PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüvtürk rezilliği..

freelife
11-07-2013, 11:53
arkadaşlar aracımda hiçbir kusur bulamadılar ve ardından ruhsatta kazıntı silinti var dendi , orda 15 kişiye gösterdim ardından ilk gördüğüm trafik polisine gösterdim herkes ....... bunlar dedi . Ruhsatın resmini paylaşıyorum kazıntı silinti var denen yaprak bu ( güvenlik amaçlı diğer bilgileri sildim ve ordan bahsetmediler zaten ).
bu resmen art niyet ve terbiyesizlik başkada birşey değil itiraz etsekte ilgilenmediler bile birbirimize girip palaylamı saldıralım daha sonrada bunalımdayız deriz :).

buyrun kazıntı silinti olan ruhsatım ,okunmuyormuş ...
( fotoğraf cep telefonu ile çekilmiştir )

http://img706.imageshack.us/img706/517/8j0z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/706/8j0z.jpg/)

araba resmide olsun diye bunlarıda ekliyeyim dedim ..

http://img802.imageshack.us/img802/3115/rj58.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/802/rj58.jpg/)

http://img849.imageshack.us/img849/5866/olq3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/olq3.jpg/)

http://img585.imageshack.us/img585/48/agx7.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/agx7.jpg/)

http://img844.imageshack.us/img844/8008/14g9.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/14g9.jpg/)

http://img35.imageshack.us/img35/2521/tf8m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/35/tf8m.jpg/)

SekoLive
11-07-2013, 11:56
abi belki 225kw yazmslar ona itiraz vardır :D
tüvde denk gelirseniz sıkıntılı birisine ... sıkıntısına ortak ederler adamı başıma geldi araba alırken görmediğim şeyi kusur diye yazdılar olan kemelerimi yok yazdılar bayağa uğraşmştım.

edit: markası neden boş?

GuneyOnur
11-07-2013, 11:57
Hangi istasyona gittin abi ? Eğer Samandıraysa çok sıkıntı oluyor ordada o yüzden söylüyorum

darkmoon
11-07-2013, 11:58
bendede ruhsatta boya rengi panacotta yazıyor diye bir daha ruhsat çıkartmışlardı.. panacotta (gri) tarzı yani rengin belirtilmesi gerekiyormuş iyide ben yapmadım aracı sıfır opel bana böyle sattı ruhsatıda onlar çıkarttı desemde nafile gittik tekrardan ruhsat çıkarttık..

alperkirman
11-07-2013, 11:58
SmII5sWXfm0

freelife
11-07-2013, 12:00
anlamadığım adam diyorki 5 okunmuyor sport okunmuyor ve şase numarasında oynama var :).. marka kısmı boş onu söylemedi orayla ilgili problem var demedi onu dese ha tamam diyecem ( anlamadığımdan :) ,yedirir bana :) ) ama bahaneler inanılmaz yani...225 kw nin anlamını bileceğini sanmıyorum bu kafadaki bir adamın :)

freelife
11-07-2013, 12:02
Hangi istasyona gittin abi ? Eğer Samandıraysa çok sıkıntı oluyor ordada o yüzden söylüyorum

orhanlıya gittim tam herşey tamam derken ruhsatı bahane ettiler ..ben ne olur olmaz diye arabanın kataloğunu katalizörün kataloğunu götürdüm onlarıda verdim ve gösterdim :) bahane kalmasın diye ama ruhsatı hesaba katmamışım uyanıklar ya :)

ToNy
11-07-2013, 12:14
Arabanı kıskanmışlar abi... :D

Yigit-Y
11-07-2013, 12:19
Tam bir ya...k adama düşmüşsün şans bu işler

GuneyOnur
11-07-2013, 12:45
anlamadığım adam diyorki 5 okunmuyor sport okunmuyor ve şase numarasında oynama var :).. marka kısmı boş onu söylemedi orayla ilgili problem var demedi onu dese ha tamam diyecem ( anlamadığımdan :) ,yedirir bana :) ) ama bahaneler inanılmaz yani...225 kw nin anlamını bileceğini sanmıyorum bu kafadaki bir adamın :)

66.50-TL ruhsat değişimi yapıcaksına bi mecbur :)

freelife
11-07-2013, 12:48
66.50-TL ruhsat değişimi yapıcaksına bi mecbur :)

o iş bana 200 patlıyor :) malesef , araç kardeşimin üzerine kardeşimde burda değil vekaletde muamelecide oda 200 den aşağıya yapmıyor çünkü 2 kere gidip gelecek ( oda haklı :) )

