PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasiol ZR53 u bir de ben denedim.

Ranthor
09-07-2013, 15:44
Bu hafta sonu BMW in kaputu uzerinde nasiolun urununu denedim.

Arac yeniydi, o yuzden polisaj yapmadim, sirket arabasi olmasaydi hare giderici uygulardim.
Sadece kil ve ipa uyguladim. Bu arada kil olarak Bilt Hammer medium kullandim.

Hesaplarima gore cin mali mavi killerden 3.1416 kat daha iyi. Mavi killer sakiz kivaminda fakat bu mentos gibi, silgi gibi bir kivamda, elde daha zor yoguruluyor fakat, partikul alma kapasitesi cok daha iyi, elimde mavi kilin bir iki tipinden de var. 35 TL ye mi ne almistim bilt hammer i, cok ama cok memnunum.

Neyse Nasiola gelelim.

- Urun cok yogun, cok yagli. Fazla surmek gafletine duserseniz, kaportayi mahvedersiniz. Bu sicak havada cok hizli donuyor!!!
- Yok yogun oldugu icin, azami derecede az surulmesi gerekiyor. Bir kere pade doktugunuz urunu ( kapaga padi koyup ters tuttugunuz siseyi dusunun) kaputun yarisina yeterli. Bol kullanmayin!!

- Urunu surdukten sonra 10 saniye bekleyip silin, sicak havada hemen kurlesiyor. Kurlestikten sonra, polisaj disinda bir cozumu yok. cikmiyor kesinlikle. Eliniz alisik degil ise, iki kisi uygulayin. Bir kisi sadece silme isine odaklansin.

- Benim yaptigim hata: urunu pad ile surdunuz, padi, silecegin onune cama koydunuz. Orda bile kurlesiyor. Suan on camda puturlu kemiklesmis kucuk bir bolge var. Kisaca padi uyguladiktan sonra kaportadan, arabadan uzak tutun, padin uzerindeki azicik urun bile orada kurlesiyor.

- Iyi bez kullanmayin, hizli kurlestigi icin bezlerinizin hosaf olmasi muhtemel. Bimden iki uc tane mikrofiber alin ve onlari bu is icin harcayin. Bir daha da kaportaya kullanmayin, icinde nasiol tanecikleri kalabilecegi icin, kaportayi cizebilir. Ic temizlikte vb. kullanabilirsiniz.

Bu islerde acemi olan arkadaslar icin uygun bir urun degil.

Yuzeyde hic bir artik olmamasi gerekiyor, tozlu bir ortamda yapilmamasi gerekiyor. en onemlisi de herhangi bir islaklik nem gordugu anda, bugulu bir sekilde kurlesiyor. Cok iyi kurulama sart.

Butun bunlara ragmen, fiyat performans alaninda cok cok iyi bir urun. Aquartz Titaniumdan daha kolay uygulaniyor (tek kat) ve daha ucuz. Serin havalarda uygulamak daha da kolay olabilir.

xcel
09-07-2013, 19:30
nihayet.. :D teşekkürler. ancak ürün ile ilgili videolarda ürünü kaputun yarısına uygulayıp akabinde silme işine geçiliyordu. bu şekilde ise durum ürünü yüzeye tam ve hiç alan atlamadan uyguladığımızdan emin olmamız oldukça zor. bir çok kişi sağı solu mahvedecek belli.

Ranthor
09-07-2013, 19:41
nihayet.. :D teşekkürler. ancak ürün ile ilgili videolarda ürünü kaputun yarısına uygulayıp akabinde silme işine geçiliyordu. bu şekilde ise durum ürünü yüzeye tam ve hiç alan atlamadan uyguladığımızdan emin olmamız oldukça zor. bir çok kişi sağı solu mahvedecek belli.

Atlamadan yapmak icin, bolgeleri ustuste uygulayabilirsiniz.
Yani kaputun bir bolumunu yapin, silin. Daha sonra yan bolgeye gecerken, eski bolgeden de alanlarin basina,bir bolumune, bir daha surun (ingilizcedeki karsiligi overlap).

Sinirlari belirlemenin bir baska yolu da, temiz bir bez kullanmak, gozunuzle belirlediginiz alanin sonuna duzgun katlanmis bir bez koymak kisaca.

Ayrica, ben kaputu 6 parcaya bolmek zorunda kaldim, kucuk alanlarda calismaya dikkat etmek gerekiyor.

ruudvan
10-07-2013, 02:27
söylemiştim amatör kullanıcı için zor bir ürün diye.
uygulama sırasın da telefonum çaldı .elimede bi parça ürün bulaşmış.nokta kümesi gibi bi, bölüm var o günden beri telefonun ekranında.

Ranthor
10-07-2013, 10:08
https://www.dropbox.com/s/o82h3h0n7lm850v/2013-07-09%2010.47.25.jpg

yapilan bir hata yukarida, pislendi tabi de, hafif bugulu cizgiyi gorebiliyorsunuz

Ozzy45
10-07-2013, 11:11
kill ve ipa demişsiniz. ipa nedir acaba? çözemedim bir türlü

Ranthor
10-07-2013, 11:33
izopropil alkol...

bir alkol cesidi, su kus gribi zamanlarinda elimize siktigimiz sivilar da o, purelin icindeki aktif madde de o..
karb. temizliyicelerinin icinde de cogunlukla o var.

Ranthor
29-08-2013, 15:41
Evet, telefon ile konusurken devrilmis, beze akmis, bez kaputa yapismis.Orayi zar zor temizledim.

Aksam bir baktim camurluga akmis, orada kurumus.

Kaputa gtechniq p1 ile giristim %80 cikti, olmadi, 2000 grid zimpara ile girdim, ustune bir daha p1 ve m85 cikti anca, fakat sadece bir bolgeye zimpara suruldugu icin abes oldu.

ama camurluk icin ortalama 2000 kalori harcadim. zimpara, haldir huldur, m85 p1 allah ne verdiyse.

Goze batmayacak kadar oldu, tabi gece aydinlatmam cok iyi olmadigi icin hare kalmis.. bir kere farecla ile gecmistim ama yetmemis. Olsun nasiolu temizlikten sonra bir daha uyguladim.. Memnunum..

Kisacasi, acemi iseniz bulasmayin, tortu elle cikmiyor, makine ile..

1.8 turbo
29-08-2013, 16:41
ızmırde bu urunu uygulayan yer var mı. bılgısı olan var mı.

Burak
29-08-2013, 19:52
Benim de niyetim var uygulamaya, ***** arac eski olunca boyanın dış etkilere dayanımı azalıyor. Konuya vakıf olmama rağmen cesaret edemiyorum.

Ranthor
29-08-2013, 19:56
titiz bir polisajdan sonra, mumkunse iki ikisi yapin.