Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek Lisans

İbrahim Erdem
07-07-2013, 23:54
Bir arkadaşım örgün dış ticaret ve aöf işletme mezunu yüksek lisans yapmak istiyor.
lakin kafası karışık bazı okullar 6 ders bazıları 12 derslik kredi veriyor.
sizce endüstri müh veya MIS(management of information) için tezsiz yüksek lisans yapılabilecek üniversitler hangileridir?

wrcsinan
08-07-2013, 00:24
Vakif universitelerinde tezli tessiz secebiliyorsun.tezli secersen daha az ders aliyorsun. Devlet universitelerinde durum nedir bilmiyorum.

Bad-Fast
08-07-2013, 00:34
işletme için takipteyim :)

MBuğra
08-07-2013, 02:00
Seneye hukuk fakültesinin son senesindeyim ve yurtdışında yüksek lisans yapma hedefim var. Belki çoğu kişi bilir ama ben geçen yeni öğrendim. MEB'in yurtdışında yüksek lisans yapanlar için bursu varmış. Kişi sadece yurtdışındaki üniversiteden kabul alsın, devlet yüksek lisans ücretini (ki ingilterede YL'ın sadece ücreti £13-15k) ayrıca her ayda £1000 (sanırım ingiltere için £, nerede öğrenim görüyorsan oranın para birimi) burs veriyormuş. Ancak tabi ki de karşılıksız değil, YL sonunda 2 sene devletin atadığı üniversitede zorunlu hizmet yapacaksın. Bursu alabilmek içinde en az 2.75 diploma ort + ALES'den 85-90 arası bir puan ve yabancı dil bilmek veya bilmiyosan da kursa katılacaksın.

Bana çok mantıklı geldi, 2 sene hizmet çok birşey değil, aksine akademisyen olmak isteyenlere fırsat bile denilebilir. Şimdilik tek eksiğim ortalama.

Bence arkdaşın bursu alabiliyosa gitsin dışarıda yapsın YL'sini.

efe_
08-07-2013, 08:17
Bahsettiğinizi o koşulları sağlayan herkese veriyorlarmı acaba ?

senna
08-07-2013, 09:31
işletmeden tezsiz yüksek lisans yapıyorum Bolu'da 10 ders ve proje hazırlıyorsun 6 dönemde bitirebiliyorsun kredi ücreti 180 lira dersler 3 kredi genelde ales puanı üniversitenin yaptığı ingilizce sınavı birde bilim tarihimi neydi o sınavdan aldığın puanların ortalaması ve son olarakta 3 kişilik bir kurul sorular falan sorup kabul ederse ediyor seni

yalnız ilerisini düşünmek lazım benim girdiğim senede yoktu 2013ün belirli bir ayından sonra tezsiz yüksek lisans yapanlar doktora yapamıyor eğer doktora yapmak istiyorsa mevzuatı araştırsın iyice ne nasıl oluyor

63owen63
08-07-2013, 09:37
Tezsiz yuksek lisans in bi cok yerde kabul babinda veya akademik olarak sertifikadan farki yok,oyle degerlendiriyorlar. Kisisel gelisim icinse ayri.

tool
08-07-2013, 11:18
Tezsiz yuksek lisans in bi cok yerde kabul babinda veya akademik olarak sertifikadan farki yok,oyle degerlendiriyorlar. Kisisel gelisim icinse ayri.

o birazda nerde tezsiz yuksek lisans yaptiginiza bagli...

firat_07
08-07-2013, 11:21
bende hastane yönetimi yapmayı düşünüyorum konunun takibindeyim

KOSEREN
08-07-2013, 12:30
Tezsiz yüksek tırt mı yani beyler

wrcsinan
08-07-2013, 15:44
Tezsiz yüksek tırt mı yani beyler

hayır aslında hiç fark yok.

RCkid
08-07-2013, 15:54
Ornek vermek gerekirse muhendislikte tezsiz yaparsaniz yuksek muhendis olamazsiniz. Doktoraya devam edebilmek icin de tezli gerekli.
Yuksek lisansta bence onemli olan tezdir. Tez konusu uzerine makale cikarabilirsen o cok daha makbuldur. Bitirince mulakatta vs. de arastirma konunu soracaklardir, bunun uzerinde duracaklardir ve konun uzerindeki birikimin degerlendirmede onemli bir kriter olacaktir.