GuneyOnur
11-07-2013, 12:50
o iş bana 200 patlıyor :) malesef , araç kardeşimin üzerine kardeşimde burda değil vekaletde muamelecide oda 200 den aşağıya yapmıyor çünkü 2 kere gidip gelecek ( oda haklı :) )

Muayene 160-TL zaten abi ya :D

SekoLive
11-07-2013, 12:51
yerinde olsam 1 ay gitmem muayeneyi yakarım başka istasyonda 1 ay sonra girerim

madden daha kârlı olur :D

RottingChrist
11-07-2013, 13:05
başka istasyonda daha önce hangi istasyonda hangi kusurdan kaldığını görürlerse direk ruhsata bakıp değişmediğini anlarlar herhalde. duble mokoko olur hesap :D

mmustu
11-07-2013, 13:07
ticari adı - rengi ve silindir hacmi yazan kısımlardaki Yazı karakteri farklı olduğu için söylemiş olabilirler mi

SekoLive
11-07-2013, 13:08
başka istasyonda daha önce hangi istasyonda hangi kusurdan kaldığını görürlerse direk ruhsata bakıp değişmediğini anlarlar herhalde. duble mokoko olur hesap :D

hiç sanmıyorm okadar magazin yapıcaklarını :D

eğer varsa bilen bu durumu yazsın merak ettim bakarlarmı :D

imprezaWRC
11-07-2013, 13:19
İyide bu gayet okunuyor, hayret birşey ya

Neyse geçmiş olsun, ruhsat değiştirmek için hangi adımları izlemek lazım ?

Ahmet.S
11-07-2013, 13:22
koltuk sayısı 5 yazıyor arkada koltuklarda 3 tane emniyet kemeri varmı acaba koltuk sayısından kalmıştı benim araç.
herşey gayet güzel okunuyor sorunu ne bunların acaba

SekoLive
11-07-2013, 13:23
ticari adı - rengi ve silindir hacmi yazan kısımlardaki Yazı karakteri farklı olduğu için söylemiş olabilirler mi

bu arada araba sorgulamada siyah cıkıyor orda beyaz nasıl yazıyor :soru:

edit: eğer sistemde hata yoksa bu sekilde karakola gittiğinde size sıkıntı cıkarabilirler ciddi olarak. ruhsatta oynama var dan başlayıp uzayabilir olaylar.

RottingChrist
11-07-2013, 13:53
ferit olsa bilgi verirdi bize.

hiç sanmıyorm okadar magazin yapıcaklarını :D

eğer varsa bilen bu durumu yazsın merak ettim bakarlarmı :D

CLIORS
11-07-2013, 14:08
mavi fren hortumlarını kıskandı sanırım :D

Ozan bence hiç uğraşmadan başka istasyona git, işin çözülür.

leona
11-07-2013, 14:25

edit: eğer sistemde hata yoksa bu sekilde karakola gittiğinde size sıkıntı cıkarabilirler ciddi olarak. ruhsatta oynama var dan başlayıp uzayabilir olaylar.

Aracın ilk rengi siyah sonradan beyaza boyandı

erturul çiçek
11-07-2013, 14:30
Dudullu'da yardımcı olabilirim

freelife
11-07-2013, 14:54

yok mulştu onların gösterdiği ksımı diyorum işte 5 yazan sport yazan ve şasi numarası ,zaten bilgi eksik falan demiyor silinti kazıntı var diyor ağır kusur yazısındada ..

trafikte işlememişler beyazı o ondan kaynaklanıyor :)..

freelife
11-07-2013, 14:57
mavi fren hortumlarını kıskandı sanırım :D

Ozan bence hiç uğraşmadan başka istasyona git, işin çözülür.

valla ruhsatı verdim yarında alacağım bakalım o zaman ne olacak ama orda pullarımı alınca ana avrat sövüp çıkacağım ordan , kesin olan o :). o kadar paraya hergün ..... yaptım diyeceğim hakkediyorlar çünkü.

ha deselerki eksik var yalnış var olur ama kesinlikle bana denen 5 yazısı okunmuyor sport yazısında var ve şasi numaranda var sillinti kazıntı diyor ..

gökan
11-07-2013, 15:00
koni tuvden geciyormu beyler

freelife
11-07-2013, 15:07

o istasyonunda başka birşey bulmayacağının garantisi yok ,yoksa para umurumda değil ..sisteme uymuyorlar ona uysalar sende bilirsin ne yapıp yapmaman gerektiğini ama tamamen keyfi herşey , ben ( bilen biliyor ) yaklaşık 6 aydır herşeyimi nizami hale getirdimki uğraşmıyayım tüvde diye ama bak ne oldu i....enin biri çıktı ruhsat dedi ..:)

