan Bilgin
04-07-2013, 17:27
cam çıtalarında solma yapıyor benim aracımda elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum bende
Merhaba Arkadaşlar.
Yukarıda bahsettiğiniz üretimi 2004 yılından beri yapmaktayım.
Bildiğim kadarı ile bu piyasadaki tek TSE laboratuvarından Çevreye Boyaya Metale zararı yoktur belgeli ürün bizim üretimimizdir.
Perakende satışımız yoktur. Türkiye genelinde bölgesel olarak Toptan ve az da olsa Yurtdışına satmaya çalışıyoruz.
Yukarıda bahsettiklerinizin Hepsi doğrudur. Sadece Kostik değil Asit, Solvent vb şeyler ile üretim yapan var.
Yaklaşık on yıldır müşterilerimize bu bilinci aşılamaya ve doğru ürünü almalarını sağlamaya çalışıyoruz.
Satışta etkili olan sadece fiyat farkı değil tanıdık eş dost hatta rüşvet bile var.
Ciğerleri bitmiş Eli Ayağı yara olmuş halde yıkama yapan usta hala kendi sağlığını düşünmüyor ve doğru olan ürünü almıyor.
http://www.arwax.com/Clean%20Plus%20Speedwash_dosyalar/Patent.pdf
http://www.arwax.com/Clean%20Plus%20Speedwash_dosyalar/TSE.pdf
Saygılar..
Swissvax Türkiye: Smart Bucket katlanabilir yıkama kovası (http://www.swissvax.com.tr/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=swissvax&Product_Code=SE1099100&Category_Code=ACCESSORIES)
12TL'lik kova 87,50TL :D yuhhh :D
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-katlanabilir-portatif-kova-10-lt-127995808/detay/
litre farkı varmış, 2 tane alsam yine olmuyor :D
MatraX_07
05-07-2013, 08:41
tavanımda hafif solma vardı.Sürekli köpükle yıkattığım için açıldığını farkettim.Bundan sonra Sadece Şampuanla yıkarım
Merhaba Arkadaşlar.
Bildiğim kadarı ile bu piyasadaki tek TSE laboratuvarından Çevreye Boyaya Metale zararı yoktur belgeli ürün bizim üretimimizdir.
Perakende satışımız yoktur. Türkiye genelinde bölgesel olarak Toptan ve az da olsa Yurtdışına satmaya çalışıyoruz.
Yukarıda bahsettiklerinizin Hepsi doğrudur. Sadece Kostik değil Asit, Solvent vb şeyler ile üretim yapan var.
Yaklaşık on yıldır müşterilerimize bu bilinci aşılamaya ve doğru ürünü almalarını sağlamaya çalışıyoruz.
Satışta etkili olan sadece fiyat farkı değil tanıdık eş dost hatta rüşvet bile var.
Ciğerleri bitmiş Eli Ayağı yara olmuş halde yıkama yapan usta hala kendi sağlığını düşünmüyor ve doğru olan ürünü almıyor.
Saygılar..
malesef bizim insanımız karanlıkta ışığa giden sinek gibi
1 tl nin hesabını yapıyorlar
yıkamacısıda, araç sahibide
yıkamacı en ucuz köpüğü alma peşinde
en ucuz, en en en ucuz, dünyanın en ucuzu peşinde
aracını yıkatanda bedavaya getirme peşinde
görüyorum benzin istasyonlarında bedava yıkama için kuyruk oluyor, yıkatın yıkatın..
malesef genelde "pahalı olan = kalitelidir" mantığı burada işlemiyor
kaliteli olsun yeterki deyip yıkamaya 2 katı para verseniz bile işin gene garantisi yok, asıl sıkıntı burada.
Peki size teknik birşey sorsam
ph metreler satılıyor, ucuz kağıt şeklinde
kağıdın renk değişimine göre ph seviyesini görüyoruz.
benim bildiğim en ideal ph değeri 5.5 ?
bu kağıt ile test yapsak, köpük içerisinde aşırı kostik varmı-yokmu anlayabilirmiyiz?
kabaca köpüğün kalitesini tespit edemezmiyiz ?
Cok guzel bir konu.benim aracimdaki kromlar bu yuzden berbat halde matlamis eski sahibinde olmus.bende sampuan var veriyorum bunla yika diyorum.
He sanirim bazi yikamacilar meg sampuani kullaniyor kopuk makinesinde
malesef bizim insanımız karanlıkta ışığa giden sinek gibi
1 tl nin hesabını yapıyorlar
yıkamacısıda, araç sahibide
yıkamacı en ucuz köpüğü alma peşinde
en ucuz, en en en ucuz, dünyanın en ucuzu peşinde
aracını yıkatanda bedavaya getirme peşinde
görüyorum benzin istasyonlarında bedava yıkama için kuyruk oluyor, yıkatın yıkatın..
malesef genelde "pahalı olan = kalitelidir" mantığı burada işlemiyor
kaliteli olsun yeterki deyip yıkamaya 2 katı para verseniz bile işin gene garantisi yok, asıl sıkıntı burada.
Peki size teknik birşey sorsam
ph metreler satılıyor, ucuz kağıt şeklinde
kağıdın renk değişimine göre ph seviyesini görüyoruz.
benim bildiğim en ideal ph değeri 5.5 ?
bu kağıt ile test yapsak, köpük içerisinde aşırı kostik varmı-yokmu anlayabilirmiyiz?
kabaca köpüğün kalitesini tespit edemezmiyiz ?
hocam liseden hatırladığım kadarıyla o kırmızıya maviye dönen ph metre dediğiniz kağıtlar yalnızca asidikmi bazik mi olduğunu anlatabiliyordu.Başlangıçta nötr(7.0) olan o kağıt asit değerse kırmızıya bazik özelliği olan birşeye değerse maviye değişiyor. Yani net olarak 5.9 6.0 gibi değil.Kısaca sürekli nötr olan kağıt maviye dönmüş olucak.Fakat bazik özelliği güçlü olan bir maddeyse rengi daha koyu olur anca bu bir nebze fayda edebilir.Asit özelliğide aynı şekilde.Ölçüm yapan cihazları var ama o parayı kim verir ona orası mesele.Aslında test kuruluşları var pek büyük para talep ediceklerini sanmıyorum ama yıkamacıya gidipte sayın işletme sahibi müşteriniz olarak kullandığınız köpüğün ph değerini öğrenmek için örnek almak istiyorum demek de ilginç birşey olur :D
bende bir soru sorayım.Zaten sürekli meguiars şampuanıyla yıkıyorum ama Kuyu suyu diye tabir ettiğimiz suyu kullanmadan anlama şansımız varmı pek bilmiyorum bu işi.hep gittiğim yıkamacıda sorun yok ama bazen oluyor gitmediğim bir yere gitmek durumunda kalıyorum.
bilgilendşrme için teşekkür ederim,faydalı bır bılgı oldu.
Merhaba Arkadaşlar.