KÖROĞLU
08-07-2013, 16:12
Okan Üniversitesinde Muhasebe ve Denetim alanında yüksek lisansım kısa zaman sonra bitecek.

Okan için söylüyorum, tezsiz için 7 zorunlu + 3 seçmeli ders +bitirme projesi

tezli için 6 zorunlu + 1 seçmeli ders ve Tez. Tez için +1000 TL ek ücret alıyorlar.

Akedemik kariyer hedeflemeyenler için tez tartışılır. Benim amacım SMMM stajımın kısalması ve

gelişim olduğundan tez düşünmedim. Özel diye düşünmeyin hocalar ciddi zorluyorlar.

tezli / tezsiz konusunda "tezli yaparsan daha iyi referans olur" düşüncesine katılmıyorum.

bu etiket sizi bi yere kadar götürür sonrasında donanımınız ağır basar.

Her tez yazan tezsiz yük. lis. yapandan iyi demek değildir. Tabi hakkıyla tez yazan adam bir adım önde olur orası ayrı.

not: ücret Smmm odası anlaşmalı 6000 + KDV idi. Kendi sitesindeki rakamlar daha fazla. Düşünen olursa uygun olması açısından bu tarz bir durumu araştırsın.

wrcsinan
08-07-2013, 17:37
Okan Üniversitesinde Muhasebe ve Denetim alanında yüksek lisansım kısa zaman sonra bitecek.

Okan için söylüyorum, tezsiz için 7 zorunlu + 3 seçmeli ders +bitirme projesi

tezli için 6 zorunlu + 1 seçmeli ders ve Tez. Tez için +1000 TL ek ücret alıyorlar.

Akedemik kariyer hedeflemeyenler için tez tartışılır. Benim amacım SMMM stajımın kısalması ve

gelişim olduğundan tez düşünmedim. Özel diye düşünmeyin hocalar ciddi zorluyorlar.

tezli / tezsiz konusunda "tezli yaparsan daha iyi referans olur" düşüncesine katılmıyorum.

bu etiket sizi bi yere kadar götürür sonrasında donanımınız ağır basar.

Her tez yazan tezsiz yük. lis. yapandan iyi demek değildir. Tabi hakkıyla tez yazan adam bir adım önde olur orası ayrı.

not: ücret Smmm odası anlaşmalı 6000 + KDV idi. Kendi sitesindeki rakamlar daha fazla. Düşünen olursa uygun olması açısından bu tarz bir durumu araştırsın.

hocam bende okan muhasebe-denetim. siz hangi fakültedeydiniz. ben hasanpaşadaydım ben tezli seçtim +1000 tl istemediler.

KÖROĞLU
11-07-2013, 08:35
hocam bende okan muhasebe-denetim. siz hangi fakültedeydiniz. ben hasanpaşadaydım ben tezli seçtim +1000 tl istemediler.

selam,

Ben Kocaeli Smmmo bünyesinde eğitim görüyorum,

Bizim program tezsiz başladığı için muhtemel bu sebepten dolayı

ek ücret talep ettiler.

Siz ne zaman başladınız ?

G_TT_I
11-07-2013, 11:08
7tp Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yönetimi (mba)'deyim,
Bu bölüm için, sonradan doktoraya devam etmek istediğimde tezli yada tezsiz olması farkının kalktığını söylediler,
Tezli yaparsan daha kısa dönemde bitiyor gibi görünüyor ama mecburi seminerler var gene aynı kapıya çıkıyor,
Az ders olduğu için daha ucuz mantığı giriyor ama tez ücretini fazla yaptıkları için kafa kafaya geliyor.

Her her bölümde doktora için tez aranmıyorsa, bitirme zamanı ve ücret aynı oluyor, bu mantık ile bütün vakıf üni'leri aynıdır diye tahmin ediyorum,
Eğer vakıf seçilecekse agü vs. gibi yeni açılan bir okul tercih ederdim.

63owen63
11-07-2013, 13:11
o birazda nerde tezsiz yuksek lisans yaptiginiza bagli...