GokhanRS
11-07-2013, 15:09
abi boşver banada megane da 17 jant ne arıyor demişlerdi :D güneşlikte 18 yazarken adamlara bize 15 jant tak gel diyebiliyorlardı. yalnız bilmiyorlarki 16 jant bile sığmıyor brembolardan :D

freelife
11-07-2013, 15:13
abi boşver banada megane da 17 jant ne arıyor demişlerdi :D güneşlikte 18 yazarken adamlara bize 15 jant tak gel diyebiliyorlardı. yalnız bilmiyorlarki 16 jant bile sığmıyor brembolardan :D

valla hiç takmıyorum gökhan ama o kadar emek boşa gitti , olan 200 tl ye oldu onunda çıkacağı varmış demekki bununla birlikte volan işimi biraz ertelemek durumunda kaldım ,hayırlısı artık diyelim her işte bir hayır vardır..

yaniss
11-07-2013, 15:25
aynısı benım basıma geldı 15 gun ugrastım sonunda halloldu allh yardımcınız olsn

DeWiLmEnTt
11-07-2013, 15:41
valla pes dedim amac milleti ugrastırmak
bir tane yetkili kişi yokmu arkadas bunların basında itiraza cevap verip düzeltecek
adamlara bir yetki verilmiş dogru yanlıs istedikleri gibi kullanıyorlar
bunu bu sekilde yazan arkadasın acilen göz doktoruna görünmesi lazım
para bukadar kolaymı kazanılıyor

darkmoon
11-07-2013, 15:56
ben zaten artık elimdeki op orjinal aracı bile muayeneye sokarken kesin kalıcak gözüyle gidiyorum yani en az iki üç tur git gel yapıcaz gözüyle gidiyorum elimizdeki op orjinal servisden yeni çıkmış honda jazzı bile zamanında kısa far ayarı bozuk diye bırakdılarki servisi aradım olamaz öyle şey biz daha dün oaracın far ayarı dahil tüm bakımlarını yapdık demişdi..

emirzukak
11-07-2013, 20:18
hayret birşey takıcak kusur bulamamış kıskanmıştır belkide lavuk...

Antalyalogy
11-07-2013, 20:31
TUV istasyonlarında muayeneden geçmek yada kalmak tamamen aracı muayeneye sokan arkadaşın elinde benim gördüğüm.
Geçen bir araç götürdüm adam stepneye vs hiç bakmadı kaputu açtı gözünün ucu ile 1 dk baktı ,
en son teslim etti motor no okunmuyor yazmış lan bakmadın ki okunsun .
3 adet hafif kusur yazmış geçmiş..

sinan-s
11-07-2013, 20:49
Saçmalık tan başka bişey değil

Frid
11-07-2013, 21:08
ruhsatın yazı karakterlerinde ton farkları var kalın punto olan ve olmayan kısımlar bu ne demek olur sizce ? sport kısmı okunuyor ruhsat kabında mürekkep kaymış desek bu duruma ve kalın puntolara normal okunuyor hepsi. koltuk sayısıda yine mürekkep kayması gibi görünüyor.

ve fotoğraften pek seçemesemde şasi ve motor kısmında kazıntı var gibi geldi bana. canlı görmek daha net konuşmak için yeterlidir.

silinti kazıntı sahtecilik anlamına gelir bunuda sen yapmadıgına göre, yapan kişi hatasını ört pas etmek için yapmıştır, demek o ki hesabını yapana sormalısın.

@Serkan o taktik tutmaz kardeşim sistem ortak tüm Türkiye görüyor. bir yerde şeref yoksunu onursuz kişiler, yasa dışı işler yapmıyorsa tabi.

freelife
11-07-2013, 21:31
ruhsatın yazı karakterlerinde ton farkları var kalın punto olan ve olmayan kısımlar bu ne demek olur sizce ? sport kısmı okunuyor ruhsat kabında mürekkep kaymış desek bu duruma ve kalın puntolara normal okunuyor hepsi. koltuk sayısıda yine mürekkep kayması gibi görünüyor.

ve fotoğraften pek seçemesemde şasi ve motor kısmında kazıntı var gibi geldi bana. canlı görmek daha net konuşmak için yeterlidir.

silinti kazıntı sahtecilik anlamına gelir bunuda sen yapmadıgına göre, yapan kişi hatasını ört pas etmek için yapmıştır, demek o ki hesabını yapana sormalısın.