Saygılar..
sitenize girdim ama ürünlere bakılamıyor
Ben sistemi kurdum tıkır tıkır işliyor valla aldım yıkama makinamı omax köpük yapan makinayı dolduruyorum içine turtle waxın zip wash şampunanını kuzu yünü eldivenle heryerini okşuyorum aracın tertemiz mis gibi hızlı cilamıda sıkıp mammoet lede sildimmi benden iyisi yok valla oh mis
en basit yöntem olarak 7-8 liraya satılan katlanabilir kova ile sonaxın turuncu konsantresınden alın bagajınızda dursun yıkamacılara da kendı sampuanınızı verin hem ne ile temizlendiğini bilin hemde kafanız rahat olsun, Köpük dedikleri gibi cidden sakat. dayımın 2007 touaregi saolsun hep benzincide köpük ile yıkattırmaktan matlaşmaya başladı farlrda keza öyle sarıya kaçmaya başladı
ph kağıdı sonuçları için örnekler
0- hidroklorik asit (kezzap-tuz ruhu)
1- mide asidi
7-saf su
14- sodyum hidroksit (Kostik)
http://www.nhbs.com/images/jackets_orig/jpics/193236.png
http://pre.docdat.com/pars_docs/refs/160/159130/159130_html_33e59143.jpg
bLackModeL
05-07-2013, 10:02
sıyah olan plastıklerde matlasma ve beyazlamada gozukuyo o yuzden kesınlıkle onermıyorum onu gorduntek sonra bı daha yıkamacıya gıtmedımm gıtsem bıle sadece su tuturup sıldım aracımı onun dahılınde hem meguiars urunlerı ıle temızlık yapıyorum aracım gayet saglıklı ve parlak onerıyorum
Sabunla zaten araba yıkanmaz yıkansa bile zmanla matlşır en güzeli sadece su ile yıkamakta fayda var.. kaliteli güzel bi süngerle hiç başınız ağırmaz...Jant lastik ve davlumbazlrı pril ile yıkayabilirsiniz..
bloodfast_06
05-07-2013, 12:04
ah bu yıkamacılar :)
GokhanRS
05-07-2013, 12:16
araçları bu kadar iyi korursanız boyacılar taş mı yicek :)
vakti olmayan valla mecburen nerde kimi bulursa yıkatıyor.
Arabamın bagajında meguiars nxt şampuan ve yıkama eldiveni eksik olmaz.Zeus'ta bile yıkatsam kendi şampuanımı,yıkama eldivenimi veriyorum..
freelife
05-07-2013, 13:24
sürekli benzincide kendim yıkarım ,1 tl yerine 3 tl veririm yıkamacı kenara çekilir ve kendim yıkarım . haftada bir cilamıda atarım solmalara karşı önlem olsun diye ,yıkarkende kurulamaya geçmeden hızlı cila sıkarım öyle kurulamaya geçerim ama cam çıtlarında solmalar var tabiiki köpük yüzünden..
PH Ölçümü insanın kullanıcağı deterjan için bir değer olabilir çünkü bu deterjanlar Sağlık Bakanlığından onay almak zorunda. Fakat araba yıkama deterjanında yani sanayi tipi deterjanlarda bir ölçü değildir. Deterjanın içine tamamı zararlı maddeleri koyarsanız ve PH dengesini ayarlarsanız PH 7 olabilir. Fakat içine parmağınızı bile sokamazsınız.
cemsultan
05-07-2013, 16:25
90'lı yıllarda sanki meguiars şampuan,köpük ıvır zıvır vardı, plastik kovanın içine doldur suyu, bas pril'i, süngerle de yıkadınmı canavar gibi.
Zift falan filan gibi şeyler için de gazyağı'nı dayadın mı pırıl pırıl, sanki cila atmışın gibi parlardı.
Demek ki eski yöntemler daha iyiymiş, ama ironik olan bunun 20 sene sonra farkedilmesi.
Meguiarsin urunleri bu konuda cok basarili, eldiven + nxt sampuan, sonrasinda cilalanmis gibi oluyor arac.
Kopuklu oto yikamalari tercih etmiyorum, tek ihtiyacim az basincli su.
90'lı yıllarda sanki meguiars şampuan,köpük ıvır zıvır vardı, plastik kovanın içine doldur suyu, bas pril'i, süngerle de yıkadınmı canavar gibi.
Zift falan filan gibi şeyler için de gazyağı'nı dayadın mı pırıl pırıl, sanki cila atmışın gibi parlardı.
Demek ki eski yöntemler daha iyiymiş, ama ironik olan bunun 20 sene sonra farkedilmesi.
ben hala 106 mın belden aşağısını özellikle davlumbaz içlerini gaz yağı ile yıkıyorum..
:D:D tertemiz oluyo cam sil şişesine boşaltıp püskürtme yöntemiyle kapı aralarına kadar giriyorum...
bilmediğim biyerde köpüklü yıkama sonrası jant kapaklarının hali.. yorumu size bırakıyorum :)
http://img441.imageshack.us/img441/7241/wpu4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/441/wpu4.jpg/)
Ben 14-15 yaşlarında lise 1 zamanı yıkamacıda çalışıyordum. Hala izmitte aktif bi yer isim vermeyeyim. Jantlara tuz ruhu sıkarlardı, kullandıkları köpüğüde vücuduna sakın temas ettirme diye tembihlerdi ustamız.
Komple boyatacağım için yıkamacıdaki köpükleri kullanıyorum ama kaporta boya işlerimi hallettikten sonra tek bir damlasını sıkmam aracıma.
ilovedrifting
05-07-2013, 19:30
Bir kaç yıl bu köpük olayına direndim 2 aracımı da sürekli kendim arap sabunu ve süngerle yıkadım ama son bir kaç aydır pes ettim artık. Yoruyor yaw :d
Adam akıllı bi yıkamacı ben hala bulamadım.
Ev apartman olduğu içinde malesef kendim yıkıyamıyorum.
Napıcaz bu yıkamacılarla
Benim gittiğim yıkamacı yeni bişi getirmiş. Markasını soramadım daha. Şeffaf bir madde köpük şeklinde değil. Islatmadan onu sıkıyor suyla güzelce duruladığında gayet etkili çıkartmış oluyor kiri. O nasıldır acaba çok zarar verir mi boya ve plastik parçalara?
rebeloghy
06-07-2013, 01:51
Ben hep aynı yıkamacıya gidiyorum biliyorlar yıllardır aynı yere gider arabamız , bagajda turtle wax şampuan var veriyorum onunla yıkıyor ; keşke apartmanda oturmasak da yıkayabilsem kendim en büyük zevktir ya araba yıkamak :) yıkamacıdaki çocuk beğenmedi turtle wax 'ı abi sen arap sabunu getir bana diyor :D
Nihayet bilgilendirici bi yazı gelmiş...
