Orijinalini görmek için tıklayınız : BMM m50 5.20ia lpg taktiricam ama hangisi ?
Anıl DALGA
10-07-2013, 23:24
Bmw 5.20 kullaniyorum yakittan sikayetciyim :D sehirici 75 kurus yakiyor lpg taktiricam atiker dusunuyorum fiyati uygun diye ama sorun yasarim diye korkuyorum sizce hangi lpg kitini takmaliyim ?
wrcsinan
10-07-2013, 23:37
anıl atiker kesinlikle taktırma. prins diyecem tuzlu gelecek.
sen en iyisi brc taktır. kullananlar gayet memnun. bugün honda bile brc kullanıyor.
75 kuruş eğer normal kullanım ise biraz yüksek. bence aracını bi kontrol ettir. ateşlemesinde bi sıkıntı olabilir. buji,bobin,oksijen sensörü kontrolü yap.
Anıl DALGA
11-07-2013, 02:45
abi araba TR deki en bakımlı E 34 5.20i desem yeridir hiçbirşeyinde sorun yok motor saat gibi calısıyor bilgisayara bagayınca hiçbir terslik yok herşey düzgün sakin kullanım yani ay az yaksın gazın ucuna dokuniyim gibide kullanmıyorum gazlamıyorumda orta halli kullanım 75 kurus yakıyor bana normal gibi geliyor yakıt 1500 kg üstü bi araba otomatik 6 silindir 24 valf 2.0 bi araba sonucta günümüzde 1.6 1100 kg araçlar 50 kurus yakıyor zaten :) BRC 2500 TL diyor o bile tuzlu geliyor ama kendini amorti eder heralde 1 sene içerisinde şehiriçi 40 kuruşa düşse benim için süper olur :D
prins-brc-zavoli bu üçünden birini taktır derim ben
Anıl DALGA
11-07-2013, 03:40
daha önce hiç lpg takmadım enjeksyonlu araca 1.5 e hondam vardı karbüratörlü ona takmıştım cok önceden enjeksyonlu araçlarda ayar nasıl oluyor karbüratör gibi ayar tutturması zor mu ayar olmadı fazla yaktı ayar olmadı araba cekmiyor gibi ? brc en uygunu gibi gözüküyor :)
Risendark
11-07-2013, 12:06
abi prince paran yetmiyorsa kesinlikle landirenzo taktır hiç uğraşma... çok memnun kalırsın eminim...
tuner faruk
11-07-2013, 12:17
Lovato öneririrm Corollada 3 senedir Lovato kullanıyorum 1 defa sorunla karşılaşmadım.
SekoLive
11-07-2013, 12:24
daha önce hiç lpg takmadım enjeksyonlu araca 1.5 e hondam vardı karbüratörlü ona takmıştım cok önceden enjeksyonlu araçlarda ayar nasıl oluyor karbüratör gibi ayar tutturması zor mu ayar olmadı fazla yaktı ayar olmadı araba cekmiyor gibi ? brc en uygunu gibi gözüküyor :)
sistem tamamen farklı ayar lpg ecuden yapılıyor.
montaj çok önemlidir ona dikkat et.
yazılan markalar kötü değil hangisi uygun ve iyi usta ise ona git.
LPG'de uygun özelliklerde bir kiti bulduktan sonra markadan çok daha önemli olan montajdır. Adam manifoldunu delecek her yerden hortumlar çekecek. Kaputun altını bir yerde baya bir değiştirecek. Kimi usta takıyor hiçbirşey görünmüyor, bütün hortumlar gizli ve olması gereken boyda oluyor, kimisi bağırsak döşer gibi tepiyor malzemeleri kaputun altına. eski aracımda salağın biri manifoldu sökmeden delmiş ve ters matkap ucu kullanmamış, içeri kaçan tozlar subaplarımı baya bi zımparalamıştı üst kapağı kurtaramamıştık...
İyi araştırıp işin ehline git derim.. Ankara'daysanız Anelsan Otogaz çok prof çalışıyor tavsiye ederim...BMW'ciler ne takıyor hangileri sorun yaşamıyorsa o markaya yönel, bazı şeyleri yeniden keşfetmenin anlamı yok...
Bu arada normal kullanımda 75kuruş bana da az birazcık fazla gibi geldi..
kolay gelsin
Anıl DALGA
11-07-2013, 17:09
abi prince paran yetmiyorsa kesinlikle landirenzo taktır hiç uğraşma... çok memnun kalırsın eminim...