@Serkan o taktik tutmaz kardeşim sistem ortak tüm Türkiye görüyor. bir yerde şeref yoksunu onursuz kişiler, yasa dışı işler yapmıyorsa tabi.

peki bu böyleyse neden önceki 2 muayenemde bunu görmedilerde bunda görüldü ,anlatmak istediğim bu tamamen keyfe keder , sende taraf olduğun için ( belli ) ona göre cevap veriyorsun , olması gereken neyse yapılmalı ben ona birşey demiyorum ama bundan önce 2 kere girip brişey çıkmadı bununla ilgili neden şimdik çıktı demekki kurallar değil keyifler geçerli , bu arada katalizörüme takmışlardı ilk katalizör dendi onunla ilgili evrakları gösterdim resimli olarak ( magnaflow spor katalizöre boş teneke kutu dendi ) evraklarla ikna olunca gülerek bu seferde ruhsatta var ama şimdikte problem dendi . herkes senin gibi buralarda bilgi sahibi olarak tüv istasyonlarında çalışmıyor katalizöre bile teneke kutu denebiliyor ,neyse tartışmaya gerek yok ( sen bunu oralara götüreceksin belli )....

hatta geçen sefer katalizörüm yoktu kaldımıştım ve itiraz bile etmedim sağolsun ömer ( burdan ) yardımcı oldu fakat bu seferde amerikadan kat getirtim ama onun kat olduğunu anlamayacak kadar cahil insanlar çalıştırlıyor ( önce eğitmeleri lazım sonra iş vermeleri )...arabamda çift ekzoz olmazmış renoyu onlar bilmiyormuymuş :D dahada bişey demeye gerek yok sanırım ..

freelife
11-07-2013, 21:36
hatta aklıma gelmişken şimdik yeni çıkanda öyle yazılıp çıkarsa ne yapacam polise bu nasıl yazımı diyeyim :D...si.tir git demezmi bana ..polise gösterdim güldü :)
çevirmede polis geç diyor tüv bu işi daha iyi biliyor ya ruhsatta şüphe görüyor :D..komik çok komik

Frid
11-07-2013, 21:44
benim bu platformda bu konulara yazmamın amacı neyin hangi mantıkta yapıldıgının anlaşılır izahı yada yapılan yanlışları iki taraf içinde değerlendrme imkanım olması.

kusurları bakanlık belirliyor değişim mi, kaldırılması eklenmesi onların insiyatifinde bugün olan kusur 24 saat sonra olmaya biliyor yada bugün kusur olmayan 1 hafta sonra kusur olabiliyor.

bana şunu açıkca söyleyebilirmisiniz benim fotoğraftan anladıgım kadarı ile motor ve şase kısmında silinti kazıntı var gibi. siz bunu başka işlem olmadıgına emin oldugunuz ruhsatlarla karşılaştırıp kararı verin dürüstçe gelin burada beyan edin. vicdanınız ne diyorsa odur diyelim artık, olayın içinde canlı kanlı değiliz uzaktan ne kadar doğru yorum yapabiliriz ki ?

taraf değilim o benim işim iş işte kalır. beni tayıyan arkadaşlar bu konuda ne kadar katı olduğumuda bilirler.

uygunsuz buldugunuz durumları şikayet yada öneri için eliniz de bulunan evrakların ardında bulunan 0 850 ile başlayan numarayı arayabilirsiniz,

eğer ruhsatınızı çıkaran memur yada muameleci bu oynama işlemi yapmasa siz bu sıkıntıyı çekmezdiniz

edit: polis yaptıgı yanlış için sana siktir git çektiğinde sineye çekiyorsan tüve parlaman boşa :)

DeWiLmEnTt
11-07-2013, 21:46
motor ve sase numarası gayette net sekilde okunuyor
amac eger kusur bulmaksa herkesin ruhsatında bir eksik bulunur aracların %95i muayneden kalır
bu ruhsatta kusur bulan adamda ben ciddi anlamda art niyet ararım
bir gun sert birine denk gelir adamın elinde kalır