Aracını seven fırça, bu dandik köpüklü yıkamalar (FL ve özel şampuan kullananlar hariç) birde katil bezlerle yıkama yapmasın, her yeri kılcal örümcek ağı gibi dolu araç çok piyasada katil yıkama moda şimdi :( :(
sararmış olan farlarımı temizleyen usta bundan bahsetmişti.
geçen bu işi yapan biri syledi
millet tencere parlatıcı kullanıyormuş
20 lt lik bidon 40 lira diyor
ne derece doğru bilemem
ben her yıkamadan sonra farlarda dahil sonax hızlı cila geçiyorum nemliyken ama ne derece korur bilemedim
ilkercom
11-07-2013, 21:53
Ne kadar cila o kadar koruma. İlla ki faydasi olur. Benim eski civic farlari da aldigimda hafif lekeliydi. Sirf cila ile gitti lekeler.
prodorian
26-07-2013, 11:32
arkadaşlar merhaba
eşim kimya mühendisi bende bir araba tutkunu olduğum için 1 ay önce bu işin temeline inmeye karar verdik maalesef bizim gibi arabasını seven veya bilinçsiz olarak araçlarını yıkatmak isteyen kişilerin hepsi aynı tehlikeyle karşı karşıya. amerikada bunun araştırmasını yapıp bir ansiklopedi getirttik. şu an bir üniversitede testlerini yaptırmaktayız. eğer testler olumlu sonuçlanırsa. hem otomobilimize hem insan sağlığına zararı olmayan
fırçasız yıkama köpüğü
sıvı cila
expres wax
lastik parlatıcı üretimine başlayacağız zaten ilk hedefimiz sitemizde bunu kullanmak ve gönderebildiğim kadar kişiye numunelerini göndereceğim
umarım sonuçlar iyi olacaktır.
onn_dear
26-07-2013, 11:55
al malzemeni kendin yıka yeni trend bu bence saçma sapan yıkamacılardan daha da iyi yıkarım silerim cilalarım yalarım :D
arkadaşlar merhaba
eşim kimya mühendisi bende bir araba tutkunu olduğum için 1 ay önce bu işin temeline inmeye karar verdik maalesef bizim gibi arabasını seven veya bilinçsiz olarak araçlarını yıkatmak isteyen kişilerin hepsi aynı tehlikeyle karşı karşıya. amerikada bunun araştırmasını yapıp bir ansiklopedi getirttik. şu an bir üniversitede testlerini yaptırmaktayız. eğer testler olumlu sonuçlanırsa. hem otomobilimize hem insan sağlığına zararı olmayan
fırçasız yıkama köpüğü
sıvı cila
expres wax
lastik parlatıcı üretimine başlayacağız zaten ilk hedefimiz sitemizde bunu kullanmak ve gönderebildiğim kadar kişiye numunelerini göndereceğim
umarım sonuçlar iyi olacaktır.
Cok ucuza cikartmaniz lazim rekabetci olabilmek icin. Zaten hali hazirda piyasada 1000 tane marka var, kalitelilerde var ve fiyatlari cok dusuk. Bizde bu konudan muzdaripiz. Fizibiliteyi iyi yapmaniz lazim. Express wax sayisiz cesitlilikte var hemde ;) Lastik parlaticisini soylemeyeyim bile uretimini yapan 10000 firma var :D
ilkercom
26-07-2013, 12:28
insan sağlığına ve araca zarar vermeyen diyince zaten fiyatın 2. planda kalması gerekiyor.
ben şampuan olarak proteo aldım. 5 lik bidon. şimdilik bişey anlamadım 3 5 defa yıkansın araç anlarız ne olduğunu.
insan sağlığına ve araca zarar vermeyen diyince zaten fiyatın 2. planda kalması gerekiyor.
ben şampuan olarak proteo aldım. 5 lik bidon. şimdilik bişey anlamadım 3 5 defa yıkansın araç anlarız ne olduğunu.
Kalmiyor malesef :D Araca zarar vermeyi gectim, koruyan sampuanimiz var ama belli kesim disinda alan yok ; )
köpüklü yıkama ile alakası yok fakat bazı yıkamacılarda (autowax da dahil) bu aracın üzerindeki suyu plastik birşeyle çektiklerini görüyorum.Bu plastik çekicinin ucu zarar verirmi çizermi aracı ?
köpüklü yıkama ile alakası yok fakat bazı yıkamacılarda (autowax da dahil) bu aracın üzerindeki suyu plastik birşeyle çektiklerini görüyorum.Bu plastik çekicinin ucu zarar verirmi çizermi aracı ?
Benim arabayi en yumusak bez bile biraz bastirinca ciziyorsa o alet dumduz eder :D
ilkercom
26-07-2013, 14:12
97 e200 var bizde onun tavanında bu çekçeklerin imzasından var. kaldı ki honda vs araçların boyası su bazlı. onlar daha kolay çiziliyor. kısaca o çekçekler epic fail.
prodorian
26-07-2013, 14:18
fiyat konusunda tabiki çalışmalarımız var ama birde işin diğer tarafını düşünmek lazım iyi olarak bildiğimiz bir çok ürün aslında iyi değil ve zararlı gerçekten iyi ve zararsız olan çok az üründe maddi olarak yüksek biz maddi olarak en altta olamayız fakat orta seviyelerde kalmayı ve iyi ürün yapmayı deniyoruz ilk ürünü çıkardık denedik sonuç iyi ama o 10,000 tane şirketten bir farklılığımız olmalı şu an onun üzerinde çalışıyoruz... zaten önümüzdeki günlerde şirketimiz için bir isim araştırmasına girip sizlerinde görüşlerini alacağım...
Çok güzel yazı olmuş elinize sağlık, cilali şampuan + sünger en güzeli her zaman :)
Yazlıktaki yıkamada köük atas marka kalitei bayağı :)
Çok güzel yazı olmuş elinize sağlık, cilali şampuan + sünger en güzeli her zaman :)
Yazlıktaki yıkamada köük atas marka kalitei bayağı :)
Dibinde ben varim bak hala ohoo :D
Dibinde ben varim bak hala ohoo :D
Biz kendimiz yıkıyoruz hacı ya yıkamacı elini sürmüyor :D Su ve köpük kullanıyoruz bir tek :) Opette takılıyoruz :D
Biz kendimiz yıkıyoruz hacı ya yıkamacı elini sürmüyor :D Su ve köpük kullanıyoruz bir tek :) Opette takılıyoruz :D
Tamam iste :D neyse dur senin aklini celecegim, bizdede yikama yok :D
mert_leon
26-07-2013, 14:43
Vay anam vay. İçindeki kimyasallar fena asit kostik bunlar insanı öldürür. Herkes arabası için endişeleniyor eyvallah ama o yıkamacılarda çalışan çocukların Allah yardımcısı olsun her arabada yıkadığı arabada resmen ömürleri kısalıyor.
Adam akıllı bi yıkamacı ben hala bulamadım.
Ev apartman olduğu içinde malesef kendim yıkıyamıyorum.
Napıcaz bu yıkamacılarla
şaşmaz opette yıkayabilirsiniz kendiniz. 1 lira atıyorsunuz su 5 dk gidiyo kendi kovanız süngeriniz ve şampuanınızla gidin eğer iki kişiyseniz 1 tl yetiyor tek kişi olunca yetişmiyor mecbur 2 tl :D
berkay_aydin
26-07-2013, 16:23
şaşmaz opette yıkayabilirsiniz kendiniz. 1 lira atıyorsunuz su 5 dk gidiyo kendi kovanız süngeriniz ve şampuanınızla gidin eğer iki kişiyseniz 1 tl yetiyor tek kişi olunca yetişmiyor mecbur 2 tl :D
İstanbulda böyle biryer bilen var mı ? Pompacının karışmadığı, kuyu suyu olmayan :)
evet çok doğru bilgiler çok teşekkür ederiz bilgilendirdiğiniz için ...
