Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptopta Windows açılmama sorunu !

Erdem K.
05-07-2013, 08:45
Arkadaşlar,

Dün normal bir şekilde kapanan acer marka laptop bugün windows hata kurtarma ekranı dışında ilerlemiyor.

Windows hata kurtarma ekranında:

"Güvenli Mod"
"Ağ ile Güvenli Mod"
"Komut İstemiyle Güvenli Mod"
"Bilinen son iyi yapılandırma (Gelişmiş)"
"Windows'u normal olarak başlat" bulunmakta.

Tüm bu seçenekler denendiğinde windows normal olarak başlayacakmış gibi tool bar dolarken tekrar bu ekran çıkıyor. Öncesinde de sn'lik olarak bir mavi ekran gözlemlenmektedir. Sonrasında direkt windows hata kurtarma ekranı geliyor...

Laptopun markası Acer ve recovery bölümü Alt+F10 ile açılıyor fakat recovery dosyası da bulunamıyor !

Bu sorunun nedeni ve çözümü hakkında fikri olan arkadaşların önerilerini beklemekteyim.

Şimdiden teşekkürler, Herkese keyifli forumlar...

Silence45
05-07-2013, 09:00
Windows CD'si var ise onunla geri yükleme veya onarma deneyin.

Erdem K.
05-07-2013, 09:08
Windows CD'si var ise onunla geri yükleme veya onarma deneyin.

Teşekkürler ama CD şuan elimde yok...

Silence45
05-07-2013, 09:26
Recovery görmüyorsa yapacak bir şey yok.CD ile önce kurtarma/onarma olmaz ise format görünüyor bence.

Erdem K.
05-07-2013, 10:40
Aklıma takılan sorunun ne olduğu !
Sürekli olarak windows hata kurtarma ekranı geliyor...

Bir şekilde format atar, gerekirse usb'den açarım ama merakım sorunun kaynağının ne olduğu.

Silence45
05-07-2013, 10:57
Tuşa basılı tutarak kapatma, elektriğin birden gitmesi, güncelleme yapıldı ise kapanırken sıkıntı olması, yüklenen yeni bir program, oyun vs uyumsuzluğu vs vs olabilir.

senna
05-07-2013, 11:15
Windows 7 mi kac? Ssd hd varsa biostan iptal et basima geldi oldugu yerde coktu pc

forever_eg6
05-07-2013, 12:19
İşletim sistemin bozulmuşa benziyor bunun tek bir sebebi yoktur yukarda belirtilmiş biçok şeyden olabilir ayrıca hd yide hd tune ile bi bad sector taramasından geçirsen iyi olur eğer bad sector varsa pc açılırken o kısma denk geliyorsa yine belirtilen sorun olabilir ( daha önce başıma gelmişti)

Erdem K.
05-07-2013, 14:09
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

İşetim sistemi Win 7 idi. hdd yi söktüm ve yedekledim. Format atmaktan baska çare bulamadım...

Bu arada, pc herzamanki gibi normal ve sorunsuz bir şekilde kapanmıştı, herhangi bir yeni yazılım da yüklenmemişti, ama hdd 'de oluşan bad sector kaynaklı olabilir,katılıyorum.

Keyifli günler

orido
05-07-2013, 17:54
hdd yi başka makinaya takıp hata denetimi yaparsan veya
cd den onar deyip chkdsk komutuyla büyük ihtimalle düzeltebilirsin format atmadan

SerkanYazgan.
05-07-2013, 23:50
cd takıp chkdsk den onarırsan pc açılır. Format atmana gerek kalmaz, hatalardan dolayı kaynaklanıyor bu hatalarda birden elektriğin gitmesi ve ani kapanmadan dolayı oluşur.