Frid
11-07-2013, 21:49
motor ve sase numarası gayette net sekilde okunuyor
amac eger kusur bulmaksa herkesin ruhsatında bir eksik bulunur aracların %95i muayneden kalır
bu ruhsatta kusur bulan adamda ben ciddi anlamda art niyet ararım
bir gun sert birine denk gelir adamın elinde kalır

adam o kısım için okunamıyor dememiş kazınmış yeniden yazılmış demiş, resmi evrak üzerinde oynama yapılmaz demiş yani

freelife
11-07-2013, 21:50
yaw ben anlamam ,ben ruhsatımıda bilirim arabamıda ama hergün olmsada ayda bir çevirmeye girerim evimin yolunda polisten iyi biliyorsunuz herhalde bu işleri ...neyse zaten ordakilerin tavrına bakınca seninkide farklı değil ..olan 200 tl me olur kimseyde ağız bükmem kardeşim ..sende bir çalışan olarak arabanda herşeyin tamamsa helal olsun ama değilse boşuna yazıyorsun çünkü yazdıklarınla davranışların çelişiyor demektir ( ve bu platformda yazan varolan çoğu kişinin herşeyi uygun değil bunu herkes biliyor ) ..neyse sen bildiğini yap bende bildiğimi yapayım ..nedense orda herkes ''rüşvet istiyor arkadaş'' ver dedide bende ona verene kadar gider işlemleri yaptırım yinede vermem dedim ( ordaki muamaleciler tanıyorlardı sonuçta çalışanları ) ben yinede detaylara girmek istemedim burdan ama bu kadarı yeter sanırım ..

freelife
11-07-2013, 21:53
adam o kısım için okunamıyor dememiş kazınmış yeniden yazılmış demiş, resmi evrak üzerinde oynama yapılmaz demiş yani

öyle olmadığını sende net görüyorsun , tavırı görmediğinden tek taraflı yorum yapıyorsun ..katalizörden bırakamadı ( ilkinde probelm var katalizör dendi neden ruhsat denmedi ) sonra gülerek ruhsata döndü iş ..neyse olan oldu öylede böylede kaldık allah ne hastaneye nede tüve düşürmesin kimseyi ..bana deseki marka kısmı boş veya kw yazılmış anlardım ama diğer bahane komik ve itiraz etmedim ben üstüme düşeni yaptım zaten ...ama allaha havale ediyorum ..
hatta ordan çıkınca ilk gördüğüm trafik polisine gösterdim güldü ve küfür etti beni bırakana ...dahada tartışmaya gerek yok sanırım .

DeWiLmEnTt
11-07-2013, 21:54

anladım kibarca sahtekarsın demek istemiş yani
yahu bunu tespit etmek basit acar aracın uzerinden bakar sase nosuna tutuyormu diye o kadar kuskulanıyorsa
piyasada ne ehliyetler ne ruhsatlar dolanıyor ne halde katlanmıs kırılmıs gunesten solmus bilmem kac parca
kac kişi muyaneneden kaldı sase nosu yanlıs yazılmıs diye karakollarda uzerini tipeksle silip düzeltip muayeneden gecirdiler ruhsat bile degiştirmeden
tabiki degiştirende cok oldu o ayrı bir dava 1 den fazla harf yanlıssa veya baska bir eksik varsa yapacak bir sey yok

freelife
11-07-2013, 21:57
anladım kibarca sahtekarsın demek istemiş yani
yahu bunu tespit etmek basit acar aracın uzerinden bakar sase nosuna tutuyormu diye o kadar kuskulanıyorsa
piyasada ne ehliyetler ne ruhsatlar dolanıyor ne halde katlanmıs kırılmıs gunesten solmus bilmem kac parca
kac kişi muyaneneden kaldı sase nosu yanlıs yazılmıs diye karakollarda uzerini tipeksle silip düzeltip muayeneden gecirdiler ruhsat bile degiştirmeden
tabiki degiştirende cok oldu o ayrı bir dava 1 den fazla harf yanlıssa veya baska bir eksik varsa yapacak bir sey yok

zaten elimdeki kağıtta şase numarası kontrol edildi motor numarası kontrol edildi tutuyor diye ayrı bir kağıt var ( 2 kağıt verildi birinde yazıyor bu )

onursumer
11-07-2013, 21:59
kendi ruhsatıma baktımda bundan farkı yok birbirine girmiş yapışmış ruhsat 2 kere tuv e girdim bu halde kimse birşey demedi ki bunu ben değil gene devlet kurumu basıp veriyor bana

sport turbo yazıları biraz oynanmış gibi dursada 2005 model olup bunca zaman defalarca muayene gormuş biraraca bu şekilde bir kusur bulmak bencede kesinlikle art niyet ayıp insanları hem maddi hem manevi zarara uğratıyorlar