Risendark
03-08-2013, 15:53
çok faydalı bi paylaşım olmuş teşekkürler 2009 CRV miz vardı yıkamacı köpük sıktı bi duruladı ki bütün plastik aksamlar bembeyaz oldu babam baya bi tartıştı falan filan... sakat iş bilinmedik yerde yıkatmıyacaksın arabanı ;) kapının önü forever :D
Aracinizin plastik vs dis aksamlarinda guzel bir sealant varsa yirtma imkaniniz var. Diger turlu kacis yok, cok kaliteli yikamacilarda bile ne uduu belirsiz sampuanlar gorduk. Sebep ise hem yikama kolayligi, hemde ucuzluk. Turkiye de her hangi bir bilinc olmadigi icin ( Ne yikamacida, ne kullanicida ) kimse bu urunlere cok cok ucuz olan bir PH olcumu dahil yapmiyor. Bu kadar isi biliyoruz diye nidalar atiyorlar bir PH kagidi yok yanlarinda.
Sadece yaniltici bir kac sampuan var notr olmayip zarar vermeyen hatta korumaya alan. Bunlardan biri de Nanolex Reactivating Shampoo dur, Ph5 Acidic.
Polishedbliss ten alinti "Nanolex Reactivating Shampoo is a brand new addition to the already excellent Nanolex line of chemical nanotechnology products, and is set to become a firm favourite of both enthusiasts and professionals alike. Highly lubricated and very sudsy, it feels super slick in use and allows your wash mitt to glide effortlessly over underlying surfaces as you wash your car. However, more importantly, it adds a significant amount of surface protection while you use it, thus restoring and refreshing previous protective coatings. Whilst absolutely the best choice for washing and maintaining the finishes produced by the last step products in the Nanolex range, it can also safely be used to great effect on surfaces protected with any of the other synthetic sealants and waxes.. "
sünger şampuan ve bahçe hortumu cıncık cıncık :)
Gittiğim yerde köpük sıkıp beklemeden tazikli su vurup hemen ardından da bol bol çeşme suyu ile duruluyorum.
h.guroglu
03-08-2013, 19:00
valla şu konuyu okuduktan sonra köpüklü yıkatmıyorum artık kendi şampuanımla yıkatcak yer bulamazsam eğer normal fırçayla yıaktıp hemen üzerine hare gidireci pasta yapıp üzerine cilamı atıyorum artık
Önceden gimattaki opette yakıyodum öyle en son makina bozuldu :D
Tanıdığım yıkamacı vardı meg ürünleriyle yıkıyodum ama oda kapattı dükkanı.
Bunu öğrendiğim iyi oldu bak. Sağol cihan :)
ilkercom
05-08-2013, 00:16
Proteo kullaniyorum bi aydir. Benim arac fume cok belli etmiyor ama lacivert arabada cok etkili bi parlaklik varyanliz kurularken bi su lekesi gibi oluyor once. Sonradan kayboluyor. Ciladsindan olabilir.
baticaliskan
05-08-2013, 02:02
Evet sonradan boyanan ve sürekli rengi bozulan jantın sebebi belli oldu, Teşekkür ederim.
bende 1 liraya köpük veren yerlerde yıkıyordum arabanın farları aşırı derecede sarardı jantların göbeğindeki kapağın rengide soyuldu demek sebebi buymuş bundan sonra sadece su tutarım orada teşekkürler uyarı için.
Ben yıkama, boya koruma vb. meguiar's urunlerini tercih ediyorum ve şu ana kadar bir problemle karsılasmadım.
Peki araçlarımıı ne ile yıkayalım. Önerisi olan?
Peki araçlarımıı ne ile yıkayalım. Önerisi olan?
Sana Nanolex iyi gider hehe
ilkercom
09-09-2013, 10:06
atas proteo tek geçerim.
ilker_yusuf
09-09-2013, 10:53
Sana Nanolex iyi gider hehe
nanolex şampuanı herhangi bir basınçlı yıkama makinam olmadan uygulayabilir miyim?
5 litrelik basınçlı bir ufak pompam var.
önce onunla şampuanlayıp sonra mikrofiber eldiven ile üstünden geçiyor ve kendim duruluyorum. Nanolex ürünleri bu şekilde amatör kullanımda uygulayabilir miyim?
imprezaWRC
09-09-2013, 11:23
nanolex şampuanı herhangi bir basınçlı yıkama makinam olmadan uygulayabilir miyim?
5 litrelik basınçlı bir ufak pompam var.
önce onunla şampuanlayıp sonra mikrofiber eldiven ile üstünden geçiyor ve kendim duruluyorum. Nanolex ürünleri bu şekilde amatör kullanımda uygulayabilir miyim?
Nanolex'i basınçlı pompa ile uygulayabilirsin. Wash coat 'u uyguladıktan sonra mf eldiven ile yaymana gerek yok. O zaten yüzeyle reaksiyona giriyor, hatta öyleki, çat çut sesler bile duyabilirsin :D
ilker_yusuf
09-09-2013, 13:45
Nanolex'i basınçlı pompa ile uygulayabilirsin. Wash coat 'u uyguladıktan sonra mf eldiven ile yaymana gerek yok. O zaten yüzeyle reaksiyona giriyor, hatta öyleki, çat çut sesler bile duyabilirsin :D
Çok iyiymiş yakın zamanda bir çeyiz dizmek lazım nano ürünlerden :)
golfcu0101
09-09-2013, 13:47
on numara bir bilgi teşekürler
yıkamacılar pata küte su vurup oldu bittiye getiriyorlar işi arabanın içine ediyolar o köpük zaten tam bir rezelat ben hiç köpükle yıkatmadım.. aracın plastik aksamlarını bile bozuluyo .. gördüğüm çoğu aracta aynı durum var.. özellikle bi arkadşımın aracını yıkattıktan sonra tez im sonuçlandı siyah arabanın rengi parçalı bulutlu olunca bizde hemen güzel bi cila yaptık ve sadece suyla yıkıyoruz aracımızı .. ve jant -lastik ve davlumbaz ileri içinde pril..
safakarasu
03-10-2013, 15:35
kullandıkları su kuyu suyu sarartıyo
Kuyu suyu ne derece zararlı?
ilkercom
26-10-2013, 11:43
kuyu suyu leke yapıyor. ve çıkarılan kuyuya göre zararları artabilir. wax a zarar verebilişr. vernikte oksidasyona neden olabilir. tabii analiz ettirmeden konuşmak doğru değil. ben leke yapmayan kuyusuyu görmedim :D
By_Carizma
01-11-2013, 01:07
peki bu arkadaşların kullandıkları fırçalar farklı mı ?? yabancı sitelerde hiç köpükle veya farklı bişeyle aracını yıkayan görmedimde o yüzden kafama takıldı ?
