PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiracı Problemi (Acil)

cagri-35
11-07-2013, 21:31
Arkadaşlar kısa sekilde anlatıcam, forumda mutlaka bılen bırılerı vardır danışmak ıstedim.

Benim bir kiracım vardı ve 2.5 yıldır düzenli şekilde kirasını ödüyordu, geçtiğimiz hafta tam kira döneminde bir telefon geldi. Kiracımın ailesel problemlerden ötürü memleketine gittiğini evde birkaç eksik olduğunu kendisinin arkadaşı olduğunu ve eksikleri giderip anahtarımızı vereceğini söyledi. Ev eşyalı kiralık bu arada. Başta sıcak bakmasamda kiracıya ulaşamadığımdan kabul ettim. Bu arkadaş geldi, evi gösterdi yapılacak şeyler hakkında mutabık kaldık biraz tartışsakta ancak bu hafta başında evi teslim edeceği şeklinde konuşmuştuk. Eşyalarda ve evın demırbaslarında eksıklık ve hasarlar mevcut. Haftabaşından beri oyalıyor telefonlarını açmıyor yada komple kapatıyor. En son dun aradı bu aksam ıcın sözleştik az öncede 8bucukta orada olacağım dedı gittim bekledim yine gelen giden yok ve şu anda telefonu kapalı. Çok sinirliyim ve şu durumda ne yapsam mantıklı olsam diye uğraşıyorum.

Elimde tahliye taahhütnamesi ve kira kontratı mevcut. Ama kiraladığım sahıs ortada yok. Evin kilidini kırdırıp yenı kılıt taksam olurda şikayetçi olursa sıkıntı dogarmı? Yasal yolu ızlemek adına önce noterden ıhtarname vs. mi göndermelıyım yoksa kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilirmi.

emresener
11-07-2013, 21:44
öncelikle evin kilidini kırmak gibi bir şey yapmayın suçlu duruma düşersiniz. Kontrat ile beraber belediyenin şimdi tam hatırlamasamda bir bölümü var oraya başvuruyorsunuz. poliste bişey yapamayor bu konuda.

Eğerki kiralarınızı elden hiçbirşey (dekont-ödendi belgesi) olmadan aldıysanız karşı dava acıp kiralama tarihinden itibaren olan miktarı alma hakkınız oluşabilir.

zor iş :( en iyi kira için yatırım dükkan ofis çok dil yandı daire kiralama konusunda :( hep aile sorunları hep işsizlik bahaneleri var :(

TURBO_S2K
11-07-2013, 21:53
depozito almışmıydınız?
hasar ne kadar?

cagri-35
11-07-2013, 22:20
Bir kira bedeli depozito aldık. Hasarı ancak karşılar belki karşılamaz, ancak zaten şu an hasarında değilim işin yasal prosedürde haklı iken haksız duruma düşmeden evin anahtarını tekrar nasıl alırımın derdindeyim..

Bone-crusheR
11-07-2013, 22:31
ev ve eşyalar sizin deglmi saten anahtarcı cagır kilidi degiştir

cagri-35
11-07-2013, 22:37
Bir tanıdığım emlakçı su anda bu tarz bır konudan yargılanıyorum dedı o korkuttu benı, bende basta öyle yapacaktım ancak bı kac ay sonra ortaya çıkıp ben tatıldeydım evıme ne hakla gırdınız ıcerıde param vardı vs derse dıye korkuyorum. Bu tarz olaylar yasanıyormus.

onursumer
11-07-2013, 22:51
çok uzun bir donem değil sanırım şurda birkaç haftadır sıkıntı yaşıyorsunuz

bence once yasal yollardan tebligat vs gondermeniz gerekli

2.5 yıldır problemsiz bir kiracıysa içeri girmiş olmanız dediğiniz gibi bir sonuç doğurabilir

TolgaEsentepe
11-07-2013, 23:01
2.5 yıldır kirasını düzenli ödeyen bir insanın ofsayt hareket yapacağını düşünmüyorum.. Bence biraz tölerans gösterip kendisiyle iletişime geçmeye çalışmalısınız..

İbrahim33
11-07-2013, 23:06
Bu konularda herhangi bir bilgim yok ama kontrat devam ediyorsa , kilidi değiştirmeniz ve içeri girmeniz size zarar verebilir bence hukuki açıdan.

-HaKaN-
12-07-2013, 00:11
Bütün kiracılar mı aynı olur ya hepsi giderken aynı şeyi yapıyor ya hasar verirler yada birkaç aylık kirayı takmaya çalışırlar.. Kendi başınıza çilingirle eve girmeyin bence önce bir avukata danışın yasal prosedüre göre hareket etmekte fayda var..

3rk4n
12-07-2013, 00:44
Bunun proseduru oldukca sikintili. Hemen ihtar cekin bi sure sonra tekrar cekin mahkemede once ihtari soruyorlar.

BosphorusBoys
12-07-2013, 08:47
sakın sakın kilit değiştirip yeni kilit yapma
aynısı bizim başımızada geldi haa sonunda bir şey olmadı ama başımız çok ağrıdı.
bir kiracıdan 6 ay haber alamadıktan sonra bu işlemi yaparsın (6 ay)
girersen eve suçsuz iken suçlu duruma düşersin.

63owen63
12-07-2013, 08:54
Yanlış bir hareket yapmayın, zaten depozito sizde.. Yaptırmazsa vermezsiniz olur biter. Anahtarı da kesin alırsınız, bir kaç gün böyle iletişimsizlik olabilir ya da sallamamış olabilir. Siz hep sakin bir şekilde iletişim kurmaya calışın , çözüm odaklı olun. Ki en kısa zamanda ev sorununu çözebilesiniz.