Frid
11-07-2013, 22:00
yaw ben anlamam ,ben ruhsatımıda bilirim arabamıda ama hergün olmsada ayda bir çevirmeye girerim evimin yolunda polisten iyi biliyorsunuz herhalde bu işleri ...neyse zaten ordakilerin tavrına bakınca seninkide farklı değil ..olan 200 tl me olur kimseyde ağız bükmem kardeşim ..sende bir çalışan olarak arabanda herşeyin tamamsa helal olsun ama değilse boşuna yazıyorsun çünkü yazdıklarınla davranışların çelişiyor demektir ( ve bu platformda yazan varolan çoğu kişinin herşeyi uygun değil bunu herkes biliyor ) ..neyse sen bildiğini yap bende bildiğimi yapayım ..nedense orda herkes ''rüşvet istiyor arkadaş'' ver dedide bende ona verene kadar gider işlemleri yaptırım yinede vermem dedim ( ordaki muamaleciler tanıyorlardı sonuçta çalışanları ) ben yinede detaylara girmek istemedim burdan ama bu kadarı yeter sanırım ..

polis daha yi biliyor olsa idi bumuayene işini polisler yapardı sanırım,

şuan bir aracım yok, var ikende 14 adet hafif kusurla geçmişti.

siz tüvü çalışanları karama kampanyası başlatmak için konu açıyorsunuz, ben size kısmen yardımcı olmaya çalıştığım için aynı tavırı bana sergiliyorsunuz, lafı bu site üyelerinin araçlarına getiriyorsunuz garip.

rüşvet isteyenide vereni de alanıda şikayet edin kardeşim hatta varsa bildiginiz isim cisim plaka kanıt bana ulaştırın araştıralım gerekeni yapalım.

herkesin her söylediğine inırsanız işiniz zor.

KA®ANLIK
11-07-2013, 22:08
herkesin ruhsatı aynı durumda...

ruhsatları bastıkları laser printer larda düşük kalite ve dolum toner kullandıklarından hem de printer ile baskı yaparken ruhsatlar için doğru "kağıt tipi" seçilmeden baskı işlemini gerçekleştirdiklerinden dolayı basılan karakterler zamanla karşısındaki zemine yapışıyor...

ben bunun için ruhsatın içine pudra dökmeyi bile denedim ama bir müddet sonra yine patates oluyor... sürekli pudralamak lazım yapışmaması için ruhsatı :)

tamamen emniyet müdürlüklerindeki baskıların kalitesizliği...

zaten ruhsat gibi değerli ve önemli bir kağıdı eskisi gibi KALİTELİ halinden bu DANDİK haline getirenler bu kararı verirken neyin kafasını yaşamışlar çözmek mümkün değil...

freelife
11-07-2013, 23:09
polis daha yi biliyor olsa idi bumuayene işini polisler yapardı sanırım,

şuan bir aracım yok, var ikende 14 adet hafif kusurla geçmişti.

siz tüvü çalışanları karama kampanyası başlatmak için konu açıyorsunuz, ben size kısmen yardımcı olmaya çalıştığım için aynı tavırı bana sergiliyorsunuz, lafı bu site üyelerinin araçlarına getiriyorsunuz garip.

rüşvet isteyenide vereni de alanıda şikayet edin kardeşim hatta varsa bildiginiz isim cisim plaka kanıt bana ulaştırın araştıralım gerekeni yapalım.

herkesin her söylediğine inırsanız işiniz zor.

Kendinle çelişiyorsun ruhsatta sahtecilik tüvün işimi , bence daha fazlka yazma komik oluyorsun ...sahtekarlık işlerine tüv personeli bakmaya başladı ha :D çok önemiyorsun bu işi sanırım yakında memleketide kurtarmaya çalışır muayeneciler :D ( bu arada o mesleği hor gördüğümü sanma bende amelelik yapıyorum :D ama inşaat mühendisi değilim yani :) )

evet herkesin söylediğine inanmıyorum senin söylediklerine inanmadığım gibi ..

freelife
11-07-2013, 23:14
kendi ruhsatıma baktımda bundan farkı yok birbirine girmiş yapışmış ruhsat 2 kere tuv e girdim bu halde kimse birşey demedi ki bunu ben değil gene devlet kurumu basıp veriyor bana

sport turbo yazıları biraz oynanmış gibi dursada 2005 model olup bunca zaman defalarca muayene gormuş biraraca bu şekilde bir kusur bulmak bencede kesinlikle art niyet ayıp insanları hem maddi hem manevi zarara uğratıyorlar