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/s720x720/422703_355477721163419_1875443961_n.jpg
İbrahim33
01-11-2013, 08:30
Güzel bir konuya barnak basmışsınız tebrikler.Bu olayı ben biliyordum öncedende , babamın arabayı genelde kendim yıkarım , o gün üşendim , dedim bir yıkamacıya götüreyim.adam arabaya su bile vurmadan köpük sıkmaya kalktı , hoop dedim dur ne yapıyosun senin garezinmi var benim arabama.yıkatmıyorum dedim , çektim gittim.sonaxa bıraktım arabayı , mis gibi yıkadılar klasik usul süngerle yıkadılar.
i-vtec07
01-11-2013, 08:34
Güzel bir konuya barnak basmışsınız tebrikler.Bu olayı ben biliyordum öncedende , babamın arabayı genelde kendim yıkarım , o gün üşendim , dedim bir yıkamacıya götüreyim.adam arabaya su bile vurmadan köpük sıkmaya kalktı , hoop dedim dur ne yapıyosun senin garezinmi var benim arabama.yıkatmıyorum dedim , çektim gittim.sonaxa bıraktım arabayı , mis gibi yıkadılar klasik usul süngerle yıkadılar.
süngerle mi yıkadılar ?? sünger de çizer arabayı haberiniz olsun (süngerle boyanın arasına giren küçük taşlar vb çizer )
İbrahim33
01-11-2013, 08:36
e sünger kullanmassa neyle yıkayacak ?
i-vtec07
01-11-2013, 15:06
e sünger kullanmassa neyle yıkayacak ?
valla onlar neyle yıkar bilmiyorum ama ben mikrofiber yıkama eldiveni kullanıyorum çift kova tekniği uyguluyorum..
İbrahim33
01-11-2013, 15:16
valla bende hep süngerle yıkardım ama kafamı karıştırdın sen şimdi , o eldiven süngerle aynı işlevi görüyormu ? birde sünger kadar pratikmi , eğer öyleyse bizde bi deneyelim bakalım.
Sunger degil mikrofiber yikama eldiveni kullanilmalidir. Benim sahsen kullandigimin linki asagidadir, daha gecen gun sungerle cizik testi yaptik gorseniz hic hosunuza gitmez :D
Microfibre Madness Incredimitt Wash Mitt (http://www.theultimatefinish.co.uk/microfiber-madness/incredimitt.aspx)
burakgulsan
01-11-2013, 17:49
Kuyu suyu falan neyse bizim burada bir yıkamada ilaç bittiği bayram a denk geldiği ve toptancı gelmediği için jant ilacı koymuş buyurun buradan yakın :S
i-vtec07
02-11-2013, 11:04
valla bende hep süngerle yıkardım ama kafamı karıştırdın sen şimdi , o eldiven süngerle aynı işlevi görüyormu ? birde sünger kadar pratikmi , eğer öyleyse bizde bi deneyelim bakalım.
Tavsiye ederim ayni işlevi görüyor
huseyinturk
02-11-2013, 11:10
Arabayı fırça yada sünger çizmez. Üzerinde toprak toz vs varsa fırçanın süngerin altında kalıp onlar çizer. Öncesinde güzelce su ile ıslatıp yumuşattıktan sonra, fırçayı bol suyla vurduktan sonra sıkıntı olmaz, fırçayı kaldırmmaya gücüm yettiğinden beri otobüs olsun araba olsun araba yıkıyorum fırçayla hiç çizilme görmedim. Tabi çok dandik plastik fırçalar var onlardan uzak durun, en iyisi domuz tüyünden olanlar otogarın alt kısımlarında var aksesuarcılarda çok kaliteli fırçalar..
Blendax denesenize birde normal saçlar için olanını :) Şimdiye kadar arabayı en iyi temizleyen şey blendaxla fırçalayıp hortumla durulamam oldu. Hem güzel bir koku oluyor etrafta kendinizi pislenmiş değilde duş almış gibi hissediyorsunuz terlemenize rağmen :)
Bu köpüğün imalatını yapan arkadaşım kesinlikle kendi aracında bu köpüğü kullanmıyor :)
Arabayı fırça yada sünger çizmez. Üzerinde toprak toz vs varsa fırçanın süngerin altında kalıp onlar çizer. Öncesinde güzelce su ile ıslatıp yumuşattıktan sonra, fırçayı bol suyla vurduktan sonra sıkıntı olmaz, fırçayı kaldırmmaya gücüm yettiğinden beri otobüs olsun araba olsun araba yıkıyorum fırçayla hiç çizilme görmedim. Tabi çok dandik plastik fırçalar var onlardan uzak durun, en iyisi domuz tüyünden olanlar otogarın alt kısımlarında var aksesuarcılarda çok kaliteli fırçalar..
Blendax denesenize birde normal saçlar için olanını :) Şimdiye kadar arabayı en iyi temizleyen şey blendaxla fırçalayıp hortumla durulamam oldu. Hem güzel bir koku oluyor etrafta kendinizi pislenmiş değilde duş almış gibi hissediyorsunuz terlemenize rağmen :)
Bende size sunu soyleyeyim firca ile ne yaparsaniz yapin cizersiniz. Arac uzerindeki toz toprak yapisindan oturu fircaya cok yapismaz, bu hatayi ancak sunger vs ile yapabilirsiniz. Firca kendi yapisi ile cizer ve bu kanitlanmis bir gercek, benim arabami microfiber bez ciziyor neredeyse, firca nasil cizmeyebilir?
Yurt disinda kullanilan fircalar farkli ve icinden kopuk yayiliyor. Aslinda firca gibi de degiller degisikler :) Fiyatlari da pahali, onun yerine guzel 5 tane yikama eldiveni alirim.
Kuyu suyu falan neyse bizim burada bir yıkamada ilaç bittiği bayram a denk geldiği ve toptancı gelmediği için jant ilacı koymuş buyurun buradan yakın :S
Bu köpüğün imalatını yapan arkadaşım kesinlikle kendi aracında bu köpüğü kullanmıyor :)
off of
bu iki cevap zaten yeterli herşey için
zaten bizim gibi aracına titizlenen insanların bagajında mikrofiber yıkama eldiveni,şampuan,hızlı cila gibi ürünlerin olması gerekiyor diye düşünüyorum.En azından ben öyle yapıyorum.Yıkamacı faktörünü de şansa bırakmamak da önemli tabi
Paylaşım için teşekkürler.
Şu anki arabamı alalı 1.5 yıl oldu daha yıkamacıda yıkatmadım. Tüm polisaj makinası, pedler, pasta, cila, wax, şampuan, yün eldiven, gibi malzemeleri aldım.
Yün eldivenle arabamı yıkarım Mf bezle kurular 6 ayda bir kil, cila ve wax atarım. Ayrıyetten cam cilası ve far cilamda mevcut bunlarıda düzenli kullanırım.
Ne yapayım en basiti ne cila yapan yerlerin yaptığını beğeniyorum nede yıkamacıları, hem para ver hemde istediğin gibi yapılmamasıda ayrı bir sıkıntı :)
1 tl lik 2 tl lik araba yıkamasından faydalı birşey çıkmaz yaa....... ucuz olmuyor kaliteye bizim millete anlatmak lazım....
