Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Harddisk Veri Kurtarma Yardım

SiMaO
11-07-2013, 21:04
Merhaba arkadaşlar,
3-5 gündür denemediğim yol kalmadı aklıma gelen ve yapabileceğim.
Sorunum, Hp laptopumda kullandığım harddisk 4 senedir mavi ekran hataları vermeye başlamıştı
hoşgeldiniz ekranından önceki Windows ekranında takılıyodu 2-3 dakika sonra ekran geliyordu felan derken hiç açılmamaya başladı. Bende çıkarttım onu gittim yeni harddisk aldım.
Eskisi duruyordu içinde Yedel Disk ''D'' kısmında 100 gb yakın yedeğim var.
Resim ıvır zıvır
Başka masaüstüne 2. harddisk olarak taktık benim bozuk harddiski ama görmüyo.
BİOS'ta görünüyor
Bilgisayarımda çıkmıyor bi türlü
Ne yaptıysam olmadı
En son aklımdaki Harici harddisk aparatına takıp usbden takarak denemek fakat öylede sonuç alamıycam sanırım. boşunada o aparata para vermek istemiyorum birisindende bulamadım hala arayıştayım..
Sanırım fiziksel bozukluk var
Araştırdım aynı harddiskten buldum onun kartını (board) taktım onunlada olmadı fakat bulduğum harddisktede problemler varmış o yüzden o boardda sağlam mı bilmiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba yedekleri kurtarmam gerekiyor.
Tanıdığı olan felan bi şekilde yardımcı olabilirseniz çok dua ederim :o:o

KA®ANLIK
11-07-2013, 21:18
hard disk in marka modeli nedir, sata mı hard disk ?

setnogrom
11-07-2013, 21:40
Board denedikten sonra çalışmıyorsa bilgilerin bazılarını kurtarmanın tek yolu aynı hdd almak seri nosuna kadar aynı olmalı.
Sonra her iki hdd açıp kafaları değiştirmekle başlayacaksın sonra tek tek diskleri değiştireceksin ama bu tecrübe isteyen bir iştir.

xx

canozcan
11-07-2013, 22:27
gelirken getir hallederiz

SiMaO
11-07-2013, 22:41
hard disk in marka modeli nedir, sata mı hard disk ?
Hp dv6dan çıkma harddisk
Seagate Momentus 5400.6 yazıyor 320 gb

Board denedikten sonra çalışmıyorsa bilgilerin bazılarını kurtarmanın tek yolu aynı hdd almak seri nosuna kadar aynı olmalı.
Sonra her iki hdd açıp kafaları değiştirmekle başlayacaksın sonra tek tek diskleri değiştireceksin ama bu tecrübe isteyen bir iştir.

xx
Aynen ama o diskleri çıkarırken felan dahada sorun çıkartabiliriz, ve sağlam yapılması gerekli onun.

gelirken getir hallederiz
Özelden yazıyorum Özcan abi :)

xq288
12-07-2013, 09:30
bi b**** olcağı yok ama insan bekliyor işte ... sök içini diskini ayna diye kullan derim ..

63owen63
12-07-2013, 09:42
aynı sorunu yaşadım,2 3 tane bilgisayarcı gezdim referanslı... çözeemediler.. Bir öğrencime verdim oda bilgisayar işleri yapıyor, 1 gece ugraştı sabaha kadar, halletti sagolsun.Ama senin icin aynı fedakarlıgı yapar mı bilemiyorum. Başka türlü çözemezsen, ulaş p.m den, deneyelim şansımızı.

volume81
12-07-2013, 09:43
Harddısk kurtarma mekezlerı var 400 ıla 1000 usd arasında fıyat verıyorlar tanıdık vs bulursan cok daha dusuk fıyatlara halledebılırsın :)

SiMaO
12-07-2013, 19:34
bi b**** olcağı yok ama insan bekliyor işte ... sök içini diskini ayna diye kullan derim ..
:o:D

aynı sorunu yaşadım,2 3 tane bilgisayarcı gezdim referanslı... çözeemediler.. Bir öğrencime verdim oda bilgisayar işleri yapıyor, 1 gece ugraştı sabaha kadar, halletti sagolsun.Ama senin icin aynı fedakarlıgı yapar mı bilemiyorum. Başka türlü çözemezsen, ulaş p.m den, deneyelim şansımızı.
Özelden yazdım :)

Harddısk kurtarma mekezlerı var 400 ıla 1000 usd arasında fıyat verıyorlar tanıdık vs bulursan cok daha dusuk fıyatlara halledebılırsın :)

Tanıdıkta yok :S çok para belki bunlara gerek kalmadan kurtarabilirim diye konu açtım ama pek faydası olmadı zor iş veri kurtarmak

By_HaNNibaLL
12-07-2013, 19:38
Marka model pm atarsaniz abimle görüşeyim fiyat versin kabul ederseniz işinize yarar

SiMaO
12-07-2013, 19:41
Pm Gönderdim

Silence45
13-07-2013, 00:11
Abi çok fazla işlem yapmadıysan kurtarma ihtimali var.Yani öyle harddiski açıp kurcalamadıysan falan.Ben denerim elimden geleni yaparım.Göndermeyi istersen tabi manisadayımda.

SiMaO
13-07-2013, 08:36
Abi çok fazla işlem yapmadıysan kurtarma ihtimali var.Yani öyle harddiski açıp kurcalamadıysan falan.Ben denerim elimden geleni yaparım.Göndermeyi istersen tabi manisadayımda.

Aynı harddiskten buldum aldım Sadece titizlikle zarar vermeden boardını değişitrdim öyle denedim olmadı.
Yani diskin olduğu tarafa dokunmadım,
Şuan bi arkadaşa yolladım o deniycekti olmadı sizle irtibata geçerim
Teşekkür ederim :)