çoğu böyle çok ruhsata baktım bugün , zaten emin olmasam bende buraya konu açmazdım gerekli yerlere şikayette ettim ama bir sonuç olmayacağı kesin çünkü ..( neyse çünküsü bana kalsın herkes kendine göre yorumlayabilir )
öncedende belirttim ilk gördüğüm trafik polisine gösterdim onlarda güldü ama rakadaşın dediğine göre sahtecilik işlerine tüv bakıyor ama sahtekarlık varsa birde serbest bırakıyorlar benim bildiğim bu suç ve cezası var ,sanırım birde kelepçe taşımaya başlayacak tüv çalışanları hemen müdahale için . kişiyi savunuyor arada çürük elma çıkarda demiyor kabul etmiyor hatalı personel olabileceğini ...:)

SekoLive
11-07-2013, 23:14
ferit prosedürü yazmıs munakaşaya grek yok. Yanlız feritinde kabuo etmesi lazım ışıklarda mendıl satamıcak adamlar var tuvde calısan ve inanıh bunlar polis olsa yada daha yetkılı tr yaşanmaz hale gelir o deerece yetkı manyağı olmuş olanlar var...

freelife
11-07-2013, 23:19
ferit prosedürü yazmıs munakaşaya grek yok. Yanlız feritinde kabuo etmesi lazım ışıklarda mendıl satamıcak adamlar var tuvde calısan ve inanıh bunlar polis olsa yada daha yetkılı tr yaşanmaz hale gelir o deerece yetkı manyağı olmuş olanlar var...

bende aynı şeyi söylüyorum , arada çürük elma çıkabilir dense ne olur yani :)..sonuçta diyorum işte marka kısmı boş dense sesimi çıkarmam ( bahanelerine rağmen gık demedim eyvallah kardeşim dedim çıktım ordan ) ....sonuçta eğitimsiz olan bu işleri bilmeyen çok kişi var hatta araba işlerini bilen çok az kişi var ..renoyu bilmeiyormuyuz biz çift ekzoz olurmu bunda deniyor ve birçok rs te bu yaşanmıştır ..bundada renaultmu suçlu çift ekzoz araba üretti ve tr de az satıldı diye.
ayrıca bu sadece tüv için değil her meslek için geçerli ,polislerdede aynı sıkıntıları yaşıyoruz çevirmelerde ..

Frid
11-07-2013, 23:28
38 yaşında adamsınız okuduğunuzuda anlayamıyorsun, kimseyi savunduğum yok diye belirttim üst postlarda, yine üst postlarda şikayetçi yada önerici olmanızıda tavsiye etmemin sebebi ortada bir yanlış varsa düzeltilmesi açısından.

muayene gelen aracın ruhsatında yapılmış usulsüz işlemler evet tüvün işi, bu yetkiyi tüve bakanlık vermiş, biraz araştırmacı olun. yoldan geçen adamın ruhsatına elbette karışamayız.

ruhsatın okunmasında problem olmadıgını bende kabul ettim zaten ama kazıntı ve yeniden yazılma işlemini göz ardı etmeyin. sıkıntılı nokta bu.

evet Serkan o tarz insanlar mevcut bunu her seferinde bende dile getiriyorum zaten.

tüvle ilgili konularada bu konuyada daha yazmayacağım. umarım probleminiz çözülür.

DeWiLmEnTt
11-07-2013, 23:38
hala kazıntı ve yeniden yazma deniyor yanlıs anlamayında gülesim geldi
sayın freelife ruhsatınızı degiştirmeye gittinizde dikkatli olunda resmi belgede sahtecilikten iceri almasınlar sizi zira tüvtürk tarafından hüküm verilmiş yasadısı bir olaya girmissiniz:D

şaman
11-07-2013, 23:45
memleket o.ç dolu

MehmetUnal46
12-07-2013, 00:16
Aynı şey benimde başıma geldi. Gözümün önünde basılan ruhsata silinti- kazıntı var dedi muayeneden bıraktı arabayı. İki gün sonra ruhsata hiç dokunmadan istasyona yeniden gittim farklı bir çalışana dedim ruhsatı değiştirdim oda baktı onayladı muayeneyi :D Risk aldım ama işe yaradı bir deneyin isterseniz.

