Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec Bazen Acıyor Bazen Acmıyor ?
Slm arkadaslar b16a2 vti ya sahibim aracım ısındıktan sonra 1-2 kere vtec acıyor bazen acmıyor kafasına göre yani bazen acıp bazen acmıyor 60 dereceyi gectikten sonra her 5500den sonra acması gerekir diye düsünüyorum aracımda gecen aya kadar bu tarz bir sorun yoıktu son zamanlarda bu tarz bir sıkıntı oldu neden olabilir?
ECT Sensörü ?
selenoid Cıkartıldı temizlendi herhangi bir degişiklik yok
Aracta 10/40 Magnetec Yag var
Tps Sensörü ayarsız oldugundan yaparmı Tps yi bir ara söktüm taktım ama herhangi bir ölcüm yaparak takmamıstım
Birde Aracta Fan CAlıstıgında yada uzunlar actıgımda Rolanti Dalgalanması yasanıyor.
Tecrübelerinize sıgınarak yardımlarınızı bekliyorum
Skyhawk34
12-07-2013, 20:01
sadece magnetec yagmı var yoksa eksildikçe eklediğin farklı bir 10/40 markası oldumu ?
edit: büyük ihtimalle yagın cok inceliyor asırı ısıdan kalitesizse vesayre basınc olmayınca acmıyor
yağ basıncın ne durumda ısı sensorlerıne baktınızmı? ısınınca acmıyo demıssın zaten
sadece magnetec yagmı var yoksa eksildikçe eklediğin farklı bir 10/40 markası oldumu ?
edit: büyük ihtimalle yagın cok inceliyor asırı ısıdan kalitesizse vesayre basınc olmayınca acmıyor
Daha hic yag eksiltmedi arac yagı koyalı 3 ay falan oldu zaten 1 aydır yatıyordu extra üzerine bir yag koymadım yani
yağ basıncın ne durumda ısı sensorlerıne baktınızmı? ısınınca acmıyo demıssın zaten
Isı Sensörü dediginiz ECT sanırım ? Aracı aldıgımda kırıktı ve Dayson la tutturulmustu su kacırıyordu ordan gecenlerde sıfırını aldım taktım 98 vti dedim parcacıya abi seri seri degişmez dedi 96-2001 ectler birbirine uyar dedi birde bu serininkiler crv ye uyar dedi Yani bu Ect sensörü 1.4is de 1.6ies te 1.6 Vti da aynımı yoksa bana itelemişlerimi bu sensörü ? Eger Bu durumdan süphelenecek olursak Bu Soruları Sormalıyım size
Filtreni sokmeyı dene 70den assagı havada acmıyo olabılır yeterlı hava cekmıyosa
Filtreni sokmeyı dene 70den assagı havada acmıyo olabılır yeterlı hava cekmıyosa
Filitreyi 1 saat once kadar borularıyla beraber degiştirdim ancak arac soguktu o yuzden yuklenmek istemedim evde yakındı ısınmadı eve gelene kadar yarın bir denerim ancak Bu ect aklımı cok karıstırdı
ect sıcaklık fan musuru degılmı o uyar bıcok modele fan acıyosa calsıyodurda musur derecesı faklımı acaba
vtec acmadıgı zaman arıza lambası yanıyormu ?
ect sıcaklık fan musuru degılmı o uyar bıcok modele fan acıyosa calsıyodurda musur derecesı faklımı acaba
ect engine coolant temp dir
fan musuru vtec lerde ayrıdır
fan acıyor sıkıntı yok
vtec acmadıgı zaman arıza lambası yanıyormu ?
ect engine coolant temp dir
fan musuru vtec lerde ayrıdır
arıza lambası yanmıyor.hiçbir işaret vs yok :(
Anladım
vtec selenodınde temasızlık olsa arıza lambası yanardı
vtec selenoıdını sokup temızledınmı ?
ıcınde pıslık gelmıs olabılır
onun harıcınde yag sevıyen ne durumda
yag az ıse vtec acmaz
vtec motor su sıcaklık dercesıne de baglı oldugu ıcın ect sensorunu kontrol et
kablosunda kopukluk olabılır
bunların harıcınde acmaması ıcın bır sebepte beyınden kaynaklanır p28 tarzı beyın varmı yoksa oem mı ?
Beyin OEM
Selenoidi temizledim
yag seviyem 2. Cizginin biraz altında
Ect yi yeni degiştirdim ancak uyumsuz olsa hic vtec acmaz diye düsünüyorum
Birde TPS sensöründen olabilirmi bu ? Açısından kaynaklı olurmu yani bir acıp bir acmamazlık yaparmı yoksa hicmi acmaz tpsden
Tps den yapabılır
ama tps arabanın gıdısınıde cok etkıleyebılır
daha once vafc fln takıldıysa arayın beyın tesısatını kontol et
bazen cıldırıyor işte gidişi dedigim gibi bazende beni cıldırtıyor :D
Beyin OEM
Selenoidi temizledim
yag seviyem 2. Cizginin biraz altında
Ect yi yeni degiştirdim ancak uyumsuz olsa hic vtec acmaz diye düsünüyorum
Birde TPS sensöründen olabilirmi bu ? Açısından kaynaklı olurmu yani bir acıp bir acmamazlık yaparmı yoksa hicmi acmaz tpsden
tps ile alakalı olmasa bile söküp taktıysan tps kalibrasyonu yapmalısın.
skyserhat
13-07-2013, 08:04
tps kablibrasyonu yaptır tps kablosunda kopukluk olabilir yada soketi tam oturmamış olabilir
soğukken ilk marşta yağ lamban ne kadar zamanda sönüyor ? yağ pompası da yeterince basmıyor olabilir eğer selonoid - tps - iat üçgeninde bir sorun yoksa
tps yi öylesine taktıysan ondanda olabılır.gaz kelebegının yeterlı acılmadıgını sanıp açmıyordur
TPS nin voltajını ölçtür kontak açık araba çalışmıyor vaziyetteyken 0,45V pedala basarak dip gaz yaptığında 4,5V olması lazım.Eğer voltaj böyle değilse tps nin vidalarını gevşet sağa sola çok hassas milimetrik çevirerek voltaj ayarını yapıp birde öyle deneyin derim.
diğer aklıma gelen ihtimallerde Map sensörü ve İAT sensörüne bakın.İAT yanlış değer gönderiyor yada hiç göndermiyorsa ondan da yapar.Tabi bu söylediklerim Aracın yağ basıncını kontrol ettikten sonra bakın derim bence.