Draniela
23-11-2013, 20:29
zaten komple bakıma sokacaktım aracı. artık kova ve süngerle kendim yıkarım babalar gibi oh
aynen bende.
arabayı yıkadıktan sonra tavana elimi sürdüğümde pütür pütür kalan şeyin sebebi köpük mü ?
kkursat01
13-01-2014, 23:46
kostik madde çok kötü zaten insanın ciğerlerine de zarar veriyor ortamda solunum yapılınca ve gercekten büyük risk. Bazı kimyacılar kostik madde yok diyerekten de satış yapabiliyor bunların hepsine inanmayın arkadaşlar sonuçta yapılırken görmüyoruz ve ürünün içine girmiyoruz bilemeyiz...
Bolkar1st
08-02-2014, 11:04
En güzeli kendi sampuaniniz ve süngerimiz olucak ;)
En güzeli kendi sampuaniniz ve süngerimiz olucak ;)
Doğru bilinen diğer bir yanlış :(
Sünger tozu çamuru içine hapseder ve aracınızı çizer.
MF Wah Mitt ler en güzel yöntem.
http://images.meguiarsdirect.com/imagesEdp/p84683b.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-EsCIloyXyI8/UdlRkKVVyFI/AAAAAAAAAs8/51LrEXhn_LA/s800/yikama-kopugu.jpg
Arkadaşlar son senelerde bu köpüklü yıkama moda oldu
yıkamacılarda uğraşmayı azalltıığından dolayı tercih ediyorlar zaten
fakat bu işin altında yatan ciddi sıkıntılar var.
öncelikle bu beyaz köpük içerisinde kullanılan ana temizleyici madde olan "kostik" ten bahsedeyim. (süd kostik)
Kostik dünyanın en ucuz endüstriyel temizleme maddesidir araştırabilirsiniz.
hal böyle olunca bizim insanımızın da ayarı yoktur bilirsiniz, bol bol kontrolsüz bir kullanım söz konusu..
Bu madde sayesinde evet daha çabuk ve daha güzel kirlerden aracınız kurtulmuş oluyor
fakat aşırı kostik içeren bu köpükler aracınızın boya üzeri vernik , boya ,plastik ve metal aksamlarına zarar vermeye başlıyor.
bunun en bilinen örneği, farların sararmasıdır (plastik olanlar)
far yüzeyindeki verniğin deforme sonrası sararması..
plastik aksamlardaki deformasyonlar , aracın boyasının uzun vadede matlaşması, verniğin sararması, renk ve ton değişiklikleri falan filan gibi bir çok sıkıntılar.
Tabiki işini hakkıyla yapan köpük-kimyasal satıcıları vardır da kim ??
sizin yıkamacınız köpüğü nereden almış? ph değeri ne? sorsan ph ne zaten.
sürekli gittiğiniz ve sorun yaşamadığınız bir yerde günün birinde sorun çıkabilir
işte o hafta gelen partide kostiği fazla kaçırmışlardır kimse bilmez.
büyük risk.
yakın bir arkadaşımın motorsikletin motor bloğu üzerindeki boyalar döküldü mesela yıkama sonrası,
halbuki senelerdir sorun yaşamıyordu.. ee ne olacak şimdi?
o yüzden bence dededen kalma fırça + şampuan abicim, en garantisi budur.
EDİT:
Aşağıda bir arkadaş uyarmış doğrudur
fırça da boyayı çiziyor bir nebze. En güzeli sünger + şampuan... misss
(bu bilgi benim için çok iyi oldu )
Yakın zamanda oto yıkama detaylı iç temizlık uzerıne dukkan acıcam ...sızın bılgılerınızı tastıklı uygulamayı dusunuyorum .....
Burak K.
28-03-2014, 02:13
En iyisi yıkatmamak. :D 2 ayda bir aklıma gelirse yıkatıyorum o kadar. Ne farlarımda sararma var ne de plastiklerimde. Yağmur yağınca cıncık gibi oluyor maşallah. :D
onn_dear
28-03-2014, 09:18
En iyisi yıkatmamak. :D 2 ayda bir aklıma gelirse yıkatıyorum o kadar. Ne farlarımda sararma var ne de plastiklerimde. Yağmur yağınca cıncık gibi oluyor maşallah. :D
Yok artik Lebron James :)
Ben aracın boya ve plastik aksamından ziyade insan sağlığı üzerinde bırakacağı etkiden endişeleniyorum. Örneğin aynı şekilde paspaslar da yıkanıyor.
Sonra 2 yaşındaki oğlumu araca bindiriyorum...
Büyük akaryakıt istasyonlarının(Shell vb.) bu durumları düşündüklerini düşünmek istiyorum...
Burak K.
29-03-2014, 13:46
Yok artik Lebron James :)
Araba gri olunca kir belli etmiyor. :D
BuRaK_eFe
14-05-2014, 15:26
Araç için bulaşık deteryanı kullanmak bir hatadır yeni boyanmış aracımda bu hatayı ben askerdeyken abim ve babam sağolsun çok güzel uygulamışlar geldiğimde renk tamamen solmuştu...Hele ki fırça unsurunu saymıyorum bile güzelce bide harelenmişti ne kadar profesyönel bakımlar yapılsada giden çok geri gelmiyor... En mantıklısı cilalı oto şampuanı(emin olunabilecek bi marka) büyük araç yıkama eldiveni yada süngeri ;)
Pril PH 7 sir yag sokucudir. Ne insan tenine ne de araca zarar verir.
Sadece yağlı waxlari soker ve iyi temizlemez
Akın-S2K
05-08-2014, 22:13
Kış için kendin yıkama durumu çok iyi oluyor , ben kesinlikle elimden geldiğince dışarıda yıkatmıyorum ufak bir garajım var orada yıkıyorum ama yazın imkansız hale geliyor 40 derecede araba yıkanmıyor mecburen haftasonu yıkamaya gidiyordum ama bunu okuyunca hayatta gitmem artık.
Kış için kendin yıkama durumu çok iyi oluyor , ben kesinlikle elimden geldiğince dışarıda yıkatmıyorum ufak bir garajım var orada yıkıyorum ama yazın imkansız hale geliyor 40 derecede araba yıkanmıyor mecburen haftasonu yıkamaya gidiyordum ama bunu okuyunca hayatta gitmem artık.
En basidi su;
Bagajinda bir adet sundan bulunacak;
Swissvax Smart Bucket | Swissvax Smart Bucket (http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/swissvax-smart-bucket.html)
Sampuanin eldivenin bezin vs cirt cirtli plastik torbada olacak. Suyu vuracaklar, hava sicakken 3 dakikada etrafini gececeksin eldivenle suyu vuracaklar, bezlerini vereceksin silecek :D Sonra pek yikama parasini hak etmiyor ama en azindan arac zarar gormuyor ; )
KingoAtmo
06-08-2014, 15:49
hiç gözüm tutmamıştı, hiçte yaptırmadım
onn_dear
06-08-2014, 18:48
Bizim hasta ruhlu bir arkadas dalin bebe sampuani ile yikiyor :)
boya biraz bakımlı olunca köpüğe gerek kalmıyor aslında
ben dışarda yıkatacağım zaman saadece su vurdururum bezle kurular bi hızlı cila atarım gayette iyi oluyor
h.cilayı sık kullandığım için sadece su sıktırmak yetiyor bana
önemli paylaşmak lazım bunu
ziyayapici
21-08-2014, 15:38
Ders videosu:) Başka marka şampuanlar için de uygulama yöntemi fark etmez.
