Orijinalini görmek için tıklayınız : leptap tamiri
RottingChrist
12-07-2013, 17:55
arkadaşlar asus marka bir pc var ama şarj aletini taktığım yer sanırım hasar gördü ve sürekli şarıj olurken kesilip duruyor. avrupa yakasında gidip bekletmeden alıp ilgilenecek birisi var mı? garantisi var ama günlerce beklemek istemiyorum. şimdiden tşk.
asus bilemiyorum ama hp yetkili servisinden 1 hafta gibi bir sürede almıştım bilgisayarımı. yetkili servisi tercih etmenizi öneririm garantisi varsa.
asus anadolu yakasindaki (kisikli) yetkili servisi hic tavsiye etmem, bana oyle denk gelmis olabilir ama hem yavas hem beceriksizler.
sansar34
12-07-2013, 23:21
model ne? bazı modellerde sarj soketı ve wifi on / off ayrı bır kartta bulunuyor benımde basıma geldı asus n53 kullanıcısıyım eger tahmın ettıgım gıbıyse soketın + kutubu olan pının lehımı atıyor bazı yabancı forumlarda boyle sorunların cıktıgı yazıyor eger oleyse yardımcı olabılırım bırsey talep etmeden elımden gelenı yaparım vede sarj aletınız orjınal degılse orjınal almanızı onerırım yan sanayı yada amp esıt olmayaanlar bataryayı ısıtıp bataryanın ömrunu bıtmesını hızlandırıyor
RottingChrist
13-07-2013, 08:01
modelini tam olarak aklımda değil ama muhtemelen n55 model benimki. şarj soketine basınç uygulayınca çalışmaya başlıyor ama bırakınca kesiliyor. benim pc evden çalınmış sonrasında bulmuştum ama şarj aleti o sırada kaynadı gitti. bu yüzden başka aldım ama bire bir uyumlu şekilde. normalde hep evde kullandığım için batarya çıkık durumda ama bu şarj sorunu sebebiyle takılı duruyor :(
edit: benimki de n53 modeliymiş.
model ne? bazı modellerde sarj soketı ve wifi on / off ayrı bır kartta bulunuyor benımde basıma geldı asus n53 kullanıcısıyım eger tahmın ettıgım gıbıyse soketın + kutubu olan pının lehımı atıyor bazı yabancı forumlarda boyle sorunların cıktıgı yazıyor eger oleyse yardımcı olabılırım bırsey talep etmeden elımden gelenı yaparım vede sarj aletınız orjınal degılse orjınal almanızı onerırım yan sanayı yada amp esıt olmayaanlar bataryayı ısıtıp bataryanın ömrunu bıtmesını hızlandırıyor
Basit bir ariza eli havya tutan elektronikci yapar rahatlikla korkulacak bi durum deil.
RottingChrist
13-07-2013, 08:25
açmayı denesem kendim yapabilirmiyim acaba? eski pc yi açayım dedim 30 vida söktüm gene de beceremedim :(
Basit bir ariza eli havya tutan elektronikci yapar rahatlikla korkulacak bi durum deil.
sansar34
13-07-2013, 11:41
bence acmayı deneme cok kıl yerlerde vıdalar var kasaya zarar verebılırsın abıcım musait oldugunuz gun benı arayın ben her sekılde yardımcı olurum sıze garantısı varmı makınanın? hem en kotu ıhtımalle 50 tl sarj boardunu buluruz bır ıkı kere sahıbındende fln karsıma cıkmıstı 30tl flndı. yada ben ugrasırım elım havya tutuyor dersenız ben benım makınayı sokerken resımleyım yollayım sıze. ben 20dk sokup lehım yapıp toplar hale geldım :)
onursumer
13-07-2013, 12:03
n53 yeni bir model direk asus yetkili servisine yonlendirin biraz beklersiniz ama sorunu çozerler
forumdan eneste n53 le aynı problemi yaşıyordu o şekilde çozuldu
RottingChrist
13-07-2013, 12:54
servis muhtemelen şarjı da isteyecektir. bende o olmadığı için yan sanayi verince kullanıcı hatası derler gereğinden fazla itelerler diye düşünüyorum.
enes dediğin smart kullanıcılarından enes mi? o ise ulaşıp sorayım nasıl hallettiğini.
n53 yeni bir model direk asus yetkili servisine yonlendirin biraz beklersiniz ama sorunu çozerler
forumdan eneste n53 le aynı problemi yaşıyordu o şekilde çozuldu
sansar34
13-07-2013, 22:56
aslında okdar eskı bı model degıl yaklasık 3 4 senelık bır model ama son 2 senedır pıyasada olan bır makına vede servıste sarjını ıstemezler drek makınayı goturup bırakın garantı varsa hıc ugrasmayın ama beklersınız 3 hafta bendekı bluray lı modelıne sahıbım kesınlıkle 120w 19.5volt 6.3A lık sarj aletını kullanmanızı tavsıye ederım batarya sureklı takılı olmasın ev ortamında mumkun oldugunca bataryasız kullanmaya calısın zaten bataryaların omru kullansanızda kullanmasanızda max 4-5 yıl arasındadır ıcındekı pıl hucrelerı oluyoru zamanla aşırı ısıda maruz bırakmayın (buna bılgısayarın kasasının ısısıda dahıl) onun dısında guzel bır makına benım gıbı elıne kız gelen dul cıkar gibi bır yapıya sahıp degılsenız :D 4-5 yıl kullanılır bır makına
onursumer
14-07-2013, 00:40
servis muhtemelen şarjı da isteyecektir. bende o olmadığı için yan sanayi verince kullanıcı hatası derler gereğinden fazla itelerler diye düşünüyorum.
enes dediğin smart kullanıcılarından enes mi? o ise ulaşıp sorayım nasıl hallettiğini.
sarjsız goturun bi şansınızı deneyin derim
yok enes-x
Aynı problemi yaşadım onurun dediği gibi , garantiside biteli çok kısa süre olmuştu ona rağmen garantideymiş gibi ücretsiz onardılar.En güzelide 2 gün içinde yapıp verdiler.Yedekte almamıştım sağolsunlar format bile atmadılar hizmetleri çok iyi.Uyarsa benim şarjı verebilirim.
ilkerist
14-07-2013, 02:55
Servis harici yaptırırsanız,garantinizinde bitmesine uzun süre var ise,cihazınız garanti dışı kalabilir,hatta kalacaktırda,ille de yaptıracaksanız da Mecidiyeköy veya Perpa'da rahatlıkla işinizi görürsünüz.
Edit:Şarjı istemezler diye tahmin ediyorum.