Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 aractakı kılcal hareler yardım
h.guroglu
13-07-2013, 15:10
arkadaslar 0 km arac aldım ama bayideki kasap yıkamacılar yüzünden aracın üzerinde kılcal hareler mevcut arac metalik siyah renkte araca ben hiç pasta cila yapmadım yaptıysa belki teslimat zamanı bayi yapmıştır oda elle arka tarafta uğrasırlarken gördüm elle yapıyorlardı.
araca hafta içi işim gereği fazla kullanmıyorum ve haliyle kuş pisliğiyle biraz ilişkisi oluyor ben her ne kadar dikkat etsemde mutlaka sağına soluna bulaşıyor benim korkum kuş pisliğinden yanık olması.
şimdi benim nasıl bir yol izlemem gerekit bu hareleri gidermek için boya koruma fln yapılmadı illa makina ilemi yapmak lazım elle bu işi yapamazmıyım ve elle olur derseniz hangi ürünleri kullanmam gerek
i-vtec07
13-07-2013, 15:26
elle çok zor olur abi.hem polisaj makinesiyle daha iyi sonuç alırsın.
Bence boya koruma yaptirip ole binmelisiniz kus pisliginden boya daha az zarar gorur ve kilcal cizikleriniz ve harelerdende kurtulmus olursunuz
h.guroglu
13-07-2013, 19:00
ya yaptırmaktan ziyede elle olabilecek birşeyse kendim yapmayı tercih ederim severim uğraşmayı ama illa makina derseniz o biraz zor makine ile hiç tecrübem olmadı boyayı fln yakarız mazallah
imprezaWRC
13-07-2013, 19:14
ya yaptırmaktan ziyede elle olabilecek birşeyse kendim yapmayı tercih ederim severim uğraşmayı ama illa makina derseniz o biraz zor makine ile hiç tecrübem olmadı boyayı fln yakarız mazallah
Boyayı yakmazsın o biraz zor olur ama boyada çok şahane sanatsal çalışma izleri bırakırsın :)
Tecrübe yoksa, elle çizik gidermen daha iyi olur ancak elle çizik gidermek zordur ve yorucudur.
h.guroglu
13-07-2013, 19:23
Boyayı yakmazsın o biraz zor olur ama boyada çok şahane sanatsal çalışma izleri bırakırsın :)
Tecrübe yoksa, elle çizik gidermen daha iyi olur ancak elle çizik gidermek zordur ve yorucudur.
ya bu zamna kadar olan tüm araçlarıma pasta cila işini hep elle kendim yaptım elle tecrübem yeterince var o yüzden dedim elle olurmu diye ki normal bir göz o hareleri göremiyor ama işi bilen biri farkedebiliyor yani gerçekten kılcal durumdalar ki resim çeksem belki az çok görünür o derece yada o hareleri gidermeden ince bir pasta sonrası cila ve boya korumamı yapsam
imprezaWRC
13-07-2013, 19:34
ya bu zamna kadar olan tüm araçlarıma pasta cila işini hep elle kendim yaptım elle tecrübem yeterince var o yüzden dedim elle olurmu diye ki normal bir göz o hareleri göremiyor ama işi bilen biri farkedebiliyor yani gerçekten kılcal durumdalar ki resim çeksem belki az çok görünür o derece yada o hareleri gidermeden ince bir pasta sonrası cila ve boya korumamı yapsam
Dediğim gibi elle çizik gidermek zor ve yorucu olur, olmaz diye birşey yok. Lakin işin kolayına da kaçabilirsiniz, çizik kapatıcılı cila alırsınız tek seferde işlem tamam olur.
Veya dolgulu ürün + katı wax uygulayabilirsiniz. 3-4 ayda bir işlemi tekrarlarsınız olur biter.
h.guroglu
13-07-2013, 20:22
Dediğim gibi elle çizik gidermek zor ve yorucu olur, olmaz diye birşey yok. Lakin işin kolayına da kaçabilirsiniz, çizik kapatıcılı cila alırsınız tek seferde işlem tamam olur.
Veya dolgulu ürün + katı wax uygulayabilirsiniz. 3-4 ayda bir işlemi tekrarlarsınız olur biter.
bu dolgulu urunden kastınız hangı urunlerdır.
yanı bana sırasıyla once bunu uygula
sonra uzerıne bunu uygula seklınde kullanabılecegım urunlerı sıralarmısınız elbette butçeyi yormasın fazla :D
imprezaWRC
13-07-2013, 20:41
bu dolgulu urunden kastınız hangı urunlerdır.
yanı bana sırasıyla once bunu uygula
sonra uzerıne bunu uygula seklınde kullanabılecegım urunlerı sıralarmısınız elbette butçeyi yormasın fazla :D
Dolgulu ürünler (uygulama sonrasında üzerine katı wax veya temizleyici içermeyen cila uygulanması lazım)
Autoglym srp
Chemical guys glossworkz glaze
Bilt Hamber Auto Balm
Poorboys Black hole (koyu renk araçlar için)
Poorboys White diamond (açık renk araçlar için)
Dolgulu ve cilalı ürünler
Chemical guys cherry wet wax
Meguiars nxt
Sonax renkli cilalar
Şimdilik aklıma gelenleri yazdım.
h.guroglu
13-07-2013, 22:33
peki bu ilk sırada yazdığın ürünlerden sonra üzerine normal cilamı atmam lazım yoksa hızlı cila atsam olurmu
Masterpiece
13-07-2013, 23:10
peki bu ilk sırada yazdığın ürünlerden sonra üzerine normal cilamı atmam lazım yoksa hızlı cila atsam olurmu
İzninle bende ekliyerek bişi sorayım abi , aracım için bende ilk sırada yazdıklarından black hole u gözüme kestirdim , black hole den sonra cila olarak ne önerirsin hakan abi ? fk1000p uygunmudur mesela ?
cilayı black hole den ne kadar sonra uygulamalıyım ?
h.guroglu
14-07-2013, 00:36
aynen kardeşım aynı soruyu ben soracaktım unutmusum
h.guroglu
17-07-2013, 17:35
başka alternatif verecek yokmu
ggp0yaiYgFo
3m scrath remover
abi bence bu ürün makine ile uygulamada fazlasıyla işini görür diye düşünüyorum kendi aracımda çok bariz çizikleri bile bi nebzede olsa gizlediğini görüyorum şahsen kullanıyorum ancak yinede bu ürün hakkında fikirlerinizi bekliyorum ne tür çizikler için uygulanabilir
h.guroglu
18-07-2013, 17:29
olay makine değil makinam yok alacak durumumda pek yok bu aralar o yüzden elle yapabileceğim bir şey lazım bana
devil_berk22
18-07-2013, 17:48
turtle ın ürünlerini öneririm