Meguiars Ultimate Wash and Wax- How To - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_MbAo8KLD1g)
Bizim hasta ruhlu bir arkadas dalin bebe sampuani ile yikiyor :)
Dalin Ph olarak uygundur aslinda. Bende bir sure Dalin le yikamistim :D Sonra hidrofobik sampuanlar cikinca Dalin i unuttum :D
exclusive
29-08-2014, 19:26
Fenerbahçe stadının oradaki meg e aracı verdik dış cila hare kil pasta filan adam diyoki beş on kere dışarda ucuz yıkamada yıkatırsan attığımız 400 liralık cilanın tamamını o köpükler götürür paran çöp olur dikkat etmek lazım
İstanbulda böyle biryer bilen var mı ? Pompacının karışmadığı, kuyu suyu olmayan :)
berkay bizim burda var, gel bu tarafa 5 dakika olmasa bile 3 dakika çalışıyo mecbur 2 tl atıyosun fırça genelde pis oluyor süngerinele gelirsen daha iyi olurr :*
ÜSTÜNERC
20-03-2015, 14:50
onceden aracımı petrolde 1 liraya köpükle yıkatıyordum.Yıkamacılarda cok sıra oldugu için mecbur kalıyordum.Aracıma pasta cila boya koruma işlemlerini yaptırdıktan sonra meguiars'ın mor cilalı sampuanını aldım.İlk yıkamadan itibaren etkisini gösterdi su tutmama ve parlama mukemmel sekıldeydı.Bundan sonra meguiars dısında sampuan kullanmam.Gercekten parasını sonuna kadar hakeden bir ürünmüş.Bu konuyu okuyan arkadaslara tavsiyem imkan varsa meguiars sampuan tercıh etsınler zaten yıkama ıcın 2 kapak atmak gayet yeterli oluyor ürün köpürdüğü için gayet ekonomik.
IbizaFR150
01-10-2015, 16:14
Basınçlı su olmadan aracın üzerindeki çamur tabakasını nasıl çıkartıyor acaba eldiven vs kullananlar? Çamurlu,kirli aracı eldiveni takıp öylece siliyor musunuz? Hiç sanmıyorum...
Motorum varken, her pazar sabah üşenmeden kalkar gider ince ince yıkardım.
Arkadaşlarda araba var, yıkatmışlar arabayı olum bu ne dedim nerede yıkattınız ya öyle 2 su 1 sabun tuttular dedi..
Dedim, kendin neden yıkamıyorsun ne güzel uğraşırsın zaman geçe eder, ne cevap alim ;
Off ne uğralıcam ya.. Bu iş gerçekten hastalık, titizlik.. Kendi aracım vs olsa hiç üşenmeden yıkarım..
önce suyla girip tüm kiri camuru vs akıttıp ki nerdeyse tamamı gidiyor suyla sonra eldiven vs. girişmek lazım
ÜSTÜNERC
01-10-2015, 17:49
Basınçlı su olmadan aracın üzerindeki çamur tabakasını nasıl çıkartıyor acaba eldiven vs kullananlar? Çamurlu,kirli aracı eldiveni takıp öylece siliyor musunuz? Hiç sanmıyorum...
Abi su ile ilk önce kaba kiri akıtıp yumusatmak gerekiyor daha sonrasında kovanın içine sampuandan koyup su ekleyıp köpürtüyoruz ve eldivenle o sekilde kullanıyoruz.Aksi taktirde camurlu yüzeye direk olarak uygulanırsa kiri çıkarmaz ve boyayı çizer.
-Murat Özcan-
06-11-2015, 16:35
Yararlı bilgiler teşekkür ederiz,Şahsen ben aracımı total wasx diye bir sistem var kurutmasıda var ona sokuyorum tertemiz yıkıyor kurutuyor sonra keyfi siliyorum
genelde petrollerin sakin olduğu anı yakalar önce tanzikli su sonra cilalı şampuanla yıkarım durulayıp ince bi cila işlevi ile bir hafta sıkıntısız geziyorum..bazen aceleye gelip köpük yaptığımda oluyordu ama bu saatten sonra varsın kirli kalsın..
Yaz tatili dönüşü arabanın özellikle sağ tarafı arka yolcu kapasına kadar zift lekesi olmuştu. Sürekli gittiğim oto yıkamacıya gittiğimde zift lekesi için boyatma önerdi. Üstüne, temizlik esnasında cam filmimi kavlatmış. O günden sonra zift gidericisinden hızlı cilasına, oto şampuanından torpido temizleyicisine kadar internetten aldım. Evin yanındaki benzinlikte basınçlı suyla kabasını aldıktan sonra işlemleri hallediyorum. Gittiğim oto yıkamacısındaki ne olduğu belirsiz kimyasaldan uzak kendi emeğimle iç-dış temizliğini yapıyorum.
Yiğit G.
09-08-2017, 02:15
beyler yeni bir yıkamaya gitmeye başladım çok düzgün dikkatli yıkıyorlar çok beğendim ama köpük sıkıyorlar sordugumda her köpüğün kötü şampuan olmadıgını söylediler kaliteli ürün kullanıyorlarmış neyse bu köpüğün kaliteli veya dandik oldugunu anlamanın bir yolu varmı ?
beyler yeni bir yıkamaya gitmeye başladım çok düzgün dikkatli yıkıyorlar çok beğendim ama köpük sıkıyorlar sordugumda her köpüğün kötü şampuan olmadıgını söylediler kaliteli ürün kullanıyorlarmış neyse bu köpüğün kaliteli veya dandik oldugunu anlamanın bir yolu varmı ?
Markasini soylemiyorlar mi? Kopuk olayini makine yapiyor, icine hangi sampuani koydugu onemli :)
free-hifi
09-08-2017, 08:43
şampuana ne kadar kimyasal yaptıkları önemli kimse size gerçeği söylemez
Valla ben gece serin saatlerde, benzinliğe gidiyorum, önce bi su tutuyorum güzelce, sonra dalin ve sünger ikilisi ile güzelce köpüklüyorum, sonra tekrar veriyorum suyu, tertemiz çıkıyor, ama yeterli mi değil bence, keşke müstakil bir evim olsa da bahçesine tüm sistemi dizip, çizmeden incitmeden güzelce yıkasam. :)
E21hamza
09-08-2017, 14:56
Ben de petrollerde yıkıyordum önceden daha doğrusu sadece su tutup hemen evin garajına geçip orada elimle yıkıyordum, fakat şöyle de bir şey var petrollerdeki su gerçekten çok kireçli, gri beyaz arabada falan çok belli olmuyor fakat siyah arabada anında belli ediyor kendini. Artık petrollerde yıkamıyorum en fazla jant ve davlumbazlara su tutup bırakıyorum.