SOMEONESPECIAL
12-07-2013, 08:55
Bu yeni türeyen senin esas kiracıyı öldürmesin ? Eskisiyle yenisi arasında
nasıl bi bağ var ki ? Sarı çizmeli Memet Ağa... Valla bence polise bildir durumu.
Kiracım kayıp yerine bu lavuk arıyor diye en azından resmi bi başvurun olsun.

SOMEONESPECIAL
12-07-2013, 08:56
sakın sakın kilit değiştirip yeni kilit yapma
aynısı bizim başımızada geldi haa sonunda bir şey olmadı ama başımız çok ağrıdı.
bir kiracıdan 6 ay haber alamadıktan sonra bu işlemi yaparsın (6 ay)
girersen eve suçsuz iken suçlu duruma düşersin.

6 Ay kira alamayacak mı şimdi bu adam ? 500 TL olsa kira 6X500= 3000 TL minimum zarar.
Vay arkadaş ya... Malın var mı derdin var.

Onamdar
12-07-2013, 09:33
Süreci hızlandırmak için noterden ihtarname çek
elektrik su senin üzerineyse git kapattır
ihtarnemeden 1 ay sonra kiranı ödemez zararını karşılamazsa 2. ihtarnameyi çek 1 ay sonra ses çıkmazsa hem 2 aylık kirayı hem depozitonu ve evdeki zararı alırsın tahliye davası açıp tahliye edersn

63owen63
12-07-2013, 09:36
lavuku muhattap alma cok, adamla iletişimi sürdür.

aslan
12-07-2013, 09:44
Kiarcında kira sözleşmeyi yoksa eğer herşey senin zaten git gir için eotur geldiğinde o senin evine izinsiz girmekten sen onu şikayet edersin tanımıyorum seni dersin

leventrc
12-07-2013, 11:31
2.5 yıldır düzenli biçimde kirasını ödüyordu diyorsunuz. Sonra bir anda farklı bir adam türüyor... 2.5 yıl ödeyen biri sizinle neden muhattap olmasın, neden kaçsın durduk yere? Bence direk kiracınızla muhattap olun. bu 2. şahısla muhattap olmayın. ona da bu şekilde söyleyin. Benim muhattapım sen değilsin diyip kiracınıza ulaşmaya çalışın...

BosphorusBoys
12-07-2013, 11:36
6 Ay kira alamayacak mı şimdi bu adam ? 500 TL olsa kira 6X500= 3000 TL minimum zarar.
Vay arkadaş ya... Malın var mı derdin var.

evet önce kiracısını bulamadı diye karakolda tutanak tutuluyor.
polis gelip eve bakıyor herhangi birşey var mı diye
6 ay sonra polisle beraber kapıyı açıyorsun ve kapının kilidini deiştirebiliyorsun.

S.Özeren
12-07-2013, 13:49
4 tane ev kirada , bizde kendii evimizde değil kiracı olarak oturuyoruz şuanda evde (buda ayrı fantezi :D )

bitanesiyle sorun yaşamıştık bi şekilde hallettik aramızda , dava falan girince olay çok uzuyor ev sahibine sıkıntı veriyor bize çok sıkıntı vermişti

Atıyorum şimdi benim sözleşmemde 7 ay var , sen benim kilidimi değiştirsen ben seni dava ederim üstüne bide 7 ay para falanda vermem

kilit değiştirmeye kalkma yani zararına olucaktır

darkmoon
12-07-2013, 14:02
bende hem kiracıyım hem kirada evim var..
bir türlü düzgün bir kiracı bulamadık devamlı her kiracı bir sıkıntı .. biz kendi dükkan ve ev sahiplerimizi üzmüyoruz kirasını gününden önce veriyoruz ama iş kendi evimizin kirasını almaya geldimi devamlı geç ödemeler eksik ödemeler bir sonraki aya atmalar birde oldum olası hep bahaneler aynı..
işler kötü memlekette yakınım öldü telefon açmamalar hep yıllardır değişmedi yalanlar..

ben bankaya kredi borcumu ödemeyip faize bindirip gidip kiramı zamanında ödediğimi bilirim..

bu işler için avukatın olucak ben artık uğraşmıyorum bir ihtarname yollattım zaten ikinciyi yolladınmı otomatik tahliye kararı çıkıyor mahkemeden bekleme zaman kaybı olmadan..

avukatın varsa o bilir o işleri bizde bu sayede öğrendik ezberledik.. ihtarname çıkartmakda noterde 70 tl idi en son iki tane çıkarttınmı tabi kiranı almıyorsan.. git avukatına ver hemen mahkemeden tahliye emrini çıkartıyor eskisi gibi değil bu tip mevzularda sistem otomatiğe bağlanmış çokda güzel ve hızlı olmuş..

avukat ücretide almıyor avukatlar senden bu gibi mevzularda avukatlar avukatlık ücreti ve diğer masrafları falan kiracıdan alıyorlar..

ama bu yukarda yazdıklarım kiranı alamıyorsan yada zamanında ödeme olmuyor geç oluyorsa falan kira süresi geçdikden bir hafta sanırım bir bekleme müddeti var hala kira yatmamışsa ihtarname çekme hakkın oluyor... ikinci kez aynı şekilde ihtarname çekersen direk tahliye hakkın doğuyor..

S.Mert
12-07-2013, 20:20
kilit değiştirme vs direkt olarak seni suçlu duruma düşürür, öyle bir hata yapma. her ne kadar ev senin olsa da, kontrat varsa o kontrat süresince evle alakalı herhangi bir söz hakkın yok. arkadaşların dediği gibi ihtarname çekebilirsen olayı resmiyete dökmüş olursun ve mağduriyetini bir şekilde karşılarsın diye düşünüyorum.