Göki,ZD
12-07-2013, 00:39
:D

http://i1058.photobucket.com/albums/t417/gokizade/null-21.jpg

Oznsrl
12-07-2013, 01:52
benim fotoğraftan anladıgım kadarı ile motor ve şase kısmında silinti kazıntı var gibi

valla merak ettim soruyorum motor ve şase kısmında nasıl bi silinti kazıntı var hangi harf ve rakamda olduğunu söyliyebilirmisinz 5 dk dır iyice dikkat ederek bakıyorum ben fark etmedm silinti kazıntı falan

ruudvan
12-07-2013, 02:38
size kısa bir tüv anımı ayırıyım.
aracımı muayeneye goturdum.
2 agır kusurdan kaldı.
1.rot kolları aşırı boşluk
2.egzos uygun değil.

yanımda low-rıder ozgurde vardı hatta.

arac muayeneden cıktı. sonuc dedık .memur kaldı dedı.
neden kaldı dedık
rot kolları asırı bosluk onları degıstırmen gereklı dedı ok dedık
bıde arkadakı boru paslanmıs dedı.
arkadakı boru ne susturucudan mı bahsedıyosun dedım evet ondan dedı.

dondum arkamı ne kadar okuz adam bı susturucu dıyemıyor boru paslanmıs dıyor boruyumu susturucuyumu degıstırıcegıme karar veremeden cıktık ordan.

aksam ferıdı aradım.
durum boyleyken boyle dedım.ızınlı gunumde arabanı ıncelerız dedı.

ızınlı gununde geldı sagolsun aracı lıfte kaldırdık.
rot kollarındakı bosluklara aslında cok asırı deıl ınsıyatıf ıle kusur yazılmayabılırmıs .bn muayene edıyor olsam bu kusuru yazmazdım dedı.

ardından egzosa geldık.
egzosun dısında bı delık olmadan ıcını goremeyecegı ıcın egzos paslı ksuurunu vermesı yanlıs eskıden egzos paslı dıye bır kusur vardı ama kalktı dedı.
dolayısıyla burdan ne anlıyoruz
baska bır muayene memuru olsa ıdı belkı de ılk seferde muayeneden gecıcektım.

he ne mı yaptım rot kollarını degıstırdım.egzosuda bı aractan odunc aldım. muayeneye gıttım geçtim.

olan benzın paramıza zamanımıza oldu.

ondan bır ay sonra baska bır arac goturduk oda ruhsattan kaldı .
koltuk sayısı yanlıs yazılmıs.
hatta bakanlık yanlıs yazılan ruhsatlardan para alınmadan degısımı gerceklesıcek demesıne ragmen 70 tl ruhsat parası artı muayene ıstasyonuna gıdıs gelıs ıvır zıvır.

tüve kafa yorarsanız boşa keyfiniz kaçar.2 haftada bır kurallar değişiyor. bir gün ağır kusur olan bir gün hafif kusur oluyor. ama en kotusude ufacık bır hatadan dolayı yada terslıkten dolayı ıkıncı kez oraya gıtmek.

YunusAydn
12-07-2013, 03:00
geçen günde aynı sıkıntı bana oldu araç sıfır ticari ilk muayenesine gittik. araç n1 geçmesi gerekirken n2 yazmışlar trafikte. bi daha 60 küsür lira bayıldık yeni ruhsat çıkarttık da muayene yapıldı.. buda bizim suçumuz mu sanki ama olmayınca olmuyor devletin memurunun yaptığı yanlışlar..

Maxi
12-07-2013, 07:19
kusura bakmayın bütün yazıları okumadan soruyorum
resimdeki ruhsatta marka yeri neden boş ?

freelife
12-07-2013, 17:22
kusura bakmayın bütün yazıları okumadan soruyorum
resimdeki ruhsatta marka yeri neden boş ?

onu bilmiyorum ,bende diyorumki orası boş dense ha doğru diyeceğim ama bahane o değil malesef ...yeni ruhsat pazartesi elime geçiyor bugün yetişemedi,bakalım ondada nasıl olacak..

freelife
12-07-2013, 17:24
Aynı şey benimde başıma geldi. Gözümün önünde basılan ruhsata silinti- kazıntı var dedi muayeneden bıraktı arabayı. İki gün sonra ruhsata hiç dokunmadan istasyona yeniden gittim farklı bir çalışana dedim ruhsatı değiştirdim oda baktı onayladı muayeneyi :D Risk aldım ama işe yaradı bir deneyin isterseniz.

o riski bende düşündüm ama değmez böyle insanlara karşı riske girmeye ...benim korkum değişmeme rağmen birdaha olmamış bu derlerse ne olacak :)...

ysf20
12-07-2013, 17:46
bu olay çok garibime gitti nedense ?

alper_pug
12-07-2013, 17:58
Bir arkadaşımın citroen c3 ünü götürmüştük ve frenlerden kalmıştık. 2-3 saat sonra hiçbir şey yapmadan gittik. Araç incelenmeye alınmadan , ordaki çalışana ağladık biraz dünya para harcadık inşallah hallolmuştur vs diye. Sıkıntısız geçtik :D Çok değişik bir sistemleri var :D