Sonax ph0 şampuan + meguiars eldiven - çift kova tekniği ile yıkıyorum aracı, sonrasında sonax sarı hızlı cila ile kuruluyorum, cam gibi oluyor. 1 saat falan tutuyor ama zevkli ve temiz oluyor.
Gerçi çift kovaya da sakıncalı diyenler var, neyi nasıl yapacağını şaşırır oldu insanlar.
GokhanRS
15-07-2018, 12:36
Kirecsiz suyu nerde buluyorsunuz memlekette :)
Yılda 1-2 bakım yapıp kalan zamanda standart yıkamaya devam :)
İç-Dış yıkama ücreti nedir?
Altayçeşme Total'de 2 TL şampuan, 2 TL durulama, sonrasına kurulama misss,
Evden şampuan, su kova götürüp kendimde yıkıyorum vaktim olursa, gölge de kurulama yeri vs de var...
Smart'ı yıkamak için 25 - 30 TL para vermenin lüzumu yok,
Haftada bir gidiyorum misss,
Altunizade totalde kendim yıkıyorum. Sadece suyunu kullanıyorum. Her yıkama sonrası koch chemie pw uygulaması yaptığım için kireç sorunu yaşamıyorum. Tek sorun çok kalabalık olması.
Köpüğü kaliteli mi bilmiyorum ama güvenmiyorum.
foam lance konusunda akrabamın bir yeri var ona gidiyorum. Tuzla Tüvtürk yanında sanayiide köpüş oto yıkama. hem uzun süre temiz kalıyor araç hem de parlaklık konusunda başarılı. Autoglym ürünlerini kullanıyorlar ama foam lance konusunda da onu kullanıyorlar mı bilmiyorum.
http://i.hizliresim.com/JDaQkj.jpg (http://hizliresim.com/JDaQkj)
Bu 1 haftalık yıkanmamış hali
Yiğit G.
16-07-2018, 12:13
İç-Dış yıkama ücreti nedir?
25-30 gibi birşey olması lazım.içini ben temizliyorum genelde.15 dış yıkama.
Benim fikrim çok üzerinde durmadan piyasadan temin edebildikleri standart bir sabundur kullandıkları.
orkuteren
18-07-2018, 12:17
Benim fikrim çok üzerinde durmadan piyasadan temin edebildikleri standart bir sabundur kullandıkları.
adapazarında nereyi kullanıyorsun gökberk
Ben meguiars sampuan kullaniyorum.
Aslinda en güzeli kaliteli sampuan+sünger+hortumla akan su. Bu sekilde yapinca boya korumaninda yağmur kaydiricinin da ömrü ciddi uzuyor. Tabi bunlari hem bulması hemde yapmasi mesele. Sunuda eklemek istiyorum arabayi uzun süre yikatmamak güneş yaniklarina davetiye demektir. Gümrükte duran arabalarin boyasi neden 2 sene olmadan bitiyor çünkü yikanmiyor.
adapazarında nereyi kullanıyorsun gökberk
Abi yarın arayayım gündüzden seni. Gidebileceğin yerleri tarif edeceğim. orkuteren
ÜSTÜNERC
11-01-2019, 21:25
herkese selamlar konu hort olacak ama merakımdan soruyorum :) dalin ile araç yıkasak sorun olur mu ? cilaya,boyaya vs.Bebeğe zarar vermeyen şey narindir diye düşündüm.
dalinle arac yikayabilirsin de temizlemez pek... icinde SLS de olmayani var, kopurmez..
En güzel araç prille yıkanıyor
:)
Biraz geri kafalılık gibi olacak ama,
Yıllardır bol suyla araba yıkarım, hiç çizikten dolayı araba boyattığım olmadı.
Jant lastik, tampon ve çıta altına x bir sabunlu su yaparım, sonra güzelce duru sular geçerim.
Cama, iç trime, kaportaya, bel altına ve jantlara ayrı bez kullanırım.
Ara dere kurular, siler ince yerlere fırça kullanırım.
Gerekli olduğunda makine ile g3 ince pasta ve ay da bir elle Belco cila yaparım 20 yıldır yeni bir malzeme ihtiyacı duymadım.
Bir çok uygulamayı ve ürünü denedikten sonra ama el alışkanlığı ama fiyat fayda dengesi ama tatminkarlıktan diyelim klasik uygulamamla aracımı koruğumu zannediyorum, en azından cebimi koruduğum kesin. :)
zaten güzünden sakınıyorsun, gözün havada kuş götü kollar olmuş nxt'lik, clay bar killik bir ihtiyacın mı var ortada?
ÜSTÜNERC
15-01-2019, 20:14
dalinle arac yikayabilirsin de temizlemez pek... icinde SLS de olmayani var, kopurmez..
değerli bilgin için teşekkür ederim abi :) macera aramadan ben o zaman yine oto sampuanı ile devam edeyim.
enesakkurt
05-09-2019, 16:20
şansa bu köpüğün boş bidonu önüme geldi yıkamacıda. Alıp direkt pH değerine baktım ve gözüm kanadı. 12.8 idi pH değeri. Boyayı nasıl yakacağını siz tahmin edin... Alın güzel bir kuzu postu sünger, kaliteli, marka bir şampuan temizleyin güzelce su ile fakat lütfen kuyu suyu olmasın...
edit: köpürmesi çok mühim bir mevzu değildir. 2 yıldır sahip olduğum aracı düzenli olarak arkadaşlarımla yıkarız onlar yıkamacıdaki şampuanı kullanırlar ben turtlewax cilalı şampuan kullanıyordum. Cilali şampuanın köpürmeme gibi bir huyu var. Her şampuanladığımda arkadaşlarım dalga geçerdi fakat yıkamanın sonunda en parlak araç benimki olurdu. Köpürme mevzusuna takılmayın pH değeri önemli her şeyden çok
Konuyu hortlattım. Bu yıkama sonrası yan aynaların altından akan su çok iz yapıyor aracımda. Yıkamacımdan memnunum ama ne yaparsa yapsın akıyor o su. Ve çok iz bırakıyor. Suyun kalitesiz olması neden olur mu ?
Konuyu hortlattım. Bu yıkama sonrası yan aynaların altından akan su çok iz yapıyor aracımda. Yıkamacımdan memnunum ama ne yaparsa yapsın akıyor o su. Ve çok iz bırakıyor. Suyun kalitesiz olması neden olur mu ?
su kireçli ise çok iz yapar. aynayı ac kapa yapıp hava tabancası ile hava tutun. Ben kapı kolları cam fitilleri ve aynayı o şekilde sildiriyorum su akması olmuyor.
Kireçli su.
Ayrıca aracınızda PPF kaplama veya seramik olursa yolda o sular uçar gider hiç iz bırakmaz
ve çoğu yerde kostik kullanılıyor. Ya kendimiz yıkayacağız yada cilalı şampuan ile yıkandığından sağlam malzeme kullanıldan emin olduğumuz yere götüreceğiz :)