Devletlerin hepsinde tezli bölümler var şuan. özeller de genellikle tezsiz agırlıklı oluyor. Son yıllara kadar sadece akademik kariyer için tez'li önerilirdi. Doktora yapılabilmesi için vs vs. Ama şuan özel sektörde bile tez sorar oldular.. İmkan varsa ve tezsiz ihtiyacı karşılıyor gibi bir durum yoksa tezli yapılmalı kesinlikle..

wrcsinan
11-07-2013, 20:57
selam,

Ben Kocaeli Smmmo bünyesinde eğitim görüyorum,

Bizim program tezsiz başladığı için muhtemel bu sebepten dolayı

ek ücret talep ettiler.

Siz ne zaman başladınız ?

Ben baslayi 2.5 sene oldu tezi bitiremedim daha.

ramo35
12-07-2013, 04:31
bende tezsiz bankacılık ve sigorta yüksek lisans yapmayı düşünüyorum bazı üniversiteler ales siz de alıyormuş diye duydum bu bölüm için pek bir bilgim yoktur bilgisi olan varmıdır?

nitrO_Oxide
12-07-2013, 06:55
Okan üniversitenin deha ile anlasması vardı Dehadan cıkan herkez okan ünv.de resmen ayrı bi sınıf acmıslar herkez orda :)

Bende smmm stajımı baslattım +- olarak ne faydası olur (stajın 1 sene düsmesi haricinde) bilemiyorum.Ki benim için 2-3 sene arasında çokta bi fark olacagını sanmıyorum.

Beykent üniversitesinde yapalım diye düşündük ama normalinde 11.000 tl civarında ama meslek mensuplarına 5500 tl lere kada düşüyorlar.

Maddiyat bi yana ne gibi faydası olur CV de bir yüksek lisans yazmasından baska bilemiyorum bende cok kararsızım acıkcası :)

cem_subasi
12-07-2013, 08:41
Okan üniversitenin deha ile anlasması vardı Dehadan cıkan herkez okan ünv.de resmen ayrı bi sınıf acmıslar herkez orda :)

Bende smmm stajımı baslattım +- olarak ne faydası olur (stajın 1 sene düsmesi haricinde) bilemiyorum.Ki benim için 2-3 sene arasında çokta bi fark olacagını sanmıyorum.

Beykent üniversitesinde yapalım diye düşündük ama normalinde 11.000 tl civarında ama meslek mensuplarına 5500 tl lere kada düşüyorlar.

Maddiyat bi yana ne gibi faydası olur CV de bir yüksek lisans yazmasından baska bilemiyorum bende cok kararsızım acıkcası :)

Valla bende aynı kararsızlıkta kaldım marmara üni. tezsiz yüksek lisansına kayıt oldum mülakatı falan geçemezsem beykent üniye başvurucam :) Benm çalıştığım aracı kurumun da + indirimi varmış :)

nitrO_Oxide
12-07-2013, 10:16
Valla bende aynı kararsızlıkta kaldım marmara üni. tezsiz yüksek lisansına kayıt oldum mülakatı falan geçemezsem beykent üniye başvurucam :) Benm çalıştığım aracı kurumun da + indirimi varmış :)

zaten sıkıldım bunaldım okuldan sınavlardan bidaha basıma bela almaktan korkuyorum acıkcası :D

cem_subasi
12-07-2013, 10:31
zaten sıkıldım bunaldım okuldan sınavlardan bidaha basıma bela almaktan korkuyorum acıkcası :D

Ya aynen öle sonuç cv'de yüksek lisans yazması :)

KÖROĞLU
12-07-2013, 11:57
Aslında sadece CV de yüksek lisans yazması değil, özel ya da vakıf bir emek var ortada.

Eğitim kalitesi kurumlar arası değişkenlik göstersede sonuçta orada birşeyler ekliyorsunuz kendinize.

Hiç olmazsa derslere giren hocalardan edineceğiniz kulak dolgunluğu bi ortamda size fark oluşturur. Bizzat bunu yaşamış olduğum için söylüyorum. Keza hocaların (Okan için söylüyorum) birçoğu YMM, hatta TR de sağlam bir grubun başındaki insan bile ders anlattı.

Ek olarak artık 4 yıllık fakülte mezunu olmak göreceli olarak kolay. Kurumlar personel alımında yüksek lisans değil katıldığı eğitimlerin sertifikalarını bile dikakte alıyorlar.

Smmm stajı açısından 1 sene kazandırması benim için çok çok önemli böyle de bir faydası var.

yukarıda yazılan 5500 lü rakam gayet iyiyimiş.