Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Tercihi,Acil!
HaLuK-35
13-07-2013, 13:36
Arkadaslar kardesim bu sene universite sınavına girdi,ticaret meslek lisesi muhasebe bölumunden mezun,tercihini ygs 6 nın puanına göre yapacak,bizim arastırmalarımıza göre işine yarayacak 3-4 bölum var ve farklı sehirlerde..sehir dışı tecrubemiz olmadıgı için en iyi fikirlerin bu siteden cıkabilecegini dusunuyorum sizce ne yapmalıyız? fazla da vaktimiz yok acıkcası :)
Su andaki en iyi alternatifler;
İstanbul Arel universitesi- uluslararası lojistik ve tasımacılık
Ankara Bilkent universitesi- Bankacılık ve finans bölumu ..
Buralar hakkında hem okul hem yasam hemde bu meslekler acısından bilgiisi ve fikri olan arkadasların yorumlarını bekliyorum,sizce ne yapmalı? şimdiden tesekkurler..
63owen63
13-07-2013, 13:40
Kardeşinin kişisel isteklerini göz ardı etme,
Lojistik ciddi anlamda kalifiye eleman ihtiyacı olan ve revaçta olan bir bölüm, sektöründe önü açık.
Bankacılıktan daha popüler bir bölüm. Kişisel gelişimle iyi noktalara gelinebilir. Şehir olarak istanbul ama üniversite olarak bilkent :)
İmkanınız varsa ist'daki diger vakıfları da düşünün
Kültür, beykent, İstanbul Aydın gibi.
Kardeşinin kişisel isteklerini göz ardı etme,
Lojistik ciddi anlamda kalifiye eleman ihtiyacı olan ve revaçta olan bir bölüm, sektöründe önü açık.
Bankacılıktan daha popüler bir bölüm. Kişisel gelişimle iyi noktalara gelinebilir. Şehir olarak istanbul ama üniversite olarak bilkent :)
İmkanınız varsa ist'daki diger vakıfları da düşünün
Kültür, beykent, İstanbul Aydın gibi.
Mehmet, sen en iyisi bi konu aç. Üniversite seçim zamanları geldi. Yardımcı ol :)
imkanınız var ise ekonomi üniversitesine göz atın. bende muhasebe okudum lisede şimdi tercih yapıcam ve ekonomiyi düşünüyorum. izmir ticaret odası üniversitesi desteklegini için iş bulma olanagı yüksek olur ve okulu geçen gun gezdim bi cidden çok iyi
tm1'den uluslararası ticaret ve finansman bölümüne giricem büyük olasılıkla
HaLuK-35
13-07-2013, 14:06
Ama lys ye girmedi ve tercihini sadece ygs 6 dan yapabiliyo o yuzden ekonomide bölum yok maalesef..
keşke girseydi düşük puan alsa bile girme şansı olurdu benim gibi muhasebe düşünmüyo anladıgım kadarıyla ama lysye girmemesi sacma olmus. istedigi bölüm/okul tutar umarım
Burak E.
13-07-2013, 14:14
şehir dışına çıkmasın aynı paralar gidiyor kırklarelinde 2 senem 20 bin tlye geldi keşke diyorum istanbulda okusaydım ayrıca lojistik güzel bir bölüm kalife insan cok az ve geleceği cok iyi 2 olan işe dış ticaret olabilir bu 2 bölümü tercih ederse rahat eder :) bide inglizce öğrensin yeter :)
63owen63
13-07-2013, 15:22
Mehmet, sen en iyisi bi konu aç. Üniversite seçim zamanları geldi. Yardımcı ol :)
Vallahi haklısın açıyorum. zaten 10 gündür sadece bu işlerle ilgileniyorum :)