:) teşekkürler kardeşim landirenzoyuda araştırıcam
Lovato öneririrm Corollada 3 senedir Lovato kullanıyorum 1 defa sorunla karşılaşmadım.
evet lovatoyu karbüratörlü hondada kullanmıştım bende hiç sorun yaşamadım oda düşünülebilir :)
sistem tamamen farklı ayar lpg ecuden yapılıyor.
montaj çok önemlidir ona dikkat et.
yazılan markalar kötü değil hangisi uygun ve iyi usta ise ona git.
brc ile görüşücem bugün duruma göre fiyat performans olarak en uygununu takıcam inşallah :)
LPG'de uygun özelliklerde bir kiti bulduktan sonra markadan çok daha önemli olan montajdır. Adam manifoldunu delecek her yerden hortumlar çekecek. Kaputun altını bir yerde baya bir değiştirecek. Kimi usta takıyor hiçbirşey görünmüyor, bütün hortumlar gizli ve olması gereken boyda oluyor, kimisi bağırsak döşer gibi tepiyor malzemeleri kaputun altına. eski aracımda salağın biri manifoldu sökmeden delmiş ve ters matkap ucu kullanmamış, içeri kaçan tozlar subaplarımı baya bi zımparalamıştı üst kapağı kurtaramamıştık...
İyi araştırıp işin ehline git derim.. Ankara'daysanız Anelsan Otogaz çok prof çalışıyor tavsiye ederim...BMW'ciler ne takıyor hangileri sorun yaşamıyorsa o markaya yönel, bazı şeyleri yeniden keşfetmenin anlamı yok...
Bu arada normal kullanımda 75kuruş bana da az birazcık fazla gibi geldi..
kolay gelsin
evet o olayı biliyorum ümraniyede CANDAN Mühendislik var montajda iyiler manifoldu komple sökmeden deldirmem ben zaten ters matkap ucuyla bile o konuda titizim bayağı :) herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim birde bmw kullanıcılarından yorum alırsak çok iyi olur :)
sansar34
11-07-2013, 18:57
lpg markasından cok takan ustanın ıscılıgını satın alırsınız benım ustam umranıye sanayıde AKL yetkılı bayısı ama brc de baglıyordu bır senedır okuldan dolayı gıdemıyorum istersenız numarasını verım knusun kafanıza yatarsa bırlıkte gıderız ıscılık konusunda ıyıdır
ulasoztas1
11-07-2013, 19:02
kendi aracım için baya araştırdım quattro garage bekir abi en uygun kitin prins olduğunu söyledi fiyatı biraz tuzluda olsa sorun yaşamamak için prins taktırdım. 1 sene oldu gayet memnununm yaklaşık %35 tasarruf sağlıyor. söyledikleri gibi en önemlisi usta sonra marka geliyor.
Anıl DALGA
12-07-2013, 03:35
lpg markasından cok takan ustanın ıscılıgını satın alırsınız benım ustam umranıye sanayıde AKL yetkılı bayısı ama brc de baglıyordu bır senedır okuldan dolayı gıdemıyorum istersenız numarasını verım knusun kafanıza yatarsa bırlıkte gıderız ıscılık konusunda ıyıdır
Tabi olabilir ustanın telefonunu alabilirim bi görüşelim en uygun kit hangisiyle işçiliğide iyi ise taktırabiliriz :)
kendi aracım için baya araştırdım quattro garage bekir abi en uygun kitin prins olduğunu söyledi fiyatı biraz tuzluda olsa sorun yaşamamak için prins taktırdım. 1 sene oldu gayet memnununm yaklaşık %35 tasarruf sağlıyor. söyledikleri gibi en önemlisi usta sonra marka geliyor.
Prins rakamsal olarak çok yüksek o rakamları vereceğime hiç lpg takmam daha iyi çünkü aşırı bi yol yapmıyorum ayda 1500 km gibi bir yolum var
ALPER-VNS
12-07-2013, 03:41
Bence BRC:icon_tup:
serhat306
12-07-2013, 04:21
ayni kasa bmw var arkadasimda brc takili yaklasik iki sene oldu hic bir sikintisi yok brc kendini devamli yeniliyor heryerdede yetkili servisi var pahali markalara hic gerek yok bence ama kaput alti cok onemli...
Takan usta prof. Oldumu atikerle bile harikalar yaratabilir. Sadece brc degil artik her marka muhendislik ve arge calismalarini duzenli yapiyor karaduzen degil. Saglam bi usta bulup atiker bile taktirabilirsin.gecen seneye kadar asla atiker onermezdim nette okuduklarimdan dolayi ama ark. Aracina taktik performans cok iyi bi sikinti yok. Usta montaji saglam yaparsa her anlamda tatmin eder.
Bunun disinda keinh enjektör kullanan bi marka var ankarada cok iyi bi usta var oraya taktirabilirsin. Bicok subaru ve asiri besleme arac oraya taktiriyor diye biliyorum
burkaykalyon
12-07-2013, 07:14
LPG mi Anıl? Ben yorum yapmıyorum bana çok uzak :D :D
Anıl DALGA
14-07-2013, 19:20
LPG takmaktan vazgeçtim hangisini takacağıma karar veremedim çok yaksın daha iyi galiba :D
atiker olmaz diyenler nedenini de söyleyebilir mi?